Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Muslu Law Firm

    İnsani yardım amaçlı giriş ve kalış izni, zorlayıcı bir acil durum nedeniyle normal şartlarda Amerika Birleşik Devletleri’ne girişine izin verilmeyecek birine geçici olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş ve kalış izni imkanı veren ve az miktarda kullanılan bir yöntemdir. Kişi önceden vize reddi almış olabilir veya ABDye göç edebileceği düşüncesi ile hiç vize alma şansı olmayabilir. İnsani yardım amaçlı giriş ve kalış izni verilmesi için acil bir insani neden (sağlıkla ilgili nedenler bu alana girer) veya önemli bir kamu yararı olmalıdır. Bu konu hakkında yaşanmış bir olay şöyle gerçekleşmiştir:

    Üç kez ABD vizesi reddi almış kanser hastasının kız kardeşine kök hücre nakli için ABD’ye girişine izin (Humanitarian Parole) verildi:

    Lösemi ile savaşan ve Güney Kaliforniyada yaşayan bir kadının kız kardeşine, ABD vize başvurusunu üç kez reddetti. Ancak, daha sonra kadının hayatını kurtarabilecek bir kök hücre nakline katılmak için ABD vizesi reddi alan kızkardeşine, ABD, insani yardım amaçlı giriş ve kalış izni verdi. Huynh’un kızı Yvonne Aivan Murray’e göre, 61 yaşındaki Helen Huynh’a Şubat ayında agresif bir lösemi teşhisi kondu ve doktorlar tarafından kök hücre nakli ile iki ila beş yıl daha yaşayacağı söylendi. Doktorlar, yüzde 70’lik uyumlu olan bir bağışçı bulmanın bir mucize olacağını söyledi. Haziran ayında Huynh’un ailesi, Huynh’un Vietnam’da yaşayan en küçük kız kardeşi Thuy Nguyen’ın kök hücre nakli için Helen Huynh için yüzde 100 uyumlu olduğunu fark ettiler.

    Nguyen, Murray’e göre ABD’ye üç kez vize başvurusunda bulundu, ancak her seferinde reddedildi. Murray, Nguyen’nin Vietnam’da mülkleri, işleri ve iki çocuğu olduğunu söylerken, Ağustos tarihli bir mektuba göre, bağlarının “geçici kalışının sonunda ABD’yi terk etmeye zorlayacağını” kanıtlayamadı. Bu nedenle ABD Nguyen ABDye gelirse Vietnama dönmez düşüncesi ile Nguyene vize vermedi.

    ABD’nin Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) web sitesine göre, Nguyen’nin üçüncü kez reddedilmesinden sonra Huynh ailesi, Nguyen için insani yardım amaçlı giriş ve kalış izni başvurusunda bulundu. İnsani yardım amaçlı giriş ve kalış izni başvurularının incelenmesi normalde 90 ila 120 gün arasında sürer. Ancak bu inceleme, durumun aciliyetine göre daha çabuk da sonuçlandırılabilir. Bir USCIS sözcüsü her bir başvurunun acil ciddi bir tıbbi durumu ele alma ihtiyacını da içeren koşullara göre ayrı ayrı ele alınıp incelendiğini onaylamıştır.

    Murray, USCIS yetkilisi tarafından teyzesine insani yardım amaçlı giriş ve kalış izni verildiği konusunda bilgilendirildi ve aile de bunu Huynh’a bildirdi. Bu da doktorlara kök hücre nakli için mükemmel bir ortam sağladı.

    Murray şimdi Nguyen’a ABD seyahatinde eşlik etmek için Vietnam’a gidiyor. Bu konu hakkında Murray şunları iletti: “Daha önce sadece kanserle değil, aynı zamanda ABD hükümetinin vize redleri ile de savaşıyorduk. Şimdi şu an sadece kanserle savaştığımızı, ABD hükümetinden ihtiyacımız olan her şeyi aldığımızı söyleyebiliriz. Bundan dolayı çok mutluyuz.”

    Muslu Hukuk Bürosu olarak sizin de insani yardım amaçlı giriş ve kalış izni ihtiyaçlarınızı değerlendirip yardımcı olabiliriz. Sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl dileriz.

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    teşekkür ederim bilgilendirme için


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 2
  • 2
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum