Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Ülkemizde yaşanan deprem sonrasında Kanada'nın geçerli vizesi olan Türk vatandaşlarına sağladığı açık çalışma iznine başvurmayı düşünüyorum.

    Ancak genel olarak Toronto ve Vancouver'da özellikle ev kiralarının çok yüksek olduğu, geçimin çok zor olduğu yönünde söylemler duyuyorum. Ancak bir o kadar insanda yaşamaya devam ediyor. Uber eats yapsan da 4 kişilik aileyi tek başına geçindirirsin diyen de var, 2 IT insanı karı koca geçinemedi ve TR döndü diyen de var.

    Örneğin; şehir merkezine 30-40dk toplu taşıma ve/veya araç ile ulaşım imkanı olan bir yerde 2 yatak odalı bir ev kiralayıp yaşamak isteyen 4 kişilik ailenin ortalama masrafları nedir?
    Benim gördüğüm kadarıyla kira, faturalar, yeme içme, market, araç masrafları ile ortalama 6.000CAD civarı gelir gerekiyor. Bu parayı IT sektöründe veya kendi işimizi yapamazsak vasıfsız işlerde (şoförlük, kuryelik, vb.) tek kişi sağlayabilir mi?

    Teşekkürler, iyi günler herkese.


  • Selamlar, oncelikle belirtmek isterim ki acik calisma iznine basvurular 25 eylulde bitiyordu en son okudugumda. Herhangi bir uzatma soz konusu mu acikcasi bilgim yok, yanlisim varsa affola.

    Toronto icin konusacak olursam, evet. Ev kiralari bir hayli yuksek. Ozellikle corona donemi ve Kanada'nin icinde bulundugu housing krizi yuzunden kiralar bir hayli artti. 2000-2500CAD civarina 2 odali bir apartman dairesi bulabilirsiniz fakat 6 ay pesin kira veya depozito vermeye hazirlikli olun derim. Cunku Kanada'ya yeni gelmis kisilerden bu isteniyor genelde.

    Buraya yillar once gelmis ailelerle tanistigimda genelde anne-baba ikisi de calisiyor. Uber yaparak gecim belli bir olcude saglaniyor kazanclar yine cok da kotu degil fakat rahat etmek acisindan ebeveynlerin ikisi de calisirsa daha rahat edersiniz diye dusunuyorum. IT isi yaparak gecinemeyenler nasil gecinememis biraz sasirdim. Insanlari neler yasadiklarini bilmeden yargilamak haddim degil fakat IT kazanclari burada ABD kadar olmasa da iyi duzeyde.

    Ilk geldiginizde kuryelik vb, islerde belirli bir duzeyde geciminizi saglayabilirsiniz diye dusunuyorum. Ardindan farkli islere yonelmek gerekebilir, ya da aile fertlerinden bir yada ikisinin calismaya baslamasi luzumu ortaya cikabilir.


  • Kira falan bilemiyorum ama yemekleri cok ama cok kotu. Nisan ayinda oradaydik ve farkli restaurantlar denedik. Hicbirisini begenemedik. Mall vb yerlerdeki food courtlarda yemek daha iyiydi! 😞


  • Kanadali olarak size sunu soyliyeyim.Eger ingilizce yoksa bastan unutun hayatta kalmak cok zor. evrak ülkesi oldugundan surekli yasa kanun yonetmelik vs okumak ve telefon acmak devlet dairelerine gitmeniz gerekecek.Diyelimki ingilizce tamam ozamanda para lazım en az 30 000 aile icin yalniz ise bir 15000 olmali cunku cok pahali hersey birim fiyat acisindan ayni 2014 turkiyesi gibi düşünün 1kg tavuk 15 dolar gibi ekmek 3 ila5 dolar arasi vs.Kira olayi vom cilginca eger 6 ayi pesin odeme gucunuz yoksa toronto Vancouver uzak durun arti bir miktar para olmasi lqzim hesapta ki kredi skoru olmadığından size belki ev bile vermeyeceklerdir.Iklim cok sert ve soğuk. Diyelimki kanadaya deprem ile geldiniz ilk 6 ay calisamayacaksiniz cunku calsima izniniz ayri gelecek .Alper kirtili tavsiye ederim bu yasayi o gecirttirdi kanadadaki en iyi danisman.Cok insan birikti buyuk sehirlerde oyle uber lift cok kazandirmaz pasta cok kucuk ve kapan kapmis.Ayrica orurum almakta gun geçtikce zorlasiyor cunku siz anadili ingilizce olan hintlilerle para babasi cinlilerle rekabet edeceksiniz.Amerika ile kesinlikle kiyaslamayin alakasi bile yok.Sorularinizi ozelden yazmayin dönmeyeceğim buradan yazin.Birde zamaninda yani 2020 oncesi gidenleri ciddiye almayin tavsiyelerini kanada son 3 4 yilda patladi.Istatisliklerden de gorebilirsiniz


  • @ahmetty, içinde söyledi: Kanada'da geçim çok mu zor?

    Selamlar, oncelikle belirtmek isterim ki acik calisma iznine basvurular 25 eylulde bitiyordu en son okudugumda. Herhangi bir uzatma soz konusu mu acikcasi bilgim yok, yanlisim varsa affola.

    Evet, 25 Eylül son hala. Geçerli Kanada vizem olduğu için, 25 Eylül öncesi gelip başvurmayı planlıyorum.

    Samimi ve değerli paylaşımınız için teşekkürler.


  • @MySea, içinde söyledi: Kanada'da geçim çok mu zor?

    Kira falan bilemiyorum ama yemekleri cok ama cok kotu. Nisan ayinda oradaydik ve farkli restaurantlar denedik. Hicbirisini begenemedik. Mall vb yerlerdeki food courtlarda yemek daha iyiydi! 😞

    Zaten ilk dönem evde yemek daha hesaplı olabilir sanırım. Dışarıda yemek için de birkaç favori mekan belirleriz herhalde zamanla. 🙂 Teşekkürler.


  • @Henry-bloor, içinde söyledi: Kanada'da geçim çok mu zor?

    Kanadali olarak size sunu soyliyeyim.Eger ingilizce yoksa bastan unutun hayatta kalmak cok zor. evrak ülkesi oldugundan surekli yasa kanun yonetmelik vs okumak ve telefon acmak devlet dairelerine gitmeniz gerekecek.Diyelimki ingilizce tamam

    Tamam.

    ozamanda para lazım en az 30 000 aile icin yalniz ise bir 15000 olmali

    İlk gelirken, düzen kurmak açısından 30bin veya 15bin CAD diyorsunuz diye anladım.

    cunku cok pahali hersey birim fiyat acisindan ayni 2014 turkiyesi gibi düşünün 1kg tavuk 15 dolar gibi ekmek 3 ila5 dolar arasi vs.

    Anlamadım bunu.

    Kira olayi vom cilginca eger 6 ayi pesin odeme gucunuz yoksa toronto Vancouver uzak durun arti bir miktar para olmasi lqzim hesapta ki kredi skoru olmadığından size belki ev bile vermeyeceklerdir.

    Tamam.

    Iklim cok sert ve soğuk.

    Evet.

    Diyelimki kanadaya deprem ile geldiniz ilk 6 ay calisamayacaksiniz cunku calsima izniniz ayri gelecek .

    6 ay bekleme zorunluluğu yok. Başvurup, dönüp, izin çıkınca tekrar gelebiliriz.

    Alper kirtili tavsiye ederim bu yasayi o gecirttirdi kanadadaki en iyi danisman.

    Teşekkürler. İnternetten biliyorum kendisini.

    Cok insan birikti buyuk sehirlerde oyle uber lift cok kazandirmaz pasta cok kucuk ve kapan kapmis.

    Uber, Lyft kapan nasıl kapıyor? Yeni sürücü eklenince sisteme, eskilere mi müşteri yönlendiriyor? Yenilere gelmiyor mu?
    Büyük şehirlerde pasta çok mu küçük?

    Ayrica orurum almakta gun geçtikce zorlasiyor cunku siz anadili ingilizce olan hintlilerle para babasi cinlilerle rekabet edeceksiniz.

    Onlarla rekabet etmeden de oturum alma yolları var diye biliyorum.

    Amerika ile kesinlikle kiyaslamayin alakasi bile yok.

    Tamam.

    Sorularinizi ozelden yazmayin dönmeyeceğim buradan yazin.

    Tamam. Ben özelden yazmadım zaten.

    Birde zamaninda yani 2020 oncesi gidenleri ciddiye almayin tavsiyelerini kanada son 3 4 yilda patladi.Istatisliklerden de gorebilirsiniz

    Evet.

    Toronto ve/veya Vancouver'da ortalama ev kiraları nedir? Merkeze 30-40TL mesafe yerlerde yaşamak mantıklı mıdır? Artıları, eksileri nelerdir? 4 kişilik ailenin ortalama masrafı ne olur? Kendi işini yapana kadar ara işlerde geçim sağlanır mı? Bunlar ve benzeri sorulara yanıt verebiliyorsanız daha kıymetli olur.


  • @Burak 1 ev için gta yani toronto cityhall dan 60 km kuzey dogu batı vs gitsen de en ucuz ailenin yaşayacağı apartman dairesinin sana maliyeti 3000 cad olur.3000 ila 4500 arası şehire yaklaştıkça olur burada sana şunu ekleyeyim araba alsan en dandik ama sağlamı birde sigorta anahtarı çevirmesen sana 300en az sigorta 600 dolarda arabanın taksiti olur artı benzin parası burada şuanda 1 lt benzin 1.67 dolar hesabını yap.Ayrıca hiçbir tanıdığın yani 100k küsür dolar kazanıp sana cosigner yani kefil olmadığı sürece bir 6 aylık kirayı adama peşin vereceğini iyi bil.Teksen 15000 güzel aile içinse 30000 ideal olur çünkü evi kiralarken araba alırken hep bu lazım olacak tr den gelen birinin ehliyet alması en az 1 ay en iyi şartlarda toronto bölgesi için.Uber zaten yapamazsın yeni ehliyetin olduğu için kanadada 2 yıl beklemen lazım lift yada paketçilik ubereats yaparsın ama o kadar çok insan geldiki kaçak öğrenci vs ve herkeste bunu yaptığımdan kazançlar çok düştü.Oturum için başka yol yok iltica dışında ki onu ne tavsiye ederim nede onla ilgili bilgi veririm onun dışında express entry puanları çok yüksek ingilizcenin kandada beyaz yaka bir işte 1 yıl çalışmanın ayriyeten bir master yada kanadada bir colegge dan diploma alman lazım bu puanları almak için İklimi hafife almayın gerçekten berbat ama ben yaparım diyorsanız bir kan ve kalp testi yaptırın çünkü soğuk direk kalbi yoruyor temkinli olun.İş konusunda şunu söyleyeyim piyasa çok küçük yani bütün ülkenin iş kapısının istanbulda olduğunu diğer hiçbir yerde iş olmadığını düşünün yani bir iZmir bursa antep ankara adana vs şehir yok sadece toronto ve çevresi diğer yerlerde de iş olurmu olur ama inanın gelirseniz anlayacaksınız ne demek isteğimi.diyelimki iş tamam kazanç tamam ev tamam psikoloji tamam pr için expres entry puanında tamam o zamanda seçimleri beklemeniz gerekecek şu anki immigration isteyen trudo hükumeti yüzde 60 gidecek çünkü 3 milyon nüfus arttı yabancılardan dolayı muhtemelen göç karşıtı conservatives gelecek ki diyelimki oturumu yani pr olayında hallettin.Senin kartını cebine koyman bu pazartesi torontoya insen Allah ta yardımcın olsa 2025 in sonundan aşağı olmaz ki şu anda apartman dairesinin 2 odalı 500k 2 sene sonra birde mortgage rate düşünce 700k yı bulacaktır. Kirada aynı şekilde artacaktır. Nasıl ev sahibi olacaksın ? Çok ama çok iyi düşün .Bir anda trdeki hayatında kazandığını bir çırpıda yersin nasıl olduğunu anlamadan.Bolşans diliyorum.


  • @Burak çocuk okuluydu elbisesiyle vs falan 7 yas ustu çocuk başına 700 dolar gider .Eve 3000 dedik arabayı peşin alsan sigortan 300 olur 100 de telefona gider oldu mu sana 4000 artı karın birşey ister gezmek ister hediye ona 500 de aylık kendi ailen için kullanacağın aylık benzine de 100 dolar de market e de 900 de minimum en ucuz dandikten hallice bir şekilde oldu mu sana 5500 tek çocuk için aylık en dandik minimum yaşam peki bunun için yıllık ne kadar kazanmalısın vergiden önce 70000 ila 65000 arası işte kazananman lazım. Daha ev için peşinatı okuluydu masrafını sen düşün


  • Merhaba, Toronto veya Vancouver dan haric Alberta, Calgary, Edmonton ve Montreal yasam ve oturum almak hakkinda ilk gidilebilecek yer tavsiyesi verebilecek oralarda yasayanlar varsa seviniriz. Calisma izni , pr , seyahat izni ortalama gelis sureleri hakkinda kisa bilgi rica ederim.
    Tesekkurler.


  • @mexido albertada hava çok ama çok soğuk ortalama günlük eksi 20 gibi ayrıca çok kişi doldu ucuz diye şu anda oranında cılkı çıktı. Fransızcanız anadilini gibi değilse quebec ten uzak durun.Allah muhafaza ingilizce ile hastanede derdinizi anlatabileceğinizden şüpheliyim.Toronto yada güney ontario yani Windsor dan Kingston bölgesi harici çöp


  • @Henry-bloor hocam 6 aydir montrealde yasiyorum fransizcam yok herkes ingilizce biliyor burada. Derdinizi de cok kolay bir bicimde anlatabiliyorsunuz


  • @ahmetty turist olarak degilde orada pr olarak yasamaya kalkin o zaman gorursunuz gercekleri


  • @Henry-bloor Ogrenciyim bu arada. Kanada'da 1.5 yila yakindir yasiyorum. Quebec'in izole sehirlerinde yasamiyorsaniz cogu insan ingilizce biliyor. Quebec City, Montreal, Gatineau buralar ingilizcenin de fazlaca konusuldugu yerler.


  • @mexido Hocam montreal icin bilgi verecek olursam Quebec'in kendine has sartlari var. PR icin farkli prosedurler izleniyor, basvuru sirasinda QC icin bir belge ya da sertifika almaniz gerekiyordu yanlis hatirlamiyorsam.

    Sahsi gorusum belirli bir is teklifi almadiysaniz ya da tanidiginiz yoksa montreal'e gelmenizi onermem keza en kotu fast food restorantinda bile herkes fransizca biliyor. Dolayisiyla is bulma sureci sanrili gecebilir.

    Onun disinda Montreal bana kalirsa ailecek yasanabilecek en guzel sehirlerden biri. Ozellikle erken yastaki cocuklar icin bulunmaz bir nimet cunku okullarda Ingilizce/Fransizca egitimle buyuyor. Evde de turkce konusursaniz daha 10 yasina gelmeden trilingual bir cocugunuz olur. Bu acidan cok olumlu buluyorum montreal'i.

    Fakat ailecek buraya gelecek olsaydim tercihim Ottawa'dan yana olurdu. En azindan baslangic icin daha ideal bana kalirsa Toronto ve Montreal'den. Ne edmonton, calgary gibi sıkıcı ne de toronto, montreal gibi pahali.


  • @ahmetty is hayatina girince anlarsin ingilizcenin ise yaramadigini eger ki saglam bir torpilin yada mukemmel ust duzey bir muhendislik skill yoksa fransizcasiz yasayamazsin,vatandas olarak yaziyorum bunu


  • @Henry-bloor brom Kanada’ya sırf senin yorumların yüzünden gelmekten vazgeçtim. Teşekkürler. En iyisini bir VATANDAŞ olarak sen biliyormuşsun. Justin’in vekaleti sende filan herhalde. Bilgi almak isteyenleri ne de güzel göz dağı veriyorsun. Emin ol Türkiye şartlarında yaşayabilen eli iş tutan insanlar oralarda alâ şekilde çalışır ve yaşar. Vay sen öğrenci olarak değil de çalışsan kimse ingilizce konuşmaz fransızca konuşuyor filan. Abi adam 6 aydır orda yaşıyorum ingilizce konuşuyoruz diyor adamı bildiğinden caydırmaya çalışıyorsun. Sen ve senin gibiler yüzünden yurt dışında Türklerden uzak durun denildiğini bil istedim. Ne demek özelden yazmayın sakın cevaplamam filan bu ne kibirdir böyle? Admin de beni engellerse yorumumdan dolayı çok da umrumda olmaz yani. Ha bu arada Galatasaray Fransızca doktoram olduğu halde yaşayamam kaygısıyla tavsiyelerin üzerine gitmicem tekrardan teşekkürler. Lol.


  • @0xumut, içinde söyledi: Kanada'da geçim çok mu zor?

    @Henry-bloor brom Kanada’ya sırf senin yorumların yüzünden gelmekten vazgeçtim. Teşekkürler. En iyisini bir VATANDAŞ olarak sen biliyormuşsun. Justin’in vekaleti sende filan herhalde. Bilgi almak isteyenleri ne de güzel göz dağı veriyorsun. Emin ol Türkiye şartlarında yaşayabilen eli iş tutan insanlar oralarda alâ şekilde çalışır ve yaşar. Vay sen öğrenci olarak değil de çalışsan kimse ingilizce konuşmaz fransızca konuşuyor filan. Abi adam 6 aydır orda yaşıyorum ingilizce konuşuyoruz diyor adamı bildiğinden caydırmaya çalışıyorsun. Sen ve senin gibiler yüzünden yurt dışında Türklerden uzak durun denildiğini bil istedim. Ne demek özelden yazmayın sakın cevaplamam filan bu ne kibirdir böyle? Admin de beni engellerse yorumumdan dolayı çok da umrumda olmaz yani. Ha bu arada Galatasaray Fransızca doktoram olduğu halde yaşayamam kaygısıyla tavsiyelerin üzerine gitmicem tekrardan teşekkürler. Lol.

    Isabet olur kardesim karar senin gelsende gelmesende beni ilgilendiren yada umursadigim birsey yok.Allah gonlune gore versin.


  • @Henry-bloor Ayni zamanda calisiyorum da. Bir real estate firmasinda stajyerim. Isim geregi de insanlarla surekli telefon ya da yuz yuz yuze gorusuyorum. Su ana kadar da ingilizce bilmeyene rastladiysam bile bu oran maksimum %5'dir. Onlar da Afrika'daki fransiz somurgelerinden gelenler. Kalan herkes ingilizce biliyor. Illa bir native speaker gibi ingilizce konusmuyorlar ama hicbir sekilde anlasma problemi yasamadim. Insanlar fransizca konusmanizi bekliyorlar ama bilmiyorsaniz da kimsenin umrunda degil keza burasi Kanada, Fransa degil.


  • @ahmetty ne mutlu sana, kariyerinde basarilar diliyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum