GÜNCEL KONULAR


Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler! Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar, kullanıcı adı seçerken şu iletideki kurallara dikkat etmeliler.

F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)



  • Slm.Arkadaslar ben kardes kategorısınden ıslemlerımı yapıyorum .Bugun NVC den butun evraklarınız elımıze ulastıve 3 ay ıcerısınde konsolosluktan gorusme gunu verılecektır dıyen bır E Maıl aldım.Acaba bu 3 ay denılen surenın daha kısa olma ıhtımalı var mı bılgısı olan var mı acaba ?

    keywords: abd vatandaşlarının kardeşleri


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    F4 Gocmen Vizesi Basvuru Sureci

    F4 vizesi, ABD vatandaslarinin kardesleri icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Kardesinize sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. F gocmenlik vizeleri, IR vizelerinden farkli olarak yillik kotaya tabidir. Yillik vize sayisi kotasi oldugundan uzun yillar siranin size gelmesini beklemeniz gerekmektedir. F4 vizesinden ABD Vatandasinin kardesi, kardesinin esi ve cocuklari da yararlanabilir.

    Bekleme sureniz konusunda (priority date) ayrintili aciklamayi ve sureci nasil takip edebileceginizi su konunun ilk postunda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    F4 vize surecinin olumlu sonuclanabilmesi icin ABD vatandasinin kardeslerine sponsor olabilmesi gerekmektedir, sponsorluk hakkinda ayrintili bilgiye su konudan ulasabilirsiniz.

    F4 gocmenlik vizesi icin su asamalari takip etmelisiniz:

    1. I-130 ve USCIS onayi

    ABD vatandasi bireyin, kardesleri icin Green Card surecini baslatmasi icin ilk olarak I-130 formunu doldurmasi gerekmektedir. Bu formu doldurmak icin su sayfadan yararlanmalisiniz:

    Ayrica bu form hakkindaki sorularinizi su konuda da sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular

    Konudaki ornek es icin basvuru yapana ait ama tamamen ayni bilgiler sizin icin de gecerli, o nedenle I-130 formu hakkindaki ayrintilar icin yukaridaki forum konusunu takip etmelisiniz. Ayrica su USCIS sayfasinda hem I-130 formunu hem de formu doldurmak icin gereken bilgileri bulabilirsiniz. Ayrica online bildirim alabilmek icin G-1145 formunu da doldurup gonderebilirsiniz. (Ayni sayfada bulabilirsiniz)

    I-130 formunu gonderirken formlari imzalamayi unutmamalisiniz. Ayrica form doldurma ucretini olan $535'i da formla beraber (check ya da money order seklinde) gondermelisiniz. USCIS'e gondereceginiz pakette sunlar olmali:

    • Form I-130 - ABD Vatandasi kardes tarafindan doldurulup imzalanacak
    • online bilgilendirilme amacli opsiyonel olarak Form G-1145
      (bu formlar hakkindaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular)
    • $535 form ucreti (check ya da money order)
      (guncel form ucretleri icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees )
    • ABD vatandasi olan kardesin (basvuran) vatandaslik belgeleri (dogum belgesi, pasaport biyografi sayfasinin ya da naturalization belgesinin fotokopisi)
    • GC alacak kardesin pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
    • ABD vatandasinin ve kardesinin arasindaki aile iliskileri gosteren resmi belgeler
      (Bunlar su tur belgeler olabilir; basvuranin ve kardeslerinin isimlerini acikca gosteren dogum belgeleri, bu dogum belgeleri anne veya babanin en azindan birisinin ortak oldugunu gosterebilmeli. Eger anne veya babanin sadece biri ortaksa, veya anne ya da babanin daha once evlilikleri olduysa onceki evliliklerinin resmi olarak bittigini gosteren belgeler de basvuruya eklenmelidir. Evlatlik yoluyla kardes olduysaniz yine bu durumu gosteren resmi belgeleri basvuruya eklemelisiniz).

    Bu surecte ilk olarak USCIS'ten belgelerinizin alindigina dair NOA (Notice of Action) 1 mektubunu (genelde ilk ay icinde) alacaksiniz ve bu mektupta sizin priority gununuz de yer alacak. USCIS daha sonra formlarinizi isleyip dosyanizi NVC'ye gonderecek ve dosyanizin NVC'ye gonderildigine dair NOA-2 mektubunu alacaksiniz. Bu NOA2'nin ulasmasi yillar alacaktir.

    Not: Eger Priority Date'iniz geldiginde Green Card alacak kisi veya kisiler ABD icindeyse, o durumda AOS yapmalisiniz. AOS konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    2. NVC (Department of State) Bildirimi

    Priority Date'iniz aktif oldugunda ve formlariniz NVC'ye gonderildikten sonra, NVC’den size bildirim gelecek ve su adresteki 6 asamayi takip edeceksiniz: https://nvc.state.gov

    Bu 6 asama soyle:

    1. Bir temsilci secme

    Bu temsilci, sizin vize sureciniz konusunda bilgilendirilecek kisi olmali. Eger bir avukatla islemleri hallediyorsaniz avukatinizi temsilci olarak secebilirsiniz. Fakat kendinizi, bir aile uyenizi ya da arkadasinizi da temsilci olarak secebilirsiniz. Eger kendinizi secmiyorsaniz, guvenilir bir kisi sectiginize emin olun!

    Temsilcinizi su internet sayfasindan: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    DS261 formu doldurarak secmelisiniz. Bu sitedeki forma girmeniz icin gereken bilgiler size NVC tarafindan gonderilen mektupta yer aliyor.

    (DS261 formunu doldurduktan sonra, NVC’e bilgileri islemesi icin 3 hafta sure verip sonrasinda diger asamalara gecebilirsiniz)

    1. Ucretleri odemek:

    Yine https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresine kendi bilgilerinizle girip,

    • Gocmenlik vize basvuru islemleri (Immigrant Visa Application Processing Fee)
    • mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee)

    icin ucret odemeniz gerekmektedir.

    Bu ucretleri online olarak https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresinden ayri ayri odemelisiniz. Bu ucretleri odemek icin bir ABD bankasindan hesap numarasina ve routing number’a ihtiyaciniz olacak. Ayrica ucretleri odemek icin NVC’nin gonderdigi mektuptaki NVC dosya numarasina (NVC Case number) ve Invoice ID (Fatura numarasi) da ihtiyaciniz var.

    Bu ucretleri odedikten sonra NVC’e 1 hafta sure verip, bir sonraki asamaya gecmelisiniz. (NVC odemelerinizi alana kadar, DS260 formunu dolduramazsiniz!)

    1. DS260 formu doldurmak

    Bu adresten https://ceac.state.gov/iv/ DS260 formunu doldurmalisiniz. DS260 formunun turkcesi icin su paketi kullanabilirsiniz: http://goo.gl/YKHmct

    Ayrica youtube kanalimizdaki su video'dan yararlanabilirsiniz:

    DS260 formunu doldurmak icin, NVC’den gonderilen mektupta (Welcome Letter) yer alan NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID Numarasina ihtiyaciniz olacak. Green Card alacak herkes bir DS260 formu doldurmali.

    1. Mali dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

    DS260 formunu doldurduktan sonra, finansal olarak aile uyenizi destekleyebileceginizi gostermeniz gerekmektedir. Bu nedenle I-864 sponsorluk formunu doldurmalisiniz. Bu formla beraber gelir duzeyinizi ve ABD’deki resmi statunuzu ve ABD’de yasadiginizi gosteren belgeleri de toplamalisiniz.
    Bu konudaki ayrintilar icin su sayfayi inceleyebilirsiniz. Ayrica bu konudaki sorulariniz icin su forum konusunu kullanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

    1. Durumunuzu belgeleyen yardimci dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

    NVC'ye gondermek icin;

    • Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
    • Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
    • Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
    • Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.
    • pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopileri

    gibi belgeleri toplamalisiniz. Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz. Onemli belgelerin sadece fotokopilerini NVC’ye gondermelisiniz, orjinallerini ise mulakatinizda yaninizda bulundurmalisiniz.

    Bu dokumanlarin listesine su sayfadan ulasabilirsiniz...

    Eger Turkiye disinda bir ulkeden belge alacaksaniz, bu belgelerin listesini ve nasil alinacagini yine ayni sitede ilgili ulkenin sayfasina giderek ogrenebilirsiniz.

    1. Belgeleri NVC'ye gondermek

    4uncu ve 5inci asamadaki belgeleri topladiktan sonra tek bir paket hazirlayip bu paketi NVC’ye gondermelisiniz. Eger tum gerekli belgeleri NVC'ye gondermezseniz dosyanizin islenmesi ertelenir. Her eksik belgede NVC sizi bilgilendirip eksik belgeyi gondermenizi ister.

    Onemli belgelerin (ya da cikarilmasi cok zor olan belgelerin) sadece fotokopilerini NVC’ye gonderin. Belgelerin orjinallerini konsolosluktaki mulakata gostermelisiniz.

    Eger online processing yapabileceginize dair bir mektup aldiysaniz bu dokumanlarin taranmis halini CEAC’a upload edebilirsiniz. Eger boyle bir posta almadiysaniz durumunuza gore email ya da posta yoluyla belgeleri gonderebilirsiniz.

    NVC’nin adresi:
    National Visa Center
    Attn: DR
    31 Rochester Ave. Suite 100
    Portsmouth, NH 03801-2914

    Bu konuda daha ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz...

    Bu asamalari bitirdikten sonra, NVC sizin sectiginiz konsoloslukta bir mulakat gunu belirleyip sizi bu konuda bilgilendirecek.

    Bu surecte NVC’ye ulasmaniz gerekiyorsa, su sayfadan iletisim bilgilerini bulabilirsiniz:

    3. ABD Konsoloslugunda mulakat

    NVC tum belgeleri ve ucretleri aldiktan sonra ve dosyanizin tam olduguna kanaat getirdiginde, size sectiginiz konsoloslukta bir mulakat tarihi belirleyecek ve sizi 1-1.5 ay oncesinde bilgilendirecek. NVC'den mulakat tarihini almaniz ilgili konsoloslugun yogunluguna gore 3-4 ayi bulabilir.

    Mulakatiniza Turkiye’de giriyorsaniz, su sayfadan konsoloslugun istedigi belgeleri ogrenebilirsiniz ve mulakat tarihiniz belirlendiginde belgeleri toplamaya baslayabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf

    Zaten belgelerin cogu NVC'ye gonderdiginiz belgeler oldugundan elinizde olmasi lazim. Turkiye’deki gocmen vize basvurulari sadece Ankara Konsoloslugu'nda yapilmaktadir. O nedenle gocmen vize alabilmek icin Ankara’ya gitmeniz gerekmektedir.

    Lutfen siz de surecinize dair butun ayrintilari ve bilgileri bu konuya aktarmayi unutmayin. Forum, uyelerinin bilgi paylasmasina dayanarak varligini surdurmektedir. Forumda diger forum uyelerinin bilgi ve deneyimlerini okuyup bunlardan yararlandiginizi, ve sizin de bilgi ve deneyimlerinizden diger forum kullanicilarinin yararlanacagini unutmayin lutfen!


    Sayin @brooklyn buyuk ihtimalle 3 aydan daha fazla olacak cunku 2017 mali yili icin F4 vizeleri tukendi. Ekim ayinda vizeler verilmeye devam edecek ve bu sizin dosyanizda da gecikmelere neden olabilir.

    Konsoloslugun duyurusunu su sayfada bulabilirsiniz:

    2017 mali yılı itibariyle, F2A ve F4 vize kategorilerinde yıllık sınırlara ulaşmıs bulunmaktayız. Bu vize kategorileri altında sadece orijinal randevusunun olduğu ay dosyasını tamamlayan başvuru sahipleri vize alabilirler.

    Eğer F2A ve F4 vize kategorilerinden yararlanacak bir başvuru sahibiyseniz ve idari işleminiz orijinal randevunuzun olduğu ay tamamlanmadıysa dosyanız için mevcut durumda bir vize numarası yoktur. Lütfen dosyanız için bir vize numarası olduğunu garantilemeden pasaportunuzu ofisimize yollamayınız. Şu anda ek vize numaralarının tekrar ne zaman sağlanacağını bilmiyoruz ancak http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_1360.html adresinden vize numarası mevcutluğunu takip edebilirsiniz. Bu web sitesi her ay güncellemektedir.



  • Sayın crazycells benım gorusme gunumun verılmesı zaten eger 3 ay surecekse kasım ayını bulacak.O halde yenıden vıze verılmeye baslanacaktır herhalde


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Aynen oyle sayin @brooklyn , ayrica saniyorum size 3 ay sonra mulakat icin bildirim gelecek ama mulakat 3 aydan sonra da olabilir.



  • Bana gelen bıldırımde 3 ay ıcerısınde vıze gorusme gunu verılecek denıyor sayın crazycells



  • Slm.Arkadaslar 2 sorum var.Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.1.sorum:Pasaportları alacagım postane adresi belirlemek icin kayıt olunan sayfada ds 260 no yazan kısmı bos bıraktım sistem kabul etti ama sorun olurmu? 2.sorum: Kendi adımı kucuk harflerle esimin ve cocukların adlarını buyuk harflerle yazdım.cocukların adlarında noktalı karakterleri buyuk harflerle olunca noktasız yazmak zorunda kaldım.acaba sorun cıkarmı?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brooklyn 1) sorun olmaz ama dosyanizi rahatca bulabilmeleri icin case numaranizin oldugu ciktiyi ve ds260'nun barkodlu ciktisini da mulakat gunu yaninizda goturun. 2) sorun olmaz.



  • Cok yesekkur ederim Syn.Crazycells



  • Slm.Arkadaslar.birisi 8 yasında digeri 19 aylık 2 cocugum var doktor randevusunu gorusme gununden ne kadar once almam gerekir.



  • @brooklyn Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    Slm.Arkadaslar.birisi 8 yasında digeri 19 aylık 2 cocugum var doktor randevusunu gorusme gununden ne kadar once almam gerekir.
    Bir ay oncesıne kadar alabılıyorsunuz.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brooklyn 1 hafta oncesine almaniz yetecektir.
    Insanlarin cogunun raporu 2 gunden kisa bir surede hazir oluyor. Bir aksilik oldu ve rapor yetismedi diyelim, o durumda mulakattan sonra da saglik raporunu konsolosluga gonderebilirsiniz.



  • Slm.Arkadaşlar Mülakat için kaç dakika önce konsoloslukta olmalıyız (2 çocuklu bir aileyiz)


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brooklyn tam soyledikleri vakit olmaniz yeterli sayin brooklyn, daha gec gitmeniz de bir probleme neden olmaz aslinda. Gecikseniz de sizin isminizi sistemde gorebildikleri surece iceri gecmenize izin verirler. Eger isleriniz erkenden bitsin isterseniz, yarim saat onceden orada olabilirsiniz. Genelde iceri girmeden once kuyrukta bekliyorsunuz, on taraflarda yer alabilirseniz daha erken bir sira numarasina sahip olursunuz. (Genelde bebekli ve cocuklu ailelere oncelik veriyorlar)



  • Teşekkür ederim crazycells bir sorum daha olacak.Birth certificate Nüfus cüzdanı mı oluyor?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brooklyn hayir, Turkiye'de bunu karsilayan belge nufus mudurlugunden alabileceginiz vukuatli nufus kayit ornegi.



  • Slm.Arkadaslar aile dayanıklı vızelerde de ımmıgrant fee odeniyor mu odenıyorsa Alien number ve dos case number hangileri oluyor acaba?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brooklyn evet, USCIS fee oduyorsunuz. Su konudan yararlanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle

    Size gonderilen sari zarfta zaten iki numaranin da en ustte yaziyor olmasi lazim. Ayrica vize ustunde de yaziyor, Alien number, registration number... case numarasi da 2017EU99... ile baslayan numara...



  • Merhaba arkadaslar eşimin abisi Amerika vatandaşı bize f4 sponsorluğundan basvuru yapacak fakat süre cok uzun sürüyor. F4 sponsorluğundan green cartı gelen var mı aranızda? Nasıl bir sürec bekliyor bizi. Bu arada bütün masraflar toplam 5000$ tutuyormuş.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 su anki bultene gore 15 Kasim 2004 ve oncesinde basvuru yapanlar aliniyor. Yani 13 yillik bir bekleme suresi var.

    5000$ cok yuksek bir sayi, o kadar tutmuyor. Eger avukatla basvuru yapiyorsaniz belki avukat bu kadar aliyordur ama surecin kendisinin bu kadar tutmamasi lazim. Ilk kisimda zaten sadece I-130 icin odeme yapacaksiniz, o da $325 tutacak:
    https://travel.state.gov/content/visas/en/fees/fees-visa-services.html

    Sonra numaraniz aktiflesene kadar bekleyeceksiniz ve NVC zamani gelince sizi DS261'i doldurmaniz icin yonlendirecek, ayrica gerekli dokumanlari toplayip, saglik raporunu da hazirlamaniz gerekecek. Bu surecte gerekli diger odemeleri de yapacaksiniz. Medical examination ne kadar tutacak tam emin degilim, kisiden kisiye, ulkeden ulkeye degisebilir, ama ABD icinde 1000$'li bir seyler idi yanlis hatirlamiyorsam. Guncel fiyatlari bilen arkadaslar diger ucretler konusunda daha net yardimci olabilir.



  • Selamlar
    Duygugum kadariyla abd de orduya yazilip 1 gun askerlik yapinca vatandas olma islemleri hemen basliyormus.Abd kendini savasta kabul ettigi icin 1 gun mesainin ardindan vatandaslik islemleri basliyormus.Ben 10 gune gidiyorum.gidip orduya yazilsam vatandasligi verseler, ardindan F4 vize turunden kardesime yesil kart almam ne kadar surer sizce ?


Log in to reply
 

Benzer Başlıklar

  • 78
  • 145
  • 23

115
Online

4.9k
Users

1.7k
Topics

75.1k
Posts

| | |

Powered by NodeBB