Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• sayın @coder başka bir ülkede hala 6 aydan uzun süredir yaşamaya devam ediyorsanız polis kaydı almanız gerekmekte, 1 seneden az yabancı bir ülkede kalıp geldiyseniz istenmemekte diye biliyorum, forumda da bunun üstüne konuşmalar oldu...

• @ksezen92 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Ds-260 formuna pasaportta bulunan vizeleri yazıyormuyuz?

ABD vizelerine dair bilgiler yaziliyor, ama diger vizeleri belirtmiyorsunuz.

• @onrozr DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

sayın @coder başka bir ülkede hala 6 aydan uzun süredir yaşamaya devam ediyorsanız polis kaydı almanız gerekmekte, 1 seneden az yabancı bir ülkede kalıp geldiyseniz istenmemekte diye biliyorum, forumda da bunun üstüne konuşmalar oldu...

Evet, hala yasamakta olan yer icin 6 aydan fazla olmasi yeterli, onceden ziyaret etmis ulkeler icin sinir 1 yil ama Britanya gibi bazi ulkeler icin sinir hala 6 ay. Dolayisiyla boyle bir durumda herkes forumdaki ilgili konudan kendi surecine dair bilgiyi arastirmali. Bu kismi forumda standartlastirmak cok mumkun degil maalesef.

• Bugun muayene randevumuz vardı.Tam saatimizde eşim ve iki çocugumla gittik.2 yaşında olan oglum içeri adım attığından itibaren çok huysuzlaştı ve devamlı ağladı.4 katta işlemlerimizi yapan bayanlar çok güler yüzlüydüler resimlerimizi çekip bizi 3 kata gönderdiler tahlil için tahlil yapılan yere eşim ve benim için 235 $ ödedik.çocuklarıma herhangi bir tahlil yapılmadı.çok kalabalık olduğu halde işiniz çok çabuk oluyor.Tekrar 4 kata çıktık. Sırayla handan hanımın odasına muayeneye girdik.Oglum çok aglıyor diye handan hanım işimizi çok hızlandırdı.esime 3 aşı yapmıs ilk o muayene oldu.Eşinize çıkmış green card nekadar şanşlısınız ilk başvuruda çıkmış memleketiniz çok güzel gibi şeyler söylemiş.Bu bilgiler demekki kendisinde var yoksa benim nerden ilk başvuruda çıktıgını bilecek.sonra bana sorular hep aynı ilac ictinmi hiç ameliyat oldunmu intihar düşundunmj birini oldurmek istiyormusun sigara alkol uyusturucu kullandınmı gibi gibi sorular banada 3 aşi sonra 10 yaşindaki kızımın muayenesi aşı kartlarıni işledi.su çicegi aşisı vurucaktı ben çocugun daha once aşi yapildıgini ve su cicegi gecirdigini soyledim neden isletmedin asi kartina dedi sonra oglum onada ası yapilmadi muayene orayada hepimiz için 700 $ odedik ve yarın saat 4 de sonucları alıcagiz

• Vize paketlerimiz geldi Ptt'ye. Ben müsait olamadım henüz teslim almadım ama eşim aldı bugün. Bir şey dikkatimi çekti. Case no'nun yanına 02 eklenmiş. Yani 14XXX02 şeklinde yazılmış. Normal midir? Bilen aydınlatırsa çok seviniriz.

• @nakalakev DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Vize paketlerimiz geldi Ptt'ye. Ben müsait olamadım henüz teslim almadım ama eşim aldı bugün. Bir şey dikkatimi çekti. Case no'nun yanına 02 eklenmiş. Yani 14XXX02 şeklinde yazılmış. Normal midir? Bilen aydınlatırsa çok seviniriz.

Vizeleri incelerseniz asıl talihli için 01, eşi için 02 ve çocukları için 03 eklenmiş olduğunu göreceksiniz. Vize türleri de DV1, DV2 ve DV3 oluyor.

• @knnrn Çok teşekkürler. DV2 diye belirtilmiş. Demek ki o da aynı mantık. Benimkinde ise Case No sonunda 01 yazacak ve DV1 diye belirtecek demek ki.

• @atilla benim görüşmemiz dundu ve kıyafetini görebilecekleri bir ortam degil, memurlarla vezneler uzerinden iletişim kuruyorsun. Hesabindaki para da yeterli olur diye düşünüyorum. Bol şanslar

• Merhabalar, geçen cuma günü ailece mülakata girdik ve bugün pasaportlarımızı teslim aldık. Deneyimlerimden birkaç not düşeyim:

(1) grip aşısı mevsimine göre vuruluyormuş, bize vurmadılar (2) laboratuvarda nakit ve dolar cinsinden ödeme yapabilirsiniz dediklerine bakmayın 100 dolarlık banknottan 65 dolar para üstü veremediler, 35 doları tl olarak aldılar (3) mülakatta ais kaydını görmek istediler ama almadılar (4) sabıka kaydını KCC'ye gönderdiğim ile birlikte e-devletten aldığım güncelini birlikte sundum, güncelini istediler (5) bir yıllık hesap hareketlerimin bakiyesi 700 tl civarındaydı, ama bir daire tapusu ve mahalledeki emlakçıdan aldığım değer tespit yazısını sundum, ayrıca araç ruhsatı ve internetten aynı özellikte araçların ikinci el fiyatlarını gösteren bir çıktı ekledim.

Son olarak, foruma katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyor iyi şanslar diliyorum.

• @challenge iletiniz için çok teşekkürler. Ben de grip aşısını merak ediyordum, benim sanıyorum tüm aşılarım tam ve aşı kartım var. Fakat grip aşısı sadece eylül- nisan ayı arasında kış mevsiminde geçerli. Bu mevsimde hepsinin son kullanma tarihi geçmiş oluyor. Görüştüğüm sağlık kurumları yazın grip aşısı vurulmanın doğru ve etkili olmadığını söylemişlerdi....

Başka hangi aşıları vuruldunuz?
    Yeni hayatınızda şans sizinle olsun=)

• @challenge Fakat listelerinde iki tane grip aşısı görünüyor, bildiğim kadarıyla sadece influenza yapılabilirdi yurtdışı öncesi. Siz daha evvel grip aşısı olmuş muydunuz?

• @mindi Grip aşısı olmamıştık, zaten sormadı bile; üç aşı vuracağız deyince ben sordum birisi grip aşısı mı diye. O da mevsiminde vuruyoruz dedi. Üç aşı şunlar: (1) Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak (2) Difteri, Asellüler Boğmaca, Tetanoz (3) Su çiçeği. Ben su çiçeği geçirdim dedim yine de vuracağız dedi. İki kızıma da su çiçeği vurdular. Büyük kızıma ikinci menenjit aşısı eksik deyip onu da vurdular (bu aşı bakanlığın önerdiği ilave aşılar arasında yani takibinde olan bir aşı değil, bedelini de karşılamıyor)

• @challenge Anlıyorum. Bende sadece su çiçeği eksik kalmış, çocukken vurulmuşumdur ama aşı kartımda yok. Tekrar teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar, temmuz ayında konsolosluk ile vize görüşmemiz var. Konsolosluktan vize görüşmesi için gerekli evraklar maili geldi. Mail içerisinde evliliğinizi kanıtlayacak belgeleri de getirmemizi istemişler. Mailde geçen cümleyi aşağıda paylaşıyorum. Bu durum normal midir? AP'ye kalma gibi bir durum olabilir mi?

Proof of relationship between you and your fiancé / spouse., May include-but not limited to-photographs, email messages, phone logs, internet chat logs, and travel tickets which show a continuing relationship between petitioner and beneficiary.

• @cisilhayat eğer evli iseniz evlilik cüzdanınızı götürüceksin ve süreç içerisinde evlendiyseniz buna ek olarak fotoğraf, mesaj gibi materyaller götürmenizde fayda var. Eğer AP'ye kalma durumu bile olsa vizenizi alırsınız eğer evliliğiniz gerçekse. Red olma gibi bir durum olacağını düşünmüyorum.

• @cisilhayat daha önce sizin durumunuzda olupta vize alanlar oldu merak etmeyin büyük bir sorun değil.bende aynı durumdayım bir albüm yaptım kanıtlayıcı birkaç resim bilet belge gibi materyal koydum görüşmede yanımda götürceğim.evliliğiniz gerçek olduğu sürece korkulacak birşey yok.

• merhabalar öncelikle. forumdaki bilgis sahibi yada daha önce yaşamış biri varmı bilmiyorum ama biz mülakat tarihi bekliyoruz bu hafta. iş dolayısı ile afganistana gitme durumum olabilir. orada çalışmak vize sürecini olumsuz etkiler mi yada diyelimki vizeden sonra gittim afganistana amerikaya girişte sıkıntı olurmu?

• @cancakicitr , @nwtzki AP sürecine kalmak istemediğimiz için tedirgin olduk. Yoksa red alacağımızı düşünmüyoruz. Umarım süreç daha da uzamaz. Herkese bol şans.

• @supermario 6 aydan fazla çalışacaksan eğer oradan gelmeden polisten temiz kağıdı almayı unutma zaten sen oraya çalışmaya gidiyorsun oraya çalışmaya gittiğine dair elinde ne kadar belge olursa o zaman AP kalma şansın düşer ama hiçbir zaman kesin konuşulmaz. Sen nerye gidersen git eğer ispat edebiliyorsan zaten sana art niyetli bakmıyorlar. Tam tersi seni elde etmek için ellerinden geldiğince kolaylık sağlıyorlar.

• @ayvalik10 vize alındıktan sonra bir sıkıntı olmaz herhalde? vize alana kadar ertelemek lazım herhalde garanti olsun diye :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k