Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Belki daha önceden yazılmıştır ama bulamadım. Sorum şu. Eğer çekiliş tamamen rastlantısal ise neden süreç 6 ay sürüyor? Sonuçta verdiğimiz bilgiler doğru mu değil mi vs gibi başka bir süreç green card çıktıktan sonra oluyor ise 6 ay beklemenin sebebi nedir? Teşekkürler.


  • @msb6
    Usa nın tabiri ile tamamen rastlantısal.
    (yine de ben pek rastlantısal olduğuna inanmıyorum / inanamıyorum )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @msb6 Green card süreci gerçekten adil mi? içinde söyledi:

    Belki daha önceden yazılmıştır ama bulamadım. Sorum şu. Eğer çekiliş tamamen rastlantısal ise neden süreç 6 ay sürüyor? Sonuçta verdiğimiz bilgiler doğru mu değil mi vs gibi başka bir süreç green card çıktıktan sonra oluyor ise 6 ay beklemenin sebebi nedir? Teşekkürler.

    Sizin oneriniz nedir? Nasil olsa sizce "adil" olurdu?

    Tek gun basvuru, ertesi gun sonuclar aciklansa mi mesela? Hukumetin surece baslamak icin 1 yili var ve tum yila islemleri yayiyor. Neden kendini sikistirsin ki?


  • @crazycells Bazılarına yıllar boyunca çıkmazken bazılarına hemen çıkmasına sadece şans deyip geçemiyorum ben. Bilgisayarlar bu işi anında halledebilir böylece hiç kimse 1 günden fazla stres yaşamaz ayrıca green card sonrası süreçler için çok daha uzun bir zaman kalır. Yani total süreç yine yıllık frekansda yapılacak ama süreç sonrası işlemler için daha uzun bir süreç kalacak yani söylediğinizin aksine sıkışma olmayacak. (artı bizler için stress olmayacak)


  • @smesut bende yıllar içinde sürecin rastlantısal olduğuna olan inancımı yitirdim. ( sadece kendi tecrübelerimden değil)


  • Komplo teorisi yapmaya gerek yok.hangi cekiliste ertesi gun aciklaniyor ki? Madem baska bir seylerin olduguna inaniyorsa bi kisi yillarca basvuruldugu halde cikmiyorsa sorunu ilk basvurusunda cikanlarda degil kendisinde arasin

  • ⭐⭐

    Bence çekiliş adil.
    Ama adil demek çekilişin kuralları olmadığını göstermez. Mutlaka başvuruda istedikleri şartlara göre bir kırılım daha yapıyorlardır.
    Yani belli sayıda lise mezunu, belli sayıda üniversite mezunu, aile birey sayıları gibi..
    Ayrıca çekiliş yapıldıktan sonra tekrar bir eleme yapılıyor. Bunlardan biride fotoğraf elemesi. Uygun olmayanları tek tek eliyorlardır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @msb6 Green card çekiliş süreci gerçekten adil mi? içinde söyledi:

    @crazycells Bazılarına yıllar boyunca çıkmazken bazılarına hemen çıkmasına sadece şans deyip geçemiyorum ben. Bilgisayarlar bu işi anında halledebilir böylece hiç kimse 1 günden fazla stres yaşamaz ayrıca green card sonrası süreçler için çok daha uzun bir zaman kalır. Yani total süreç yine yıllık frekansda yapılacak ama süreç sonrası işlemler için daha uzun bir süreç kalacak yani söylediğinizin aksine sıkışma olmayacak. (artı bizler için stress olmayacak)

    Siz hukumetin tek amaci ve isi bu cekilismis gibi yazmissiniz ama DV programi Green Card alma yollarindan sadece biri. Ayrica bence hukumeti google ya da IBM ile bir tutmayin 🙂 oyle guclu bilgisayarlar ancak oralarda olur. Bu yil basvuru sayfasinda bile hata oldu, basvurular devam edemedi 🙂 bu sanirim devletin bilgisayalarinin gucunu anlamaniz icin yeterli. Ayrica herkesin tek bir basvuru yaptigina, ulke kotalarinin asilmadigina emin olmalari da gerekiyor. Neden hukumet 1 yil oncesinden formlari alarak kendini mesgul etsin ki? Insanlarin surekli sorulariyla KCC'yi ya da NVC'yi mesgul etmeleri de cabasi. Tum bu islemleri hala onceki yillarin surecleri devam ederken yapiyorlar. Zaten sikisma sizin sikismaniz degil, hukumetin sikismasi. Siz butun surece sadece kendi acinizdan tek tarafli bakiyorsunuz. Ekim ayinda baslayacak surec icin sayilar Agustos ayinda belli olacak. Mayis ayinda sonuclar aciklanip insanlar formlarini doldurup KCC'ye gonderene kadarki zaman da hukumet acisindan sayilari belirlemek icin yeterli. (Daha kisa zaman da yeterli ama geleneksel olarak bu basvurular kagit form ve posta ile yapildigi icin bu kadar zaman surmesi mantikli, daha sonra da gelenegi takip edip tarihleri degistirmediler)
    NVC'den ve USCIS'ten gecen butun dosyalar ve surecler zaten son zamanlarda yavaslamaya basladi. Bu kadar isin arasinda insanlari eleme isini yapmalari icin zamana ihtiyac var.

    Bazilarina yillarca cikmazken birilerine hemen cikiyor demissiniz... eger bunu sans ile aciklamiyorsaniz ne ile acikliyorsunuz? 2. 3. ya da 10. seferde kazananlar var. Bu arkadaslar ilk basvurularda cekilise uygun degillerken sonra bir anda uygun mu oldular?

    Ayrica stres yasatmak demissiniz ama bence "heyecan" kelimesi daha dogru olur 🙂 Stres yasanacak bir durum yok, sonucunda kotuluk gormeyeceksiniz 🙂


  • @crazycells cevap için çok teşekkürler bende zaten sizin gibi bu sitede benden çok daha tecrübeli insanlar olduğu için bu soruyu sormak istedim. Hani yıllardır bu işin içinde olup da acaba bizim göremediğimiz bir filtre bir algoritma fark ettiler mi yoksa onlarda mı sürecin rastlantısal olduğundan eminler diye. Ama ben hala bir filtreden geçildiğini ve kalanların rastlantısal seçildiğini düşünüyorum. nasip...


  • @metert çekilişin rastlantısal olmadığına inanıyorsanız neden bana komplo teorisi yapma diyorsunuz? Yok tamamen rastlantısal olduğunu düşünüyorsanız neden problemi kendimde aramalıyım? Yazmadan önce düşünseniz...


  • @arnblt kesinlikle beni çok iyi anladınız. Bende zaten benden daha tecrübeli insanlar acaba yıllar içinde sizinde "kırılım" olarak ifade ettiğiniz şeyde neler fark ettiler diye merak etmiştim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @msb6 Green card çekiliş süreci gerçekten adil mi? içinde söyledi:

    @crazycells cevap için çok teşekkürler bende zaten sizin gibi bu sitede benden çok daha tecrübeli insanlar olduğu için bu soruyu sormak istedim. Hani yıllardır bu işin içinde olup da acaba bizim göremediğimiz bir filtre bir algoritma fark ettiler mi yoksa onlarda mı sürecin rastlantısal olduğundan eminler diye. Ama ben hala bir filtreden geçildiğini ve kalanların rastlantısal seçildiğini düşünüyorum. nasip...

    su konuya bir bakin isterseniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış

    Ben rastlantisal olmadigini dusunmek icin elde yeteri kadar veri olmadigini dusunuyorum 🙂 Genelde insanlar cok kisitli bir kitleyi gordukleri icin ozel birilerinin secildigini dusunuyor ama emin olun herhangi birine cikabiliyor cekilis. Bence kimse secildigi icin kendisini ozel zannetmesin 🙂

    Ben sayin @arnblt 'in dedigi gibi bir fotograf elenmesinden de supheliyim. Yani fotograf yerine siyah ya da beyaz ekran upload etmisseniz buyuk ihtimalle elenirsiniz ama orada bir insan resmi oldukca elenme olacagini dusunmuyorum.

    Ama ulke elenmesi kesin yapiliyor, belli bir sayidan sonra o ulkedeki kisiler listeden cikariliyor, zaten dosya numaralari arasindaki bosluklar bunlardan kaynaklaniyor.

    Ayrica sayin @metert ve sayin @msb6 bence tansiyonu yukseltmenin bir gerekliligi yok 🙂 herkes istedigi gibi dusunsun. Onemli olan karsi tarafi ikna edebilecek bir verinizin olup olmadigi 🙂 biz bu verileri konusalim...


  • @msb6 demek istediğimi anlamadınız herhalde.ben rastlantısal değil demedim onu siz söyluyorsunuz.ben rastlantısal olduğunu söylüyorum.sanki çekiliş değilmiş gibi başka bi tez ortaya atarak siz komplo teorisi yapıyorsunuz ben değil.yıllarca başvurup çıkmayınca sistemi adil bulmayanlaraydı sözüm demekki kişide bi problem var ki çıkmıyor.çıkmayıp sözde adil olmadığını iddia eden kişi kendisiyle çelişiyor.keşke yazmadan önce siz düşünseydiniz...


  • 3 günde bir aynı soruyu forumda görmek 😃 .Banka borcu olanları seçmiyorlardır diyeni ile okudum insanların ilk başvuruda verdikleri çok çok kısıtlı bilgi ile kimi neye göre ayırabilirler en fazla ilkokul mezunu olanları seçmezler diyeceğim ama onunda olmadığını biliyoruz.


  • Delete..


  • @googlegibiherif lise mezunu olmak 1. şart değil bence ilkokul mezunu olup iş şartlarını yerine getirip Gc'yi alanlar var ama bana sorarsanız çekiliş tamamen şans işi .


  • İlk seferde çıkanların oranca yüksek olması sanırım yanıltıcı, ama insanların düzensiz başvurduğunu ama ilk kez başvuran sayısı sürekli fazla olacak şekilde yeni kişilerin (gençlerin) başvuruya başladığını, bir süre başvuranların sıkılıp veya unutup başvuruya ara verdiklerini (ya da tamamen terkettiklerini) hesaba katarsak seçilimin rastgeleye yakınsadığını görebiliriz. Başvuran profilleri ağırlıklı olarak yüksek nitelikli profiller olduğundan sonuçlarda ağırlıklı olarak öyle görünüyor olabilir. Bununla birlikte çıkan bazı profillere dikkat ederseniz düşük profilli kazananların da olduğunu göreceksiniz.
    Bu da bir algoritma varlığını veya kişi bilgileri üzerinden çıkma olasılığının arttığı tezini değilliyor.
    Benim aklıma gelebilen tek komplo teorisi fotoğraflardan ırksal çeşitliliği gözetecek tahminlerde bulunmaktı. Ama buna ben de kargalarda artık gülüyoruz.
    6. seferde kazandım. Görece yüksek profillim ve yüksek profilli bir ailem var. Komplo teorileri doğru çıksa (bir algoritma olsa) bu profilim yıllardır değişmemişti, neden yaşlanmamı beklesinler ki 🙂
    Not: Profil ile, pratikçe, göçmen kabul eden ülkenin işine yarayacak nitelikleri kastediyorum.


  • Adil mi veya bir algoritma iceriyor mu bilmiyorum ama simdiden has not been selectedi goruyorum.;)


  • Konuyu hortlatayım dedim 🙂 Zira forumda 9-10 yıldır başvuran ama çıkmayan insanlardan, ilk başvurusunda çıkanlara, evli olup her iki eşe de çıkanlardan, ilkokul mezunu olup (yanlış anlaşılmasın asla küçümsemek için söylemiyorum) başvuruda lise mezunu işaretleyip kazananlara, "öylesine başvurdum kazandım ama gitmeyecem gardaş" diyenlerden, başvurup kazanıp "asil miyiz yedek miyiz nası bakacaz" diyenlere kadar neler gördüm bugüne kadar. Adil midir değil midir bilmiyorum ama şunu biliyorum ki (bunu da şimdi İzmirliler yanlış anlamasın, onlarlık bi durum yok) Eğer İzmirli değilseniz, ve bekarsanız, pek kazanan görmedim 🙂 gördüysem de diğer orana göre %5 derim. Şahsen ben de Amerika olsam, ülkeme göçmen alıyor olsam evli mi-bekar mı? tercihini evliden, Malatyalı'mı (ben Malatyalıyım) İzmirli mi tercihini de sanırım İzmirden yana yapardım. Tşk. Bu yıl son başvurumdu.


  • amerikan hükümetine kendiminkinden daha çok güveniyorum, bu yüzden bence adil


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 63
  • 91
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum