• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. emirhankd
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 37
    • Takipçiler 17
    • Konu 1
    • İleti 177
    • En İyi 73
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

    emirhankd

    @emirhankd

    Istanbul To Texas.
    To new journeys.

    156
    İtibar
    549
    Profil Görüntülemeleri
    177
    İleti
    17
    Takipçiler
    37
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Yaş: 28

    emirhankd Takip etme Takip Et

    emirhankd tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

      Bu bir Bangkok Mülakat Deneyimidir.

      Herkese Merhaba Arkadaşlar , Greencard sürecim ve Bangkok Mülakat deneyimime dair detayları aşağıda paylaşıyorum.

      4 Mayısta açıklanan sonuçlardan sonra hızlıca ds-260 formunu doldurmuş ve süreci araştırmaya başlamıştım. Forumdaki entrylerin çoğunu okumuş ve numarası yüksek olan herkes gibi ben de Ankara'da mülakat alamayacağımı farketmiştim. Ankaradan ümidi kestikten sonra dosyamı taşıyıp mülakat alabileceğim konsolosluklara araştırmaya ve deneyimleri okumaya karar verdim. Ayrıca yeni çıkan FAM yasası sayesinde 2025 talihlileri olarak dosyamızı current olmadan önce KCC'ye mail atarak direkt taşıyabiliyorduk. Biraz araştırma yaptıktan sonra vize istemeyen Asya ülkelerinden Tayland ve Hong Kong'un mülakat verme performansının geçmiş senelerde iyi ilerlediğininin farkına vardım. Dosyamı current olmadan önce ekim ayında Hong Kong'a taşıdım. Ve süreci takip etmeye başladım. Kasım ayına geldiğimizde Hong Kongdan mülakat alanlar ve başarıyla tamamlayanlar vardı fakat maliyetlerin çok yüksek olduğunu söylüyorlardı ben de daha düşük maliyetli olan Taylandı araştırmaya başladım. Taylanda dair mülakatları okuduğumda orada da hong kong gibi mülakatlar iyi bir performansla ilerliyordu. Ve nihayet Kasım ayının ortasında dosyamı 2.kez KCC'ye mail atarak Hong Kongdan Taylanda taşıdım.

      Şubat ayının ortasına geldiğimizde açıklanan Nisan Cut-Off'unda numaramın current olduğunu öğrendim. 12 Şubat günü kccye mülakat tarihimi öğrenmek için mail gönderdim ve aynı günün akşamına mülakat tarihimin yazdığı bir mail aldım. Mülakat günüm 25 Nisan tarihine verilmişti. Ertesi gün hızlıca hastane randevusu işlemlerine başladım. Bangkokda Bumrungrad hospital abd vize muayenelerini gerçekleştiren hastaneydi. Whatsapp üzerinden kendileri ile iletişime geçerek hızlı bir şekilde randevumu 17 Nisan tarihine aldım .

      Hastane randevusu aşağıdaki şekilde alınabilmektedir
      -Bumrungrad Hospitale Whatsapptan mesaj atıyoruz. Mesaj Örneği: I won the green card lottery. I have an interview on ……. April. I want to get medical examination appointment.

      -Daha sonra bizden aşağıdaki soruları cevaplamamızı istiyor.

      To make appointment, please provide the following information:

      -Name: (First name - Last name)
      -Date of birth (Date/ Month/ Year)
      -Gender:
      -Nationality:
      -Country of Residence:
      -Case number (starting with BNK follow by 10 digits number):
      -Date of interview:
      -Requested appointment date:
      -COVID-19 vaccine received:
      -Telephone/Contact number:
      (Mail adresinizi de yazın)
      Soruları cevapladıktan sonra bizden pasaport fotoğrafımızı istiyor. Pasaport ilk sayfamızın fotosunu paylaşıyoruz.
      Daha sonra Mail yoluyla bilgilendireceğini söylüyor.
      1-2 gün içerisinde mail gelecektir.
      Randevu maili 2 adet Pdf eki ile gelecektir. Gelen ekte randevu tarihiniz barkodlu pdf belgesinde yazacaktır.

      Hastane randevusunu da aldıktan sonra 14 Nisan 16:30 Thai Airways uçuşuna da yaklaşık 19 bin TL'ye bilet aldım. Konaklama için ise önceki arkadaşların da önerisiyle Hastaneye sadece 5 dakika yürüyüş mesafesi olan Anya Nana hoteli 15gün için 17.000 TL'ye tuttum.

      15 Nisan günü Tayland saati ile 06:30'da Bangkok'a indik. Havalimanında Bolt uygulaması ile çağırdığımız araç ile 30 dakika içerisinde otele vardık. Havalimanından Otele yaklaşık 450 baht tutar ödedik.

      Hastane Muayenesi:

      Sağlık Muayenesi için saat 07:30da Hastanede oldum. A kapısından giriş yapıp 10.kata ulaştım asansörden çıkınca sol tarada dönüp ilerlediğinizde bilgisayarlı masalar bulunuyor oradaki personeller kayıt işlemimi gerçekleştirdi. kayıt işleminde pasaportunuz alınıp sisteme kaydediliyor ardından bazı klasik adres tel vb. bilgisi yazan bir form dolduruluyor. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra 15. Kata yönlendirildim. 15.katta C bölümüne ilerledim( Dr Watchaparong için C bölümü) pasaportumu aşı kartımı ve antikor testlerimi aldılar. Daha sonra bi hemşire yanıma gelip önce aşı kartımı inceledi daha sonra antikor testimde mmr hariç diğerlerine okey aşı olmana gerek yok dedi. Ardından ilk önce göz muayenesi kilo boy kontrolü ve tansiyon ölçümü yapıldı. Daha sonra yine 15.katta kan verdim. Devamında 12.kata ciğer testine indim çok kısa sürdü 3 2 1 sayıyor ve nefes alıp bekletiyosunuz daha sonra nefesinizi bırakın diyor ve işlem tamamlanıyor. Ardından ödememi yaptım toplam 12.700 baht civarı bi tutar geldi, Nakit dolar kabul edilmedi kart ile ödedim. Son işlem olarak 1 MMR aşısı oldum . Tüm işlemlerden sonra 1 saat sonra sonucu öğrenmek için gelmemi söylediler. 10. Katta starbucksta beklerim ve 1 saat sonra döndüm. 19 Nisan günü saat 10dan sonra sonucumu alabileceğimi söylediler.

      Muayeneden 2 gün sonra yani 19 Nisan günü hastane sonucu ve konsolosluğa verilecek kapalı zarfı aldım.

      Mülakat deneyimi :

      25 Nisan sabah 07:10'da Tercüman Emre bey ile konsolosluğa geldik. Kapıda önce pasaportumuzu verdik ve üzerinde bir barkod yapıştırdılar bu barkod pasaportunuzun vize basımından sonra teslim edileceği DHL Kargo şubesinin barkodudur (Pasaportunuzun teslim edileceği kargo şubesini Usvisasscheduling websitesine kaydolarak yapabiliyorsunuz). Devamında sırayı geçtik ve elimize bir dv yazılı yeşil tabela verdiler. Biraz bekledikten sonra eşyalarımızı teslim ettik ve x-ray cihazından geçtik. Telefon haricinde diğer eşyalarımızı geri aldık. Bekleme alanına ilerledik , biraz bekledikten sonra bankodaki görevliye green card için geldiğimizi söyledik, Görevli ödeme için bizi kasaya yönlendirdi. İçeri girip kasaya ödememizi yaptıktan sonra tekrar dışarıya bekleme alanına geldik ve belge teslimi için bekledik. Konsolosluk cuma günü yoğun olduğu için belge tesliminde biraz uzun süre bekledik. Nihayet görevli adımızla seslendi ve bankoya ilerledik. Sırayla istenen tüm belgeleri verdik.

      İstenen belgeler:
      DS-260 Formu
      Adli Sicil
      Formul A Belgesi
      Pasaport fotokopisi
      Pasaport
      Diploma Orjinali ve Transkripti (Üniversiteyi verdim)
      2 Adet Fotoğraf
      Askerlik Belgesi

      Belge tesliminden sonra mülakat sıramızı beklemeye başladık. yaklaşık 15-20 dakika sonra da 1.Bankoda Mülakatımızı yapacak Amerikalı görevli adımızla seslendi. Mülakat için 1.bankoya geldik. Sırayla sorduğu sorulara cevap verdik.

      Mülakat soruları:
      Üniversiteden Ne zaman mezun oldun?
      Hangi bölümden mezun oldun?
      Türkiyede ne iş yapıyorsun?
      Hangi Eyalete gideceksin?
      Neden orayı tercih ettin?

      Tüm sorulara hızlı ve sorunsuz bir şekilde yanıt verdikten sonra kendisi her şey tamamdır vizen onaylandı dedi ve süreci tamamlamış olduk.
      Mülakattan 1-2 saat sonra Visa status Administritive Process olarak gözüktü. Ardından 28 Nisan Pazartesi Issued oldu. 29 Nisan saat 14.00'da pasaportumu DHL Palladium Wold Şubesinden aldım.

      Dipnot: Konsolosluktaki belge teslimi sürecinde zaman zaman uyuzluk çıkarabilen ve diğer görevlilere göre biraz daha zor bir görevli geldi fakat Tercüman Emre Bey'in konsolosluktaki tanınırlığı ve olaya hakimliği sayesinde hiç bir problem yaşamadan süreci tamamlayabildim bu nedenle tercüman desteği almak isteyen arkadaşlara Emre Bey'i önerebilirim. Numarası : +66 83 936 8849 .

      Pasaport teslimi için Kargo Adresi kaydı yapma:
      Mülakat tarihinz açıklandıktan sonra 1-2 hafta sonrasında sisteme işleniyor bu nedenle mülakat aldıktan sonra hemen girdiğinizde hata alabilirsiniz. Aşağıdaki kaydı mülakattan yaklaşık 1 ay önce veya 20 gün önce mutlaka yapın!!
      Usvisas scheduling websitesine giriyoruz.
      Sağ taraftan üyelik oluşturuyoruz.
      Username: AdSoyad şeklinde olmalı, mail adresimiz de adsoyad şeklinde olursa sistem daha kolay kabul edicektir.

      Üyelik oluşturduktan sonra ana ekrana giriş yapmış olacağız.
      Sol üstten Start New Applicationa tıklıyoruz.

      *Contract Information aşamasında
      Turkiye numaramızı giriyoruz.
      *Mailing Adress kısmına kaldığımız otel adresini yazıyoruz.

      *Passport Details kısmında pasaport bilgilerimizi yazıyoruz.

      Daha sonra Visa Options aşamasına geçiyor.
      Sırayla Aşağıdaki şekilde seçim yapıyoruz
      Visa Type: Immigrant
      Embassy/Consulate/OFC: Bangkok IV
      Post Visa Category: Adress Registration for NVC-Scheduling IV or KCC Scheduling DV
      Visa Priority: IV Document delivery registration
      Visa Class Tag: DV1, eş ve cocuk var ise DV2, DV3 de seçilecek (bu kısımdan emin değilim eş ve cocuklular ekstra yapanlardan bilgi alsın)

      Daha sonra ekranda Ds-260 confirmation number isteyecek. ds260 formunu tamamladığımızda aldığımız çıktı sayfasındaki confirmation numarasını yazacağız.

      Next diyoruz. Eğer evli isek My dependents kısmında eşimizi ekliyoruz. Tek kişi isek bu kısımda bir işlem yapmadan Next diyoruz.

      Specify documentation delivert kısmında pasaportu teslim alacağımız adresi seçeceğiz. Pick up seçeneğini seçer isek ücretsiz adrese gidiyor. Premium Location ı seçersek istediğimiz DHL kargo şubesine gidiyor.

      Seçimi yapıp next diyoruz. Ve son aşamada NVC/KCC Case number istiyor buraya case numberı mızı 2025EU000*** şeklinde gireceğiz eğer kabul etmez ise 0sız şekilde deneyin o da olmaz ise 1 2 hafta bekleyip deneyin.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

      @ATS16 vizem cuma günü onaylandı bugün pasaportumu teslim aldım dönüyorum. Dönünce detaylı şekilde deneyimimi yazacağım.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      4.mailimde dosyamı hong konga taşımayı başardım.

      Thank you for your inquiry.

      Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara, Turkey to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
      For additional information, please refer to the following websites:
      Diversity Visa Website:

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Doktor Nicholsondan muayenede yapılacak aşılara dair mailden bilgilendirme aldım aşağıda iletiyorum.

      Please kindly find the reply as below:
      1/ Please schedule the appointment for 10 working days prior your interview. And you must come back to take the related document one working day prior to your interview. If you need to take more than 4 vaccines after seeing the doctor, we can only take 3 vaccines at most in the exam day. You may need to come back for the remaining vaccine after few days.

      2/ Laboratory evidence of immunity is acceptable for measles, mumps, rubella, hepatitis B, polio, and varicella if the applicant lacks acceptable documented history of vaccination for these diseases. You can have the blood test at the clinic/ hospital in Turkey but please also make a translation by a verified translator or organization.
      Some of the vaccines cannot accept blood test report. If you do not have any evidence of the vaccination history, you need to take the vaccine at the panel clinic.

      3/ Please also note the following regarding to Covid vaccine:
      Applicants must receive one dose of the COVID-19 vaccine if a dose is due at the time of the immigration medical examination.
      For the purposes of the immigration medical examination only, applicants who have not received a COVID-19 vaccine dose in the 12 months prior to the date of the exam are considered due for a dose.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Arkadaşlar dosya taşıyanlar lütfen excele yazabilir mi ve mülakat alanlar mülakat tarihini girebilir mi herkesin vize alabilmesi açısından nerede son durum ne bilmesi gerekiyor lütfen gizli hareket etmeyin.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Merhaba, 2025 talihlileri için Amerikada ev oda arkadaşı olmak isteyenler şeklinde bi entry mantıklı olabilir. Bi çok kişinin tanıdığı vs yok en azından ilk başta maliyetleri düşürmek için arayışta olanlar vardır bence.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @10urdmn Hayırlı olsun hocam bu arada aşılar ilgili bilgin için çok teşekkür ederim. Ben de Hong kong talihlisiyim taşıdıktan sonra Pnomokok ve Influenzayı halletmiştim hızlıca. Sanırım sadece Tdap olmam gerekiyor onu da hong kongta olacağım.
      Antikor testimde Mmr, hepatit b , varicella tamam gözüküyor.
      Aile doktoruma kaşe ve imza yaptırıp almıştım antikor testini.

      Benim case number a göre tahmini şubat gibi gelecek mülakatım. Benzer tarihlerde denk gelen olursa iletişime geçebiliriz.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

      Merry Christmas🌲🌲

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @mrt01 şuan dünyanın en mutlu edici görüntüsüdür bu 🙂

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

      Merhaba,
      Başlangıçta yaklaşık 10.000$ ile en uygun gidilecek eyalet neresidir?
      26 Yaşındayım. Türkiye'de beyaz yakalı bir işte çalışıyorum, Sigortacılık sektöründeyim. Amerikada ilk başta yapmayı planladığım işler : Busser, Waiter, Uber Eats, Doordash , Amazon , Wallmart.
      Eğitim için planlamam : Türkiye'de Ekonomi mezunuyum, Amerika'da İleride Community College'e başvurup 2 yıllık eğitim sonrası daha kurumsal işlere de yönelebilirim.

      ---------Şuan için araştırdığım ve yerleşmeyi düşündüğüm eyaletler-------
      Texas, Wisconsin, Pennysylvannia, Indiana, Illinois, Delaware.
      Not : Amerikada tanıdığım yok bu nedenle Mülakatımda vereceğim adres gideceğim eyalet ile aynı olması gerekiyor (daha sonra uğraşmamak için) Eğer Intended US Adres için yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim.

      Kullanmayı düşündüğüm Bankalar : TD Bank , BofA
      Başlangıçta satın almayı düşündüğüm araçlar : Toyota Pirius , Toyota Camry , Kia Rio , Ayırmayı planladığım bütçe 3.000-4000 $
      Ev için planladığım bütçe : 1+0 Stüdyo için 900$ , Room bulursam 600$

      Şimdiden teşekkür ederim.

      Eyaletler içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd

    emirhankd tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

      @mustapha hibrir arabalarda mile yüksek ise cok büyük sorunlar cıkıyor örneğin hibrit bataryanın tükenmesi gibi bunların maliyeti de yüksek oluyor.

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • Austin ev arkadaşı( Round Rock, Pflugerville)

      Teksas Austin round rock ve pflugerville taraflarında ev bakıyorum ve ev arkadaşı arıyorum. Bu ay sonu eve cıkacağım.
      2+1 aparment houseları. Kiraları genelde 1600 civarı oluyor. Çoğu yerin 6-8-10 hafta bedava kampanyaları var. Ev arkadaşı arayan varsa iletişime geçebiliriz

      İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: Sigorta Sektörü ve Sigortacılık

      Merhaba ,

      Türkiyede sağlık sigortası sektöründeydim . Amerikaya taşınalı 3 ay oldu. Bu sektörde nasıl iş bulabilirim. Lisans isteniyor hep.

      Diğer Meslekler içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

      @Damla-Tanrıverdi-Gül Hayırlı olsun Frankfurt deneyimi çok fazla görmemiştik güzel bir rehber olmuş elinize sağlık.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @yalcin61 e nabızdan ingilizce alınan pdfte bazı ibareler türkçe kalıyor bu nedenle çeviri yaptırmanızı öneririm. Özellike Kızamığı Measles olarak çevirttilmelisiniz.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: Orange County (California)

      @Edelweiss Benim için gelecekte bir hayal ozaman 🙂

      California içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @melisbasdurmus KCC ile taşırsanı istemiyor. Fakat current olduktan sonra taşımak isterseniz isteyebilir.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: Texas, Austin

      Yaşam masrafı, Genç Nüfus , Müzik şehri ve gelişiyor olması beni Austin'e çeken ana etkenler oldu. Zilker park ve Barton Springe gitmek istiyorum özellikle. Şehir içinde trafik nasıl merak ediyorum. İlk geldiğimde para biriktirene kadar motorsiklet alacağım. Trafik umarım Houston ve Dallas kadar karışık değildir.

      Texas içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: Orange County (California)

      Texas Austin'e yerleşeceğim ama Kaliforniya'da hoşuma giden yerlerden birisi Orange County. Selling The O.C programını izliyordum evler doğası falan harika bir yer.

      California içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @rasitcenngiz Çok belirsiz bi durum bu. Bazı göçmenler green cardları ile abdden çıkış yapıp tekrar girdiklerinde bile problemler ile karşılaştıklarını bildiriyorlar. Green cardı almadan çıkış yapmanızı önermem. Green card ise eyalete göre 1-2 ay veya daha uzun bir sürede elinize ulaşabiliyor.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emirhankd
      emirhankd