F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
Bana gelen bıldırımde 3 ay ıcerısınde vıze gorusme gunu verılecek denıyor sayın crazycells
-
Slm.Arkadaslar 2 sorum var.Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.1.sorum:Pasaportları alacagım postane adresi belirlemek icin kayıt olunan sayfada ds 260 no yazan kısmı bos bıraktım sistem kabul etti ama sorun olurmu? 2.sorum: Kendi adımı kucuk harflerle esimin ve cocukların adlarını buyuk harflerle yazdım.cocukların adlarında noktalı karakterleri buyuk harflerle olunca noktasız yazmak zorunda kaldım.acaba sorun cıkarmı?
-
@brooklyn 1) sorun olmaz ama dosyanizi rahatca bulabilmeleri icin case numaranizin oldugu ciktiyi ve ds260'nun barkodlu ciktisini da mulakat gunu yaninizda goturun. 2) sorun olmaz.
-
Cok yesekkur ederim Syn.Crazycells
-
Slm.Arkadaslar.birisi 8 yasında digeri 19 aylık 2 cocugum var doktor randevusunu gorusme gununden ne kadar once almam gerekir.
-
@brooklyn Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Slm.Arkadaslar.birisi 8 yasında digeri 19 aylık 2 cocugum var doktor randevusunu gorusme gununden ne kadar once almam gerekir.
Bir ay oncesıne kadar alabılıyorsunuz. -
@brooklyn 1 hafta oncesine almaniz yetecektir.
Insanlarin cogunun raporu 2 gunden kisa bir surede hazir oluyor. Bir aksilik oldu ve rapor yetismedi diyelim, o durumda mulakattan sonra da saglik raporunu konsolosluga gonderebilirsiniz. -
Slm.Arkadaşlar Mülakat için kaç dakika önce konsoloslukta olmalıyız (2 çocuklu bir aileyiz)
-
@brooklyn tam soyledikleri vakit olmaniz yeterli sayin brooklyn, daha gec gitmeniz de bir probleme neden olmaz aslinda. Gecikseniz de sizin isminizi sistemde gorebildikleri surece iceri gecmenize izin verirler. Eger isleriniz erkenden bitsin isterseniz, yarim saat onceden orada olabilirsiniz. Genelde iceri girmeden once kuyrukta bekliyorsunuz, on taraflarda yer alabilirseniz daha erken bir sira numarasina sahip olursunuz. (Genelde bebekli ve cocuklu ailelere oncelik veriyorlar)
-
Teşekkür ederim crazycells bir sorum daha olacak.Birth certificate Nüfus cüzdanı mı oluyor?
-
@brooklyn hayir, Turkiye'de bunu karsilayan belge nufus mudurlugunden alabileceginiz vukuatli nufus kayit ornegi.
-
Slm.Arkadaslar aile dayanıklı vızelerde de ımmıgrant fee odeniyor mu odenıyorsa Alien number ve dos case number hangileri oluyor acaba?
-
@brooklyn evet, USCIS fee oduyorsunuz. Su konudan yararlanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyleSize gonderilen sari zarfta zaten iki numaranin da en ustte yaziyor olmasi lazim. Ayrica vize ustunde de yaziyor, Alien number, registration number... case numarasi da 2017EU99... ile baslayan numara...
-
Merhaba arkadaslar eşimin abisi Amerika vatandaşı bize f4 sponsorluğundan basvuru yapacak fakat süre cok uzun sürüyor. F4 sponsorluğundan green cartı gelen var mı aranızda? Nasıl bir sürec bekliyor bizi. Bu arada bütün masraflar toplam 5000$ tutuyormuş.
-
@hockeyumpire2 su anki bultene gore 15 Kasim 2004 ve oncesinde basvuru yapanlar aliniyor. Yani 13 yillik bir bekleme suresi var.
5000$ cok yuksek bir sayi, o kadar tutmuyor. Eger avukatla basvuru yapiyorsaniz belki avukat bu kadar aliyordur ama surecin kendisinin bu kadar tutmamasi lazim. Ilk kisimda zaten sadece I-130 icin odeme yapacaksiniz, o da $325 tutacak:
https://travel.state.gov/content/visas/en/fees/fees-visa-services.htmlSonra numaraniz aktiflesene kadar bekleyeceksiniz ve NVC zamani gelince sizi DS261'i doldurmaniz icin yonlendirecek, ayrica gerekli dokumanlari toplayip, saglik raporunu da hazirlamaniz gerekecek. Bu surecte gerekli diger odemeleri de yapacaksiniz. Medical examination ne kadar tutacak tam emin degilim, kisiden kisiye, ulkeden ulkeye degisebilir, ama ABD icinde 1000$'li bir seyler idi yanlis hatirlamiyorsam. Guncel fiyatlari bilen arkadaslar diger ucretler konusunda daha net yardimci olabilir.
-
Selamlar
Duygugum kadariyla abd de orduya yazilip 1 gun askerlik yapinca vatandas olma islemleri hemen basliyormus.Abd kendini savasta kabul ettigi icin 1 gun mesainin ardindan vatandaslik islemleri basliyormus.Ben 10 gune gidiyorum.gidip orduya yazilsam vatandasligi verseler, ardindan F4 vize turunden kardesime yesil kart almam ne kadar surer sizce ? -
bildiğim kadarıyla ilk mesainizden sonra vatandışlık başvuru hakkınız oluyor ancak işlemler sonucunda 1 yılı buluyor tabi tam emin değilim
-
@kaptansuleyman Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Selamlar
Duygugum kadariyla abd de orduya yazilip 1 gun askerlik yapinca vatandas olma islemleri hemen basliyormus.Abd kendini savasta kabul ettigi icin 1 gun mesainin ardindan vatandaslik islemleri basliyormus.Ben 10 gune gidiyorum.gidip orduya yazilsam vatandasligi verseler, ardindan F4 vize turunden kardesime yesil kart almam ne kadar surer sizce ?F4 vize turu icin su an yaklasik 13 yillik bir bekleme zamani var. Bu arada 1 gunde vatandas olmuyorsunuz, 1 gun sonra basvuru yapabiliyorsunuz. Ayrica aktif gorevde ya da reserve de olmaniz lazim, asker sayilabilmeniz icin 12 haftalik egitimi de bitirmeniz sart (sureyi yanlis hatirliyor olabilirim forumda konusu vardi, oradan bakabilirsiniz ayrintilara) . Bir de askere girdikten sonra vatandas olduktan sonra cikamazsiniz :) honorable sekilde discharge olmaniz lazim, o da en azindan 1 yil suruyordu diye hatirliyorum. Forumda bu konularda cok daha bilgili arkadaslar var, eger sureleri yanlis veriyorsam onlar beni duzeltsinler.
vatandaslik sureci icin su konuya bakabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization/1
-
@crazycells Merhabalar... DS260 formu ile ilgili birşey sormak istiyorum. Ben Amerikada yaşayan abimden dolayı green card almaya hak kazandırm. Ancak abim benim ve eşim için başvurduğu zaman çocuklarımız yoktu. DS260 formunun "APPLICANT INFORMATION" kısmında sadece benim ve eşimin adı çıkıyor. Çocukları nasıl ekleyeceğim? Orda ekleme butonu çıkmıyor.
-
@aslı_a_b Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells Merhabalar... DS260 formu ile ilgili birşey sormak istiyorum. Ben Amerikada yaşayan abimden dolayı green card almaya hak kazandırm. Ancak abim benim ve eşim için başvurduğu zaman çocuklarımız yoktu. DS260 formunun "APPLICANT INFORMATION" kısmında sadece benim ve eşimin adı çıkıyor. Çocukları nasıl ekleyeceğim? Orda ekleme butonu çıkmıyor.
Basvuruyu ne zaman yapmistiniz acaba? Priority date'iniz geldi mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum