Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik
-
@Samet-Ünlü, içinde söyledi: Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik
Herkese iyi forumlar. Sanıyorum benim sorum ile alakalı bir başlık açılmamış. Abd vatandaşı kız arkadaşımla Mayıs sonuna doğru Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Gerekli belgeler arasında kafamı karıştıran birkaç belge var. Affidavit of Marriage Eligibility (bekarlık belgesi) ve Marriage Ability Document (evlenme ehliyet belgesi) arasında nasıl bir fark var? 26 Mayıs 2022 tarihine A.B.D Adana Konsolosluğu'na noter randevusu aldım. Kız arkadaşımın doğum sertifikası bulunuyor fakat apostil edilmemiş durumda. Bu arada kız arkadaşım daha önce evlilik yapmadı ve çocuğu yok. Kendisi Warner Robins, Georgia'da, ben ise Adana'da ikamet etmekteyim. Tecrübelilerden ricam, bu evrakları (doğum sertifikası ve bekarlık belgesi) Amerika'dan mı çıkartıp getirmek daha kolay ve masrafsız olur yoksa buradaki Abd konsolosluğundan mı? Zira Abd konsolosluğu, Affidavit of Marriage Eligibility (Bekarlik belgesi) için $50 istemekte.
Konsolosluklardan almanizi tavsiye ederim, hemen yukaridaki cevabi incelerseniz her konsoloslugun ilgili illere gore bu belgeleri hazirlayip verdigini gorursunuz. Eger ayni formatta hazirlanmamislarsa ABD'den gelen belgelerin ne oldugunu anlayamayabilirler.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
-
-
Merhaba. Türkiye de evlenebilmek için Amerika’dan hangi belgeler getirmek gerekiyor. Ve sonrasında Amerika’ya gidip işlemleri başlatmak için Türk vatandaşının hangi belgeleri göndermesi gerekiyor. Ve biz Amerika’da nasıl bir başvuru yapacağız. Bu süreçte hangi belgeleri hazırlamamız gerekiyor. Yardım edermisiniz rica etsem hiçbir şey bilmiyorum bu konu hakkında.
-
Merhabalar,
Eşim Amerikandan gelecek Türkiye de evleneceğiz.
ABD büyük elçiliği ve Türkiye'daki konsolosluklar sayfasından ilerlemeye çalıştım işleyiş çok karışık.
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Fazla bir süremiz kalmadı ilerleyişi hakkında yardımlarınızı rica ederim.Saygılar,
-
@Mert-4 konuya uzun zamandır bişeyler yazılmamış bilgiler güncel olmayabilir bağlı olduğunuz belediyeden bilgi almayı dener misiniz? Tecrübeleri de foruma aktarırsanız cok sevinirim
-
@waterman önemli olan belediye değil önemli olan Evraklar ve işleyişi
-
@cansudemirbas ve @Mert-4
Merhaba; ben yabancı uyrukluyum- Azerbaycanlıyım ve eşim T.C Vatandaşı.
Bizim 24.04.2022 tarihinde Kayseri'de nikahımız oldu, evlendik.Yabancı kişinin Doğum Belgesini ve Bekarlık Belgesini vatandaşı olduğu ülkeden veya Türkiye'deki Büyükelçiliklerden alınması gerekmektedir. Belgeler Apostilli olacak. Gelen evraklar Türkiye'de Türkçeye tercüme ettirilip noterde onaylatılacak. Akabinde belediyeye başvurulup nikah tarihi alınacak.
Ayrıca bazı belediyeler oturma izni talep edebiliyor. Biz Kayseri'de 2 ilçenin evlendirme dairesiyle görüşmüştük; Birisi oturma izni talep etmişti, diğeri gerek duymamıştı.
-
@r-serifzade sizinle nasıl iletişime geçebiliriz lütfen yardımınıza ihtiyacımız var
-
@Mert-4, içinde söyledi: Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik
@waterman önemli olan belediye değil önemli olan Evraklar ve işleyişi
Ben belediyeden evrak konusunda daha net cevap alabilirsiniz diye yazmıştım.
-
Arkadaşlar merhaba. Ben greencard 2022 talihlisiyim ve suan newyorkta yaşıyorum. Iraklı kız arkadaşım ile Türkiye’de önümüzdeki sene evlilik yapmayı düşünüyoruz ve sonrasında abdye yerleşeceğiz. Bu konu İle alakalı bilgisi olan beni de bilgilendirirse çok mutlu olurum. Birde benim Irak’a giriş çıkışlarımda benim için bi sorun olur mu ? Şimdiden teşekkürler.
-
Merhabalar herkese. Abd vatandasi esim ile Nisan 2023te istanbulda evlendik. Amerika turist vizem ile Aralik 2023te amerikaya geldik. Burada evlenmemiz gerekiyor mu Greencard islemlerine baslamamiz icin. Cok tesekkurler simdiden
-
Merhaba arkadaşlar
Abdli erkek arkadaşımla Türkiye evlenmek istiyoruz fakat çok ettiğimiz bir durum var.- Konsolosluktan randevu almak ne kadar sürüyor?
- Evlilik dairesinden randevu almak ne kadar sürüyor?
- Abdli erkek arkadaşım devlet hastahanesinden randevu alabilmesi kaç gün sürer?
Bütün bunları Türkiyede kalacağı zamanı hesaplayabilmek için soruyorum lütfen yardımcı olun. Ona göre bütçe ayarlayacağız ve işinden izin alacak.
-
Merhaba arkadaşlar
Abdli erkek arkadaşımla Türkiyede evlenmek istiyoruz fakat çok merak ettiğimiz bir durum var.Konsolosluktan randevu almak ne kadar sürüyor?
Evlilik dairesinden randevu almak ne kadar sürüyor?
Abdli erkek arkadaşım devlet hastahanesinden randevu alabilmesi kaç gün sürer?
Bütün bunları Türkiyede kalacağı zamanı hesaplayabilmek için soruyorum lütfen yardımcı olun. Ona göre bütçe ayarlayacağız ve işinden izin alacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
bakamadım. Neyse bunun bir çaresini bulacağım. Kontrollere devam. Paylaşımınız için çok teşekkürler.
️
Eger boyle birsey doldurduysan verilerine erisebilirler.