Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @atilla benim görüşmemiz dundu ve kıyafetini görebilecekleri bir ortam degil, memurlarla vezneler uzerinden iletişim kuruyorsun. Hesabindaki para da yeterli olur diye düşünüyorum. Bol şanslar


  • Merhabalar, geçen cuma günü ailece mülakata girdik ve bugün pasaportlarımızı teslim aldık. Deneyimlerimden birkaç not düşeyim:

    (1) grip aşısı mevsimine göre vuruluyormuş, bize vurmadılar (2) laboratuvarda nakit ve dolar cinsinden ödeme yapabilirsiniz dediklerine bakmayın 100 dolarlık banknottan 65 dolar para üstü veremediler, 35 doları tl olarak aldılar (3) mülakatta ais kaydını görmek istediler ama almadılar (4) sabıka kaydını KCC'ye gönderdiğim ile birlikte e-devletten aldığım güncelini birlikte sundum, güncelini istediler (5) bir yıllık hesap hareketlerimin bakiyesi 700 tl civarındaydı, ama bir daire tapusu ve mahalledeki emlakçıdan aldığım değer tespit yazısını sundum, ayrıca araç ruhsatı ve internetten aynı özellikte araçların ikinci el fiyatlarını gösteren bir çıktı ekledim.

    Son olarak, foruma katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyor iyi şanslar diliyorum.


  • @challenge iletiniz için çok teşekkürler. Ben de grip aşısını merak ediyordum, benim sanıyorum tüm aşılarım tam ve aşı kartım var. Fakat grip aşısı sadece eylül- nisan ayı arasında kış mevsiminde geçerli. Bu mevsimde hepsinin son kullanma tarihi geçmiş oluyor. Görüştüğüm sağlık kurumları yazın grip aşısı vurulmanın doğru ve etkili olmadığını söylemişlerdi....

    Başka hangi aşıları vuruldunuz?
    Yeni hayatınızda şans sizinle olsun=)


  • @challenge Fakat listelerinde iki tane grip aşısı görünüyor, bildiğim kadarıyla sadece influenza yapılabilirdi yurtdışı öncesi. Siz daha evvel grip aşısı olmuş muydunuz?


  • @mindi Grip aşısı olmamıştık, zaten sormadı bile; üç aşı vuracağız deyince ben sordum birisi grip aşısı mı diye. O da mevsiminde vuruyoruz dedi. Üç aşı şunlar: (1) Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak (2) Difteri, Asellüler Boğmaca, Tetanoz (3) Su çiçeği. Ben su çiçeği geçirdim dedim yine de vuracağız dedi. İki kızıma da su çiçeği vurdular. Büyük kızıma ikinci menenjit aşısı eksik deyip onu da vurdular (bu aşı bakanlığın önerdiği ilave aşılar arasında yani takibinde olan bir aşı değil, bedelini de karşılamıyor)


  • @challenge Anlıyorum. Bende sadece su çiçeği eksik kalmış, çocukken vurulmuşumdur ama aşı kartımda yok. Tekrar teşekkürler.


  • Merhaba arkadaşlar, temmuz ayında konsolosluk ile vize görüşmemiz var. Konsolosluktan vize görüşmesi için gerekli evraklar maili geldi. Mail içerisinde evliliğinizi kanıtlayacak belgeleri de getirmemizi istemişler. Mailde geçen cümleyi aşağıda paylaşıyorum. Bu durum normal midir? AP'ye kalma gibi bir durum olabilir mi?

    Proof of relationship between you and your fiancé / spouse., May include-but not limited to-photographs, email messages, phone logs, internet chat logs, and travel tickets which show a continuing relationship between petitioner and beneficiary.


  • @cisilhayat eğer evli iseniz evlilik cüzdanınızı götürüceksin ve süreç içerisinde evlendiyseniz buna ek olarak fotoğraf, mesaj gibi materyaller götürmenizde fayda var. Eğer AP'ye kalma durumu bile olsa vizenizi alırsınız eğer evliliğiniz gerçekse. Red olma gibi bir durum olacağını düşünmüyorum.


  • @cisilhayat daha önce sizin durumunuzda olupta vize alanlar oldu merak etmeyin büyük bir sorun değil.bende aynı durumdayım bir albüm yaptım kanıtlayıcı birkaç resim bilet belge gibi materyal koydum görüşmede yanımda götürceğim.evliliğiniz gerçek olduğu sürece korkulacak birşey yok.


  • merhabalar öncelikle. forumdaki bilgis sahibi yada daha önce yaşamış biri varmı bilmiyorum ama biz mülakat tarihi bekliyoruz bu hafta. iş dolayısı ile afganistana gitme durumum olabilir. orada çalışmak vize sürecini olumsuz etkiler mi yada diyelimki vizeden sonra gittim afganistana amerikaya girişte sıkıntı olurmu?


  • @cancakicitr , @nwtzki AP sürecine kalmak istemediğimiz için tedirgin olduk. Yoksa red alacağımızı düşünmüyoruz. Umarım süreç daha da uzamaz. Herkese bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supermario 6 aydan fazla çalışacaksan eğer oradan gelmeden polisten temiz kağıdı almayı unutma zaten sen oraya çalışmaya gidiyorsun oraya çalışmaya gittiğine dair elinde ne kadar belge olursa o zaman AP kalma şansın düşer ama hiçbir zaman kesin konuşulmaz. Sen nerye gidersen git eğer ispat edebiliyorsan zaten sana art niyetli bakmıyorlar. Tam tersi seni elde etmek için ellerinden geldiğince kolaylık sağlıyorlar.


  • @ayvalik10 vize alındıktan sonra bir sıkıntı olmaz herhalde? vize alana kadar ertelemek lazım herhalde garanti olsun diye 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supermario vize aldın tamam bu sefer de vizeden sonra gittiğin için havalanında seni araştırmayacakları ne malum ondan çakallık yapmadan efendice gidersin vizeden önce çünkü havalanı polisi almaz seni içeri belli mi olur burada ilk girişte ne çeşit polisleri yazdılar. Ondan garanti olsun bence vizeden önce git en azından AP kalırsın vizeyi alırsın fakat havalanında AP diye bir şey yok hadi yallah derler ne yapacaksın sonra


  • tamam gitmeyiz niye kızdın o kadar 🙂


  • 26 temmuzdaki mülakatımızı erteleme imkanımız olurmu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba? Süreci zora sokacağımızı biliyorum ama temmuzda ki mülakata da eşim katılamayabilir. Hangisi daha kötü bilemedik 😞


  • @frozen forumda daha evvel bir arkadaş mülakatın gününü karıştırdığından farketmeden kaçırıp, ertesi gün kapıda yalvar yakar şekilde tekrar mülakata alınmıştı. Sanırım çok geçerli sebeplerde iyi niyetli davranıyorlar. Öte yandan geriye sadece bir ay kaldı. Hiçbir şeyin garantisi yok. KCC'yi veya Ankara'yı arayıp sormayı deneseniz?


  • @mindi olur tabi sorayım, sağolun


  • @frozen Onlar ertelemeden siz kendiniz asla katılmamazlık yapmayın ama. Eşiniz de sizinle bulunmak zorunda. Size tekrar mülakat veremeyebilirler çünkü ağustosta bayram dolayısıyla az iş günü var, eylülde ise çok yığılma olacak gibi görünüyor. 26 binlerden 31binlere hepimiz beklemedeyiz, süreci geç tamamlayanlar da cabası 😞 şansınız açık, her şey çok güzel olsun.


  • @mindi çok teşekkürler, hepimiz güzel bir netice alalım insallah..süreç oldukça uzunken bir de bizimki gibi yolunda gitmeyen durumlar olması çok yıpratıcı maalesef


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum