[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@ayvalik10 tabiki oyle bir sey olmaz ama erken current umudumuz 2020 eylule kadar 2700 kişiyi sırayla cagirirlar :)
-
@Muhtaradana Yeri gelmişken excel tablosunuda paylaşalım ulaşım açısından güncel kalsın
-
Bir arkadaşımızın case nosu 9xxx olduğu halde evrak maili almamıştı. Kendisi 10xxx geçildiği zaman evrakları KCC ye iletmişti ve evrak işlenme onay mailini de almıştı. Bilginiz olsun
@crazycells sizleri yönlendirecektir muhakkak -
vay 47XXX numaraya mail geldi bana neden gelmedi, beni almayacaklar mı yoksa denilerek evrak maili atmaya çalışmayın arkadaşlar. Bu KCC ofisinin iş yükünü artırabilir. Kimse için herhangi bir tehlike, olumsuzluk yok ki mail giden arkadaşlar için de olumlu bir taraf yok. Zaten bülteni gelmeden mülakat tarihi alamayacağına göre sakin olup sabırlı şekilde beklemeye devam etmek en iyisidir.
-
Diğer senelere nazaran farklı ve daha gergin bir süreç oluyor biz DV2020 talihlileri için. Umuyorum ki bir an evvel durum normal seyrine döner. Takipteyiz. 🙂
-
Merhaba, Case numaram 29*** lerde olmasına rağmen erkenden belgeleri tamamlamam için mail geldi. Fakat doğum belgesini Almanyadan almam gerekecek. Bu da sürecimi uzatacak. Mesela belgeleri 1 ay sonra göndermiş olursam bana bir sıkıntı çıkarır mı? Bir de doğum belgesini konsolosluktan almadan, e-devletten alarak, bu süreci geçen birisi var mı acaba?
-
@mstf doğum yeri almanya da yazmışsın orada yazışmalar en güncel ondan tekrar burada sorsan bile herkes oraya yönlendirecek almanya hangi şehrinde doğduysan o şehrin nüfusmüdürlüğünden evrağı indirip doldurman gerekiyor ama yazdığın gibi gidip alabilecek durumdaysan hemen git sonuçta @mhepekiz yurtdışından evrakla ilgili kötü anıları var
-
@crazycells 29.000 lere evrak mail ı gelmesini nadııl yorumluyorsunuz? Sebebi ne olabilir
-
@Vbozan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
DS-260 formunu 12 Mayıs'ta submit edip çıktıları almama rağmen şu anda formların sayfalarına giriş sağlayabiliyorum, izin vermemesi gerekmez miydi?
formlara girebilirsiniz ama eger gonderdiyseniz cevaplari degistiremezsiniz.
-
@Muhtaradana ben 20 Eylülde submit ettim casenumberde 15XXX ama bana email gelmiyo
-
@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Mrblar banada bugün evrak e-maili geldi ama ben yurtdışındayım önümüzdeki hafta sonuna kadar dönmüş olucam artık o zaman evrak yollayabilirim.Sorun olmaz değilmi? Birde ben evlenmiştim geçen ay eşimi ekletmeden evrak e-mail aldım.Şimdi ne yapmalıyım?
Bu sirada esinizi dosyaniza ekleyebilirsiniz, zaman kazanmis olursunuz.
-
@burakk, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Selam,
Ben tabloya şöyle bir bakıyorumda 47xxx lerde bir arkadaşa evrak talebi gelmiş. Aralardan kişilere gönderilmiş. Sizin bir fikriniz vardır mutlaka... insan merak ediyor :)bilemiyorum maalesef. Istediginiz kadar farkli fikir yurutebilirsiniz, fakat bu yasanacaklari degistirmeyecek :)
-
@İrem-Güzel, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Neyin sırası bu acaba 11000 e kadar sırayla gitmesi sonra böyle olması garip.
Bir sorum olacak benim kızım Amerikan vatandaşı ve ds-260 formunu eşim ve benim adıma doldurduk complete yazıyor. Biz green carda başvururken kızımı sanırım Türk gibimi kaydettik. Kızımın adına doldurmanıza gerek yok dediler ama incomplete olarak duruyor bu sorun teşkil eder mi?sorun olmaz, bu sekilde kalabilir.
-
@eceloo evet, belgeleri gonderebilirsiniz. Email'de o sekilde belirtiyor.
-
@ZoZO, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@ayvalik10 merhaba boşanma evrakının İngilizceye çevrilmesi konusunda net bir bilgiye sahip olan var mı ? her doküman Türkçe olurken neden boşanma evrakı çevrilecek deniyor ? evrak isteme mailinde bu konuda da bir şey belirtilmemiş . sonuçta bir problem değil çevirttirebiliriz ama bu konuda tecrübesi olan var mı ?
Mahkeme kararlarinin genelde ingilizcesi isteniyor ama bosanma hukmu vukuatli nufus kayit orneginde yazili ise o durumda bu belgeyi konsolos sart kosmayabiliyor.
Isterseniz bu sekilde goturebilirsiniz belgeleri, eger ceviri gerekirse sizi o sekilde yonlendirirler.
-
@Murti, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Diğer senelere nazaran farklı ve daha gergin bir süreç oluyor biz DV2020 talihlileri için. Umuyorum ki bir an evvel durum normal seyrine döner. Takipteyiz. 🙂
Neden gergin bir surec oluyor? :) henuz DV2020 baslayali 12 gun oldu, bitmesine 11 aydan fazla zaman var :)
-
@mstf, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba, Case numaram 29*** lerde olmasına rağmen erkenden belgeleri tamamlamam için mail geldi. Fakat doğum belgesini Almanyadan almam gerekecek. Bu da sürecimi uzatacak. Mesela belgeleri 1 ay sonra göndermiş olursam bana bir sıkıntı çıkarır mı? Bir de doğum belgesini konsolosluktan almadan, e-devletten alarak, bu süreci geçen birisi var mı acaba?
hazir oldugunda gondermeniz yeterli.
-
@cato @burakk @bolatmali @Muhtaradana
Bu asamalarin hicbirinin forumdakiler icin kotu oldugunu dusunmuyorum, tam tersi buradaki kisiler vize almayi daha cok umursadigi icin forum uyeleri icin bence iyiye isaret.
KCC, belki de herkesten belgeleri hemen yukleyecegi bir sisteme gecmeye calisiyordur. Cunku genel olarak gocmenlik sisteminin evrimi bu yonde oluyor. NVC ile yuruyen gocmenlik islemlerinde gerekli belgeleri siz DS-260 formunu doldurduktan sonra sitedeki ilgili kisimlara yukluyorsunuz. Eger belgelerde hata yoksa, mulakat bilgilerini -zamani gelince- aliyorsunuz.
Bundan sonraki yillarda belki DS-260 formunu doldurduktan hemen sonra bu belgeleri isteyecekler ve email ile degil direkt sisteme yuklememizi isteyecekler, ve sadece hem formu hem de belgeleri tam olan dosyalara oncelik verip mulakat tarihlerini tayin edecekler.
Genel olarak pek cok kategorideki gocmen vizeleri MIV yani "modernized immigrant visa"ya gecmis durumda, ornegin Turkiye'de IR1 kategorisindeki gocmen vizeler MIV olarak basiliyor ve bu vizelerle ne saglik raporu ne de sari paket almiyorsunuz, bunlarin hepsi elektronik olarak USCIS'e ulastiriliyor ve siz ABD'ye girerken sistemden aninda gorebiliyorlar. KCC'nin yaptigi degisiklikleri de belki bu yonde yorumlamak lazim. Eger DV'yi de tamamen MIV'e cevirmeye hazirlarsa, belki de buna gecis yapmaya calisiyorlardir adim adim...
-
@crazycells
Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler -
@crazycells yani sistemin hızlanması için modernized immigrant visa sistemine geçilmesi çok güzel bir gelişme olur, istenen evrakların e-mail ile değilde direk ds260 formu aşamasında direk sisteme yüklenmesi belli bir hız katacaktır
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum