[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
@Uğur-Sarıoğlu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Selamlar herkese. Çarşamba günü 4 kişilik aile olarak Unganlarda muayenesine girdik. 2 kızımız var 5 ve 11 yaşlarında. 4. Katta saat 9.15 de kaydimizi oluşturduktan sonra bir alt kata laboratuvara indik. Çocuklardan herhangi bir test yada tahlil talep edilmesi. Ben ve eşim kan, idrar ve röntgen cekindik. Tabiki öncesinde 2 kişi için 235 USD ödedik. Sonrasında tekrar 4.kata çıktık ve öğlen saat 1 için doktor muayenesi aldık.
Saat 1 de tekrar 4. kata doktor muayenesi için gittiğimizde önce beni sonra eşimi sonrasindada eşimle birlikte çocukları aldılar.
Muayene odasına girdiğimde ameliyat önlüğü tarzında birşeyi üstümde sadece iç camaciri kalacak şekilde giyinmemi( çocuklara bu uygulama yapılmadı ) ve doktoru beklememi söylediler. Yaklaşık 5 dakika sonra doktor geldi. Merhabalaştık. Kronik bir sağlık sorunum olup olmadığını sordu. ardından vücudumda dövme ve yara izi olup olmadigini ve ameliyat oldunuz mu diye sordu. Cevapladiktan sonra bu sefer Hangi şehire gideceğimizi sordu. Türkiye'de ne iş yaptigimizi ve Amerikada Ne iş yapmayı planladığımizi sordu. Bende kısaca ben ve eşimin mali müşavir olduğunu aynı işleri yapmayı planladığımizi ancak ilk zamanlar için iş konusunda seçici olmadan uyuma odaklanacagimizi söyledim. Tanıdık olup olmadığını sordu. Uzaktan bir tanidigimiz var ancak herhangi bir yardım almayacağımizi söyledim. Konuşma sırasında can acıtan 2 iğne yaptı. Benden sonra esimide aynı sorular sorulmuş ve 2 iğne yapılmış. Çocukların aşı kartlarini götürmüştüm. Öncesinde de aile hekiminden aşı gecmisini imzalı olarak almıştım. Onları ilk kayıt sırasında teslim etmiştim. Bu yüzden çocuklara 1 aşı vuruldu. Muayeneler bittikten sonra toplam 840 USD odedik.sonrasinda bankodaki hanımefendi röntgenler de bir sorun olmadığını ve yarın gelip 2 ile 4 arasında sonuçları alabileceğimizi söyledi. Ertesi gün saat 1 civarında oradaydım. Herbiri kapalı bir şekilde 4 zarf aldık. Hepsinin üstünde yapılan ve geçmişte yapılmış( sadece çocukların geçmişi vardı) aşıların işaretli olduğu kağıtlar zimbaliydi. Benim ve eşimin zarfında ayrıca CD( muhtemelen röntgen CD si) vardı. Teslim aldık ve ver elini İstanbul.gecmis olsun, mulakat icin bol sanslar, iyi haberlerinizi bekliyoruz :)
-
@jaywestfl, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
arkadaşlar, sabah saat 8:45 teki randevum için, 8:00 gibi konsolosluk civarına geldim. 8:30 gibi büfenin oraya geçtim sıra için, sıra yoktu Ahmet beyle bekledik. Bir 5 dakika sonra kapıdaki görevli hanımefendi ismimi söyledi. Buyrun gelin dedi, bize mail yoluyla 2 gün önceden gönderilen maildeki sorular tekrar soruldu. İste ateşinizi ölçtünüz mu 38 derece ustu muydu, abd son 10 günde bulundunuz mu gibi aynı soruları orada tekrar doldurduk, benim götürdüğüm belgeyi sormadılar bile. Kapıdaki güvenlikten geçtikten sonra konsolosluk binasına girince soldaki hanımefendiden banko numarası aldım. İngilizce konuşabiliyor musunuz diye sordu ben de evet dedim. Sıra numarası verdi buyurun oturun dendi, oturduk.
Çok beklemedim, 5-10 dk sonra numaram yandı ve 10 numaralı gişeye gittim. Siyahi bir personel vardı erkek gayet güler yüzlü, günaydın nasılsınız dedim ve teşekkürler günaydin dedi. Biraz bilgisayarda birkaç bir seyler yaptıktan sonra daha önce Amerikada bulundunuz mu dedi evet dedim. Birth certificate please dedi tabi dedim, yeni aldığım çıktım var kcc gönderdiğim eski olan var hangisini dedim ikisini de gorebilir miyim dedi evet dedim verdim. Police certificate dedi yine aynı sekilde verdim. Diplomam istendi fotokopi ve asli ile birlikte lise diplomamı görmek bile istemedi. Banka dokümanlarınız dedi yaklaşık 1 senedir hesabımda bulunan emanet 20k usd ve 2020golf ruhsatını orijinali ve fotokopisini de teslim ettim. Banka ekstresi imza sirkulu idi, arac icin deger belgesi vs almadim ruhsatin orijinali ve kopyasini verdim orijinali mulakattan daha sonra bana tekrar verildi. 2 tane fotoğraf istedi verdim, bu sırada bilgileri ekrana giriyordu. Araya girdim afedersiniz bir soru sormak istiyorum diye, tabi ki dedi. Ben Amerikadaki kaldığım adresi degistirmek istiyorum dedim adresini ver dedi direk. Daha onceden yazdığım kağıdı yine bu gorevliye verdim değiştirdim. Çünkü ailem Florida da degil Mississipi de yaşıyor suan. Tamam bu bilgiyi de duzelttik. Ds-260 formu, ais kaydi belgesi, askerlik belgesine bakmadilar sormadilar bile.
Teşekkür etti ve vize mülakatını odemeniz gerekiyor, lutfen yine bekleme alanında bekleyin dedi. Tamam dedim.
5-10 dk sonra vize ucretimi ödeyeceğim bankoya gittim 7 numaraydi. turk bir arkadaş 330 dolar ödeme yapmanız gerekiyor dedi. Ödedim ve buradan ayrildim bekleme salonunda oturmaya tekrar başladım.Tekrar numaram yandi ve 3 numarali giseye gittim. Cok kibar hos bir hanimefendi karsiladi ben direk günaydın nasilsiniz diye girdim o da ayni sekilde devam etti. sag elinizi kaldırıp bize bugun vermis oldugunuz bilgilerin dogru oldugu icin yemin eder misiniz dedi ben de evet yemin ediyorum dedim. akabinde sorular sormaya basladi ve bu sorulardan once parmak izi verdim. daha once amerikada bulundun mu dedi evet 2 kere wat ile dedim aaa cok harika dedi ve direk su soruyla basladi Floridaya gideceksin dogru mu dedi? ben de hayir biraz once degistirdim ben onu çünkü ailem orada yaşamıyor artik dedim, tamam dedi ve yeni adresi bu hanimefendi de not aldi. peki bu aile ile nasil tanistin dedi? ben de 2016 dan beri her pazar kiliseye giderdim orada bulundugum surece dedim tamam dedi bircok resim getirdim bakmak isterseni dedim hayır gerek yok dedi. gidince ne is yapacaksin dedi, kendi yaptigim isi anlattim bu ise de baslamadan once ailemin yaninda geçici olarak isim arabam ve odamın hazir olduğunu belirttim. tamam dedik. cok guzel ingilizce konusuyorsun dedi ben de evet isimiz geregi bircok ulkeden müşterimiz oldugu icin her gun magruz kalıyorum ingilizceye olabilir dedim. tamam dedik veeeeeee
Congratulations Jaywest!!!! dedi saka saka tebrikler dedi yeni hayatınızda başarılar dendi, pasaportumuzun yaklaşık 5 gün sonra geleceğini belirtti. cok teşekkürler dedim simdi binadan ayrılabilir miyim dedi evet dedi ve ben de bu şekilde çıktım.
Darısı, canı gönülden isteyen, bekleyen herkese olsun insAllah. Ugur Beyin dedigi gibi bir kisiyi bile arkada bırakmadan nasip olsun gitmek.
tebrikler ve bundan sonraki sureclerde bol sanslar :thumbs_up:
-
@jaywestfl Tebrik ederim. Yeni hayatınızda bol şans ve başarılar dilerim. 🙏
-
Merhabalar, Eylul mulakatlarinin bildirimleri bir sonraki ay basinda mi gonderilmesi ongoruluyor, yoksa bu ay ortasinda gonderilme durumu var mi sizce? Eskiden 2 batch olarak gonderiliyormus ama su an biraz karisik isliyor sanirim
-
@Gökhan-Kırca bizim de beklentimiz o yöndeydi ama ne yazık ki bugün dağıtılan yüzlerce mukattan hiçbiri ankara değildi. eylül için bu ay sonu dağıtılır diye bekliyoruz..
-
Tum vizelerini alan ve bundan sonra alacak olan arkadaslari hem gonulden tebrik ederim hemde bundan sonraki hayatlarinda bol sanslar dilerim!! 🎉👏
-
@cadiber sanırım bu konuya @crazycells veya @gucarslan cevap verebilir onlara danışmanizi öneririm.
-
@cadiber, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, öncelikle mülakata giren vizesi onaylanan tüm arkadaşları tebrik ederim, darısı en kısa zamanda bekleyen herkese umarım.
Mülakat için hazırlanması gereken belgelerle alakalı bir sorum olacaktı, mülakatımızda doktora için burslu kabul belgesi ile RA/TA teklifini de diğer belgelerle birlikte vereceğiz ancak ekstradan okulun veya hocanın I-134 formunu doldurmasına gerek var mı?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
merhaba. I-134 icin maddi kaynak ve vergi bildirimleri de gerekli. okulunuzdan / hocanizdan bunları temin etmeniz zor olabilir diye düşünüyorum.
ilgili başlıkta böyle bir deneyime rastlamadim açıkçası.
kontrolünü yaptınız mi acaba? -
Başvuranlar
Başvuru Sahibinin Adı:
Pasaport Numarası:
Konsolosluk Görüşme Tarihi:
Konsolosluk Bölümü Yeri: Ankara
Konsolosluk Bölümü Adresi: 110 Ataturk Blvd, Kavaklidere, 06100, TRKurye Seçimi bilgileri
Kurye: Turkish Post
Şube adı: PTT -
Adres:
Vize belgelerinizin teslim edileceği yeri sadece 19 Ağustos, 2021, 06:00 Yerel saat kadar değiştirebilirsiniz. Yukarıda belirtilen zamandan sonra, hesabınız için kurye konumunu değiştirme seçeneğiniz devre dışı bırakılacaktır ve bu noktada hiçbir kurye değişikliğine izin verilmeyecektir.Saygılarımızla,
CSRA Vize Randevusu ve Bilgi Hizmeti Ekibi
Merhabalar hayırlısıyla AIS kaydını yaptım son sayfada yazıcı işaretine basıp pdf olarak kaydettim sandım ama yapamamışım sonrasında mail geldi 1 sayfa onu yazıcıdan çıkarıp onu versem olur değil mi.
-
@sakaryalı93 ciktinizda yukarıdaki bilgiler yer alıyorsa sorun olmaz.
-
@sakaryalı93 @gucarslan AIS kaydi nedir acaba? hangi asamada bu islem yapiliyor?
-
@Shila mülakat tarihinizi aldığınızda pasaportun size gelmesi icin yapılan PTT kaydi. mülakat aldıktan sonra yapılıyor..
lütfen surecinize ait ilgili başlığı dikkatlice okuyun;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları -
@jaywestfl tebrikler yeni yaşamanızda mutluluklar diliyorum vize süreci ne kadar zorlu geçsede bunları duymak okumak gercektek süper hissettiriyor
-
@gucarslan Çok teşekkürler cevabınız için yukarıdaki bilgiler yer alıyor o zaman sorun yok .
-
Arkadaşlar mereba mülakatta hesaptaki para konsolosluk tarafından yeterli görülmezse nasıl bir süreç ( ihtimal dahilinde neler oluyor ) gelişiyor?
-
@mehmetkonuklu gösterdiğin paranın çok daha fazlasını göstermen için sana süre veriyorlar. Sende ya banka hesabında ki parayı yüksek göstereceksin yada ikinci seçenek Amerika da yaşayan bir kişiden sana sponsor olmasını isteyeceksin. Amerikada ki kişi senin için ben bu kişinin masraflarını karşılayacağım anlamına geliyor. Onun için aşağıda ki linki bir inceler misin
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864 -
@ayvalik10 teşekkürler.
-
@cadiber, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, öncelikle mülakata giren vizesi onaylanan tüm arkadaşları tebrik ederim, darısı en kısa zamanda bekleyen herkese umarım.
Mülakat için hazırlanması gereken belgelerle alakalı bir sorum olacaktı, mülakatımızda doktora için burslu kabul belgesi ile RA/TA teklifini de diğer belgelerle birlikte vereceğiz ancak ekstradan okulun veya hocanın I-134 formunu doldurmasına gerek var mı?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Hayir, gerekmiyor. Okuldan alacaginiz kabul mektubu (size sagladigi olanaklar ve maasinizin bilgisini de icermeli) yeterli olur.
Eger kendi kaynaklariniz + okulun verecegi miktar yeterli bulunmazsa, o durumda I-134 gerekecek...
-
@Shila, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@sakaryalı93 @gucarslan AIS kaydi nedir acaba? hangi asamada bu islem yapiliyor?
Sorulariniz icin DV2022 basliklarini kullanmalisiniz.
-
@mehmetkonuklu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar mereba mülakatta hesaptaki para konsolosluk tarafından yeterli görülmezse nasıl bir süreç ( ihtimal dahilinde neler oluyor ) gelişiyor?
Sponsor bulmaniz icin size ek sure veriyorlar.
Ama sayin @ayvalik10 'un dedigi gibi daha once bu durumla karsilastiktan sonra bankadaki para miktarini arttirip, sponsor olmadan eksik evraklari tamamlayip vize alan kisiler oldu...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum