Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TRUMP YÖNETİMİ MAHKEME ZAFERİNİN ARDINDAN “HÜKÜMET DESTEĞİ ALMADAN GEÇİMİNİ SAĞLAYAMAYAN GÖÇMENLER” HAKKINDAKİ KURALINI YENİDEN HAYATA GEÇİRİYOR!

  • Muslu Law Firm

    Trump yönetimi ülke çapında bir kuralı kaldıran mahkeme kararının ardından “hükümet desteği almadan geçimini sağlayamayan göçmenler” hakkındaki kuralını geriye dönük olarak uygulamaya başlayacak.
    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) web sitesinde yayınlanan bir bildirim, kuralın 24 Şubat 2020 itibariyle elektronik olarak posta damgalı veya elektronik olarak gönderilen gelecek ve bekleyen yeşil kart başvuruları ve dilekçeler için geçerli olacağını söyledi.
    Kuralı yeniden uygulama hamlesi, 11 Eylül'de Temyiz Mahkemesi'nin 2. Dairesi’nin , koronavirüs salgını nedeniyle yazın başlarında uygulamaya konan kurala ilişkin ülke çapında bir emri bozmasının ardından geldi.
    USCIS, ülke çapındaki ihtiyati tedbirin yürürlüğe girmesinden sonra yapılan ve halihazırda onaylanmış olan başvuruların yeniden yargılanmayacağını söyledi.
    Kurala göre üç yıllık süre içerisinde on iki aydan fazla Medicaid (ilaç yardımı), yemek yardımı, kamu konutlarında kalmak gibi herhangi bir hükümet yardımından faydalanan göçmenler “hükümet desteği almadan geçimini sağlayamayan göçmen” sayılacak ve yeşil kart reddedilme olasılığı daha yüksek olacaktır.
    Bu kural, göçmenlik yetkililerinin hükümet yardımına güvenme olasılığı yüksek olan kişilerin girişini veya yasal statülerini reddetmesini kolaylaştıracak.
    Politika, virüs kontrol çabalarına neden olacağı "onarılamaz zarar" nedeniyle Temmuz ayında New York'ta bir federal yargıç tarafından engellendi. Hakim George Daniels’e göre bu kural göçmenlerin COVID-19 testi ve tedavisi sürecinin zorlaşmasına sebep olacaktı.
    Kural, ilk kez 2019'da tanıtıldığından beri uzun süreli bir hukuk savaşının konusu olmuştur. Ocak ayında, Yüksek Mahkeme, dava federal temyiz mahkemesinde görülürken, teklifle ilgili ülke çapında bir tedbir kararının kaldırılması için 5 e 4 şeklinde oy kullandı. Ardından Nisan ayında, Yüksek Mahkeme New York ve diğer eyaletlerden gelen salgın sırasında kuralı engelleme talebini reddederek yürürlüğe girmesine izin verdi.
    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com, https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ ve https://www.instagram.com/muslulawfirm/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1
  • 3
  • 37
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum