Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osahin4, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Merhabalar,

    Eşimin bir sorusunu iletmek istiyorum 🙂
    Şu an iki soyadını da kullanıyor. Ancak Amerika'da bunlardan birini kullanmak istiyor. Amerika'da asıl kullanmak istediği soyadını DS260 formunda bağlantıdaki işaretli alana mı belirtmemiz gerekiyor? https://ibb.co/jyhQPJ2

    Şimdiden teşekkürler.

    asil kullanmak istedigini ust taraftaki kisma yazsin, diger isimlerini ise alt taraftaki kisma sira ile yazin.


  • çok teşekkürler @crazycells


  • Merhabalar,

    2022 DV talihlisiyim ve iki hafta sonra evleniyorum, Esim yabanci ve evliligi Turkiyede yapiyoruz.
    Esimin soy adi sadece evlilik cuzdaninda iki soy isim olacagini dusunerek, Pasaportunu guncellemek istemiyoruz. Cunku ulkesine gitmesi ve degistirmesi mesakatli bir olacak. DS-260 ve mulakat surecinde sorun olmayacagini umuyoruz.
    Ayrica Turkiye icin esime oturum basvurusunda da bulunmayacagiz.

    Pasaport degistirmemek acaba DS-260 ve mulakatta sikinti olabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EnginD ayni soruyu farkli basliklar altinda sormayin:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/217062


  • @crazycells Ben bugun mulakatta bu soyisim konusunda çok ciddi sıkıntı yaşadım. Amerika'da evlenince eşimin soyadını almadım. Ancak Türkiye'de malum otomatik olarak ekleniyor eşin soyadı. Birth certificate isteyince konsolosluktan nüfüs kaydı kopyası verdiklerinden ve nüfus kaydında soyadım işimin soyadıyla birlite göründüğünden bizi mülakata alan kadın çok kafa karışıklığı yaşadı ve 'original birth certificate'in nerede deyip durdu. Zira doğumdaki adımın ne olduğunu gösteren bir belgeye ihtiyacı varmış.

    Böyle bir belge getiremezsem Green Card eşimin soyadıyla çıkacak ve tüm dökümanlarımı yenilemek zorunda kalacağım. Ancak bir akademisyen olarak istemiyorum ikinci bir soyisim.

    Bana bir iki gün izin verdi durumu çözmem için. Benzer durumda olan kimse var mı acaba? Konsolosluga yazıp bana eski soyismimle birth certificate verip vermeyeceklerini sordum. Bilmiyorum mümkün mü?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @syaylaci, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    @crazycells Ben bugun mulakatta bu soyisim konusunda çok ciddi sıkıntı yaşadım. Amerika'da evlenince eşimin soyadını almadım. Ancak Türkiye'de malum otomatik olarak ekleniyor eşin soyadı. Birth certificate isteyince konsolosluktan nüfüs kaydı kopyası verdiklerinden ve nüfus kaydında soyadım işimin soyadıyla birlite göründüğünden bizi mülakata alan kadın çok kafa karışıklığı yaşadı ve 'original birth certificate'in nerede deyip durdu. Zira doğumdaki adımın ne olduğunu gösteren bir belgeye ihtiyacı varmış.

    Böyle bir belge getiremezsem Green Card eşimin soyadıyla çıkacak ve tüm dökümanlarımı yenilemek zorunda kalacağım. Ancak bir akademisyen olarak istemiyorum ikinci bir soyisim.

    Bana bir iki gün izin verdi durumu çözmem için. Benzer durumda olan kimse var mı acaba? Konsolosluga yazıp bana eski soyismimle birth certificate verip vermeyeceklerini sordum. Bilmiyorum mümkün mü?

    Cok gecmis olsun. Elinizdeki belgede zaten dogum isminizin de yer almasi lazim. Altta "remarks" kisminda "maiden name" olarak ayrica gorunmuyor mu?
    Bir de isim ve eski soyisminizin oldugu pasaport veya evlilik belgeniz yok mu? Gorevlinin bu konuda israrci olmasi biraz garip geldi, ABD'de boyle bir sart yok cunku.


  • Tesekkurler. Gorevli asla ve asla 'birth certificate' uzerinde yazan isimden baska bir isimli basamayacagini soyledi, her ne kadar ben esimin soyismini kullanmak istemesem de. Illa 'birth name'i gosteren bir dokuman istiyor. Bahsettiginiz 'remarks' aslinda olayi cozebilirde fakat ne yazikki elcilik vukuatli nufus kayit ornegi basmiyor. Bunun icin e-devletten ya da nufus mudurluklerinden kopya alinmasi lazimmis. Bilseydim direk onlari cevirtir gonderirdim. Kardesim nufus mudurlugune gittiginde ayrica 'birth record' isimli uluslararasi gecerliligi olan 5 dilde ceviriyle gelen bir dokuman almis. Elciligin boyle bir dokumandan haberi bile yok. Amerika'da bekarlik ismini kullanmak isteyen evli kadin gocmen adaylara tavsiyem basvurularinda bu dokumani sunmalari. Umarim cozulur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @syaylaci surecinizde bol sanslar, olumlu haberlerinizi bekliyoruz 👍


  • @crazycells merhabalr benim şöyle sorum olucak. Benim kız arkadaşıma green kart çıktı ve biz evlenicez kız arkadaşımın pasaportu bir senelikti ve onu değiştiricez başvuruda o pasaportu göstermiştik. İlk sorum ds formunu evlendikten sonra mı verlim ya hemen green kart kazandıktan sonra mı verilmesi gerekiyordu. İkinci sorum ise ilk başvuruda bekar olarak gözüküyordu sonra da evli olarak ds formu vericek ve pasportunu da değiştirmek zorunda kalıcak. Bizim nasıl bir yol izlememzi gerekicek. Ds doldurmadan önce evlenelim mi yoksa ds gönderip pasaportu değiştirip sonrada ds de değişklik hapıp eski pasaport ve yeni pasaportla mülakata gelelim mi napalım


  • Merhabalar herkese. Konu ile ilgili birkaç iletiye baktım ve net cevabi bulamadigim icin sormak istedim. Esim green card sahibi. Bu yaz Turkiye'de evlendik. Esimin orada evlilik statüsünün görünmesi icin veya genel olarak yapması gereken resmi bir islem var mi? Bir yere bunu bildirmesi gerekiyor mu? Tr'deki evliliğimiz Amerika'da tanınıyor mudur?
    Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ederiz.


  • @cengizhan, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Merhabalar herkese. Konu ile ilgili birkaç iletiye baktım ve net cevabi bulamadigim icin sormak istedim. Esim green card sahibi. Bu yaz Turkiye'de evlendik. Esimin orada evlilik statüsünün görünmesi icin veya genel olarak yapması gereken resmi bir islem var mi? Bir yere bunu bildirmesi gerekiyor mu? Tr'deki evliliğimiz Amerika'da tanınıyor mudur?
    Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ederiz.

    Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?


  • @cengizhan, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    @cengizhan, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Merhabalar herkese. Konu ile ilgili birkaç iletiye baktım ve net cevabi bulamadigim icin sormak istedim. Esim green card sahibi. Bu yaz Turkiye'de evlendik. Esimin orada evlilik statüsünün görünmesi icin veya genel olarak yapması gereken resmi bir islem var mi? Bir yere bunu bildirmesi gerekiyor mu? Tr'deki evliliğimiz Amerika'da tanınıyor mudur?
    Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ederiz.

    Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?

    USCIS'e medeni hal degisikligini bildirmesi gerekiyor diye biliyorum. USCIS'in sitesindeki formalara baktim ama esinize uygun bir form bulamadim. USCIS'i arayip nasil bildirim yapacagini ogrenebilir.


  • @Ryback tesekkurler cevap icin. biz de baktik bulamadik. dediginiz gibi aramaya calisiyoruz Yogunluktan dolayi acmiyorlar sanirim


  • Eşim ile boşanma sürecimiz var ve bu hafta mahkememiz sonuçlanacak fakat çocuğumuz için önümüzde ki ay ABD ziyaretimiz olacak ABD havaalanı girişinde bu bir problem teşkil edermi diye soracaktım.Bu arada soyisim değişikliği olmayacak.


  • @crazycells Merhabalar, (NY eyaletinde) Evlenirken soyadimi middle name olarak kullanmak istedigimi bildirdim. Cunku akademisyenim ve evlilik oncesinde basili olan tum yayinlarimda kizlik soyadim yer aldigindan korumak istedim. TC konsoloslugunda evlilik bildirme, kimlik, pasaport gibi islemlerimi halletmek istedigimde kizlik soyadin burda adinda yaziyor, TC kurallarina gore soyadinda yazacak bu sana sorun yaratir dediler. Mahkeme yoluyle degistirebiliyorsan degistir diye de akil verdiler. ABD' de aldigim surucu belgesi, SSN, green card gibi tum evraklarda kizlik soyadim middle name. TC kimlik ve pasaportumda soyadi kisminda gorunmesi benim icin ulkeye giris cikislarda sorun dogurur mu?


  • Merhaba, açıkçası bunu hangi başlık altında soracağımı bilemedim ve benzer bir başlıkta göremedim zaten. Eşim ve ben amerika vatandaşıyız. Ve 2 ay önce Türkiye’de evlendik. Haliyle soyadımda değişti. Şimdi Amerikan pasaportundaki soyadımı vs değiştirmem lazım. Ancak başvuru formunu doldurup yollarken marriage certificate in kopyasını vs istiyor. Ve ben Türkiye min verdiği evlilik cüzdanının kopyasını yollasam kabul edilir mi bilemiyorum. Gerçekten çok karışmış durumdayım. Bir bilginiz var mı?


  • Merhabalar; Yakın tarihte nişanlımla evleneceğiz kendisi sırbistanda yaşamakta ve rus vatandaşı DV sürecinde evrak kolaylığı açısından soyadı değiştirmemek için sırbistanda evlenmeyi düşünüyoruz. Türkiye'de evlenince otomatik olarak eşin soy adının değişmesi hala aktif olarak devam ettiği için kendisinin de kendi ülkesinde yaşamaması ve pasaport değiştirme süreleri baz alınınca böyle bir karar vermemiz durumunda nelerle karşılaşırız? Türkiye'ye evliliği bildirdiğimiz her durumda eşimin soy adı değişiyor. Ankara'daki dv mülakatına, Türkiye'ye bunu bildirmeden sırbistandaki evlilik cüzdanı ile başvurursak orada değişmediği gözükecek ve işimize yarayacak( hali hazırda yasa olarak şu anda trde soyadı değiştirme zorunluluğu kalktı ama yürürlüğe girmemiş 2 belediye ve ilçe nüfus müdürlüğüne bunu sordum.) Evlendiğimizde eşimin tr için bir ikamet başvurusu ya da oturum izni başvurusu da olmayacak sırbistana geri dönecek dv mülakatımız gelene kadar süreci tamamladıktan ben sırbistana gidip oradan abdye geçmeyi planlıyoruz. Ankara konsolosluğu bunu kabul eder mi ikametim olan ülkemde neden evlilik cüzdanım olmadığını sorgulayıp onu talep eder mi? Ya da bu süreçte Türkiye'ye bunu bildirmek zorunda mıyım? Bu süreçte eşimin soyadını değiştirmeden ilerlemek için nasıl bir yol izleyebilirim? @crazycells


  • Herkese merhaba, kucuk bir sorum vardi. Ben Amerika'da evlenip esimin soyadını aldım. Iki soyadı kullanıyorum ama pasaport, kimlik falan hiçbir seyde degisiklik yapmadım. Evliligimizi Turkiye'ye de bildirmedik. Simdi Advance Parole kullanarak TR gideceğim, bu belgede 2 soyadı yazıyor ama pasaportta sadece eski soyadım var. Bir sorun olur mu? Evlilik sertifikası bu durumda yeterli midir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum