Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump, Sağlık Sigortasız Göçmenler İçin Vize Sınırlaması Bildirgesini İmzaladı!

  • Muslu Law Firm

    ABD, Donald Trump’ın Cuma günü imzaladığı bir bildirgeye göre, vize için başvuran göçmenlerin, sağlık hizmeti alabileceklerini ispat edemedikleri sürece ülkeye girişlerini reddedecek.
    Yeni kural, ABD’de bulunanlar için değil, yurtdışından göçmen vizesi almak isteyenlere uygulanacak. Ayrıca bu kural daimî ikamet hakkı sahiplerini etkilemez. Bunun yanı sıra sığınmacı, mülteci veya çocuklar için de geçerli değildir. Ancak bu, ABD vatandaşlarının eşleri ve ebeveynleri için geçerli olacaktır. Bu kural, ebeveynlerini ABD'ye getirmeye çalışan aileler üzerinde etkili olabilir.
    Bildiri, göçmenlerin ülkeye girişten sonraki 30 gün içinde sağlık sigortası yaptırmadıkları veya herhangi bir tıbbi masraf için ödeme yapmak için yeterli mali kaynağa sahip olmadıkları anlaşıldığı anda ülkeye girişini yasaklayacak. Bu önlem 3 Kasım’da yürürlüğe girecek.
    Trump yönetimi, aile tabanlı bir göç sisteminden ve liyakate dayalı bir sisteme geçmeye çalışıyor ve Cuma günkü bu bildirge de bunun bir örneği.
    Bu yılın başlarında Trump yönetimi, bazı kamu yardımı türlerini kullanan göçmenler için yeşil kartları reddeden yönetmeliklerde kapsamlı değişiklikler yaptı. Beyaz Saray yetkilileri ayrıca sponsorlardan gelir bazlı refah ödemelerini geri almaya yönlendirdi ve kamu konut yardımlarına erişmek isteyen herkes için göçmenlik durumunun doğrulanması gerektiren bir kural önerdi.
    Gerekli sigorta şahıs veya bir işveren tarafından sağlanabilir ve kısa vadeli veya sadece felaket zararlarını karşılayacak şekilde olabilir.
    Medicaid (“yoksullar için sağlık yardımı”) bu kapsamda sayılmaz. Ve bir göçmen, sigorta alırken Ekonomik Bakım Yasası (“EBY”) yardımlarını kullanıyorsa vize alamaz. Bu para yardımları federal hükümet tarafından ödeniyor. Bir sağlık politikası düşünce kuruluşu olan Kaiser Family Foundation'da sağlık politikası genel başkan yardımcısı Larry Leavitt attığı son tweet şöyle: “Yasadışı göçmenler EBY kapsamında parasal yardıma hak kazanırken, yardım kapsamı kapsamı bildirge kapsamında sigorta olarak kabul edilmediğinden, çıkmaz sokakta mahsur kalacaklar.”
    Beyaz Saray, yaptığı açıklamada, çok sayıda vatandaş olmayan insanın “cömert halk sağlığı programlarından” yararlandığını ve göçmenlerin ise “telafi edilmeyen sağlık maliyetleri” sorununa katkıda bulunduğunu/bu sorunun artmasına sebep olduğunu söyledi.
    Göç Politikası Enstitüsü'nün 2017 verilerine göre ABD'li göçmenlerin yüzde 57'si, ABD'de doğanların yüzde 69'u ile karşılaştırıldığında, özel sağlık sigortasına sahipken, yüzde 30'u yerli doğanların yüzde 36'sı ile karşılaştırıldığında kamu sağlık sigortası kapsamına sahip. Göç Politikasına göre Ekonomik Bakım Yasası'nın uygulanmasından bu yana, sigortasızlar için sigortasızlık oranı 2013'ten 2017'ye yüzde 32'den yüzde 20'ye düşmüştür. Her yıl yeşil kart alan yaklaşık 1.1 milyon insan var.
    “Sınırsız Göç”ün eş kurucusu olan eski bir Obama yönetim yetkilisi Doug Rand tweetinde şöyle diyor: “Bir göçmen yasağındaki bu yeni girişim, şaşırtıcı olduğu kadar utanç verici, ABD vatandaşlarını yasal göçmen eşlerinden ve diğer yakın akrabalarından ayırmak ve bu kuralı uygulamak ve garantilenmek kaotik olacaktır.”

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


  • Şimdi doğru mu anladım, GC ile ABD ye gelen kişiler göç edenler, Obama zamanın da yapılan ihtiyaç sahibi düşük gelir sahibi göç eden bireylere, sağlanan
    sağlık yardımlarından yararlanamaz. Doğru mu anladım? Birde 5 yıl da gerekli şartları sağlayan göçmenler ABD vatandaşı oluyor.
    Olduktan sonra da yararlanamaz mı ? Teşekkürler


  • @Nothing-Man Abi ben hicbirsey anlamadım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dmrtkn, içinde söyledi: Trump, Sağlık Sigortasız Göçmenler İçin Vize Sınırlaması Bildirgesini İmzaladı!

    @Nothing-Man Abi ben hicbirsey anlamadım

    Merak etmeyin, görünüşe göre henüz hiç kimse bir şey anlamamış:

    https://www.politico.com/news/2019/10/11/trump-immigrants-health-insurance-illegal-044716

    Yürürlüğe girince daha anlaşılır hale gelecektir. Ayrıca büyük ihtimalle mahkemeler anayasaya aykırı bulup kısmen veya tamamen iptal edecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nothing-Man kaç gündür konuştuğumuz olay değişiklik yok ki eskiden mülakatta senin amerikada ki geçim kaynağın için maddi anlamda tapu - ruhsat - nakit para gibi istekleri oluyordu da işte 3 kasımdan sonra sadece geçim kaynağın için değil + SAĞLIK SİGORTASI karşılayacak maddiyat göstermen gerekiyor. Tamam gösterdin ama seni takip etmeye devam ediyor girdiğin andan itibaren 30 gün içinde sağlık sigortasını yaptır diyor çünkü sen amerikaya gelirken geçim kaynağı + sağlık için para göstermiştin ya mülakatta heh işte şimdi yaptırman gerekiyor diyor yok yaptıramadın mı tarkan şarkısı burada devreye giriyor. YAKALARSAM muck muck


  • @ayvalik10 Abi yine efso bir yorum yapmışsın 🙂


  • Kaç dolar ulan bir sağlık sigortası 😁😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dmrtkn kaç kişi geldiğine bağlı tek misin ailenle mi sen ve eşin mi bunlar fiyatları ve içerikleri olarak etkiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dmrtkn 3:36 - 3:56 arasını seyret


  • @ayvalik10 Biliyorum abi ya 😆😆😆

  • Yasaklı

    Nasıl yaani? GC talihlileri, Amerika'ya gitmeden sigorta yapmak zorunda mı bırakılıyor bu yasa ile. Birde gider gitmez sigorta yapma şartı mı istiyorlar?


  • @ayvalik10 Abi çocuklar ücretsiz değil mi zaten yoksa ben mi yanlış biliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dmrtkn evet ama önemli olan sensin zaten 4 kasımda mülakata ilk girecek kişiyi 4 gözle bekliyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metn gitmeden değil yukarıdaki iletimi okuyup anlamadıysan söyle daha basit anlatıyım

  • Yasaklı

    @ayvalik10 görmedim mesajını senin, gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metn kaç gündür konuştuğumuz olay değişiklik yok ki eskiden mülakatta senin amerikada ki geçim kaynağın için maddi anlamda tapu - ruhsat - nakit para gibi istekleri oluyordu da işte 3 kasımdan sonra sadece geçim kaynağın için değil + SAĞLIK SİGORTASI karşılayacak maddiyat göstermen gerekiyor. Tamam gösterdin ama seni takip etmeye devam ediyor girdiğin andan itibaren 30 gün içinde sağlık sigortasını yaptır diyor çünkü sen amerikaya gelirken geçim kaynağı + sağlık için para göstermiştin ya mülakatta heh işte şimdi yaptırman gerekiyor diyor yok yaptıramadın mı tarkan şarkısı burada devreye giriyor. YAKALARSAM muck muck


  • @ayvalik10 Abi o zaman maddi belgeye ek olarak 2 bin dolar yeter diye tahmin ediyorum

  • Yasaklı

    @dmrtkn sadece gösterme ile olmuyor sanırım, sigorta takibi yapılıyormuş anladığım kadarıyla. ayvalık10un mesajında yazıyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dmrtkn @knnrn @crazycells @kivo @mhepekiz @FBazer @MySea @semavi hangisi yazarsa ne kadar olduğunu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metn evet takipte ediliyor.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum