Bu bir Bangkok Mülakat Deneyimidir.
Herkese Merhaba Arkadaşlar , Greencard sürecim ve Bangkok Mülakat deneyimime dair detayları aşağıda paylaşıyorum.
4 Mayısta açıklanan sonuçlardan sonra hızlıca ds-260 formunu doldurmuş ve süreci araştırmaya başlamıştım. Forumdaki entrylerin çoğunu okumuş ve numarası yüksek olan herkes gibi ben de Ankara'da mülakat alamayacağımı farketmiştim. Ankaradan ümidi kestikten sonra dosyamı taşıyıp mülakat alabileceğim konsolosluklara araştırmaya ve deneyimleri okumaya karar verdim. Ayrıca yeni çıkan FAM yasası sayesinde 2025 talihlileri olarak dosyamızı current olmadan önce KCC'ye mail atarak direkt taşıyabiliyorduk. Biraz araştırma yaptıktan sonra vize istemeyen Asya ülkelerinden Tayland ve Hong Kong'un mülakat verme performansının geçmiş senelerde iyi ilerlediğininin farkına vardım. Dosyamı current olmadan önce ekim ayında Hong Kong'a taşıdım. Ve süreci takip etmeye başladım. Kasım ayına geldiğimizde Hong Kongdan mülakat alanlar ve başarıyla tamamlayanlar vardı fakat maliyetlerin çok yüksek olduğunu söylüyorlardı ben de daha düşük maliyetli olan Taylandı araştırmaya başladım. Taylanda dair mülakatları okuduğumda orada da hong kong gibi mülakatlar iyi bir performansla ilerliyordu. Ve nihayet Kasım ayının ortasında dosyamı 2.kez KCC'ye mail atarak Hong Kongdan Taylanda taşıdım.
Şubat ayının ortasına geldiğimizde açıklanan Nisan Cut-Off'unda numaramın current olduğunu öğrendim. 12 Şubat günü kccye mülakat tarihimi öğrenmek için mail gönderdim ve aynı günün akşamına mülakat tarihimin yazdığı bir mail aldım. Mülakat günüm 25 Nisan tarihine verilmişti. Ertesi gün hızlıca hastane randevusu işlemlerine başladım. Bangkokda Bumrungrad hospital abd vize muayenelerini gerçekleştiren hastaneydi. Whatsapp üzerinden kendileri ile iletişime geçerek hızlı bir şekilde randevumu 17 Nisan tarihine aldım .
Hastane randevusu aşağıdaki şekilde alınabilmektedir
-Bumrungrad Hospitale Whatsapptan mesaj atıyoruz. Mesaj Örneği: I won the green card lottery. I have an interview on ……. April. I want to get medical examination appointment.
-Daha sonra bizden aşağıdaki soruları cevaplamamızı istiyor.
To make appointment, please provide the following information:
-Name: (First name - Last name)
-Date of birth (Date/ Month/ Year)
-Gender:
-Nationality:
-Country of Residence:
-Case number (starting with BNK follow by 10 digits number):
-Date of interview:
-Requested appointment date:
-COVID-19 vaccine received:
-Telephone/Contact number:
(Mail adresinizi de yazın)
Soruları cevapladıktan sonra bizden pasaport fotoğrafımızı istiyor. Pasaport ilk sayfamızın fotosunu paylaşıyoruz.
Daha sonra Mail yoluyla bilgilendireceğini söylüyor.
1-2 gün içerisinde mail gelecektir.
Randevu maili 2 adet Pdf eki ile gelecektir. Gelen ekte randevu tarihiniz barkodlu pdf belgesinde yazacaktır.
Hastane randevusunu da aldıktan sonra 14 Nisan 16:30 Thai Airways uçuşuna da yaklaşık 19 bin TL'ye bilet aldım. Konaklama için ise önceki arkadaşların da önerisiyle Hastaneye sadece 5 dakika yürüyüş mesafesi olan Anya Nana hoteli 15gün için 17.000 TL'ye tuttum.
15 Nisan günü Tayland saati ile 06:30'da Bangkok'a indik. Havalimanında Bolt uygulaması ile çağırdığımız araç ile 30 dakika içerisinde otele vardık. Havalimanından Otele yaklaşık 450 baht tutar ödedik.
Hastane Muayenesi:
Sağlık Muayenesi için saat 07:30da Hastanede oldum. A kapısından giriş yapıp 10.kata ulaştım asansörden çıkınca sol tarada dönüp ilerlediğinizde bilgisayarlı masalar bulunuyor oradaki personeller kayıt işlemimi gerçekleştirdi. kayıt işleminde pasaportunuz alınıp sisteme kaydediliyor ardından bazı klasik adres tel vb. bilgisi yazan bir form dolduruluyor. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra 15. Kata yönlendirildim. 15.katta C bölümüne ilerledim( Dr Watchaparong için C bölümü) pasaportumu aşı kartımı ve antikor testlerimi aldılar. Daha sonra bi hemşire yanıma gelip önce aşı kartımı inceledi daha sonra antikor testimde mmr hariç diğerlerine okey aşı olmana gerek yok dedi. Ardından ilk önce göz muayenesi kilo boy kontrolü ve tansiyon ölçümü yapıldı. Daha sonra yine 15.katta kan verdim. Devamında 12.kata ciğer testine indim çok kısa sürdü 3 2 1 sayıyor ve nefes alıp bekletiyosunuz daha sonra nefesinizi bırakın diyor ve işlem tamamlanıyor. Ardından ödememi yaptım toplam 12.700 baht civarı bi tutar geldi, Nakit dolar kabul edilmedi kart ile ödedim. Son işlem olarak 1 MMR aşısı oldum . Tüm işlemlerden sonra 1 saat sonra sonucu öğrenmek için gelmemi söylediler. 10. Katta starbucksta beklerim ve 1 saat sonra döndüm. 19 Nisan günü saat 10dan sonra sonucumu alabileceğimi söylediler.
Muayeneden 2 gün sonra yani 19 Nisan günü hastane sonucu ve konsolosluğa verilecek kapalı zarfı aldım.
Mülakat deneyimi :
25 Nisan sabah 07:10'da Tercüman Emre bey ile konsolosluğa geldik. Kapıda önce pasaportumuzu verdik ve üzerinde bir barkod yapıştırdılar bu barkod pasaportunuzun vize basımından sonra teslim edileceği DHL Kargo şubesinin barkodudur (Pasaportunuzun teslim edileceği kargo şubesini Usvisasscheduling websitesine kaydolarak yapabiliyorsunuz). Devamında sırayı geçtik ve elimize bir dv yazılı yeşil tabela verdiler. Biraz bekledikten sonra eşyalarımızı teslim ettik ve x-ray cihazından geçtik. Telefon haricinde diğer eşyalarımızı geri aldık. Bekleme alanına ilerledik , biraz bekledikten sonra bankodaki görevliye green card için geldiğimizi söyledik, Görevli ödeme için bizi kasaya yönlendirdi. İçeri girip kasaya ödememizi yaptıktan sonra tekrar dışarıya bekleme alanına geldik ve belge teslimi için bekledik. Konsolosluk cuma günü yoğun olduğu için belge tesliminde biraz uzun süre bekledik. Nihayet görevli adımızla seslendi ve bankoya ilerledik. Sırayla istenen tüm belgeleri verdik.
İstenen belgeler:
DS-260 Formu
Adli Sicil
Formul A Belgesi
Pasaport fotokopisi
Pasaport
Diploma Orjinali ve Transkripti (Üniversiteyi verdim)
2 Adet Fotoğraf
Askerlik Belgesi
Belge tesliminden sonra mülakat sıramızı beklemeye başladık. yaklaşık 15-20 dakika sonra da 1.Bankoda Mülakatımızı yapacak Amerikalı görevli adımızla seslendi. Mülakat için 1.bankoya geldik. Sırayla sorduğu sorulara cevap verdik.
Mülakat soruları:
Üniversiteden Ne zaman mezun oldun?
Hangi bölümden mezun oldun?
Türkiyede ne iş yapıyorsun?
Hangi Eyalete gideceksin?
Neden orayı tercih ettin?
Tüm sorulara hızlı ve sorunsuz bir şekilde yanıt verdikten sonra kendisi her şey tamamdır vizen onaylandı dedi ve süreci tamamlamış olduk.
Mülakattan 1-2 saat sonra Visa status Administritive Process olarak gözüktü. Ardından 28 Nisan Pazartesi Issued oldu. 29 Nisan saat 14.00'da pasaportumu DHL Palladium Wold Şubesinden aldım.
Dipnot: Konsolosluktaki belge teslimi sürecinde zaman zaman uyuzluk çıkarabilen ve diğer görevlilere göre biraz daha zor bir görevli geldi fakat Tercüman Emre Bey'in konsolosluktaki tanınırlığı ve olaya hakimliği sayesinde hiç bir problem yaşamadan süreci tamamlayabildim bu nedenle tercüman desteği almak isteyen arkadaşlara Emre Bey'i önerebilirim. Numarası : +66 83 936 8849 .
Pasaport teslimi için Kargo Adresi kaydı yapma:
Mülakat tarihinz açıklandıktan sonra 1-2 hafta sonrasında sisteme işleniyor bu nedenle mülakat aldıktan sonra hemen girdiğinizde hata alabilirsiniz. Aşağıdaki kaydı mülakattan yaklaşık 1 ay önce veya 20 gün önce mutlaka yapın!!
Usvisas scheduling websitesine giriyoruz.
Sağ taraftan üyelik oluşturuyoruz.
Username: AdSoyad şeklinde olmalı, mail adresimiz de adsoyad şeklinde olursa sistem daha kolay kabul edicektir.
Üyelik oluşturduktan sonra ana ekrana giriş yapmış olacağız.
Sol üstten Start New Applicationa tıklıyoruz.
*Contract Information aşamasında
Turkiye numaramızı giriyoruz.
*Mailing Adress kısmına kaldığımız otel adresini yazıyoruz.
*Passport Details kısmında pasaport bilgilerimizi yazıyoruz.
Daha sonra Visa Options aşamasına geçiyor.
Sırayla Aşağıdaki şekilde seçim yapıyoruz
Visa Type: Immigrant
Embassy/Consulate/OFC: Bangkok IV
Post Visa Category: Adress Registration for NVC-Scheduling IV or KCC Scheduling DV
Visa Priority: IV Document delivery registration
Visa Class Tag: DV1, eş ve cocuk var ise DV2, DV3 de seçilecek (bu kısımdan emin değilim eş ve cocuklular ekstra yapanlardan bilgi alsın)
Daha sonra ekranda Ds-260 confirmation number isteyecek. ds260 formunu tamamladığımızda aldığımız çıktı sayfasındaki confirmation numarasını yazacağız.
Next diyoruz. Eğer evli isek My dependents kısmında eşimizi ekliyoruz. Tek kişi isek bu kısımda bir işlem yapmadan Next diyoruz.
Specify documentation delivert kısmında pasaportu teslim alacağımız adresi seçeceğiz. Pick up seçeneğini seçer isek ücretsiz adrese gidiyor. Premium Location ı seçersek istediğimiz DHL kargo şubesine gidiyor.
Seçimi yapıp next diyoruz. Ve son aşamada NVC/KCC Case number istiyor buraya case numberı mızı 2025EU000*** şeklinde gireceğiz eğer kabul etmez ise 0sız şekilde deneyin o da olmaz ise 1 2 hafta bekleyip deneyin.

