Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @challenge Fakat listelerinde iki tane grip aşısı görünüyor, bildiğim kadarıyla sadece influenza yapılabilirdi yurtdışı öncesi. Siz daha evvel grip aşısı olmuş muydunuz?


  • @mindi Grip aşısı olmamıştık, zaten sormadı bile; üç aşı vuracağız deyince ben sordum birisi grip aşısı mı diye. O da mevsiminde vuruyoruz dedi. Üç aşı şunlar: (1) Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak (2) Difteri, Asellüler Boğmaca, Tetanoz (3) Su çiçeği. Ben su çiçeği geçirdim dedim yine de vuracağız dedi. İki kızıma da su çiçeği vurdular. Büyük kızıma ikinci menenjit aşısı eksik deyip onu da vurdular (bu aşı bakanlığın önerdiği ilave aşılar arasında yani takibinde olan bir aşı değil, bedelini de karşılamıyor)


  • @challenge Anlıyorum. Bende sadece su çiçeği eksik kalmış, çocukken vurulmuşumdur ama aşı kartımda yok. Tekrar teşekkürler.


  • Merhaba arkadaşlar, temmuz ayında konsolosluk ile vize görüşmemiz var. Konsolosluktan vize görüşmesi için gerekli evraklar maili geldi. Mail içerisinde evliliğinizi kanıtlayacak belgeleri de getirmemizi istemişler. Mailde geçen cümleyi aşağıda paylaşıyorum. Bu durum normal midir? AP'ye kalma gibi bir durum olabilir mi?

    Proof of relationship between you and your fiancé / spouse., May include-but not limited to-photographs, email messages, phone logs, internet chat logs, and travel tickets which show a continuing relationship between petitioner and beneficiary.


  • @cisilhayat eğer evli iseniz evlilik cüzdanınızı götürüceksin ve süreç içerisinde evlendiyseniz buna ek olarak fotoğraf, mesaj gibi materyaller götürmenizde fayda var. Eğer AP'ye kalma durumu bile olsa vizenizi alırsınız eğer evliliğiniz gerçekse. Red olma gibi bir durum olacağını düşünmüyorum.


  • @cisilhayat daha önce sizin durumunuzda olupta vize alanlar oldu merak etmeyin büyük bir sorun değil.bende aynı durumdayım bir albüm yaptım kanıtlayıcı birkaç resim bilet belge gibi materyal koydum görüşmede yanımda götürceğim.evliliğiniz gerçek olduğu sürece korkulacak birşey yok.


  • merhabalar öncelikle. forumdaki bilgis sahibi yada daha önce yaşamış biri varmı bilmiyorum ama biz mülakat tarihi bekliyoruz bu hafta. iş dolayısı ile afganistana gitme durumum olabilir. orada çalışmak vize sürecini olumsuz etkiler mi yada diyelimki vizeden sonra gittim afganistana amerikaya girişte sıkıntı olurmu?


  • @cancakicitr , @nwtzki AP sürecine kalmak istemediğimiz için tedirgin olduk. Yoksa red alacağımızı düşünmüyoruz. Umarım süreç daha da uzamaz. Herkese bol şans.


  • @supermario 6 aydan fazla çalışacaksan eğer oradan gelmeden polisten temiz kağıdı almayı unutma zaten sen oraya çalışmaya gidiyorsun oraya çalışmaya gittiğine dair elinde ne kadar belge olursa o zaman AP kalma şansın düşer ama hiçbir zaman kesin konuşulmaz. Sen nerye gidersen git eğer ispat edebiliyorsan zaten sana art niyetli bakmıyorlar. Tam tersi seni elde etmek için ellerinden geldiğince kolaylık sağlıyorlar.


  • @ayvalik10 vize alındıktan sonra bir sıkıntı olmaz herhalde? vize alana kadar ertelemek lazım herhalde garanti olsun diye :)


  • @supermario vize aldın tamam bu sefer de vizeden sonra gittiğin için havalanında seni araştırmayacakları ne malum ondan çakallık yapmadan efendice gidersin vizeden önce çünkü havalanı polisi almaz seni içeri belli mi olur burada ilk girişte ne çeşit polisleri yazdılar. Ondan garanti olsun bence vizeden önce git en azından AP kalırsın vizeyi alırsın fakat havalanında AP diye bir şey yok hadi yallah derler ne yapacaksın sonra


  • tamam gitmeyiz niye kızdın o kadar :)


  • 26 temmuzdaki mülakatımızı erteleme imkanımız olurmu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba? Süreci zora sokacağımızı biliyorum ama temmuzda ki mülakata da eşim katılamayabilir. Hangisi daha kötü bilemedik :(


  • @frozen forumda daha evvel bir arkadaş mülakatın gününü karıştırdığından farketmeden kaçırıp, ertesi gün kapıda yalvar yakar şekilde tekrar mülakata alınmıştı. Sanırım çok geçerli sebeplerde iyi niyetli davranıyorlar. Öte yandan geriye sadece bir ay kaldı. Hiçbir şeyin garantisi yok. KCC'yi veya Ankara'yı arayıp sormayı deneseniz?


  • @mindi olur tabi sorayım, sağolun


  • @frozen Onlar ertelemeden siz kendiniz asla katılmamazlık yapmayın ama. Eşiniz de sizinle bulunmak zorunda. Size tekrar mülakat veremeyebilirler çünkü ağustosta bayram dolayısıyla az iş günü var, eylülde ise çok yığılma olacak gibi görünüyor. 26 binlerden 31binlere hepimiz beklemedeyiz, süreci geç tamamlayanlar da cabası =( şansınız açık, her şey çok güzel olsun.


  • @mindi çok teşekkürler, hepimiz güzel bir netice alalım insallah..süreç oldukça uzunken bir de bizimki gibi yolunda gitmeyen durumlar olması çok yıpratıcı maalesef


  • @frozen DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    26 temmuzdaki mülakatımızı erteleme imkanımız olurmu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba? Süreci zora sokacağımızı biliyorum ama temmuzda ki mülakata da eşim katılamayabilir. Hangisi daha kötü bilemedik :(

    Sayın @frozen , 2019 yılı için artık sona yaklaşılıyor. Benim size naçizane tavsiyem çok geçerli olduğuna inandığınız bir gerekçeniz yoksa, muhakkak aldığınız tarihte mülakatınıza girmenizdir. Elbette kendiniz için alacağınız en kararın ne olduğunu sadece siz bilebilirsiniz. Umarım işler yolunda gider.


  • @cisilhayat DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, temmuz ayında konsolosluk ile vize görüşmemiz var. Konsolosluktan vize görüşmesi için gerekli evraklar maili geldi. Mail içerisinde evliliğinizi kanıtlayacak belgeleri de getirmemizi istemişler. Mailde geçen cümleyi aşağıda paylaşıyorum. Bu durum normal midir? AP'ye kalma gibi bir durum olabilir mi?

    Proof of relationship between you and your fiancé / spouse., May include-but not limited to-photographs, email messages, phone logs, internet chat logs, and travel tickets which show a continuing relationship between petitioner and beneficiary.

    Evet, arada bu sekilde isteklerde bulunabiliyorlar, her sey normal. Dedikleri belgeleri goturmeniz yeterli olacak.


  • @supermario DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    merhabalar öncelikle. forumdaki bilgis sahibi yada daha önce yaşamış biri varmı bilmiyorum ama biz mülakat tarihi bekliyoruz bu hafta. iş dolayısı ile afganistana gitme durumum olabilir. orada çalışmak vize sürecini olumsuz etkiler mi yada diyelimki vizeden sonra gittim afganistana amerikaya girişte sıkıntı olurmu?

    Afganistan vatandaslari da sorunsuz vize alabiliyor.


Benzer Başlıklar

  • 20 Oy
    3k İleti
    329k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 28 Oy
    6k İleti
    792k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum