Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Bankacılık
997 195 216.3k 189

  • Merhaba , basina gelen ya da bilgisi olan varsa sevinirim :
    Bank of Anerica dan hesap actirdik , adrese bir yazi gelmis , W8BEN Certificate of Foreign Status formunun kabul edilmedigi, we cannot certify the your foreign status of your account diye yazi gondermisler. Bu sekilde bir yazi alan oldu mu ? Bankaya mail atacagim ama once buradan da bir fikir almak istedim . Tesekkurler


  • @cnpist ssn ve greencardlari hesaba islettiniz mi? W8BEN nonresidentler icin bi form olmasi lazim. Residentlar doldurmuyor zaten.


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    @cnpist ssn ve greencardlari hesaba islettiniz mi? W8BEN nonresidentler icin bi form olmasi lazim. Residentlar doldurmuyor zaten.

    Ssn ker hesaba islendi , greencard lar fiziki olarak biz Turkiyeye dondukten sonra ulasti, onlari ibraz edemedik ama pasaporttaki GC vizesine gore acmislardi. Bankaya bugun e-posta atacagim .


  • @blaxseed selamlar, kolay gelsin, bu hangi şube , biz de gidelim ...


  • Selamlar, bofa da hesap açtırdım ama acaba tanıdık bir bankacı var mı NYC de bir bankada , bir hesap açıp , daha detaylı birkaç şey danışmak istiyorum,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arkben bankacı değil ama Türkiye de banka müdürü olan vardı @kivo kendisine bir sor istersen sonra uzun yıllar amerika da olanlar var ondan sen sor @crazycells @knnrn @FBazer gibi kişiler yardımcı olurlar en son giden @sash


  • Merhabalar,baktım ancak bulamadım sorulmuş mu diye.
    Benim şöyle bir sorum olucak Türkiye de ki bankalardan aldğımız maaş bordosunu amerikan bankalarından ne şekilde alabiliriz? Ya da buna denk başka bir belge mi düzenliyorlar?


  • @kubrag Türkiye'de bankalardan maaş bordrosu alabiliyor musunuz.? Eğer bankada çalışmıyorsanız iş yerinizden almanız gerekmiyor mu?
    Ben kendi kurumumdan ingilizce olarak aylık brüt miktarını yazan bir belge almıştım. Onuda Bank Of America'ya verdim gelir belgesi olarak.


  • @arnblt yok şöyle ki Türkiye de ki gibi demek istedim maaş bordosu konusunda.Bu belge bana Türkiye için.Amerikadan sanırım iş yerinden sizin yaptığınız gibi brüt maaşı gösteren bir yazı almam yeterli gelir benimde.Teşekkür ederim


  • @kubrag ben Türkiyedeki kurumumdan aldım. Bana ingilizce olarak verdiler. Bende ABD ye gittiğimizde hesap açtırırken vermiştim. Ben halen Türkiye'de çalışıyorum.


  • @arnblt peki bu Türkiye'deki iş yerinden alınmış maaş bordrosu, işinize yaradı mı?
    Bu maaş bordrosunu başka bir yerdede kullanabilirsiniz?
    Ev kiralama, araç alımı vb...


  • @Muhtaradana Ev kiralama ve banka kredi kartı için işe yaradı. Henüz Tr deyken evi kiralamıştım. Kredi kartına başvuru yaptığımın ertesi günü kredi kartı posta kutumdaydı (SecureCard değil bildiğimiz kredi kartı).


  • @arnblt çok süper bilgi teşekkür ederim, bazı arkadaşlarımızın gerçekten tr de gelir durumu çok iyi hemen, sizin cevabınızı linkini atıyorum, umarım yararlanırlar, teşekkür ederim
    (bu başlığın konusu değil ama birde aklımda çocuklar için alınan Formul A belgesinin Türkiye de alınıp alınmamasının ne kadar önemli olduğu ile ilgili sorular var(yada bu belge gerçekten Amerika'da işimize yarıyor mu diye sorular var, ama ben bu konuyla ilgili forumda daha detaylı araştırma yapıp bu soruyu ilgili yerlerde sormam daha iyi olacaktır sanırım)


  • Formul A dediğiniz yanılmıyorsam Birth Certificate belgesi. Buna herhangi bir şeklide gerek yok. Bu daha çok ABD doğumlular için istenen ve oldukça önemli bir belge. Biz okula kayıt yaptırırken veya aşı yaptırırken soruldu bu belge. Ama ülkemizde böyle bir uygulama yoktur diye cevaplayarak çocuğunuzun kimlik kartını gösteriyorsunuz. Yeterli oluyor.
    Yakın geçmişte Türkiye'den ABD ye çok göç eden var. Biz okula kayıt yaptırırken görevli, sizin ülkenizde kimlik kartları var o da olur dediğince şaşırmıştım. Ama baştada belirttiğim gibi bu olmazsa olmaz bir belge değil. Ülkemizde böyle bir uygulama yok diyerek, pasaport, kimlik gibi belgeleri veriyorsunuz.


  • @arnblt selamlar, daha önce de yazmıştınız sanki ama korkarım not almamışım, Ssn niz var mıydı bu işleri yaparken, bir de hangi banka acaba? sevgiler...


  • @arnblt teşekkür ederim


  • @arkben, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Ssn niz var mıy

    SSN kartımız elimize geçmemişti. Ama numaramızı öğrenmiştik. Ev kiralarken SSN istemediler. Banka işlemleri için istediler. Bizde kartımız yok ama numaralarımız bunlar diyerek hesap açtırdık.
    Okul kayıt için SSN e gerek yok.


  • Bende tr bordromla bir deneme çekeyim bugün, sonuçta gelir gelirdir...


  • @arkben aynen 😀

  • ⭐⭐⭐⭐

    Madem konusu geçti bilgi mahiyetinde hemen ilgili mesajların arkasında bulunsun bu da;
    Geçen yıl taşınan bir çift de(tx) türkiyedeki hesap dökümlerini yanlarına almışlar, belki işe yarar diye, orada ev kiralarken site yönetimi maddi yeterlilik olarak kabul etmiş o hesap dökümlerini. Direk kendi beyanlarıdır, dıdısının dıdısından duyulmuş bir bilgi değildir 😉 Giden arkadaşların yanlarında bulundurmalarından -hesap durumları iyiyse- bir zarar gelmez, şahsi kanaatim, nerede işe yarayacağı belli olmaz, yaramasa da yük olacak birşey değil zaten.


Benzer Başlıklar

  • Bankalarda kasa kiralamak

    Bankacılık
    2
    8 Oy
    2 İleti
    447 Bakış
    yapay-zekaY
    güzel paylaşım
  • Kredi Geçmişini Önemsemeyen Bir Kredi Kartı

    Bankacılık kredi karti bankacilik cash back kredi skoru
    9
    4 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @sami-nur, içinde söyledi: Kredi Geçmişini Önemsemeyen Bir Kredi Kartı @FreeWoRLD amerikada abi peki nasil kredi goture biliriz kartla kredi gecmisi olmadan bana acil lazim .ama calisarak odiycem Kredi geçmişi olmadan kredi alamazsınız. Aynı soruyu tekrar tekrar sormak yanıtı değiştirmeyecek maalesef.
  • Hesap işlem ücreti olmayan bankalar/hesaplar

    Bankacılık
    3
    2 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    EdelweissE
    @crazycells Discover dan bir checking hesap acmak icin basvuruda bulundum. Ancak kimlik dogrulamasi icin state id veya ehliyet istediler. Hesabin acik kalmasi icin minimum 1 dolar tutmak yeterliymis. Amex'in yillik ucretleri inanilmaz pahali. En dogru secim Discover simdilik. Capital One in da VISA - MasterCard logolu tum yerlerde kullanilabilme gibi bir artisi var. Yurtdisinda harcama yapma amaciyla alinmayacaksa Discover almak daha mantikli sanki. :)
  • Türkiyedeki birine hesap açmak?

    Bankacılık
    2
    1 Oy
    2 İleti
    683 Bakış
    The Black EagleT
    @sChAdOw ben kendime açmak için çok uğraştım ama oraya gitmeden olmuyor maalesef. Online açmak için ssn ve abd id şart. Oraya gidince açılıyomuş ssn olmadan.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum