Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fatmakoc E-devlet den son 5 yılda kazası yoktur gibi bir belge alınabiliyor. Sanırım tercümesi yeterli olur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fatmakoc
    istediğin asıl belge ilk koyduğum linktir ancak diğer belgeleri de götürebilirsin.

• Arkadaslar merhaba, 14 Subat 2025 itibari ile Amerika'dayim ve San Diego'da yasiyordum. Gece ay Los Angeles'a tasindim. Simdiye kadar hicbir trafik cezam, kazam bulunmamakta. Trafik sigortam Progressive ve $266.48 oduyorum. Ev adresimi San Diego'dan Los Angeles degistirmeye calistigimda policeme $240.37 daha eklenerek toplamda $514.85 olacagi uyarisini verdi! Bildigin finance ile araba satin aliyormusum gibi bir fiyat! Cildirmis bunlar! Iptal ettim, ne yapabilirim? Sanirim ben Los Angeles'ta yasiyor iken adresimi San Diego olarak birakmakta olmaz. Cozum onerisi olan var mi? Turkiye'de de 20 yildir arac kullaniyor idim ve orada da kaza gecmisim yok. Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar adresinizi farklı yerde tutmak çözüm olmaz yarın öbür gün bir şey olursa sigorta şirketi bunu yalan bilgilendirme olarak sayıp işleminizi karşılamayabilir. Tekrardan fiyat alın sigorta şirketlerinden elinizi çabuk tutun yerinizde olsam bir sigorta yapmadan diğerini iptal etmezdim normal şartlarda şu anda o aracı kullanmamanız gerekiyor sigortasız başınıza daha büyük iş alabilirsiniz

• @hDundar State Farm, büyükler içerisinde genelde en uygun fiyatı veriyor. Ordan deneyin, sonra Progressive’i iptal edin.

• Daha önce konuşulmuştu. Sigortayı azaltmak için bir kaç şey yapılabilir:

1. TR sürücü geçmişinizi çevirtip onaylatıp sigortanıza gönderebilir.
    2. Defensive Driver kursu alıp sigortanıza gönderebilir.
    3. Active Alarm sistemi takıp/taktırıp araç bilgilerini güncelleyebilir.
    4. Araca takip cihazı isteyip sigortanın takibine girerek iyi sürüş teknikleriyle poliçenizi indirebilir.
      Bulunduğunuz yerde araç garaj dışında duruyorsa garaj kullanabilir/kiralayabilir.
    5. Araç tipiniz riskli araç sınıfındaysa aracı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

• Nasil yaptiklarini bilmiyorum ama eyalet farki gozetmeksizin Geico ve Progressive firmalarinda herhangi bir kapsami ve arac lokasyonunu degistirmeden varolan fiyati yari yariya indiriyorlar neredeyse. Hatta bazen 3'te bir fiyatina indiriyorlar. Bunu yapanlar da 500-600 para istiyor bu islemi yapmak icin. Bir turlu cozemedim. Islem yapilmis birinin butun kapsamlarini inceledim ama farkli goze batan hicbir sey bulamadim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Manias Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Bahsettiğin gibi indirimleri alabilmek için 2 ana kalem de oynaman gerekiyor. Birincisi kişinin indirimi yani meslek indirimi, banka kredi skor indirimi, ikincisi ise aracın hasarsızlık indirimi yada teminatların içeriği ve en önemlisi muafiyet kısmıdır. Yani sigorta şirketinin bir olay sonucunda belli bir yüzde yada belli bir tutara kadar ödememe kısmıdır. deductible diye insurance geçmektedir. Ayrıca eklenmeyen yada çıkarılan teminatlar da olabilir.

• Amerikada araç sigortaları hakkında bir sorum var şimdi diyelim aracımıza sigorta yaptırdık sonra bir durum icap etti atıyorum orduya gidiceğiz yani aracı bir kaç ay kullanamayacağız bu durumda sigortayı durdurmak mümkün mü veya bunun için nasıl çözümler öneriliyor hiç deneyen veya deneyim eden oldu mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

Amerikada araç sigortaları hakkında bir sorum var şimdi diyelim aracımıza sigorta yaptırdık sonra bir durum icap etti atıyorum orduya gidiceğiz yani aracı bir kaç ay kullanamayacağız bu durumda sigortayı durdurmak mümkün mü veya bunun için nasıl çözümler öneriliyor hiç deneyen veya deneyim eden oldu mu?

Mevcut kural, kamu yollarında kullanılan, kayıtlı veya bakımı yapılan her aracın en azından asgari sorumluluk sigortasına sahip olmasını gerektirir. Araç kamuya açık bir caddede veya parking lot’da park edilmişse veya kamuya görünür durumdaysa, araç kullanılmasa bile para cezası veya diğer cezaları önlemek için aracın kayıtlı ve sigortalı olmasını sağlamanız gerekir. Park halinde olsa bile aracınız hırsızlık, vandalizm, hava koşulları veya olasi bir carpma - kacis gibi nedenlerle hasar görürse, tum zarari kendiniz karsilamaniz gerekir, karsi tarafin veya eyaletin asgari sorumlulugu zarari karsilamaz. Full indoor bir parking alaniniz var ise, sigortanizi istediginiz tarih itibariyle iptal edip refund alabilirsiniz, tum sorumluluk size ait.

• Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |