Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @serifedogantr 21 yaş ve üstü eklenmiyor,

• @Nothing-Man teşekkür ederim

• @serifedogantr, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Başvuru formunda çocuklar bölümünde 1998 nisan doğumlu 21 yaş oluyor ekleme yapmamı gerekiyor.teşekkür ederim

zaten eklenemeyecek birini eklemeye calisirsaniz (yasindan dolayi) basvuru formu hata veriyor...

• Formu bir türlü gönderemiyorum, hata veriyor. Firefox, Chrome, Yandex, Tor ve Edge denedim. Delirmek üzereyim :)))

• @BerkayOzturk Google Chrome da ilk seferde hata aldıktan sonra, ikinci seferde kutucukları artık otomatik tahmin etmesi lazım, böylece hızlıca formu doldurabilirsiniz,

arkadaşların dediği gibi fotoğrafı 50 kb civarında tutmanızda işinize yarayacaktır, yeşilkartforum youtube kanalında evde nasıl fotoğraf çekilir videosunda ki yönergeleri aynen uyguladığımda hiç bir sıkıntı çekmeden, işlemeleri ikinci seferde hallettim

• Merhaba,

4 kişilik bir aileyiz ve eşim Rus. Dün KCC'ye 13 adet evrak gönderdim ve bugün biraz önce "Further Dv Documents Required" şeklinde email geldi. Daha sonra eş içinde evlilik cüzdanı ve çocuklar içinde vukuatlı nüfus cüzdanı dosyasını oluşturdum ve biraz önce 16 adet evrağı tekrar gönderdim. Bakalım ne olacak. Gelen emailde eksik evrağın ne olduğu yazmıyor, bu çok sinir bozucu. Gönderdiğim evraklar şu şekilde:

4 adet pasaport (Resimli sayfa)
    2 adet evlilk cüzdanı (Eşim ve benim için 2 adet 3 sayfa aynı pdf dosyasında)
    1 adet askerlik belgem
    3 adet Vukuatlı Nüfus Belgesi (Ben ve 2 çocuğum için)
    2 adet eşim için Doğum Belgesi (Rusya Konsolosluğundan orijinal ve İngilizce çevirisi)
    1 adet İngilizce Adli Sicil Kaydım
    3 adet Eşim için Adli Sicil Kaydı (1 tane Türkiyeden, 1 tane Rus Konsolosluğundan ve bunun İngilizce çevirisi)

Toplam 16 adet.

Umarım bir hata yoktur. Ancak gelen emailde şöyle bir ibareye rastladım: "The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate." Eşim için İngilizce'ye çevirdiğim evraklarda Yeminli Tercümanın kaşesi ve imzası var. Ancak böyle bir ifade yazmıyor. Sizce bu sıkıntı olabilir mi? Bir de son olarak evraklarda eksik var mı?
    Çok teşekkürler.

• @BerkayOzturk Bu baslikta sadece DV2020 asamalariyla ilgili sorulari sormalisiniz!

• @Elgitaro, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,

4 kişilik bir aileyiz ve eşim Rus. Dün KCC'ye 13 adet evrak gönderdim ve bugün biraz önce "Further Dv Documents Required" şeklinde email geldi. Daha sonra eş içinde evlilik cüzdanı ve çocuklar içinde vukuatlı nüfus cüzdanı dosyasını oluşturdum ve biraz önce 16 adet evrağı tekrar gönderdim. Bakalım ne olacak. Gelen emailde eksik evrağın ne olduğu yazmıyor, bu çok sinir bozucu. Gönderdiğim evraklar şu şekilde:

4 adet pasaport (Resimli sayfa)
    2 adet evlilk cüzdanı (Eşim ve benim için 2 adet 3 sayfa aynı pdf dosyasında)
    1 adet askerlik belgem
    3 adet Vukuatlı Nüfus Belgesi (Ben ve 2 çocuğum için)
    2 adet eşim için Doğum Belgesi (Rusya Konsolosluğundan orijinal ve İngilizce çevirisi)
    1 adet İngilizce Adli Sicil Kaydım
    3 adet Eşim için Adli Sicil Kaydı (1 tane Türkiyeden, 1 tane Rus Konsolosluğundan ve bunun İngilizce çevirisi)

Toplam 16 adet.

Umarım bir hata yoktur. Ancak gelen emailde şöyle bir ibareye rastladım: "The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate." Eşim için İngilizce'ye çevirdiğim evraklarda Yeminli Tercümanın kaşesi ve imzası var. Ancak böyle bir ifade yazmıyor. Sizce bu sıkıntı olabilir mi? Bir de son olarak evraklarda eksik var mı?
    Çok teşekkürler.

isimlendirmeleri dogru yaptiniz mi? Bir de mulakata Ankara'da mi gireceksiniz?

• @crazycells evet isimlendirmeleri doğru yaptığımı düşünüyorum. Örneğin:

2020EU00010XXX_AD_SOYAD_Passport.pdf
    2020EU00010XXX_AD_SOYAD_Birth_Certificate.pdf gibi.

Eşimin İngilizce tercüme gerektiren evraklarını şöyle isimlendirdim:

2020EU00010XXX_AD_SOYAD_.Police_Certificate_TR.pdf
    2020EU00010XXX_AD_SOYAD_.Police_Certificate_RU_Original.pdf
    2020EU00010XXX_AD_SOYAD_.Police_Certificate_RU_Translated.pdf

Hatam var mıdır?

• @Elgitaro eğer mülakata Ankara'da girecekseniz evraklar tam gözüküyor

• @Elgitaro eklemeleri yapıp gönderdikten sonra bir keber var mı KCC den

• @Muhtaradana Hayır henüz bi cevap yok. Akşam gelir herhalde. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.

• @crazycells Ali Bey selamlar desteğiniz için, teşekkürler. Belki bir gün biri tekrar sorar diye süreci anlatıyorum.

Arkadaşlar DV2020 sürecindeyken B1 vizesi için başvuruda bulundum. Süreç şöyle idi, mevcutta çalıştığım firmanın bir takım toplantılar için Chicago ve Detroit’te bulunması gerekiyrdu. Bunun ile ilgili 4 Kasım’da randevum vardı. Herhangi bir evrak yada fotoğraf talepleri olmadı. Sadece pasaportumu aldılar. En son ne zaman yurtdışına çıktınız? Diye bir soru oldu. 10 gün önce kadar dedim. Vizeniz onaylandı dendi. Yaklaşık 20 saniye sürdü. Bilginize.

• Merhaba,

Dün öğleden sonra evrak konfirmasyon mailini aldık. Evraklarda bir eksiklik yok, artık bülteni ve randevu tarihinin netleşmesini bekleyeceğiz.
    Maile şu uyarıyı eklemişler:

*** New Presidential Proclamation on Health Care: Beginning November 3, 2019, you must be able to demonstrate to the consular officer at the time of interview you will be covered by approved health insurance within 30 days of entry into the United States or have the financial resources to pay for reasonably foreseeable medical costs. Inability to meet this requirement will result in the denial of the visa application. For complete requirements and/or exemptions, visit https://travel.state.gov/healthcare.***

• @Muhtaradana bunların hepsini belirttiğiniz şekilde yaptım maalesef ne eksik yazılmıyor, açıkcası kafadan elenmişiz diye düşünüyoruz biz yoksa bir açıklama ywzılırdı

• @eceloo Aynı sıkıntı bende de var sormayın. Sadece evraklar eksik emaili geldi. Bende vukuatlı nüfus cüzdanını ve evlilik cüzdanını çocuklarım ve eşim için çoğaltıp, adlandırıp tekrar gönderdim. Bakalım akşam gene aynı evraklar eksik emaili gelecek mi? Off Kara kara düşünmeye başladım.

• @crazycells şimdi gelen otomatik mailde bu da yazıyor, herkesin türkçe nüfus kaydı yeterliyken bizim neden yeterli olmadı anlayamadım:(

All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.

• @crazycells, @Muhtaradana, @oez Merhaba,
    KCC'den mail 18 Ekim'de geldi. Evrakları yollamak için hazırladım, fakat birkaç sorum olacak. İlk sayfadaki talimatları incelerken, sağlık raporunu aldığımız tarihten itibaren 6 ay geçerli olduğunu öğrendim. ABD de vizeyi bu sağlık raporunun bitiş tarihi ile sınırlandırıyormuş!

Evrakları KCC'ye gönderdikten ne kadar sonraya mülakat görüşmesi için randevu veriliyor. (takribi)
    Öğrenci olduğum ve hazirana kadar da okulum devam ettiği için "Vize görüşmesinin Şubat sonrasına denk gelebilmesi için, KCC'ye göndereceğim evrakları ne kadar geciktirebilirim." (Şubatta mülakata girersem ABD'ye girmek için temmuza kadar sürem olur diye düşünüyorum)
    Üzerimde bir mal varlığı bulunmadığı için "banka hesabını ne zaman açtırmalıyım ve ne kadar bulundurmalıyım."
    Bu seneden sonra üniversitenin bitmesi için daha 2 senem var. Okulumu burada bitirmek ve sonrasında gitmek için, ABD'ye gittikten sonra green card için uzatma alabiliyor muyum? (oradaki kalış süresini başlangıcını ertelemek için) yada 6 ayda bir gir birkaç ay kal ve çık ile önümüzdeki iki seneyi hakkım yanmadan geçirebiliyor muyum?

• @EDM merhaba size daha doğru ve net cevaplar verilebilmesi için il önce
    📝 Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin! https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

1)Evrakları KCC'ye gönderdikten ne kadar sonraya mülakat görüşmesi için randevu veriliyor. (takribi)

Bu sizin case numaranızın bültende aktif olmasına, evraklarınızın onay alıp almamasına göre değişiyor

2)Öğrenci olduğum ve hazirana kadar da okulum devam ettiği için "Vize görüşmesinin Şubat sonrasına denk gelebilmesi için, KCC'ye göndereceğim evrakları ne kadar geciktirebilirim

Evraklarınızı istenen tarihte gönderebilir, ABD'ye ilk girişi geciktirmek için, sağlık raporu almadan mülakata girebilirsiniz, aşağıda bunun günce halini inceleyebilirsiniz ⬇️⬇️⬇️⬇️
    https://yesilkartforum.com/forum/post/97646

3)Belirli miktar yok aslında, forumda tavsiye edilen miktar asıl talihi için 15 bin $, yanında götüreceği aile üyesi her birey için +5 bin$, ama siz bu limitlerini üstünde para bulmaya çalışın, ne kadar bulabilirseniz o kadar iyi, hesabı açmayı geciktirmeyin,bu arada son mülakat deneyimlerinden anladığımız miktarın yeterli görülmesi sizin profilinize görede değişiyor

1. Bu seneden sonra üniversitenin bitmesi için daha 2 senem var. Okulumu burada bitirmek ve sonrasında gitmek için, ABD'ye gittikten sonra green card için uzatma alabiliyor muyum?

Re-entry Permit sürecini incelenmelisiniz⬇️⬇️⬇️

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) https://yesilkartforum.com/forum/post/218

• @Elgitaro Akşam arayacağım verdikleri numarayı bu da son aksiyonum olacak artık gerçekten yıldım..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k