Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2017 icin Turkiye Banka Hesaplarinda $10k Uzeri Hareketlerin Bildirilmesi

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba Arkadaslar,

    Green kart sahibi iseniz veya Resident Statuye girmis iseniz ve eger 2017 yilinda hesaplarinizdaki limit $10.000 ve uzeri degere ulasmissa, bu durumu bildirmeniz icin son gun bugun yani Nisan 17.

    Ilgili detaylara suradan ulasabilir siniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @freeworld 2017 icin Turkiye Banka Hesaplarinda $10k Uzeri Hareketlerin Bildirilmesi içinde söyledi:

    Merhaba Arkadaslar,

    Green kart sahibi iseniz veya Resident Statuye girmis iseniz ve eger 2017 yilinda hesaplarinizdaki limit $10.000 ve uzeri degere ulasmissa, bu durumu bildirmeniz icin son gun bugun yani Nisan 17.

    Ilgili detaylara suradan ulasabilir siniz.

    Bilgilendirme icin tesekkurler sayin @FreeWoRLD , bu uygulama son yillarda basladi, foruma aktardiginiz iyi oldu.


  • @crazycells 2018 de US e girenler icin de gecerli mi acaba?


  • Vergi sonrası paraları da bildiriyor muyuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar 2017 icin Turkiye Banka Hesaplarinda $10k Uzeri Hareketlerin Bildirilmesi içinde söyledi:

    @crazycells 2018 de US e girenler icin de gecerli mi acaba?

    evet, yurtdisinda hesabi olan herkes icin gecerli. Fakat 2018 icin bildirimler buyuk ihtimal gelecek yilin Nisan'inda sondur. Fakat son gune birakmaniza gerek yok 🙂


  • Bu konuda biraz daha bilgi paylaşabilir misiniz? Türkiye hesaplarındaki parayı bildirince ne oluyor? Ondan da mı vergi ödeniyor? Bu L1 gibi 'temprorary workers' statüsündeki vize sahibi kişiler için de geçerli midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newcomer 2017 icin Turkiye Banka Hesaplarinda $10k Uzeri Hareketlerin Bildirilmesi içinde söyledi:

    Bu konuda biraz daha bilgi paylaşabilir misiniz? Türkiye hesaplarındaki parayı bildirince ne oluyor? Ondan da mı vergi ödeniyor? Bu L1 gibi 'temprorary workers' statüsündeki vize sahibi kişiler için de geçerli midir?

    hayir vergi icin degil bilgi icin istiyorlar. Tam emin degilim ama L1 statusundeki kisi de ABD'ye vergi odemeye baslayacagi icin bu bilgiyi vermek durumunda kalabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells Evet L1 icinde gecerli.


  • Merhaba,

    Limitten kastınız nedir? Hesabımdaki toplam para miktarı mı?

    Ben 2017 Mayıs ayında vizemi aldım. İlk girişimi Ekim ayında yaptım. Sanırım 2017 yılı için herhangi bir bildirim yapmama gerek yoktur diye umuyorum. 2018 yılı için yaparız artık ama şöyle bir sorun var. Ben şu an Bangladesh'te çalışıyorum. Vergimi de Bangladesh'te ödüyorum. Fakat Bangladesh'te bir hesabım yok. Kazandığım parayı Türkiye'deki hesabıma yatırıyorum. Bu durumda nasıl bir beyanda bulunmam gerekiyor?


  • DV2018 talihlileri nasıl bir yol izlemeliler? Sonuçta o meblağdaki parayı diyelim ki, geçici green card vizesini aldıktan sonra bankadan çekip yanlarında getirerek, ABD'ye giriş yaptılar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman 2017 icin Turkiye Banka Hesaplarinda $10k Uzeri Hareketlerin Bildirilmesi içinde söyledi:

    DV2018 talihlileri nasıl bir yol izlemeliler? Sonuçta o meblağdaki parayı diyelim ki, geçici green card vizesini aldıktan sonra bankadan çekip yanlarında getirerek, ABD'ye giriş yaptılar?

    gocmen vize sizi Green Card'li statuye ya da resident statusune getirmiyor. Ancak ABD'ye girdikten sonra yasal statu sahibi oluyorsunuz.


  • @ozancanan merhaba vergilendirme icin arastirirken gordugum, amerika vatandaslarinin nerede olursa olsun amerika ya vergi beyani verme yukumlulugu oldugu, green card sahipleri icin bilmiyorum ancak 2017 ve 2018 vergi beyani icin arastirirsaniz iyi olabilir. Vergi beyani yapilirsa 10k uzeri para aktivitelerini de bildirmek gerekiyor.


  • @freeworld 2017 ve 2018 icin gec beyan etme durumu olur mu acaba , cezasi var mi beyan yapilmazsa?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elo 2017 icin Turkiye Banka Hesaplarinda $10k Uzeri Hareketlerin Bildirilmesi içinde söyledi:

    @freeworld 2017 ve 2018 icin gec beyan etme durumu olur mu acaba , cezasi var mi beyan yapilmazsa?

    eger vergi odemeniz gerekiyorsa ve buna ragmen beyan yapmazsaniz o durumda cezasi olur.


  • Vergi beyanini yaptim bu cross check diye dusunuyorum , hafta sonu doldurmam gerektigini bilmiyordum diyerek 10k uzeri hareketleri beyan ettim, bir ceza gelir ise paylasirim buradan


  • Merhaba,
    Green card ile yaklaşık 3 aydır Amerika'dayım. TR'deki bankada babam ile ortak vadeli hesabımızda biraz döviz yer alıyor. Bankadan 2 gün evvel şu içerikte bir mail geldi:

    "Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS) mevzuatları kapsamında, ABD’de ve/veya başka bir ülkede vergi mükellefi olup olmadığınıza dair beyanınızı ve varsa eksik belgelerinizi mümkün olan en kısa sürede en yakın şubemize iletmenizi rica ederiz.
    Gerekli beyan ve belgelerini temin edemediğimiz müşterilerimizin bilgilerinin resmi makamlara raporlanabileceğini ve yapılacak raporlama sonucunda bu makamlar tarafından uygulanabilecek her türlü yaptırımın müşterilerimizin sorumluluğunda olacağını hatırlatmak isteriz. "

    Henüz ben çalışmıyorum ABD'de, eşim çalışıyor fakat sanıyorum green card'lı olunca çalışmasak dahi vergi mükellefi oluyoruz.
    Bankaya nasıl bir beyan yapılmalı sizce?
    Benim TR'deki bankaya yapacağım beyan ile sizin belirttiğiniz ilgili linkteki beyan (https://bsaefiling.fincen.treas.gov/NoRegFBARFiler.html) aynı mıdır?

    Çok teşekkürler.


  • Biz 2019 talihlisi olarak ilk girisi Agustos 2019 da yaptik. 2020 senesinde 2019 icin vergi bildirimi yaptik ve su anda da 2020 icin yapiyoruz. 2019 icin FBAR bildirimi yapmadik, 2020 icin yapacagiz. Bu sorun teskil eder mi ? 2019 yilinda da mutlaka toplam hesaplar br gun bile olsa 10000 dolari gecmistir. FBAR tek hesap degil, hesaplar toplami uzerinden gidiyor anladigim, o konuda yanlissam duzeltin lutfen. Tesekkurler


  • @cnpist bu bildirimi yaparken soyle bir bolum var.
    If this report is being filed late,
    select the reason for filing late

    Burada sebebinizi girebilirsiniz bence en azindan ben oyle yapmayi dusunuyorum. Altina da aciklama yapabileceğiniz bir bolum var. Benim gecen yillarda tr bankasinda 10k ustu param yoktu o yuzden bildirim yapmadim diycem.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum