Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
Ayrica yukarida bahsedilen kefilin (sponsor olan kisinin) maddi yeterliligi de bulunmali. USCIS ve DOS, kefilin maddi yeterliligine bakarken federal yoksulluk sinirinin minimum %125'i kadar yillik kazanci olmasini bekler.
2023 icin:

(2022)
2022 icin:

(2021)
2021 icin:

Tabloda family size'a bakarken basvuran kisiyi de hesaba dahil etmelisiniz. Misal, kefil evliyse ve bir cocugu varsa, bu durumda kendi ailesi 3 kisiden olusuyor demektir ve eger basvuran kisi bekar bir bireyse, toplamda 4 kisi icin kefilin yillik kazanci en az $34.687 olmali.
Eger kefilin maddi kazanci bu sinirin ustunde kalmiyorsa basvuran kisi ortak baska bir joint sponsor bulabilir.
-
Merhaba, green card talihlisi veya talihlinin eşi tek çocuksa ve Türkiye’de yaşayan ailesinin durumu gayrimenkul açısından iyiyse ama nakit sıkıntısı varsa Türkiye’deki ailenin kefilliği veya gösterebileceği tapu belgeleri işe yarar mı?
-
@yucell Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Merhaba, green card talihlisi veya talihlinin eşi tek çocuksa ve Türkiye’de yaşayan ailesinin durumu gayrimenkul açısından iyiyse ama nakit sıkıntısı varsa Türkiye’deki ailenin kefilliği veya gösterebileceği tapu belgeleri işe yarar mı?
Hayir, ise yaramaz maalesef. Kaynaklar DV mulakatlarinda vize basvurusu sahiplerine ait olmali, ailelerinin kaynaklarini konsolos dikkate almayacaktir.
Kefillik sadece ABD'de yasayan, Green card sahibi ya da ABD vatandaslarinin gerceklestirebilecegi bir statu.
-
Benim Amerika'daki akrabam sponsor olacak kendisi kamyon şoförü şirket sahibi değil hangi formu doldurması gerekiyor
-
@kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Benim Amerika'daki akrabam sponsor olacak kendisi kamyon şoförü şirket sahibi değil hangi formu doldurması gerekiyor
I-134 nolu formu doldurmali.
sanirim dv2019 talihlisisiniz? Imzanizi ona gore duzenler misiniz?
-
@crazycells Merhaba joint sponsor için aynı evde yaşama şartı var mı?
-
@raicho Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells Merhaba joint sponsor için aynı evde yaşama şartı var mı?
hayir, oyle bir sart yok. ABD'de yasayan, ABD vatandasi ya da GC sahibi herhangi bir tanidiginiz olabilir.
-
F2A için yada diğer vize türlerinde sponsorluk başvurusu yapan arkadaşlar , maddi durumları ve sponsorluk detayları nasıl oldu . Konsolosluk neleri kabul etti ? Resmi olarak istenen şartlar bazen esnetilebiliyor vize sürecinde nihai kararı aslında konsolosluk görevlisi veriyor. Benim merak ettiğim şartlar siz neler sundunuz, neleri kabul etti ve ya eksik olduğu belirtildi konsolosluktan veya diğer yetkili kurumlarda. Yanlış hatırlamıyorsam annesi için sponsor olan bir arkadaşın yıllık geliri 4-5 bin dolar gibi düşük bir seviyedeydi , hesabında bulundurduğu para kabul oldu . Bunun gibi örnekler yol göstebilir.
-
@nevermore cok iyi olur bence de bu bilgi sayin @nevermore , ben aile sponsorlu green card basvurusu yapan arkadaslari bu konuya da ayrica yonlendireyim.
-
Benim sponsorluk belgen geldi ama eşinin imzası yok bide banka dekontuda ki meblami değerlendiriliyor
-
İmza yerine isim soyisim yazılmış kabul ederlermi
-
Yıllık kazancı tax returnde mi yazıyor
-
@kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Yıllık kazancı tax returnde mi yazıyor
evet, vergi formlarinda tum yillik kazanci yazar.
-
Benim sponsorluk belgen geldi ama eşinin imzası yok bide banka dekontuda ki meblami değerlendiriliyor
Eger o kisinin yillik kazanci tek basina yeterliyse esinin imzasina gerek yok.
Hayir, yillik kazanca gore yapiliyor degerlendirme, eger yillik kazanc yeterli degilse gayrimenkul degerleri de eklenebilir. -
İmza yerine isim soyisim yazılmış kabul ederlermi
sign denilen kismin imzalanmasi gerekiyor. Imzalanmamis belge kabul edilmeyecektir diye dusunuyorum.
-
2019 talihlisiyim. FI-134 formunun 'güncelliği' nasıl olacaktır. Affidavit of Supporter I-134 formunun sağ üst köşesinde Expires 11/30/2018 ve her sayfanın sol altında 11/30/2016 tarihi var. müiakatım buyuk olasılıkla ocak ayından sonra olacaktır Bu durumda sponsorum ve ben bu formu mu kullanacağım yoksa kasımdan sonra yayınlanacak form varsa onu mu bekleyip dolduracagım? ya da güncellik derken imzadan sonra ki 1yıl mı söz konusu sadece? Ayrıca bu form ABD den online gonderilebilir mi ? islak imza açısından sorun olmaz mı. sponsorun eşi de imzalamalı mı? Teşekkürler.
-
@serfi Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
2019 talihlisiyim. FI-134 formunun 'güncelliği' nasıl olacaktır. Affidavit of Supporter I-134 formunun sağ üst köşesinde Expires 11/30/2018 ve her sayfanın sol altında 11/30/2016 tarihi var. müiakatım buyuk olasılıkla ocak ayından sonra olacaktır Bu durumda sponsorum ve ben bu formu mu kullanacağım yoksa kasımdan sonra yayınlanacak form varsa onu mu bekleyip dolduracagım? ya da güncellik derken imzadan sonra ki 1yıl mı söz konusu sadece? Ayrıca bu form ABD den online gonderilebilir mi ? islak imza açısından sorun olmaz mı. sponsorun eşi de imzalamalı mı? Teşekkürler.
Mulakattan 3-4 ay once hazirlatmaniz yetecektir. Eger DV2019 surecinin sonuna dogru randevu tarihi alirsaniz 2018 gelir bilgilerini de girmesini isteyebilirler. Simdiden hazirlamayin belgeleri, daha DV2019 sureci bile baslamadi.
Mulakatinizdan 3-4 ay once web sitesinde var olan formu doldurmaniz yeterli, formun ustundeki tarihler sizin icin onemli degil. Eger o zamana kadar yenilenmese bile problem degil, bu tur durumlar sizin etki edebileceginiz seyler degil, o nedenle dert etmenizi gerektiren bir durum yok.
Online degil, imzalayarak gondermesi lazim formu ve gerekli tum belgeleri. Bilginize.
-
@crazycells hocam merhaba ben sponsorluk belgesini aldım şimdiden bı sıkıntı olurmu sponsorum doldurdu gönderdi case numaram 8***
-
@crazycells hocam merhaba ben sponsorluk belgesini aldım şimdiden bı sıkıntı olurmu sponsorum doldurdu gönderdi case numaram 8***
Yok, zaten sizin mulakat da 4-5 ay sonraya olacak gibi gorunuyor. O nedenle ustunden cok gecmis olmayacak. Sponsorluk belgesiyle beraber gelir bildiren vergi bildirimleri vs. de gerekli, onlari da tamamladiniz mi?
-
@crazycells bir banka dekontu birde tax return gönderilmiş yeterli mi acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum