Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @barış ben asla lise mezunlarını aşağılamadım yanlış anlamışsınız. ama şöyle de bir gerçek var kanada avusturalyaya gitmek isterseniz sıkıntı çıkıyor değil mi lise diploman yoksa eğer 2 yıllık bir iş üstüne uzmanlaşmışsan kabul ediliyor yani bu bağlamda lise diploman yoksa bile kabul görüyor demek istedim. yani esas nokta şu hiç bir ülke ABD kadar esnek değil bu kadar yani almayacağı insan yok nedense... onu söylemek istedim. ben sınıflandırmam ABD hariç öbür ülkeler yapıyor bu sınıflandırmayı bende hiç hoşlanmam.


  • Sayın @lordbolton bu konunun uzamasını kesinlikle istemiyorum.
    Bu ülkede zaten yaşamak zor ülkede okuma oranının düşük olmasının en büyük nedenlerinden birisi insanların okumak istememesi değil .

    1. Maddi açıdan yetersizlikler ve erken iş hayatına atılıp ailesine yardım etmek zorunda kalan çocuklar.
    2. Küçük yaşta evlendirilen çocuklar.
    3. Sistemin getirilerinden dolayı devlet okullarında verilen yetersiz eğitimler
    4. Ailelerin kültüler yapıları (okumanın önemli olmadı çocuğun ahırdaki inek kadar değeri olmaması)

    Ben hiçbir çocuğun diğer bir çocuktan üstün olduğuna inanmıyorum. Çocukların hepsi eşit doğar her biri çok zekilerdir. Önemli olan nasıl büyütüldüğü ve beslendiğidir. Hala ülkemizin bir çok bölgesinde kızlar ve erkekler küçük yaşta evlendiriliyor. Çocuklarımıza imkan verilmiyor kimisi yoksulluklar boğuşurken kimisi bu gün hangi elbisemi giysem diye düşünüyor. Kimisi yaz tatilinde sanayilerde çalışıyor kimisi parise gezmeye kimisi antalya da tatillere gidiyor.

    Sunular imkanlar bu kadar farklı ve üç noktalardayken bunların içinden sadece %10 luk bir bölüm başarabiliyor. Geri kalan zaten hayatın içinde oradan oraya o güzelim çocuklar savrulup duruyor. Kimileri için hayat hazır kurulu düzenler gidecekleri okullar kolejler üniversiteler çocuk yaşta hazırken kimileri için hayal bile kuramadıkları yaşamları kazanmaları bekleniyor. Hayatları boyu o güzelim çocuklar itilerek ,kimi dayak yiyerek, kimi küçük görülerek , kimi aşağılanarak hayatın içinde oradan oraya savrulmaya devam ediyorlar.

    Dünya ya eşit olarak gelen bu çocuklar sadece doğumda eşitken sonra aralarında uçurum oluşuyor şimdi siz buna o okumuş bu okumamış derseniz ne kadar doğru olur arkadaşlar. Neyin kıyaslamasını yapıyoruz ülkede okumamış dediğiniz insanlar zaten hayatın en dibinde, her türlü eziyeti görerek yaşamıyor mu, hayatları boyunca sizlere hizmet ederek en kötü işlerde üç beş kuruşa çalışmıyorlar mı bu neyin aşagılaması zaten en dipte değillermi birde neden insanlar aşağılama gereksinimi duyuluyor yaşadıkları sıkıntılar yetmiyor mu…..


  • Kurayla seçiliyor ve herkesin şansı bu kurada eşit. Zaten ilerleyen zamanda gerekli merciler ülke ülke ne kadar başvuruda bulunulduğunu, bu başvuranlar arasından kaç kişinin seçildiğini ve bu seçilenler arasından kaçının GC vizesi aldığını gösteren istatistiki verileri resmi sitelerinden paylaşıyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lordbolton Green card neye göre seçiliyor içinde söyledi:

    @volkanu https://www.facebook.com/voiceofamerica şöyle prestijini ölçebilirsiniz, görebilirsiniz. genel merkezi DC dedir sadece ekleme yapayım dedim araştırdım bir çıkanı atim dedim. Peabody Ödülü diye bir ödül almış kuruluşu 1942 de bana güvenilir geldi siz bilirsiniz ama.

    Paylaştığınız link ile VOA'nın ilgisi yok gibi görünüyor. Adresin başına bakarsanız bir tuhaflık var.
    Resmi sitesi şurası:

  • ⭐⭐

    @knnrn en altlarda middle east var orada Türkiye sayfası var... Resmi sitesidir.. verdiğiniz yerde mevcut

  • ⭐⭐

    @knnrn orada paylaştığım link vao'nın İngiliz servisinin resmi Facebook sayfasıdır 10 milyon beğeni varsa prestijlidir demek istedim orada...

  • ⭐⭐

    @knnrn sitenin resmi olduğunu Facebook'ta şöyle anlayabilirsiniz. Ad kısmında en üstte mavi bir tık olur onaylanmış anlamında.


  • Sayın @lordbolton , Sayın @knnrn sizin attığınız facebook sayfasından bahsetmiyor. İlk attığınız haber linkinden bahsediyor.
    amarikanınsesi-com.cgn şeklinde bir link 🙂
    görüntüsünden güvenilir olmadığı belli..

  • ⭐⭐

    @volkanu dilerseniz vaonun kendi resmi sitesine kendiniz girip orada ki aramalar tuşuna Yeşil kart çekilişini kaldırma planı deyip 8 Şubat 2017 tarihli habere bakabilirsiniz.. tabi bunu gördükten sonra da vaonun hecklendigi kaanısına ulaşabilirsiniz.. bilemiyorum artık.... Belki vaoya yazı yazarsanız onlarda doğru olduğunu söyler sonrada senatörün yalan söyleyip bilmediğini söylersiniz biraz beyin fırtınası yaptım da bence çok gereksiz bir muabbet dönüyor... o açıdan


  • @lordbolton neden sinirlendiğinizi anlayamadım. Hiç gereksiz bir muhabbet olduğunu düşünmüyorum, bu forum yeşil kart forumu ve siz bu çekilişin hileli olduğunu iddia ediyorsunuz.
    Ancak siz gereksiz muhabbet derken "Ben ilk mesajımda boş konuştum, öylesine bir laf attım takılma işte" demek istiyorsunuz sanırım.

  • ⭐⭐

    @volkanu hayır sinirlenmedim öylede demek istemiyorum.. tabi ki ama ne dersem deyim bir cevap geleceğini anladım yukarda ki beyin fırtınası kapsamında o açıdan ben bir şey diyeceğim siz yok öyle değil diyeceksiniz.. bunun sonu senatör bilmiyora kadar gider.. hani ben sizin için demiyorum genel olarak kişi bazlı değil yanlış anlamayın insanlar bunu sorarken duymak istediğini duymak istiyor gerçeği istemiyor aslında o açıdan artık gereksiz bir muahhbete döndü... Demek istedim...


  • @lordbolton bu mesajınıza da baya uzun bi cevap yazdım ama daha sonra sildim, bence de artık bu konuda konuşmaya gerek yok. Herkes istediği habere inanmakta özgür..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lordbolton Senatör dediğiniz kişi de neticede siyasetçidir ve ağzından çıkan her lafı doğru kabul etmemek ve ciddiye almamak gerekir. Ayrıca dediğiniz gibi beyin fırtınası yapıyorsak her yazdığınıza bir yanıt gelmesi normaldir. Elimizde somut bilgi olmadan günlerce tartışsak da pek bir anlamı yok aslında.

    alt metni

  • ⭐⭐

    @knnrn elbette yanıt gelmesi normal ama sonu yok somut delil olmadan dediğiniz gibi günlerce de tartışsak bir anlamı yok. biz tartışmamızı yaptık günü gelir okuyanlar kendi fikrini verir artık.


  • Milli piyango gibi 😛


  • bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.


  • @uniq Tüm başvurular bölgeye göre ayrıştırılır, daha sonra da bölgeye spesifik olan kodları ile (EU, AS, AF gibi) tamamen tesadüfe bağlı olacak şekilde bir çekilişe tabii tutulur. Bunun için çekilen numaraların başında 0000 vardır. Yani örneğin 2019EU0000345 gibi. Bu sıfırlar kaçıncı olarak seçildiğine göre azalır veya çoğalır.
    Bu arada sahte veya hatalı başvurular ayıklanır ve otomatik olarak diskalifiye olur.
    Biyometrik fotoğraf eşleşme sürecini takiben tamemen bilgisayara bağlı bir çekiliş (draw) sistemi ile de talihliler belli olur.Bizzat yerinde gitmiş, görmüş ve anlatmış kişilerin tecrübesi ile sabittir ki- bu tamamen şansa dayalı (ve sayısal olarak oldukça düşük bir şans) bir lotodan ibarettir. Torpil veya herhangi bir kesime ayrıcalık gibi etkiler yoktur.
    Bununla ilgili çok detaylı bir video yakında çekeceğim.


  • @gokce-taskiran bilgilendirme için teşekkürler


  • @gokce-taskiran Green card neye göre seçiliyor içinde söyledi:

    @uniq Tüm başvurular bölgeye göre ayrıştırılır, daha sonra da bölgeye spesifik olan kodları ile (EU, AS, AF gibi) tamamen tesadüfe bağlı olacak şekilde bir çekilişe tabii tutulur. Bunun için çekilen numaraların başında 0000 vardır. Yani örneğin 2019EU0000345 gibi. Bu sıfırlar kaçıncı olarak seçildiğine göre azalır veya çoğalır.
    Bu arada sahte veya hatalı başvurular ayıklanır ve otomatik olarak diskalifiye olur.
    Biyometrik fotoğraf eşleşme sürecini takiben tamemen bilgisayara bağlı bir çekiliş (draw) sistemi ile de talihliler belli olur.Bizzat yerinde gitmiş, görmüş ve anlatmış kişilerin tecrübesi ile sabittir ki- bu tamamen şansa dayalı (ve sayısal olarak oldukça düşük bir şans) bir lotodan ibarettir. Torpil veya herhangi bir kesime ayrıcalık gibi etkiler yoktur.
    Bununla ilgili çok detaylı bir video yakında çekeceğim.

    Eğer şansa dayalı değilse birisi benim üzerime felaket oyunlar oynuyordur o zaman getirdi beni elalemin kaliforniyasına :)))


  • @gkhanfeez aksine şansa dayalı ve siz de o güzelim california'ya gitme konusunda seçilmiş nadir şanslılardansınız 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum