-
@Rhonster Kütahya havacı sanırım ? Oradan umarım Eskişehir olur, hoş şuan belli oluyor sanırım gitmeden nereye düştüğün ?
-
@Nothing-Man evet havacıyım belli değil 24 gün sonunda kura çekiyormuşuz dediler net bilgim yok
-
İKLİMİ EN İYİ 10 EYALET
Araştırmada temel alınan kriterler şöyle;
-Hava sıcaklığının yılın yarısından daha fazlasında 17-30 °C arasında olması
-Yağışsız hava.Yılda 60inç(1524mm) den fazla yağış olmaması
-Açık gökyüzü.Yılın %60'ından fazla açık,güneşli havaBuna göre ilk 10 Eyalet:
1.California
2.Hawaii
3.Texas
4.Arizona
5.Florida
6.Georgia
7.South Carolina
8.Delaware
9.North Carolina
10.Louisiana -
@Rhonster Hayırlısı olur umarım, Diyarbakır ve Eskişehir olma olasılığı yüksek, İncirlik alıyor mu acaba :D Neyse konu çok dağıldı, kusura bakmayın @DonTurcos
-
@Nothing-Man incirlik istiyorum olabiliyor galiba hava alanının olduğu her yer oluyor diye biliyorum
-
@Nothing-Man Ne kusuru güzel kardeşim,konuyu ben açmış olsamda forum hepimizin,katkı yapmanız asıl güzel olan,teşekkürler.
-
@Nothing-Man, içinde söyledi: Amerika'da sehir ve eyaletlerin "EN"leri
@hasbelkader Massachusetts o kadar soğuk oluyor mu cidden, Kuzey eyaletlerden gözüm korktu şimdi haritaya bakınca :)
Kis bu aylarda kendini hissettirmeye basliyor. Kasim ve aralikta daha da soguyor ve genellikle ocakta vurucu oluyor ta ki nisana kadar. Nisanda tam hala sifir civari oluyor. Bu sene annemle babam geldiginda mayis ayiydi ve burada usuduler :) Kis gunleri cogunlukla ekside geciyor. Sogugun pik yaptigi gunlerde hava -20 ile -25 derecelere kadar dusuyor. Kar yagisi var, buzlanma cok. Ozellikle havadan buz yagdigina ilk burada sahit oldum. Sanirim havanin burada cok nemli olmasi nedeniyle. Ama genel olarak yilin butunune baktigimizda burada yagis cok cok cok fazla. Hava gunesli iken bir bakiyorsunuz gok gurultuleri ve yagmur basliyor. Umarim aciklayici olmustur.
-
@hasbelkader Çok teşekkürler gayet açıklayıcı oldu.Peki sizi özellikle orada olmaya ikna eden şehir hayatının hangi artıları ? Anlattıklarınızı düşününce iklim şartları çok yıpratıcı.
-
Nothing Man ben de buraya GC ile geldim. Calistigim isler yasayacagim eyaleti, ev kiralari town i secmemde etkili oldu. Sehir merkezlerinden uzaklastikca ev kiralari ucuzluyor. Eyalet olarak buralara gelmek varmis nasipte. Oradan oraya iste! Bekar olunca yerdegistirmek cok daha kolay. 3 yilL PA de yasadiktan sonra buraya geldim. Orada da calistigim yer ufak bir town da idi ve ben de ayni town da ev kiralamistim. Su anda oturdugum yer bir yine bir town. Boston a yaklasik 35 mil uzaklikta. Ama ben cok memnunum, 4 yildir buradayim. Bakkali, berberi, bankaciyi taniyorum. Bundan sonra ne olur, Allah bilir. Boston a da haftasonlari genelde giderim hep. Guzel etkinlikler olur. Mesela gectigimiz haftasonu robot sergisi vardi. Orada ilk defa driverless car dedikleri surucusuz arabayi gordum.
-
@hasbelkader Teşekkürler, eğer olur da çıkarsa :) bende gezmek farklı yerlerde bulunmak istiyorum.ABD' de yaşayıp Vegas, NYC görmeden yaşayan milyonlarca ABD doğumlu insan var. Görece merkezden uzakta daha ufak yerleşim yerlerinde yaşamak mümkün olduğu kadar gezmek isterim, tabii kısmet henüz ortada bir başvurudan başka somut bir şey yok maalesef
Not: bekar olmak iyidir :) -
ins. hersey gonlunce olur Nothing Man.
-
EYALETLERİN EN DÜŞÜK YAŞAM MALİYETİ SIRALAMASI
Konut,yiyecek,çocuk bakımı,eğitim,ulaşım,sağlık masrafları gibi temel ihtiyaç kalemlerini içeren "Yaşam Maliyeti" dünyada yaşamakta olduğumuz ülkeye göre çok değişik olabilir.ABD içinse bu maliyet bırakın eyaletleri her şehir yada kasaba için çok farklılık gösterebilir.NewYork da bir stüdyo dairede yaşamak Nebraska da ufak bir kasabada havuzlu 300 metrekare bir evde yaşamaktan daha pahalı olabilir.
Yaşam Maliyeti ile ilgili araştırmaların sonucu da farklılık gösterebilir,çünki biri bir masraf kalemini öne çıkarırken öbürü onu hiç göz önüne bile almayabilir.Bu nedenle bu araştırma sonuçlarından faydalanırken bu sıralamaların her farklı araştırmada değişik olabileceğini,en önemlisinin bizim ihtiyaç önceliklerimiz olduğunu göz önüne almalıyız.
The Missouri Economic Research and Information Center'in araştırmasıda burada bulunsun,en azından bir karşılaştırma kaynağı olur.

-
@DonTurcos Bu maliyet olarak düşük olması iyi bir şey gibi; ama mississippi gibi en fakir eyaleti doğru orantı olarak en üstte çıkarttığı durum olmuş.Ucuz her zaman iyi değildir gibi.Aslında bir çok açıdan bakılırsa size oranın kötü olduğu bilgisi verilir. (eyaletin kişi başı geliri 34k yıllık ile en düşük eyalet burası.)
-
@Nothing-Man suç oranlarıda doğru orantılı böyle yerlerde
-
@DonTurcos Arkadaslar benden duymus olmayin ama Oklahoma hem ucuz hem guzel. Burada yasayan ve hayatindan cok memnun olan Turk arkadaslar herkese Houston'u tavsiye ediyor :) Houston'un kapasitesi de bir yere kadar.
-
@knnrn Houston u kıskanıyor musun yoksa abi :D my precious mu diyorsun smeagol gibi :D
-
@knnrn, içinde söyledi: Amerika'da sehir ve eyaletlerin "EN"leri
Oklahoma
Siz Oklahoma'da mısınız ? İlk kez biri orayı önerdi, teşekkürler aklımda olur :)
-
@Nothing-Man yok kendisi houston’da, ama burası da artık bize kadar diyor kendisi😁
-
@aysegul Hahaha yok canım dememiştir öyle bir şey :)
-
@Nothing-Man bence bayağı bayağı öyle demiş Kenan Bey 😁😁😁
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum