Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

COVID-19 DÖNEMİNDE İNSANİ NEDENLERLE ABD’DE ŞARTLI KALIŞ/ ŞARTLI GİRİŞ İZNİ NEDİR?

  • Muslu Law Firm

    ABD konsolosluklarının rutin vize hizmetlerini askıya alması ve yeni koronavirüs nedeniyle ABD’nin kuzey ve güney sınırlarını gereksiz trafiğe kapatmasıyla, yabancı uyruklular kısa vadeli, insani nedenlerle şartlı kalma veya şartlı girme imkanını değerlendirmelidirler. İşte bu seçenek hakkında bilmeniz gereken üç şey:

    1.İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole) Nedir?

    İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası 212 (d) (5) (A) uyarınca, normalde girişi kabul edilmeyen bir yabancının geçici süreliğine ABD’ye girmesine veya kalmasına imkan verir. Yabancı uyruklu bir kişi I-131 Formunun USCIS’e veya ABD Gümrük ve Sınır Korumasına sunulması yoluyla acil insani nedenlerden dolayı veya önemli kamu yararı için ABD’ye şartlı giriş veya şartlı kalış talebinde bulunabilir. Humanitarian Parole tek başına herhangi bir göçmenlik imkanı sağlamaz, ancak ABD’ye geldikten sonra buna başvurmuş kişi istihdam izni için başvurabilir. Şartlı izin veya şartlı kalma ile gelmiş kişi yetkilendirme süresinin sonunda şu üç ihtimalden birini gerçekleştirebilir: Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmak, göçmen statüsüne geçiş için başvurmak/geçmek veya yeniden insani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş talebini uzatmak.
    2. İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole) Ne Değildir?
    İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole) bir yabancının normal vize verme prosedürlerini atlamasına izin vermez. İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole), İç Güvenlik Bakanlığı Sekreterinin takdir yetkisinin USCIS, Gümrük ve sınır koruma ve ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (“ICE”) ya verilmesi nedeni ile uygulanır. Feragat işlemlerinin yerini almaz.
    3.Destekleyici Deliller
    ABD hükümeti, insani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole) başvurusunda bulunan kişinin ABD’de kendisini yetecek kadar paraya sahip olmasını ister. Bu, kendi kendine sponsorluk, üçüncü tarafın finansal sponsorluğu veya bir kuruluş tarafından sponsorluk yoluyla gerçekleştirilebilir. İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole) başvurusunda acil tıbbi nedenler ve ailesel ihtiyaç delillerinin yanı sıra ABD yasalarına uyumu gösteren kişisel referans mektuplarının da dahil edilmesi özellikle tavsiye edilir.
    İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole), sağlık açısından veya diğer zor dönemlerde aileleri birleştirmek ve yabancı uyrukluları korumak için önemli bir araç olmaya devam etmektedir. İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole) için uygun bir durumunuz olduğunu düşünüyorsanız, lütfen deneyimli bir göçmenlik avukatıyla görüşün.

    Muslu Hukuk Bürosu İnsani nedenlerden dolayı şartlı kalış/ şartlı giriş (Humanitarian Parole) konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir.

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com, https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ ve https://www.instagram.com/muslulawfirm/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum