• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. newcomer
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    N
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 3
    • İleti 21
    • En İyi 12
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

newcomer

@newcomer

19
    İtibar
    632
    Profil Görüntülemeleri
    21
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

newcomer Takip etme Takip Et

newcomer tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Amerikan Kültürüne Giriş 101

Başlık, açan kişinin bilgi verdiği türden bir başlık oldu ama aslında ben bilgi talep edeceğim. Uzun yıllar Amerika'da yaşamak isteyen başka millet insanları için Amerikan kültürünü oraya gitmeden tanımanın yolları nedir? Youtube gibi sosyal medya kanalları bunun için biçilmiş kaftandır fakat sayısız içeriğin olduğu bu ortamlarda nokta atışı tavsiyeniz olur mu?

Hangi filmi/diziyi izleyelim, hangi kitabı okuyalım, hangi kişileri takip edelim, hangi sitelere girelim ki oraya gittiğimizde bocalama dönemimiz acılı geçmesin?

Şuan orada yaşayan ve bu konuda araştırma kaynağı tavsiyesinde bulunacak ya da doğrudan tecrübesini paylaşacak olan vardır bu forumda. O zaman, evet söz sizde arkadaşlar.

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      N
      newcomer
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Virgina için hiç bilgi paylaşılmamış. Burada ehliyet alan oldu mu acaba? Şartları nelerdir?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      N
      newcomer
    • RE: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

İlk sayfada @FreeWoRLD 'ün ve diğer arkadaşların paylaştığı bilgiler üstüne @Sharm sizin yorumlarınız süper oldu. Böyle subjektif yorumlar yakın zamanda oraya taşınacak benim için çok iyi geliyor. Hiç böyle ifade edildiğini duymamıştım ama süper benzetmeymiş 'acting module installed'. Okuduğum lisede Türki cumhuriyetlerden ve komşu ülkelerden öğrenciler de vardı. Özellikle Kazakların da aynı bu şekilde olduğunu görünce çok şaşırmıştım. El ayak sürekli oynar, garip sesler ile betimlemeler pekiştirilir ve hep güler yüzle iletişim kurarlar. Kazaklar aslında Rusların etkisinde kalan bir millet niye böyle bir benzerlik var şuan çok kurcalamayacağım aslında 🙂
      @Sharm, Günlük hayattan kesitler sunduğunu ifade ettiğiniz “Taking Chance” film örneği çok iyi oldu. Lütfen buna benzer başka örnekler aklınıza gelirse paylaşın.

Bu arada ortaya bir soru sormak isterim. Avrupa'da polislerin çok nazik olduğu ve insanlarla iletişim kurmaya çalıştıkları söyleniyor. Ben çok uzun süre kalmadığım için tecrübem yok. Fakat Amerikan filmlerinde polis sürekli kaba kuvvet gösteren, sert mizaçlı, elini kolunu sallayamayacağın, ters bir hareket yaparsan hemen kelepçeyi yiyebileceğin birisi olarak gösteriliyor. Geçenlerde Amerika'da yaşayan birisinden de bu tarz bir yorum duymuştum. Bu ne derece doğru? Ben Türkiye'de bile polislerin halktan kopuk bir şekilde kaba saba hareketlerine dayanamıyorum orada böyle bir şey başıma gelse kesin mevzu çıkar gibime geliyor. Amerikan filmlerinde bu tarz sahnelerde hep gerilirim zaten.

N
      newcomer
    • RE: Green Card ile Askerlik Tecili

@joejoe sizin durumunuz anladığım kadarıyla benim sorduğumla %80 örtüşüyor. Siz tecil bitmeden ülkeden çıkmışsınız fakat konsolosluktan yurt dışındaki tecili, Türkiye'deki tecil bittikten sonra yaptırmışsınız. Teşekkürler bilgi için.

@crazycells Bildiğim kadarıyla ülkeden çıkarken sorun olabiliyor eğer yoklama kaçağı durumundaysak. Askerlik şubesine gidip yoklama yaptırmamız isteniyormuş. Eğer yoklama kaçağı değil de bakaya durumundaysak da bu sefer askerlik şubesine ya zorla götürüyorlar ya da gitmemizi talep ediyorlar. Bakaya kaldığımız için cezamızı ödüyoruz(yakalanınca ceza katlanıyor!). Sonrasında çıkışta bir problem olmaz diye tahmin ediyorum. Yine de siz konsolosluktan bir bilgi edinir ve paylaşırsanız çok sevinirim.

Not: Ben ABD konsolosluklarından 3-4 tanesine mail ve Facebook üzerinden sordum bu durumu. Kesin bilgi gelirse ben de paylaşacağım.

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      N
      newcomer
    • RE: E2 Vize Örnekleri, Yatırım Miktarları ve Şirket Tipleri

@crazycells Merhaba,

İlk iletinizde şirket sahibi olmayan, Türk bir şirketin Amerika'daki ofisinde yönetici olarak çalışanların da bu vizeden yararlanabileceğine dair bilgi paylaşmıştınız. Fakat son mesajınızdaki tabloda bu detay yok.
      Şirketim benim için e2 ve l1 vizesini araştırıyor. Bu konuda kesin bir yönlendirmeniz olur mu?
      L1 vizesi ile 1 sene sonra bile green carta başvurabiliyorum. Bu durumda bu vize türü daha avantajlı diyemez miyiz?
      Durumumu paylaşayım buna göre tecrübelerinizi aktarırsanız çok memnun olurum:
      Şirketim Türkiye'de. Amerika'da hali hazırda bir şirket kurmuş durumda. Şuan kimse çalışmıyor orada. Ben bu şirket üzerinden Amerika'da çalışmaya gideceğim. Bu şirketin bordrosuna bağlı olacağım. Bu durumda ilk mesajda da bahsettiğiniz gibi E2 vizesi benim için de mümkün müdür? Mümkünse E2 veya L1'den hangisini tavsiye edersiniz?
      Hangisi hangi sürede sonuçlanıyor net bir bilginiz var mıdır?
      Not: Evliyim ve eşimin de çalışma vizesinin olmasını istiyorum. Bu durumda benim hangi vizeyi aldığımdan bağımsız olarak eşim de çalışma vizesini kolaylıkla alabilir mi? Ayrıca eşim ilk aşamada benimle gelmeyecek olsa bile vizesini şirketim en baştan mı çıkartmalı? Daha sonradan uzun veya zor mu olur? Çünkü eninde sonunda yanıma gelecek.

Bu konularda arkadaşınızın tecrübesi veya bilgisi varsa paylaşmanızı rica edeceğim. 1-2 hafta içinde vize başvurum yapılacak. Benim için en doğru olanı konusunda doğru karar verildiğinden emin olmak istediğim için bu konuyu önemsiyorum.
      Saygılarımla

Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2) içinde yayımlandı
      N
      newcomer
    • RE: Amerikan Kültürüne Giriş 101

@knnrn Paylaşım için teşekkürler. Amerikan kültürünü yansıttığını düşündüğüm dizileri önceden de izlemiştim. Fakat Amerika'ya gelme ihtimalim henüz 1 aylık. İzlediklerime bu gözle bakmamıştım, belki tekrar izlerim. Fakat dün 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' filmini izlerken fark ettim ki izlediğim dizi filmler güzel durum analizleri yapıyor olsa bile Amerikan kültürünü doğru olarak yansıtıyor mudur emin değilim. Bu yüzden orada yaşayan kişilerin tavsiye ettiği yayınlar daha yararlı olacaktır.

@sadriabi Tam bu noktada sizin dediğinize geliyorum. Nerede yaşayacağım önemli. Mesela yukarıda yazdığım film eminim Amerikan kültürünü tam olarak yansıtıyordur. Fakat daha çok kasaba hayatını. Fakat içinde geçen adalet, dürüstlük örnekleri genel olarak ülke çapında benzerdir. Yazdıklarınızı daha derinlemesine bir analiz olarak sunarsanız çok memnun kalacağım. Ben Washington'da(çevre eyaletler de olabilir daha belli değil) yaşayacağım bu arada.
      @caglaror teşekkür ederim.

N
      newcomer
    • RE: Washington DC (District of Columbia)

Washington DC'de 60000 USD ile gecinmek

Merhabalar,

Nokta atışı bir soru oldu fakat biraz aciliyet içerdiği için ve bu bilgiyi başka yerden edinemediğim için buradan paylaşmak istedim. Öncelikle Washington'ın hiçbir eyalete bağlı olmamasından ötürü gelir vergisi farklı mıdır? Brüt 60000USD için yıllık net gelirim kaç olur. Bunu kesin bir şekilde paylaşabilir misiniz? Bir çok sitede hesaplama yapıyorum hepsinde farklı farklı çıkıyor.

2 kişilik bir aile için DC'de böyle bir gelir sizce nasıl? Haftada en az 2-3 gün dışarıda takıldığımız, mutfak masrafından kısmadığımız ve hafta sonları yakın şehir ve eyaletlere gittiğimiz bir hayat yaşamak istesek ve yıllık 15000 USD civarında sabit eğitim harcamamız olacak olsa bu durumda bu rakam yeterli midir?
      Numbeo.com'da yaptığım incelemeye göre İstanbulda 8000 civarı geliri olan birisi DC'de aynı ferah düzeyinde yaşaması için 6200 USD aylık gelire sahip olmalıymış.
      Bu konudaki düşünceniz nedir?
      L1 veya E2 vizesi ile çalışılacak. Sektör: IT (Buna göre de yorumlarınızı yaparsanız sevinirim)

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      N
      newcomer
    • RE: Vize Süreçleri İçin Avukat Tavsiyeleri

@crazycells teşekkür ederim, çok fazla kişi var ama ben internet siteleri olanları araştırmaya çalışacağım en azından.

Yine de L1 vb. vizeler için uzmanlığı olan bir avukat tanıyan varsa, nokta atışı tavsiyelerini bekliyorum.

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      N
      newcomer

@knnrn Tavsiye için teşekkürler. Bu dizileri neden tavsiye ettiğinize dair bir açıklama yapar mısınız? 13 Reasons Why'ı az çok anladım ama Wild Wild Country toplumun genelinden çok bir tarikatı konu alıyor anladığım kadarıyla.

N
      newcomer
    • RE: Washington DC (District of Columbia)

Araştırmalarıma göre 60000 USD yıllık brüt gelir ile 4000 USD civarı bir net gelirim olacak gibi.
      @crazycells, birçok konuda paylaştığınız görseller çok anlaşılır, teşekkür ederim.
      Fakat Washington'da ne seviyede bir hayat sürerim bundan kesin emin olamadım. Orada yaşayan birisi varsa forumda aslında birebir konuşma şansım olsaydı daha fazla bilgilenirdim diye düşünüyorum.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      N
      newcomer

newcomer tarafından gönderilen son iletiler

@knnrn Tavsiye için teşekkürler. Bu dizileri neden tavsiye ettiğinize dair bir açıklama yapar mısınız? 13 Reasons Why'ı az çok anladım ama Wild Wild Country toplumun genelinden çok bir tarikatı konu alıyor anladığım kadarıyla.

N
      newcomer
    • RE: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

İlk sayfada @FreeWoRLD 'ün ve diğer arkadaşların paylaştığı bilgiler üstüne @Sharm sizin yorumlarınız süper oldu. Böyle subjektif yorumlar yakın zamanda oraya taşınacak benim için çok iyi geliyor. Hiç böyle ifade edildiğini duymamıştım ama süper benzetmeymiş 'acting module installed'. Okuduğum lisede Türki cumhuriyetlerden ve komşu ülkelerden öğrenciler de vardı. Özellikle Kazakların da aynı bu şekilde olduğunu görünce çok şaşırmıştım. El ayak sürekli oynar, garip sesler ile betimlemeler pekiştirilir ve hep güler yüzle iletişim kurarlar. Kazaklar aslında Rusların etkisinde kalan bir millet niye böyle bir benzerlik var şuan çok kurcalamayacağım aslında 🙂
      @Sharm, Günlük hayattan kesitler sunduğunu ifade ettiğiniz “Taking Chance” film örneği çok iyi oldu. Lütfen buna benzer başka örnekler aklınıza gelirse paylaşın.

Bu arada ortaya bir soru sormak isterim. Avrupa'da polislerin çok nazik olduğu ve insanlarla iletişim kurmaya çalıştıkları söyleniyor. Ben çok uzun süre kalmadığım için tecrübem yok. Fakat Amerikan filmlerinde polis sürekli kaba kuvvet gösteren, sert mizaçlı, elini kolunu sallayamayacağın, ters bir hareket yaparsan hemen kelepçeyi yiyebileceğin birisi olarak gösteriliyor. Geçenlerde Amerika'da yaşayan birisinden de bu tarz bir yorum duymuştum. Bu ne derece doğru? Ben Türkiye'de bile polislerin halktan kopuk bir şekilde kaba saba hareketlerine dayanamıyorum orada böyle bir şey başıma gelse kesin mevzu çıkar gibime geliyor. Amerikan filmlerinde bu tarz sahnelerde hep gerilirim zaten.

N
      newcomer

@knnrn Paylaşım için teşekkürler. Amerikan kültürünü yansıttığını düşündüğüm dizileri önceden de izlemiştim. Fakat Amerika'ya gelme ihtimalim henüz 1 aylık. İzlediklerime bu gözle bakmamıştım, belki tekrar izlerim. Fakat dün 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' filmini izlerken fark ettim ki izlediğim dizi filmler güzel durum analizleri yapıyor olsa bile Amerikan kültürünü doğru olarak yansıtıyor mudur emin değilim. Bu yüzden orada yaşayan kişilerin tavsiye ettiği yayınlar daha yararlı olacaktır.

@sadriabi Tam bu noktada sizin dediğinize geliyorum. Nerede yaşayacağım önemli. Mesela yukarıda yazdığım film eminim Amerikan kültürünü tam olarak yansıtıyordur. Fakat daha çok kasaba hayatını. Fakat içinde geçen adalet, dürüstlük örnekleri genel olarak ülke çapında benzerdir. Yazdıklarınızı daha derinlemesine bir analiz olarak sunarsanız çok memnun kalacağım. Ben Washington'da(çevre eyaletler de olabilir daha belli değil) yaşayacağım bu arada.
      @caglaror teşekkür ederim.

N
      newcomer
    • Amerikan Kültürüne Giriş 101

Başlık, açan kişinin bilgi verdiği türden bir başlık oldu ama aslında ben bilgi talep edeceğim. Uzun yıllar Amerika'da yaşamak isteyen başka millet insanları için Amerikan kültürünü oraya gitmeden tanımanın yolları nedir? Youtube gibi sosyal medya kanalları bunun için biçilmiş kaftandır fakat sayısız içeriğin olduğu bu ortamlarda nokta atışı tavsiyeniz olur mu?

Hangi filmi/diziyi izleyelim, hangi kitabı okuyalım, hangi kişileri takip edelim, hangi sitelere girelim ki oraya gittiğimizde bocalama dönemimiz acılı geçmesin?

Şuan orada yaşayan ve bu konuda araştırma kaynağı tavsiyesinde bulunacak ya da doğrudan tecrübesini paylaşacak olan vardır bu forumda. O zaman, evet söz sizde arkadaşlar.

N
      newcomer
    • RE: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

1- Kalıcı olarak taşınanlar ev eşyalarını ne yaptı? Ben 1 sene depoda tutmayı planlıyorum. Senelik ücreti 5-7bin TL arası değişiyor. Fakat 1 sene sonra komple satmak istesem nasıl yaparım kafamda soru işareti. Beyaz eşyalar neyse de yatak odası takımı sorun bence. Takımın tüm bileşenlerini almak isteyen bulabilir miyiz?
      Tüm eşyalar aynı anda satılamayacağı için bir haftalık Türkiye ziyaretinde de halledilmez bu iş.
      Bu konuda tecrübesi olan varsa fikir vermesi açısından paylaşabilir mi?

2- Ek olarak; Türk mobil telefon hatlarınızı hemen kapattınız mı yoksa ön ödemeliye mi geçtiniz? Türkiye'deki hat iptal olmasın isteyenler 4-6 ayda bir ödeme mi yapıyorlar?

3- Valize sığmayacak kadar büyük ya da çok ufak tefek temel yaşam ve ev eşyalarını nasıl Amerika'ya getirdiniz? Ör: Kıyafetler. En büyük boy bavula koysam bile kıyafet ve ayakkabıları tek seferde götürebileceğimi sanmıyorum.

Yolculuk içinde yayımlandı
      N
      newcomer

@joejoe sizin durumunuz anladığım kadarıyla benim sorduğumla %80 örtüşüyor. Siz tecil bitmeden ülkeden çıkmışsınız fakat konsolosluktan yurt dışındaki tecili, Türkiye'deki tecil bittikten sonra yaptırmışsınız. Teşekkürler bilgi için.

@crazycells Bildiğim kadarıyla ülkeden çıkarken sorun olabiliyor eğer yoklama kaçağı durumundaysak. Askerlik şubesine gidip yoklama yaptırmamız isteniyormuş. Eğer yoklama kaçağı değil de bakaya durumundaysak da bu sefer askerlik şubesine ya zorla götürüyorlar ya da gitmemizi talep ediyorlar. Bakaya kaldığımız için cezamızı ödüyoruz(yakalanınca ceza katlanıyor!). Sonrasında çıkışta bir problem olmaz diye tahmin ediyorum. Yine de siz konsolosluktan bir bilgi edinir ve paylaşırsanız çok sevinirim.

Not: Ben ABD konsolosluklarından 3-4 tanesine mail ve Facebook üzerinden sordum bu durumu. Kesin bilgi gelirse ben de paylaşacağım.

N
      newcomer

@Mansfield1 , sorunuz benim durumuma benzer gibi. Cevaplayan olursa size de yarar.
      Türkiye'de tecili bittikten sonra yurt dışına çıkan ve yurt dışında yaşamaya/çalışmaya başlayıp konsolosluktan tecil ettiren oldu mu?
      Vize işlemlerine yakın zamanda şirketim başlayacak fakat 30 eylül olan sevk tarihime kadar yetişmeme ihtimali çok yüksek. 30 eylülden sonra gidip cezamı ödeyip bir sonraki döneme sevk tarihi alacağım(askerlik şubesinden böyle önerdiler). Peki atıyorum kasım ayında nihayet vizem çıksa ve ABD'ye gelip konsolosluktan tecil işlemimi yaptırmaya çalışsam bu mümkün mü? Normal şartlarda yasaya göre engel yok. Yasa diyor ki silah altına alınmamış olmak dövizli askerlik tecili için yeterli.
      Böyle bir tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi lütfen?
      http://newyork.bk.mfa.gov.tr/Content/assets/consulate/images/localCache/1/bf36a558-6bba-442f-9f1a-a3d9f4086a81.pdf şöyle bir döküman olduğuna göre sanıyorum benim durumumda iken cezayı ödedikten sonra tecil işlemi yapılabiliyor. Bilgisi olan yorumlayabilir mi?

@Tolga-şahin Geri dönülmez şekilde mi yoksa 3 senelik yurt dışında çalışma süreci baştan mı başlar?

@sorusuvar , tecilliyken yurt dışına gitmişsiniz fakat orada normal tecil süreniz geçmiş ve siz de yurt dışında yaşama/çalışma hakkında doğan tecil için başvuru yapmışsınız. Doğru anlamışımdır umarım. Son mesajınızdan anladığım kadarıyla bu durum yeni tecil için engel teşkil etmedi. Peki benim üstte sorduğum durumda olsaydınız; yani teciliniz bittikten sonra yurt dışına çıkıp çalışma vizesi ile tecile başvursaydınız durum nasıl olurdu? Bilginiz var mı?

N
      newcomer

@Sercan-Özüsağlam görüşleriniz için teşekkürler. Benim durumum biraz daha kurumsal çerçevede ilerleyeceği için farklılık gösteriyor sanki. Ben avukatın şirketim ile çalışacağı için; işin sonunda başarılı şekilde vize çıkmasının onun açısından da yararlı olacağını düşünüyorum. Sonuçta bizim şirketi referans gösterdiğinde yeni iş alma imkanı daha fazla olacak. Fakat görüşleriniz ben IK ile paylaşacağım ona göre bir avukat tercihi yapmalarını rica edeceğim.

N
      newcomer

@crazycells teşekkür ederim, çok fazla kişi var ama ben internet siteleri olanları araştırmaya çalışacağım en azından.

Yine de L1 vb. vizeler için uzmanlığı olan bir avukat tanıyan varsa, nokta atışı tavsiyelerini bekliyorum.

N
      newcomer
    • Vize Süreçleri İçin Avukat Tavsiyeleri

Kişisel ya da kurumsal vize süreçlerini yürütmek için avukat tavsiyeleri için ayrı bir konu olabilir diye düşündüm.

Ben özellikle L1 vizesi konusunda bilgi sahibi avukat tavsiyelerinizi merak ediyorum. Şirketim benim için vizeye başvurma süreçlerini başlatacak fakat henüz uygun bir avukat bulamadılar. Süreci hızlandırmak için ben kendilerine avukat önermek istiyorum.

N
      newcomer