Gereken malzemeler
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek karışı buğday nişastası (mısır olmaz )
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 paket yada 500 gram katı yağ (tercihen 250 gram tereyağı 250 gram margarin)
Alabildiği kadar un
Yapılışı
Ununuzu , pudra şekerinin 3/4 ünü (kalanı süsleme için kullanılacak ) ve nişastanızı elekten geçirerek derince bir kaba alın .
Kabın içine aldığınız unun ortasını havuz gibi yaparak sıvı ve katı yağınızı ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru uzun şeritlere bölünüz ve yuvarlayınız.
Yuvarladığınız hamurları istediğiniz boyutlarda keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine seriniz .
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirin . 15 dakikayı geçmemesine dikkat edin .
Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra üstüne süsleme için ayırmış olduğunuz pudra şekerini serpin ve afiyetle yiyin .
Birkaç ufak ipucu
Verilen tarife yaklaşık 1 su bardağı kakao ekleyerek kakaolu un kurabiyesi yapabilirsiniz.
fırından ilk çıkardığınız zaman kurabiyeleriniz biraz nemli gibi hissettirebilir ama soğuduktan sonra çok beğeneceksiniz.
Unutmamanız gereken en önemli şey ise 160 celcius derece den yuksek sıcaklıkta pişirmemeniz gerektiğidir. daha yuksek derecede pişirirseniz içi hamur kalacaktır.
Pastane tarifidir .yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır .