Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@kubilay_66 turist vizesiyle gidip evlenmek daha mantıklı yani. Peki o zaman çalışma iznimin ne zaman geleceğinden haberiniz var mı? Ya da sözlüm geldiğinde TR’de evlensek direkt vize alır mıyım, sonra da ABD’de evlensem önce Türkiye’de evlendiğim için sorun olur mu?
-
@syuksek hayir k1 alsan da oraya gidince green cardin olmayacak. Oraya gidince evlenip yeni case acacaksin ve onun sonucunda green card gelecek. Turist vizesiyle eskiden mantikli degildi ama acikcasi suank1 den farki yok hatta turkiyede ugrasmayacagin icin daha bile avantajli. Eskiden turist vizesinde calisma izni vs uzun suruyordu k1 ise daha kisaydi ama suan esit sayilirlar. Dolayisiyla secim senin kendini olc tart ona gore karar ver derim.
-
@akhilleus hemen gidince çalışmasam da olur dilimi geliştirmem de lazım zaten green card gelene kadar adapte de olmuş olurum. Beni düşündüren husus turist vizesiyle gidince sorun çıkarırlarsa evlenmeye dair diye açıkçası
-
@syuksek beni 1 yıl sürdü. çalışma hakkı veya seyahat hakkı içinde burda aos sürecine başlamak zorundasın bildiğim kadarı ile 6 ay da falan geçici çalışma izini geliyor çok kısa bir süre bu izin ve geçici seyahat izini geliyor mülakat ve greencard yaklaşık evlendikten 9 ay sonra geliyor. b1 ile gelseniz de aynı süreç geçerli evleneceksiniz ve aos başvurusu yapacaksınız ama k1 basvurusu icin beklememis olursunuz. Tabii b1 den olumlu sonuc alirsaniz. Green card sadece evlilik vizesinde turkiye de onaylaniyor Geri kalan vizelerde aos için basvuru yapmak zorunasınız 9 ay sürer sonuç çıkması
-
@graombze Green Card sadece evlilik vizesinde Türkiye’de onaylanıyor ne demek anlayamadım kusura bakmayınız

-
@syuksek yani k1 ile de gelseniz başka türlü de gelseniz greencard sürecini burda bekliyorsunuz ama cr1 vizesi yani türkiye de evlenirseniz greencard türkiye de onaylanıyor amerikaya geldiğiniz de greencard evinize geliyor veya başka türlü elinize ulaşıyor ama cr1 sürecini çok bilmiyorum uzun sürüyor türkiye de bekleme süreci diye biliyorum. Eğer b1 vizen varsa bence kullan hiç beklemeden burda evlen ve aos başlat:)
-
Herkese selamlar. Öncelikle burada paylaşım yapıp bizlere yön gösteren herkese teşekkürler ve mutluluklar dilerim. Benim 2 sorum olacak
1- Geçen ay içinde Türkiyede nişanımızı yaptık ve işlemlere başlayacağız yalnız ben henüz pasaport çıkarmadım bu ilk aşamada problem olur mu? I29F de benim pasaportumla ilgili belge isterler mi?
2- Maalesef o koşuşturma arasında biyometrik fotoğraflarım bende kalmış. Bunu ve diğer istenen mektup vs postayla yollamadan Internet üzerinden nişanlıma yollasam sıkıntı olur mu? İlla postayla mı yollamak gerekir? -
@el-nino-9 pasaport bilgilerimi vermemiştim ben ama yeni birşey çıktıysa bilemem. Ben ıslak imzalı mektupları göndermiştim ama postada yırtılmış sonuç itibari ile kopya gönderdik sorun çıkmadı. Fotoğrafı ise 5×5boyutunda mail olarak atmistim yalnis gonderdigimiz için eşim de burda çıkartmıştı.
-
@el-nino-9 formda pasaportla ilgili bir bilgi yoktu sanırım biz dosyanın içine ek olarak koymuştuk. Formda pasaportla ilgili bir soru var mı kontrol edebilirsiniz.
Fotoğrafı ise ben burda çekildim ve dijital halini mail attırdım kendime fotoğrafçıda. hatta bastırmadım bile. nişanlım orda bastırdı. diğer belgeleri ise burda hazırlayıp tarattım bir sorun olmadı. -
@el-nino-9 bende belgelerimi online yolladım.
passaport bılgılerımı nişsanlım istedi onlarıda print edip yolladım.şuan iyi niyet mektubu ve ilişkimiz üzerine mektup yazma surecindeyiz. bende forumdakı arkadaslarımızdan ıyı nıyet mektubu ve ilişkimizi anlatacak mektup hakkında kısa örneklemeler rica ediyorum.nasıl bır uslup ve yol tavsıye edılır? -
Uscis çok yavaş işlem yapıyor sanırsam ek kanıt arkadaş yollayalı 1 ay oldu ben yollayalı 2 hafta oldu . Hala dünüş yapmadılar bu kadar uzun sürmesi insanı geriyor ...On September 6, 2019, we received your response to our Request for Evidence for your Form I-129F, Petition for Alien Fiancé(e), Receipt Number WAC19902548Xx USCIS has begun working on your case again. We will send you a decision or notify you if we need something from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
-
Turkiye’de uzun bir sure kaldiktan sonra 3 ekim itibariyle Abd’ye giris yaptim. Oradaki islemden kisaca bahsedeyim hazirlikli olun diye.
Oncesinde baya bakar, sorar, valizleri kontrol ederler diye dusunuyordum ki herkes oyle anlatmisti. Odaya alip ozel sorgu yapiyorlar filan diye duymustum ama acikcasi bunlarin hicbiriyle karsilasmadim arkadslar.
Sadece havaalanina girerken visitors kuyruguna girdim, memur sari zarfi acip bakti ve baska bir memuru cagirdi pasaportumu kirmizi baslikli bir bakalit kutuya koydu. Diger memur da secondary bilmem ne diye bi yere yonlendirdi. Yerdeki cizgiyi takip et oraya varacaksin dedi ve tek basima gittim memur yok yani.
Cizginin sonunda baska bi memura o kutulanmis pasaportumu verdim ve bakip ofis ortami gibi bir yerde oturup adimin cagrilmasini beklememi soyledi. Bu sirada bavullari unutun onlar yanimizda degil.
Soyadimla cagrildim ve memur hic soru sormadi geyik yaptik hatta. Adam turkiyede ne cok k1 geldi dedi sadece bugun 4 kisi vardir diyerek gulduk. Sonra pasaportuma damga vurdu tarih atti ne zaman evlenecksin dedi ben de asap dedim ve gule oynaya ciktim. Sonra bavulumu almaya gittim.
Ordayken bazilarinin bavulunu kontrol ediyorlardi ama nedense benimkini ve onumdeki turkiyeden gelen diger k ya da ir/cr vizeli cifti de kontrol etmediler.
Velhasil dusundugumzden ve duydugumuzdan cok daha kolay oldu, 3-4 dakikada bitti islem. -
Hoşgeldin @akhilleus Amerika da ki yaşamın da ve bundan sonra ki aşamalar da başarılar dilerim

-
@Rookie tesekkurler canim dostum insallah her sey guzel olur buradaki sureci de sorunsuz atlatiriz

-
@akhilleus ilk zamanlar zordur sadece biraz sabır her şey zamanla çok güzel olacak merak etme

-
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Biraz stresli bir süreçmiş herkesin gönlüne göre olsun

-
ABD ki düğün için gelmek isteyenlere turist vizesi kolay veriliyor mu ? Hiç yakınları düğüne gelen oldu mu arkadaş?
-
@kubilay_66, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
ABD ki düğün için gelmek isteyenlere turist vizesi kolay veriliyor mu ? Hiç yakınları düğüne gelen oldu mu arkadaş?
her turlu sonuc olabiliyor, bu amacla kabul alan da gordum, red alan da...
-
Arkadaslar k1 vize basvurum idari islemlerde red edildi sebebide galiba sicil kaydimdaki sabika daha oncede yazmistim ceac.gov da sadece refused yaziyor neyden red oldugu yazmiyor nereden ogrenebilirim neden red oldugunu ve ne gibi bi yol izlemem gerekiyor sizce ne yapmaliyim
-
@Hasan33, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Arkadaslar k1 vize basvurum idari islemlerde red edildi sebebide galiba sicil kaydimdaki sabika daha oncede yazmistim ceac.gov da sadece refused yaziyor neyden red oldugu yazmiyor nereden ogrenebilirim neden red oldugunu ve ne gibi bi yol izlemem gerekiyor sizce ne yapmaliyim
Gecmis olsun, ABD Konsoloslugu ile iletisime gecip neden red aldiginizi ogrenmeye calisin isterseniz.
Su an icin benim bildigim tek cikar yol, evlenip IR1 ile basvuru yapmaniz olacak sanirim, bu vize de red olacak diye dusunuyorum ama bunun sonrasinda konsolos uygun gorurse "waiver" yolu size acilacak ve konslosluk araciligiyla waiver basvurusu yapabileceksiniz. Eger bu da kabul edilirse o durumda bir gocmen vizesi alabileceksiniz.
Durumunuzla ilgili bir gocmenlik hukuku avukatina danisabilirsiniz.
Ayrica genel sorularinizi forumda da sorabileceginizi unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Benzer Başlıklar
148
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum