Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Rookie Aslinda buyuk bir para degil ama eger evi alirken ilk anda ve tek seferde verirse pesinata saydirilabilir. Umarim sartlari hali hazirda bir miktar paranin olmasi gibi mantiksiz bir sarti icermiyordur.


  • @caglaror, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @Rookie Aslinda buyuk bir para degil ama eger evi alirken ilk anda ve tek seferde verirse pesinata saydirilabilir. Umarim sartlari hali hazirda bir miktar paranin olmasi gibi mantiksiz bir sarti icermiyordur.

    @caglaror maalesef evi alırken ilk anda değil tax credit olarak tek seferde vermeyi planlıyorlar.

  • ⭐⭐

    Gocmen olmanin ve yeni baslangiclarin zorluklarini yasadigim icin diyebilirim ki denk gelecek arkadaslar icin memnunum. Ama sadece 2021 den baslatmak adil olmamis sanki. 2-3 yil once alanin ne gunahi var. Diger yandan bakacak olursak bu tarz yardimlar ekonomideki kotu gidisati daha da derinlestirecek. Enflasyon hizla artiyor. Pandemi zamani verilen yardimlarin acisi fiyat artislari olarak hepimizden cikiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    kanal sahibini bir kenara koy konuk olan broker inanılmaz bir enerjisi var kısa ama net bilgiler veriyor.

  • ⭐⭐

    Insaattan eve girenlerinizin tecrubelerine ihtiyacim var. Planladigim gbi giderse ilkbahar'da insaattan eve girmek istiyorum. Surec nasil isliyor? Ne tur evraklara ihtiyacim var?


  • 2022 yilinda ev fiyatlari konusunda tahminleriniz nedir fiyatlar artarmi yoksa dusermi? Malum fiyatlar cok yukseldi ve markette cok fazla ev yok.biraz iyi olanlar iki gun icerisinde hemen satiliyor.Trulia ve zillow uzmanlari fiyatlarin biraz dusecegi hakkinda fikir uretmis.neredeyse hergun internette ev bakmaktan gina geldi


  • 2022 sonunda bildiğim kadarıyla enflasyon oranları düşecek tarzında bir açıklama yapılmıştı 1 2 ay önce. Bu doğrultuda ev fiyatları da bir parça geri gelir diye tahmin etmekteyim. Covid etkileri bir nebze hafiflerse 2022'de inşaat başta olmak üzere bir çok sektörde tekrar çarklar dönüp eski düzene yavaş yavaş başlarsa sektördeki devir daim tekrardan başlayacaktır.

    Sıfırdan ev yaptırma konusunda bende @HockeyUmpire2 gibi tecrübeli arkadaşların deneyim ve fikirlerini dinlemek isterim, tecrübe etmiş kişiler yazarsa sevinirim.


  • Evet enflasyon oranlarını düşürmeye çalışacaklar lakin bunu faizi yükselterek gerçekleştirmeyi düşündükleri için bu doğal olarak kredi faizlerini arttıracaktır.Mevcut koşullara bakıldığın da ev fiyatlarının ben kısa vadede düşeceğini sanmıyorum.Tabi bu benim şahsi düşüncem.

    Sıfırdan inşaattan ev ile ilgi de şu başlığı inceleyebilirsiniz bi nebze yardımcı olabilir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4927/sifir-ev-almak/18?_=1640964642731


  • Genel ama ufak bir soru yoneltsem sizlere,
    Bazi ev ilanlarinda karsima *contingent (sarta bagli) ibaresi cikiyor burada aranan sartlar saticinin kendi insiyatifinde olusturdugu ozel isteklermi yoksa baska bir durummudur?
    Tamamen merak ettigim icin soruyorum✋🏽


  • @gokhanbagatur bildigim kadariyla contingent demek, baska bir alici var, ve onun islemleri devam ediyor, olur da o kisi kredi alamazsa ya da evi almaktan vazgecerse diye, evi yeni musterilere gostermeye devam ediyorlar.


  • @senay-sirin cok tskler bugunde birsey daha ogrendik 😊


  • Yeni bir ev almak istedigimizde isitma sistemi istege baglimi yoksa cevredeki evlerle ayni olmakmi zorunda?


  • Ayni olmak zorunda degil. Zaten evde isitma-sogutma sistemleri hazir vardir eger ev tamamlanmis haldeyse.

    Yeni bir ev alirken, mortgage firmasi zaten appraisal yapacak. Yani firmanin yetkilisi gelip evi falan inceleyip, o gunku ortalama fiyatini/ederini hesaplayacak. Mortgage firmasi belirlenen appraisal miktarinin uzerindeki bir miktari asla loan olarak vermez.

    Ayrica, yine evin closure islemleri yapilmadan once, evi inspect yaptirmaniz gerekir. Bunu yapan firmalar var, birisini ayarlayacaksiniz ve gelip evi inceleyip, oturuma elverisli mi, eyalet ve county kurallarina uygun mu diye report verecekler. Eksikler varsa, bunlari listeleyip size verecekler. Satici ile gorusup bunlari halletmeniz gerekir. Yeni evlerde genelde sorun cikmaz ama eski kullanilmis evlerde sorunlar olabilir...

  • ⭐⭐⭐

    2008 yılı emlak krizi oncesi gibi değil denilse bile bu işin sonu nereye gider, bilemiyorum.

    Son 3 senenin ortalamasini alsak sanirim yuzde 70 gibi bir artis oldu asagidaki evlerin fiyatlarinda. Ki bu durum hemen hemen ABD nin her yerinde mevcut. Pandemi öncesi ev sahibi olanlar kar etti ancak mevcut evi satarak yenisini almak için yine bu fahiş fiyatlarla karşılaşılacak.

    Fakat insanlarin kazanci o kadar artmadi. Bir çok neden verilse de akıl alır gibi değil şuanki ev piyasası. Ben hic surdurulebilir goremiyorum bu durumu ve yatirimci sirketlerde bir kriz bekliyorum. 2020 sonunda Zillow sirketinin bir nevi patlamasi bence bunun gostergesi. Umarim oyle de olur, yoksa insanlarin isi gercekten zor.

    Belli bir şehirden rasgele ev ilanlarındaki fiyat değişiklikleri;


  • @freeworld Bu dönemlerde ev almak büyük risk taşıyor gibi.


  • @freeworld 2008 yilindakine benzer sekilde bir mortgage krizi ben de bekliyorum. Hem ev fiyatlari artti hem yeni ev yapimi yavasladi hemde eski evleri tamir ettirme yenileme masraflari (malzeme fiyatlarindan dolayi) artti. Bunun sonucunda kiralar da yukseldi. Bu sekilde uzun sure devam edemez. Bir sekilde bir kirilma olacaktir...

    Covid oncesi ev almis olanlar ve Covid baslarinda faizler dusunce daha ev fiyatlari cok yukselmeden, o kisa donemdeki birkac ay icinde ev alabilmis olanlar oldukca sanslilar. Buyuk ihtimalle aylik odemeleri simdiki kiralardan cok daha azdir. Simdi satmak isteseler, en az 30% falan kar yapma ihtimalleri var ama yerine baska ev almak veya kiraya cikmak durumunda zararli cikacaklardir...


  • @freeworld Zillow da olan patlama tamamen kotu bir is modeli ustune aslinda. Olayi bilmeyenler icin, Zillow bir algoritma olusturuyor, bu algoritma ev fiyatlarini tahmin ediyor arindan bu algoritmaya guvenip, bazen evi incelemeden bile, online olarak satin alim yapiyorlar.

    Sonradan fark ediliyor, algoritma hatali ve ev degerlendirmeleri yanlis. Bunun uzerine ceo panik oluyor ve zoom uzerinden toplu olarak insanlari isten cikarmaya basliyor, yuzde 25 insan kaynagini bu sekilde cikariyorlar vs. Ellerindeki evleri satisa cikariyorlar fakat satilmiyor, sonra fiyat dusuruyorlar. fiyatlari 20-30 bin dolar dusurmelerine ragmen satamiyorlar. En son ellerinde 570 milyon dolarinda 7000 civari ev kalmis. 2000 tanesini bir yatirim firmasina satiyorlarmis. Su an Opendoors aynisini yapmaya devam ediyor. Daha temkinli fakat ayni fiyatlardan. Sorun lokasyon kaynakli sanirim. Bazen %225 e varan fazla fiyatlar vermisler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    emlak danışmanı o kadar basit yalın bir şekilde anlatıyor ki kısa ama öz videoları var diğer videolarına da bir bakın bence


  • Tam yerimi emin degilim fakat bi konuda bilgi edinmek istiyorum.
    Ornegin realtor de ilanda olan bir ev $200 bin bu eve direk bu bedeli odeyerek sahip olunabiliyor mu?
    Yoksa eve teklifler toplaniyor ve en yuksek teklifi veren mi evin sahibi oluyor?
    Yani orda belirtilen fiyat taban ve tekliflerin alinacagi baslagic rakamimi oluyor?


  • @gokhanbagatur, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    Tam yerimi emin degilim fakat bi konuda bilgi edinmek istiyorum.
    Ornegin realtor de ilanda olan bir ev $200 bin bu eve direk bu bedeli odeyerek sahip olunabiliyor mu?
    Yoksa eve teklifler toplaniyor ve en yuksek teklifi veren mi evin sahibi oluyor?
    Yani orda belirtilen fiyat taban ve tekliflerin alinacagi baslagic rakamimi oluyor?

    Aslında bir kaç değişken var $200k değerinde evi krediyle alıyorsanız evin banka tarafından hesaplanan değerinin üstüne çıkamazsınız çünkü lender bu parayı ödemez.Ama sorunuz cevabı evet her şeyi normal şartlarda düşünürsek tek teklif sizin teklifiniz banka da evin değerini onayladı ve siz de $200k yı ödemeyi kabul ettiniz bu bedeli ödeyerek evin sahibi olabilirsiniz.

    $200k satıcının istediği tutar.Taban fiyat veya başlangıç rakamı değil.Bu tutarın altını da teklif edebilirsiniz bu durumda da satıcının tutumu belirleyici olacaktır.Tekliflerden en uygununu seçip onu kabul edecektir ki bu yüksek ihtimalle istediği tutara en yakın olan veya üstünde olan bi cash offer olacaktır.Cash her zaman kazanır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum