Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Kore'nin Guam Adası'na saldırı planları sonrası ABD nin sert uyarısının ardından, Kuzey Kore tarafından saçmalık açıklamaları yapılışı ve savaş planlarının sürdürülmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce neler yaşanır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Konu Kuzey Kore olunca herkes her seyi bekliyor sanirim 🙂 Bence hicbir zaman buyuk resmi unutmamak lazim... Kuzey Kore, bilindigi gibi tek adam rejimiyle yonetiliyor ve bir denge/fren sistemi yok (her an her sey olabilir); ayni zamanda askeri harcamalari yillik $10 milyar dolar, bu da tum GDP'sinin ceyregine karsilik geliyor... ABD ise 19 trilyon dolar GDP'nin yillik $600 milyar dolarini askeriyeye harciyor. Bu sayilari kiyaslayinca bile herkes sonucu tahmin edebiliyor. Kuzey Kore'nin bir savasi surdurebilecek ekonomisi oldugunu dusunmuyorum, sanirim bunu kimse dusunmuyor zaten 🙂 insanlarin korktugu sey Ar-Ge'si tamamlanmamis atildiktan sonra nereyi vuracagi belli olmayan nukleer fuzeler. Ki bunlardan birkac tane kullansa bile Kuzey Kore'nin buyuk bir ekonomik problem yasayacagini dusunuyorum.


  • Bir ara alman kurdu beslemistim... Ne hikmetse buyuk kopeklerle karsilastiginda dik durur, kendini ezdirmez ama bir sekilde onlari oyuna cekmeyi basarirdi ve oyun alanini paylasirlardi...

    Kucuk sus kopekleri ise devamli benim kopegime saldirir, hatta isrimaya calisirlardi... Ne hikmetse o buyuk kopek onlara hic uymaz, arada sus kopekleri canini yakar ya da cok havlayip kafasini utulerse bir hooott derdi.... 🙂

    temsili hikayecik 🙂

  • ⭐⭐

    Kuzey Kore'nin yeni nükleer testi 6.3'lük depreme yol açtı. 120 kilotonluk hidrojen bombası testi başarılı oldu. ABD lideri Trump, yazmış olduğu Twitter mesajında Kuzey Kore'yi haydut devlet olarak tanımladı ve Kim Jong-un'un tek bir şeyden anladığını vurguladı. Trump'ın sözünü ettiği seçenek, elbette askeri müdahale.

    Rusya ise, Kuzey Kore'nin gerçek bir nükleer tehdit olmadığını vurgulayarak destek çıktı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum