[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@cato 2019 mart ayında 84 dosya bakılmış.
-
Dv-2020 sürecinde bugün mülakata giren 3 arkadaşımızında vizeleri onaylandı.
Sürece güzel başladık :) -
En yakın zamanda deneyimlerini aktaracaklardır buraya merakla bekliyoruz.
-
Merhabalar,
Bugün 07:30'da mülakatım vardı...
07:30'da elçiliğe girdim, 09:20 civarı çıktım. Bahsetmek istediğim bir kaç nokta şöyle:Güvenlik evraklarımı taşıdığım poşete müsaade etmedi. Hatta peçete, ıslak mendile dahi müsaade etmedi. Onlar çöpe gitti. Neyseki evrakları ayrıca şeffaf dosyaya da koymuştum.
Kol saatiniz elektronik olmadığı sürece sorun yok. Ve sanırım madeni paraya da izin var.
Sırasıyla evrak teslimi, ücret ödeme ve mülakat gerçekleşti.
Mülakatı yaptığım kişi Çin'li olduğunu tahmin ettiğim bir ablaydı. Gelir gelmez 'Welcome' dedi. İngilizce bilip bilmediğimi sordu. 'Az biliyorum' dedim. 'Tamam ben Türkçe bilmiyorum, İngilizce devam edelim' dedi. Mecbur İngilizce devam ettik.
Daha evvelden de duyduğunuz klasik soruları sordu. 10-15 dk falan sürdü sanırım. Sosyal medya hesaplarından soru gelebilir diye düşünüyordum, gelmedi.
Elçiliğin web sayfasında getirilmesi gereken evraklardan birisi de eski pasaportlar olduğu halde eski pasaportumu istemedi. AIS kaydına bakmadı. 'Zaten pasaportta yazıyor' dedi.
'Nereye gideceksin' dedi, 'Boston' dedim. 'Ben de Boston'danım' dedi. 'İyi artık hemşeriyiz' dedim (içimden tabi ki :D )
Vizemi tebrik edip, mülakatı bitirdi.Sağlık muayenesi için ise:
Bir sorun olmazsa bir günde çıkıyor. 117.5$ testlere, 200$ da muayeneye olmak üzere toplam 317.5$ ödedim. Evvelden tetanoz aşısını yaptırmıştım. Fazladan iki aşı yapıldı. Toplamda yaptırdığım aşılar şöyle olmuş oldu:
- Polio
- MMR (kızamık, kızamıkçık, kabakulak)
- Suçiçeği
- Tetanoz
Herbir aşı 20$, muayene ve testler 270$ olduğu halde neden 320$ ödedim anlamadım. Muayeneye gelmeden evvel yukardaki aşıları yaptırırsanız belki muayene esnasında yaptırmaktan kurtulursunuz. 20$ az değil sonuçta :)
Sırf kart için yaklaşık bir 1000$ cepten çıkacak sanırım. Umarım yaptığım bütün bu masrafları çıkartırım :)
Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
@ICu tebrik ederim hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar
Deneyiminizi buraya aktardığınız için çok teşekkür ederim -
@ICu Bilgileri sıcağı sıcağına paylaştığınız için teşekkürler.
Artık yeni bir hayat sizi bekliyor. Başarılar dilerim :) -
@phozz cevap içşn çok teşekkür ederim
-
@ICu hayırlı uğurlu olsun deneyimler için de ayrıca teşekkürler darısı biz bekleyenlere artık :thumbs_up_light_skin_tone: :thumbs_up_light_skin_tone:
-
@ICu gözünüz aydın, sırasını bekleyen herkesin anlattığınız gibi bir çırpıda vizelerini almaları dileği ile 2020 mülakatları hayırlı uğurlu olsun. ☺
-
@ICu hayırlı olsun. Vakit yaklaştıkça insanın içini bir korku sarıyor. Anladığım kadarıyla pek soru felan sormamışlar. İnşallah kazanan herkese bu rahatlıkla verirler.
-
Mülakata girenlere başarılar, tebrikler ve ben gibi sıra bekleyen talihlilerin ise her şey gönüllerince olması dileği ile süreç hepimiz için güzel başlasın güzel bitsin.
-
@ICu açılışı yaptınız, tebrikler. 🍾🎈🎊
-
@ICu Tebr,k ederim ve USA yaşantında başarılar.
Ayrıca deneyimleri paylaştığın için teşekkür ederiz -
Tebrikler ve hayırşı olsun @ICu. Yeni hayatında başarılar dilerim.
-
@cato, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@crazycells dv2019 ve 2018 dosyalaırnı inceledim. Her ay ortalama 21 kişi mülakata alınmış. Kısaca iş günü kadar kişi mülakata girebilmiş. Sanırım fiziki imkanlar buna imkan tanıyor ancak 2020 de dosyada satır açmış kişi sayısı 350 lerde.. Ankara büyükelçiliğinin ayda en az 30 kişi mulakata çsğırması lazımki herkes current olabilsin. Bu da biraz zor gözüküyor. Sizin yoruumunuz nedir? Hekesin current olması için ankara da herkesin arı gibi çalışması gerekmiypr mu?
Bir yorumum yok :) Konsolosluga nasil calismasi gerektigini soylemek bize dusmez :)
Kontrol edemediginiz ya da edemeyeceginiz seyler uzerine bence cok kafa yormamak daha saglikli :)
-
@ICu hayirli olsun :)
o konsolos Cinli degil , Asian-Amerikan :) -
@crazycells
Teşekkür ederim :)
Çinli derken kökenini kastetmiştim :) -
@ICu, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@crazycells
Teşekkür ederim :)
Çinli derken kökenini kastetmiştim :)Yine de yanlis maalesef :) Buyuk ihtimal dogma buyume Amerikalidir ve Cin'e hayati boyunca gitmemistir :)
-
@crazycells tabiki konsolosluk işine karışmak bana düşmez haklısınız. Ama geöen zaman sanki case numaramın çok da uzak olmadığını gösteriyor. Sizin daha önxeki yorumlarınzdan 33k için riskli sayılmaz gibi bir anlam çıkarmıştım. Bu konuda aynı yerde misiniz?
-
Case numaraları neye göre veriliyor?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum