Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
946 130 68.6k 129

  • @gucarslan hayırlı olsun, şuana kadar herhangi bir davaya katılmayanların, muhtemelen son fısat olacak bu davaya şiddetle katılmasını tavsiye ederim,kararsız kalacaklarda en azından süreci ödeme kısmına kadar getirsin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dantés, içinde söyledi: DV2021 Büyük Mandamus Davası (Mayıs 2021)

    Sn @gucarslan bu guzel haber icin tesekkurler. Ben immpact teamin davasina katilacakken curtisin birkac sozu uzerine onun davasini beklemeye karar vermistim o gun gelip catmis. Gectigimiz bir yil gosterdi ki bizlerin kurtulusu amerikan mahkemelerinden olacak eger olursa. Curtisin de basarili ve zeki bir avukat oldugunu dusunuyorum zaten gozluklerin arkasindan gozleri fel fecir okuyor. Umarim bu isteyen her arkadasimiz icin guzel sonuclar getirir.

    Nihayetinde bence acilan bu son 2 mandamus davasi yakin zamanli ve neredeyse ayni gerekcelere sahip oldugu icin kader olarak birbirlerine baglilar biri kazanirsa oteki de kazanacaktir tipki gecen yil gibi.

    Umarim sizin jacob davaniz guzel sonuclanir sizin adiniza ki sonunda biz de bir gol atmis oluruz rakip kaleye. Eger olmazsa, curtis sizi de bu davaya ucretsiz sekilde katacaktir diye dusunuyorum.

    evet, ne yazık ki bu sene de kurtuluş davalardan gelecek bu artik %100 belli. bu yuzden de imkani olan turkiye'deki dv talihlilerinin davaya katılmasını can-i gönülden diliyorum. çünkü büyük ihtimalle bu dava, DV2021 için açılacak son dava olacak. son açılan GohvBlinken davasi gibi bu da sadece DV özelinde olduğundan bu atlamak için son gemi gibi duruyor.

    inşallah karar / karalar, öncelikle turkiye sonrasında da dünyadaki bütün dv talihlileri icin güzel sonuçlanır.

    herkese tekrardan bol şans.


  • Selamlar arkadaşlar,
    Geçen yıl Haziran ayında sonuç ekranında kazandığımızı öğrendiğimde mutluluğum sayfanın alt tarafına doğru inip case numberı görünce bitmişti. O dönem bir yandan kendi heyecanımızı yaşarken diğer tarafta DV2020 talihli talihsizleri takip ediyordum. DV2020 için dava süreçleri başladığında bizim de aynı durumda olacağımız ufak da olsa göz kırpıyordu. Eşimle konuşmalarımızda seneye davaya hazırlanalım demeye başlamıştık.

    DV2021 sürecinde davalar açılmaya başladı ve bizim CN hala current olmadığı için yine umutsuzca beklemekten başka çaremiz yoktu. Nisan bülteni içerisinde numaramızın current olması ile Curtis’in açacağı dava yine bir kıvılcım başlattı. Artık bizim de bir dava dosyasında ismimizin geçmesi gerektiğine karar verdik.

    Artık dava dışında bu süreci olumlu bitirebilmemiz zor ve elinde imkanı olan varsa atacağımız bu son kurşunu değerlendirsin derim.

    Eşimle kararımız, haftaya bugün DV2022 sonuçları açıklandıktan sonra dava için başvuruyu tamamlamamız yönünde.

    Herkes için hayırlı olur inşallah.


  • Yaza doğru olumlu bir şeyler olacak gibi. Ben de katılmayı düşünüyorum.
    Katılacak olan arkadaşlara şimdiden bol şans diliyorum.


  • @Masda sizi de artik dava yorumlarken görmek güzel olacak 🙂
    şimdiden hayırlı olsun, bol şans diliyorum.


  • @islek umarim hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. bakarsınız DV2022'yi daha düşük bir cn ile kazanıp o tarafta değerlendirirsiniz şansınızı. yine de 500$ verip vize alabilme ihtimali halen varken, abd'de daha erken bir hayat kurma şansını da sakin ertelemeyin. şansınız bol olsun..


  • @gucarslan walla eşim de bekleme haftayı bugün bitir başvuruyu diyor 🙂


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Büyük Mandamus Davası (Mayıs 2021)

    @Masda sizi de artik dava yorumlarken görmek güzel olacak 🙂
    şimdiden hayırlı olsun, bol şans diliyorum.

    Çok teşekkürler 🙂


  • Güzel bir haber DV2021 talihlileri için, umarım her şey gönlünüzce olur 🤞


  • @dantés bizim ülkemizde maalesef dolar kurunun yuksek olması sebebi ile düşük gelirli ülkeler arasındayız. keske Türkiyeyide bu kategori icine soksaydi.


  • Katılacak olan arkadaşlara şimdiden bol şanslar diliyorum. Her şey gönlünüzce olur inşallah.


  • Güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙏🏼Umarim 2021 talihlileri yeni yıla yeni yuvalarında girer. Sonra derin bi nefes çekip BAŞARDIK BE dersiniz 🥳


  • Merhabalar @gucarslan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler umarım herkes vizesini sorum olmadan alır. Bende son seçenek bu davaya katılmayı düşünüyorum 20-25 mayıs gibi kapanma bittikten sonra büyükelçiliğin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum şu an 500 dolar vermek çok sıkıntıya sokar beni ama bir gelişme olmazsa son seçenek davaya katılıcam.
    Benim sorum ,

    1. Dava başladığında (umarım) büyükelçilikler açılıp mülakat tarihi verilip kendimiz vize alırsak sitede kontrol ettiğimde abd ye girdiğimiz zaman yine kalan dava ücretini yatırmak zorundayız diye okudum bu doğrumu.
      2.Dava olumlu sonuçlandığında mülakat sürecimiz nasıl oluyor normal süreçten bir farkı var mı .
      3.Normal şartlarda mülakat mailleri mülakat tarihinden ne kadar süre önce geliyor (net bit tarih değil ama yaklaşık bir tarih verebilirseniz çok bilgilendirici olur.)
      4.Kapanmadan(17 Mayıs) sonra büyükelçilik dv dosyalarını işleme alıyorum derse mülakat tarihi vermeme riski var mı.

    17 Mayıs dan sonra büyükelçiliğin durumu bende bu dava ile alakalı belirleyici olucak sıra numaram düşük mülakat tarihleri verilirse diye mayısın sonunu beklemek istiyorum umarım en kısa sürede mülakat tarihleri verilip herkes vizesini alır.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


  • @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Büyük Mandamus Davası (Mayıs 2021)

    Merhabalar @gucarslan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler umarım herkes vizesini sorum olmadan alır. Bende son seçenek bu davaya katılmayı düşünüyorum 20-25 mayıs gibi kapanma bittikten sonra büyükelçiliğin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum şu an 500 dolar vermek çok sıkıntıya sokar beni ama bir gelişme olmazsa son seçenek davaya katılıcam.
    Benim sorum ,

    1. Dava başladığında (umarım) büyükelçilikler açılıp mülakat tarihi verilip kendimiz vize alırsak sitede kontrol ettiğimde abd ye girdiğimiz zaman yine kalan dava ücretini yatırmak zorundayız diye okudum bu doğrumu.
      2.Dava olumlu sonuçlandığında mülakat sürecimiz nasıl oluyor normal süreçten bir farkı var mı .
      3.Normal şartlarda mülakat mailleri mülakat tarihinden ne kadar süre önce geliyor (net bit tarih değil ama yaklaşık bir tarih verebilirseniz çok bilgilendirici olur.)
      4.Kapanmadan(17 Mayıs) sonra büyükelçilik dv dosyalarını işleme alıyorum derse mülakat tarihi vermeme riski var mı.

    17 Mayıs dan sonra büyükelçiliğin durumu bende bu dava ile alakalı belirleyici olucak sıra numaram düşük mülakat tarihleri verilirse diye mayısın sonunu beklemek istiyorum umarım en kısa sürede mülakat tarihleri verilip herkes vizesini alır.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    merhaba.

    1- evet, vize alip abd'ye girerseniz 1000$ daha ödeme yapacaksıniz. ama bu abd'ye giriş yaparsanız..

    2- hiçbir farki yok. mahkeme dos'a karari iletiyor, dos konsolosluklara ve kcc'ye emir veriyor vizeler basılıyor

    3- bir ay once dağıtılıyor. tabi normal sartlarda.. 🙂

    4- 17 mayis sonrasi konsolosluğun dv vizesi basacağız şahsen zannetmiyorum. çünkü travel state'in yaptığı aciklama net, dv bizim önceliğimiz arasinda son sırada.


  • @themasterfl hukumetimiz bizi o kategoriye sokabilmek icin gece gunduz var gucuyle calisiyor. Bu yil olmadi seneye kesin gireriz.


  • Davaya katılmak için özel bir durumumu Mr. Morrison'a sormak gerekti. Gelen bilgiyi sizlerle paylaşayım. Belki aynı durumda olan başka birisi daha olabilir.
    Benim Sorum:
    "Şu anda taleplerin toplandığı ve Mayıs ayı sonunda açılması planlanan davaya katılmayı planlıyorum. Özel durumum nedeniyle formları doldurup ödeme yapmadan önce sizinle iletişime geçmek istedim. DS260 formunu doldururken eşim ve kendim için formu doldurdum. Bu arada eşimin hamile olduğunu öğrendik ve şimdi bebeğimizin 20 gün uzakta olduğunu öğrendik. DS 260 formunu doldurduğum ve belgelerim onaylandığı için henüz KCC ile iletişime geçmedim. Ayrıca numaram güncel olduğu için elçilik aracılığıyla bebekle ilgili değişiklikler yapmam gerekiyor. Bu durumda bebek doğmadan 20 gün önce davaya katılıp formları doldurmam ve henüz DS260 formundan bebekle ilgili herhangi bir bilgi eklenmemişse sorun olur mu? Çünkü dava için başvuru formunu doldururken 2 kişilik bir ailenin DS 260 formunu işliyor olacağız ve 20 gün sonra 3 kişilik bir aile olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu durumda sizden aldığım bilgilere göre şimdi dava için gerekli formları doldurup ödemesini yapabilirim. Bebeğin pasaportu verildikten sonra davaya katıl derseniz mayıs sonunu bekleyerek davaya katılabilirim. Benim durumumda öneriniz ne olurdu? Bu arada, davaya katılmaya hazır olduğumu ve şimdi ödeyebileceğimi tekrar hatırlatmak isterim. Tek sorun bebeğin bilgilerinin DS260 formunda yer almamasıdır."
    Mr. Morrison'nun cevabi ise:
    "Bu gerçekten uzun bir mesaj
    Bebek doğana kadar KCC ile iletişime geçmeyin. Ve bebeğiniz için mümkün olduğunca çabuk pasaport alın.
    Bebeksiz davaya katılmak senin için sorun değil
    Fikir. Belki son haftaya kadar katılmak için bekleyebilirsin.
    Bilmiyorum - bunun bebeğin davacı olarak listelenmesi sorununu çözeceğini yeni fark ettim, ancak teknik olarak tüm davacıların DS-260'ı tamamladığını söylüyoruz.
    Yani bunun 6 Haziran'dan önce yapılıp yapılamayacağı belli değil"

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @archer bu detaylı bilgi için teşekkürler ederiz.
    ancak durumunuzla alakalı bir detayı da ben paylaşmak isterim. cn'niz current ve evrak onayı aldığınız için kcc DS260 formunuzu unlock etmeyebilir. çünkü sizin durumunda olan arkadaşlarımızın formunu unlock etmedi ve mülakat yapacakları konsolosluk ile görüşmeleri gerektiğini belirttiler. lütfen sürecinize böyle bir durumun da yaşanacağı ihtimalini göz önünde bulundurarak devam ettirin.

    umarım kolaylıkla halledebilirseniz.
    bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison, kendisine sıklıkla sorulan bazı soruları twitter adresinden yanıtladı.
    faydası olması açısından buradan da paylaşıyorum;





  • Henüz bir davaya katılmamış ve gitmek için her şansını kullanmak isteyen arkadaşlara özellikle de Travel State'in yaptığı son açıklamadan sonra nacizane önerim davaya katılmalarıdır. Sadece Ankara'nın çalışmasını beklemek eldeki fırsatı geri tepmek anlamına gelebilir. YTD 🙂

    Ocak ayında JacobvBiden davasına katılırken herkesin "acaba erken mi?", "ya ne gerek var" düşüncesine rağmen "şansımızı %1 bile arttırsa buna değer, giden 500 dolar olsun" diyerek pek çok talihli ile birlikte o davaya katılmış ve her geçen gün, her yeni gelişmede ne kadar doğru bir hamle yaptığımızı görür hale geldik. Maalesef süreç bir çıkmaza doğru gidiyor. Tutunacak bir dala ihtiyacımız olacak. Umarım bizim davadan da güzel bir sonuç alırız ve sonraki davalarda da olumlu bir emsal teşkil edebiliriz.

    Davaya katılan arkadaşlara ise sabırlı olmalarını tavsiye edebilirim. Yeri gelecek duruşmaları takip ederken avukatlara çok kızacak belki küfürler edeceksiniz ama sabırlı olmalısınız. Avukatlar stratejilerini hiçbir zaman tam anlamıyla sizinle paylaşmayacaklar. Burada avukatınıza güvenmeniz gerekiyor. Gerek olaylara bizden çok başka pencerelerden bakmasıyla gerekse şeffaflığıyla Curtis Morrison bunun için doğru kişi diyebilirim.

    Hayırlı haberinizi bekliyoruz.


  • 2020'deki dava kazanıldıktan sonra 9.000 kişilik vize onayı alındığı söylenmiş. Sorum şu: Bu 9.000 kişilik kontenjan dava açanları mı (müdahil olanlar) kapsıyor acaba? Değilse 2020 taihlileri arasından ilk 9.000 kişi mülakata hak kazanmış olarak mı algılanmalı ???


Benzer Başlıklar

  • DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    72
    6 Oy
    72 İleti
    5k Bakış
    G
    @Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.
  • DV2022 Bou Jabbour v Blinken Davası - (Ocak-2022)

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    26
    5 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    bestfriendnyB
    Turkiye den. Alamayan 700 kusur varmagdur demedilerki kazandiginiz ankara cagirmayacak bastan soylese giderdik baska ulkeden alirdik en kotu buydubarbados a hindustan a son at da gidemedim simdi dava sansi varsa deneyom.istedim
  • DV2022 Mandamus Davası (Kasım 2021) - İPTAL EDİLDİ -

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    36
    4 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    Eski Kullanıcı 081E
    Bilindigi uzere onceki yillara gore aylik mulakat performanslarinin bu yilki DV 2022 ler icin ortalamanin baya altinda . Turkiye dahil mulakatlar asiri yavas . Yeni karar aslinda hizlandirmiyor ve sadece olsa olsa eski gunlerdeki gibi benzer performanslari yakalatir. KCC ya personelini artiracak ya da Konsolosluklardaki personel sayisi artirilmali veya mulakat gunleri artirilmali . Aksi halde yeni bir DAVA acilmali kanimca . Bireysel basvurular temelli degil de Class Action yani Toplu Dava acilmalidir. Onceki yildaki kararin Toplu Dava olarak ele alinmasi ve hak edenlerin davaya katilan olsun olmasin kabaca 1 yla yayilan 9 bin kusur rezerv acilmasindaki yaklasim ve bakis acisiyla hareket edilmelidir. Turkiye'ye has siyasi veya baska bir etmenden oturu de aksiliklerin olmadigini varsayiyorum . Mandamus Davasinda da 1 gunluk omru olmasi da enteresan ... Davalar Case Number i current olmasi beklenen aylarda olamayanlar acmali . Yani ortada CN ve current olma durumuna gore bir dava acma stratejisi Amerika da baslatilir umarim . Iyi ama kotu niyetli olmayan avukatlara muhtaciz. Unutulmamali, kaybedilen net bir ay var ... Hak aranmali ...
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum