Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kubilay_66 turist vizesiyle gidip evlenmek daha mantıklı yani. Peki o zaman çalışma iznimin ne zaman geleceğinden haberiniz var mı? Ya da sözlüm geldiğinde TR’de evlensek direkt vize alır mıyım, sonra da ABD’de evlensem önce Türkiye’de evlendiğim için sorun olur mu?


  • @syuksek hayir k1 alsan da oraya gidince green cardin olmayacak. Oraya gidince evlenip yeni case acacaksin ve onun sonucunda green card gelecek. Turist vizesiyle eskiden mantikli degildi ama acikcasi suank1 den farki yok hatta turkiyede ugrasmayacagin icin daha bile avantajli. Eskiden turist vizesinde calisma izni vs uzun suruyordu k1 ise daha kisaydi ama suan esit sayilirlar. Dolayisiyla secim senin kendini olc tart ona gore karar ver derim.


  • @akhilleus hemen gidince çalışmasam da olur dilimi geliştirmem de lazım zaten green card gelene kadar adapte de olmuş olurum. Beni düşündüren husus turist vizesiyle gidince sorun çıkarırlarsa evlenmeye dair diye açıkçası


  • @syuksek beni 1 yıl sürdü. çalışma hakkı veya seyahat hakkı içinde burda aos sürecine başlamak zorundasın bildiğim kadarı ile 6 ay da falan geçici çalışma izini geliyor çok kısa bir süre bu izin ve geçici seyahat izini geliyor mülakat ve greencard yaklaşık evlendikten 9 ay sonra geliyor. b1 ile gelseniz de aynı süreç geçerli evleneceksiniz ve aos başvurusu yapacaksınız ama k1 basvurusu icin beklememis olursunuz. Tabii b1 den olumlu sonuc alirsaniz. Green card sadece evlilik vizesinde turkiye de onaylaniyor Geri kalan vizelerde aos için basvuru yapmak zorunasınız 9 ay sürer sonuç çıkması


  • @graombze Green Card sadece evlilik vizesinde Türkiye’de onaylanıyor ne demek anlayamadım kusura bakmayınız 😞


  • @syuksek yani k1 ile de gelseniz başka türlü de gelseniz greencard sürecini burda bekliyorsunuz ama cr1 vizesi yani türkiye de evlenirseniz greencard türkiye de onaylanıyor amerikaya geldiğiniz de greencard evinize geliyor veya başka türlü elinize ulaşıyor ama cr1 sürecini çok bilmiyorum uzun sürüyor türkiye de bekleme süreci diye biliyorum. Eğer b1 vizen varsa bence kullan hiç beklemeden burda evlen ve aos başlat:)


  • Herkese selamlar. Öncelikle burada paylaşım yapıp bizlere yön gösteren herkese teşekkürler ve mutluluklar dilerim. Benim 2 sorum olacak
    1- Geçen ay içinde Türkiyede nişanımızı yaptık ve işlemlere başlayacağız yalnız ben henüz pasaport çıkarmadım bu ilk aşamada problem olur mu? I29F de benim pasaportumla ilgili belge isterler mi?
    2- Maalesef o koşuşturma arasında biyometrik fotoğraflarım bende kalmış. Bunu ve diğer istenen mektup vs postayla yollamadan Internet üzerinden nişanlıma yollasam sıkıntı olur mu? İlla postayla mı yollamak gerekir?


  • @el-nino-9 pasaport bilgilerimi vermemiştim ben ama yeni birşey çıktıysa bilemem. Ben ıslak imzalı mektupları göndermiştim ama postada yırtılmış sonuç itibari ile kopya gönderdik sorun çıkmadı. Fotoğrafı ise 5×5boyutunda mail olarak atmistim yalnis gonderdigimiz için eşim de burda çıkartmıştı.


  • @el-nino-9 formda pasaportla ilgili bir bilgi yoktu sanırım biz dosyanın içine ek olarak koymuştuk. Formda pasaportla ilgili bir soru var mı kontrol edebilirsiniz.
    Fotoğrafı ise ben burda çekildim ve dijital halini mail attırdım kendime fotoğrafçıda. hatta bastırmadım bile. nişanlım orda bastırdı. diğer belgeleri ise burda hazırlayıp tarattım bir sorun olmadı.


  • @el-nino-9 bende belgelerimi online yolladım.
    passaport bılgılerımı nişsanlım istedi onlarıda print edip yolladım.şuan iyi niyet mektubu ve ilişkimiz üzerine mektup yazma surecindeyiz. bende forumdakı arkadaslarımızdan ıyı nıyet mektubu ve ilişkimizi anlatacak mektup hakkında kısa örneklemeler rica ediyorum.nasıl bır uslup ve yol tavsıye edılır?


  • Uscis çok yavaş işlem yapıyor sanırsam ek kanıt arkadaş yollayalı 1 ay oldu ben yollayalı 2 hafta oldu . Hala dünüş yapmadılar bu kadar uzun sürmesi insanı geriyor ...On September 6, 2019, we received your response to our Request for Evidence for your Form I-129F, Petition for Alien Fiancé(e), Receipt Number WAC19902548Xx USCIS has begun working on your case again. We will send you a decision or notify you if we need something from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.


  • Turkiye’de uzun bir sure kaldiktan sonra 3 ekim itibariyle Abd’ye giris yaptim. Oradaki islemden kisaca bahsedeyim hazirlikli olun diye.
    Oncesinde baya bakar, sorar, valizleri kontrol ederler diye dusunuyordum ki herkes oyle anlatmisti. Odaya alip ozel sorgu yapiyorlar filan diye duymustum ama acikcasi bunlarin hicbiriyle karsilasmadim arkadslar.
    Sadece havaalanina girerken visitors kuyruguna girdim, memur sari zarfi acip bakti ve baska bir memuru cagirdi pasaportumu kirmizi baslikli bir bakalit kutuya koydu. Diger memur da secondary bilmem ne diye bi yere yonlendirdi. Yerdeki cizgiyi takip et oraya varacaksin dedi ve tek basima gittim memur yok yani.
    Cizginin sonunda baska bi memura o kutulanmis pasaportumu verdim ve bakip ofis ortami gibi bir yerde oturup adimin cagrilmasini beklememi soyledi. Bu sirada bavullari unutun onlar yanimizda degil.
    Soyadimla cagrildim ve memur hic soru sormadi geyik yaptik hatta. Adam turkiyede ne cok k1 geldi dedi sadece bugun 4 kisi vardir diyerek gulduk. Sonra pasaportuma damga vurdu tarih atti ne zaman evlenecksin dedi ben de asap dedim ve gule oynaya ciktim. Sonra bavulumu almaya gittim.
    Ordayken bazilarinin bavulunu kontrol ediyorlardi ama nedense benimkini ve onumdeki turkiyeden gelen diger k ya da ir/cr vizeli cifti de kontrol etmediler.
    Velhasil dusundugumzden ve duydugumuzdan cok daha kolay oldu, 3-4 dakikada bitti islem.


  • Hoşgeldin @akhilleus Amerika da ki yaşamın da ve bundan sonra ki aşamalar da başarılar dilerim 🙂


  • @Rookie tesekkurler canim dostum insallah her sey guzel olur buradaki sureci de sorunsuz atlatiriz 🙂


  • @akhilleus ilk zamanlar zordur sadece biraz sabır her şey zamanla çok güzel olacak merak etme 🙂


  • Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Biraz stresli bir süreçmiş herkesin gönlüne göre olsun 🙂


  • ABD ki düğün için gelmek isteyenlere turist vizesi kolay veriliyor mu ? Hiç yakınları düğüne gelen oldu mu arkadaş?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubilay_66, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    ABD ki düğün için gelmek isteyenlere turist vizesi kolay veriliyor mu ? Hiç yakınları düğüne gelen oldu mu arkadaş?

    her turlu sonuc olabiliyor, bu amacla kabul alan da gordum, red alan da...


  • Arkadaslar k1 vize basvurum idari islemlerde red edildi sebebide galiba sicil kaydimdaki sabika daha oncede yazmistim ceac.gov da sadece refused yaziyor neyden red oldugu yazmiyor nereden ogrenebilirim neden red oldugunu ve ne gibi bi yol izlemem gerekiyor sizce ne yapmaliyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hasan33, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaslar k1 vize basvurum idari islemlerde red edildi sebebide galiba sicil kaydimdaki sabika daha oncede yazmistim ceac.gov da sadece refused yaziyor neyden red oldugu yazmiyor nereden ogrenebilirim neden red oldugunu ve ne gibi bi yol izlemem gerekiyor sizce ne yapmaliyim

    Gecmis olsun, ABD Konsoloslugu ile iletisime gecip neden red aldiginizi ogrenmeye calisin isterseniz.

    Su an icin benim bildigim tek cikar yol, evlenip IR1 ile basvuru yapmaniz olacak sanirim, bu vize de red olacak diye dusunuyorum ama bunun sonrasinda konsolos uygun gorurse "waiver" yolu size acilacak ve konslosluk araciligiyla waiver basvurusu yapabileceksiniz. Eger bu da kabul edilirse o durumda bir gocmen vizesi alabileceksiniz.

    Durumunuzla ilgili bir gocmenlik hukuku avukatina danisabilirsiniz.

    Ayrica genel sorularinizi forumda da sorabileceginizi unutmayin:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 116
  • 57
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

57
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum