[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@Ayvaz-Azizov sponsor ilgili başlık var zaten arama sasece sponsor yaz başlıkşar çıkacak orada ilk sayfaya bak
-
Merhabalar 6 aralikta mulakatim var bankada 11.500 dolar var sizce tek kisi icin bu miktar cok mu az😔😔
-
Merhaba benim evlenmeden önceki ev arkadaşım 12k para ve 30 bin TL değerinde araç ile bugün vizesini almış.
Evli ve 6 aylık kızı var Teksas ta yaşamayı düşünüyorlar ben sponsor olayını ve is teklifi olayını sorduğumda öyle bir şey demediler görüşme sırasında çok rahat konuştuk falan dedi
Kendisi 112 de paramedik yaklaşık 10 yıldır çalışıyor istanbul da eşi ev hanımı sanırım oda sağlıkcı ama calismiyor
Bana gitmeden önce bankada ki miktari dediğinde bu miktar yetmez diye söyledim bu forumda yazismalardan ve mülakata girip sponsor istenen arkadaslarin durumundan dolayı.
Ama almışlar,bu birazda meslek ile de alakali diye tamamen mali durum etkili değil diye düşünüyorum -
@Ayvaz-Azizov Mülakatınız Ankarada olacağı için ya Türkçe olmalı yada İngilizce olmalı diye düşünüyorum , siz temin ettiğiniz belgeleri yeminli tercümanla ingilizceye çevirttirebilirsiniz, bekarlık belgesini anlamadım
Buna ek olarak doğduğunuz ülkeden polis belgesi ve türkiye'den arşiv kayıtlı adli sicil belgesini almanız lazım,ds 260 formunda Türk pasaportunuzu mu kullandınız?
Size sayın @crazycells daha net ve doğru cevaplar verecektir -
@Muhtaradana bekarlık belgesi özellikle buradan örnek x bir avrupa ülkesine gittik orada biri ile evlenip vatandaşlık almak için lazım :) amaç buysa daha ülkeden çıkmadan yanınızda götürmek gerekiyor :)
-
@Nothing-Man anladım, teşekkür ederim, bunu bilmiyordum
-
@Muhtaradana inşallah düşündüğümüz gibi olur bakalım hayirlisiyla bi mulakat gunune erisebileydik😀
-
@Muhtaradana Ben Ds 260 doldururken Ukrayna adına yaptım, formu doldururken henüz Türkiye kimliğim yoktu, biz burda vatandaşlığa başvururken Ukrayna konsolundan bekarlık belgesi almıştık ondan dolayı bir soruyim dedim, Green Card'ın kendi sitesinde hiç bekarlık belgesi hakkında bir şey yazılmadığına göre almasak daha iyi :)
-
@Nothing-Man Green Card Konsolosluk görüşmesine bekarlık belgesi gerekiyor mu?
-
@Ayvaz-Azizov inanın bu konuda çok fazla bilgim yok size sayın @crazycells ve @bezdarniy yardımcı olacaktır
KCC nin istediği belgelerin karşılığı Ukrayna da nedir tam bilmiyorum, ama sayın @bezdarniy den muhtemelen cevaplar vardır -
@Ayvaz-Azizov Kimliğiniz de zaten bekar olduğunuz yazmıyor mu, bildiğim kadarı ile gerekmiyor.
-
@Ayvaz-Azizov ayrıca bizden vukuatlı nüfüs kayıt örneği isteniyor, o belgede zaten daha önce evlendiniz boşandınız ise görünür. yanlış mı @Muhtaradana en son siz ds 260 için çıkartmış olmalısınız.
-
Merhaba arkadaşlar,
Bu sağlık sigortası ile ilgili aklıma şöyle bir soru takıldı. Diyelim ki talihli ABD'den bir iş teklifi aldı ve işin benefitleri arasında sağlık sigortası (dental, mental, eyeglass, hastanelik durum, laboratuvar gibi ayrı ayrı veya genel aile sağlık sigortası gibi) varsa, bu durum talihlinin haricen bir sağlık sigortası yaptırması gerekliliğini ortadan kaldırır mı?
Burda amacım tabi ki sağlık sigortasını bir yük olarak görmek değil, isterim ki herkesin gerçekten güzel bir sigortası olsun, ödemekten de gocunmasın. Lakin ilk başta daha gitmeden, maddi durumu kendince ve görece yetersiz durumda olan talihlilere belki bir alternatif çözüm yolu olabilir (mi?) Bu yılki talihliler arasından bu duruma uygun adaylar olabilir diye düşünüyorum.
Ayrıca bu konuda bazı araştırmalarda bulundum ve ordaki birkaç kişiyle bunun münazarasını yapmış olduk, bunun sonucunda şayet bireyin kendisini güzelce ifade edip mevcut tecrübelerinden bahsettiğinde daha gitmeden ABD'de iş bulmanın sanıldığı kadar zor olmadığı kanısına vardım. Ve bunu kesinlikle (sadece) dereyi geçene kadar bir çözüm bulmak adına söylemiyorum, belki de gerçekten daimi bir iş/meslek edinme adına (da) söylüyorum. Bence ABD'ye gider gitmez sistemi kavramayı kolaylaştırabilecek, olası bir kültür şokunu en hafif şekilde atlatmak ve dil seviyesini ilerletebilmek için yapılabilecek en güzel şey gider gitmez bir işe başlamak.
Böyle bir yolun, içerisinde bulunduğumuz bir belirsizlik durumu dolayısıyla strese giren, alternatif çözüm yolları araştıran birine/birilerine bir nebze olsun yardımı dokunabilir diye (olumlu, olumsuz) sizlerin de görüşlerini duymak isterim.
-
@tansel sadece 4k olarak sağlık poliçesine gidecek sence yeterli mi kesin bir cevap yok. Geçmiş mülakatlara bakınca yetersiz herkes diyecek ama bilinmez 6 aralıkta görücez o yüzden kimsenin ne dediğine bakma konsolosluk nasıl çalışıyor bu sene kimse anlayamadı 2 kişiyi sposnor diye geri gönderen aynı para ile 8 kişilik aileyi vize bastı. Ondan kimseye sorma kimsenin yazdığına da inanma burada kimse konsoloslukta çalışmıyor. Herkes tahmib ediyor. Bu arada hangi meslek yapacaksın yada yaşayacağın eyalet neresi gibi sorular soracaklar eğer cevaplar tetmin edici değilse evet YETMEZ bu arada @bakk25 iletisini okur musun
-
@bakk25 hay ağzını değil yanaklarını öpeyim en sonunda yazdığımız olayın doğruluğu ortaya çıktı. Çünkü bir sağlıkçı amerika da saatlik 30 dolardan aşağı almıyor iş olarak hemen bulacak. Hele şükür tartışmaları noktayı koyar.
-
@Nothing-Man evet biz vukuatlı nufus kayıt örneğini Birth certificate için alıyoruz,sayın @Ayvaz-Azizov Türk vatandaşlığıda bulunduğu içi. bu belgeyi e-devletten alabilir, ama Ukrayna doğumlu olduğu için büyük ihtimalle ülkesinden de birth certificate alması gerekiyor(Ankara'da mülakata gireceği için bu belgeyide yeminli tercümanla ingilizceye çevirmesi gerekir)
-
@Muhtaradana @Ayvaz-Azizov Ukrayna bırakılıp gidilir mi aslında :) Aklım da tek soru :D
-
@Caghan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Selamlar,
Bugün mülakatımız vardı evraklarımız her şeyimiz tamamdı hesabımızda eşim ve benim için toplamda 22.000$ gösterdik fakat Los Angeles için az olduğunu bizden iş olanağı veya daha fazla para göstermemiz istendi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Ne kadar daha göstermemiz gerekir?
Teşekkürler.
Herkese selamlar,
Daha önce yukarıdaki problemden bahsetmiştim hatırlayanlarınız vardır, sağolsun @bolatmali 'nın bana bildirmesiyle birlikte 20 gün içinde göndermem gerektiğini öğrendim :) Şimdi biran önce evraklarımızı hesabımızdaki rakamı arttırıp tekrar göndereceğiz. PTT kaydı oluşturup sadece içinde hesap cüzdanı ve pasaport olacak şekilde mi gönderiyorum yoksa ekstra eklemem gereken bişey var mıdır?
Şimdiden teşekkürler...
-
@ayvalik10 amerikada burdan alınan belgeler ve diplomalar geçerli mi ?
-
Selamlar,
Bugün mülakatımız vardı evraklarımız her şeyimiz tamamdı hesabımızda eşim ve benim için toplamda 22.000$ gösterdik fakat Los Angeles için az olduğunu bizden iş olanağı veya daha fazla para göstermemiz istendi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Ne kadar daha göstermemiz gerekir?
Teşekkürler.
Herkese selamlar,
Daha önce yukarıdaki problemden bahsetmiştim hatırlayanlarınız vardır, sağolsun @bolatmali 'nın bana bildirmesiyle birlikte 20 gün içinde göndermem gerektiğini öğrendim :) Şimdi biran önce evraklarımızı hesabımızdaki rakamı arttırıp tekrar göndereceğiz. PTT kaydı oluşturup sadece içinde hesap cüzdanı ve pasaport olacak şekilde mi gönderiyorum yoksa ekstra eklemem gereken bişey var mıdır?
Şimdiden teşekkürler...
Selamlar,
Bankaya eklediginiz rakamin kaynagini belirten evraklar eklerseniz iyi olur. Biz araba, motosikletin noter onayli satis belgelerini ayrica amerikada yapacagimiz isleri ve planlarimizi anlatan ingilizce bir mektup yazacagiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum