Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

• Merhabalar ben mülakat esnasında bir adres verdim fakat adresi verirken isim istediler bu adreste siz mi kalacaksınız gibi yani greencardi kim teslim alacak diye anladım ben adres konusunda yardımcı olan arkadaşın soyadını hatirlayamadım mülakata zarar gelmesindiye kemkum etmememek adına bile bile kendi adımı verdim şimdi o adresteki bana yardımcı olan arkadaşın postasiyla benim Adım uyusmayacak kartımda o posta kutusuna ulaşamayacak ben ilk girişte havaalanında adresi değilde teslim alacak kişinin ismini değiştirebilir miyim acaba yada bu adreste ki ismi c/o olarak değiştirebilir miyim yada ekletebilirmi yım ne yapmam gerekli Ocak ayında giriş yapacağım

• @biber, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

Merhabalar ben mülakat esnasında bir adres verdim fakat adresi verirken isim istediler bu adreste siz mi kalacaksınız gibi yani greencardi kim teslim alacak diye anladım ben adres konusunda yardımcı olan arkadaşın soyadını hatirlayamadım mülakata zarar gelmesindiye kemkum etmememek adına bile bile kendi adımı verdim şimdi o adresteki bana yardımcı olan arkadaşın postasiyla benim Adım uyusmayacak kartımda o posta kutusuna ulaşamayacak ben ilk girişte havaalanında adresi değilde teslim alacak kişinin ismini değiştirebilir miyim acaba yada bu adreste ki ismi c/o olarak değiştirebilir miyim yada ekletebilirmi yım ne yapmam gerekli Ocak ayında giriş yapacağım

Degistirebilirsiniz, degistirmeniz daha iyi olur. Arkadasinizin ismi eklenirse postanin ulasmama ihtimali azalir.

• Arkadaşlar merhaba,
    DS 260 taki abd adresimi,daha sonra formu açtırarak güncellemiştim.Vize onaylandı.Fakat,ptt den gelen sarı zarfın üstündeki özet bilgilerde,ilk yazdığım abd adresi var.Bu durumda güncelleme için konsoloslukla görüşmek veya abd girişinde son adresi vermek arasında seçim yapamadım.Sizce ne yapmalıyım?

• @javelini, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

Arkadaşlar merhaba,
    DS 260 taki abd adresimi,daha sonra formu açtırarak güncellemiştim.Vize onaylandı.Fakat,ptt den gelen sarı zarfın üstündeki özet bilgilerde,ilk yazdığım abd adresi var.Bu durumda güncelleme için konsoloslukla görüşmek veya abd girişinde son adresi vermek arasında seçim yapamadım.Sizce ne yapmalıyım?

ABD'ye girerken ve daha sonra AR11 formuyla bu degisikligi yapabilirsiniz. Konsolosluga bu amacla ulasmaniza gerek yok, cabalariniz bos kalabilir.

• @crazycells
    Hem bu cevap hem de ,yeşilkart sürecinde gösterdiğiniz ilgi ve yardım vede hızlı iletişim için çok teşekkür ederim.

• @javelini, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

@crazycells
    Hem bu cevap hem de ,yeşilkart sürecinde gösterdiğiniz ilgi ve yardım vede hızlı iletişim için çok teşekkür ederim.

rica ederim, bol sanslar. ABD'deki deneyimlerinizi bekliyoruz :)

• Merhaba arkadaşlar 12 Eylülde Newark, NJ'den ilk girişimi yaptım :) Tecrübelerimi en kısa sürede ilgili konuya yazacağım. Girişte adreste bir kaç kısmı değiştirdim fakat bir kaç gün sonra adresteki zip kodunun yanlış olduğunu farkettim. Bu büyük bir problem midir size göre? Adres değişikliği bildirmem gerekli mi bu durumda. Teşekkürler

• @chemforlife @crazycells cevap verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• @chemforlife, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

Merhaba arkadaşlar 12 Eylülde Newark, NJ'den ilk girişimi yaptım :) Tecrübelerimi en kısa sürede ilgili konuya yazacağım. Girişte adreste bir kaç kısmı değiştirdim fakat bir kaç gün sonra adresteki zip kodunun yanlış olduğunu farkettim. Bu büyük bir problem midir size göre? Adres değişikliği bildirmem gerekli mi bu durumda. Teşekkürler

Evet ZIP kodu önemli.

Şöyle bir örnek vereyim. ZIP kodunu doğru yazdığım bir posta geri döndü, üzerinde "Zip kodu city'nin öncesinde yazılamaz" diye not vardı.
    123 Main St 77030 Houston Texas yazmışım.
    123 Main St Houston Texas 77030 olması gerekiyormuş.

• merhabalar,myuscis profilimdeki adres kısmında zip kod yazmıyor ve girişte adresimi değiştirirkende zip kod olmadan verdim polise. henüz ssn ve greencard gelmedi bu durum hala gelmemesiinin nedeni olabilrmi?15 gündür Amerikadayım.

• @nwtzki Snn birden fazla nedenden dolayı gelmeyebiliyor. Ancak zip kod önemli bir konu. Uzun süreli bir adreste kalacaksanız, uscis'den ar-11 formu ile adresinizi guncelleyip zip kodunu eklemeniz sağlıklı olabilir. Ssn için en kısa sürede kart servisi de veren bir ssa ofise gitmeniz isabetli olabilir. Forumda yer alan tecrübelerden anladığım kadarıyla bazı ofisler, girişiniz üzerinden yirmibir gün geçmeden herhangi bir işlem yapmazken, bazı ofisler, eğer adınıza yapılmış bir başvuru varsa, numaranızı size verebiliyor.

• @chemforlife, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

Merhaba arkadaşlar 12 Eylülde Newark, NJ'den ilk girişimi yaptım :) Tecrübelerimi en kısa sürede ilgili konuya yazacağım. Girişte adreste bir kaç kısmı değiştirdim fakat bir kaç gün sonra adresteki zip kodunun yanlış olduğunu farkettim. Bu büyük bir problem midir size göre? Adres değişikliği bildirmem gerekli mi bu durumda. Teşekkürler

Yanlis yazdim derken ne kadar yanlis yazdiniz? Bazen ZIP code'lari baska ZIP code'larini kapsayacak kadar genis olabiliyor, bazilari ise spesifik olarak sizin sokaginizi belirliyor...

Misal, New York Manhattan'daki 10021 zip code'u , 10065 zipcode'unu kapsiyor. Siz ikisinden birini yazsaniz da ayni adrese gidiyor postaniz. Fakat bahsettiginiz yanlislik 10021 yazmak yerine 12001 gibi bir sey ise, o durumda kesinlikle degistirmenizi tavsiye ederim.

AR11 ile internetten yeniden degistirebilirsiniz. Mumkunse adresin tum bolumleri dogru olsun.

• @Sefa, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

@nwtzki Snn birden fazla nedenden dolayı gelmeyebiliyor. Ancak zip kod önemli bir konu. Uzun süreli bir adreste kalacaksanız, uscis'den ar-11 formu ile adresinizi guncelleyip zip kodunu eklemeniz sağlıklı olabilir. Ssn için en kısa sürede kart servisi de veren bir ssa ofise gitmeniz isabetli olabilir. Forumda yer alan tecrübelerden anladığım kadarıyla bazı ofisler, girişiniz üzerinden yirmibir gün geçmeden herhangi bir işlem yapmazken, bazı ofisler, eğer adınıza yapılmış bir başvuru varsa, numaranızı size verebiliyor.

Teşekkür ederim cevabınız için.AR-11 doldurup hemen gönderdim onayını bekliyorum.En yakın zamandada ssn ofis gideceğim.

• @crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

Amerika'da Adres Degisikligi Yapmak

ABD vatandasi olana kadar her tasindiginizda USCIS'i durumdan haberdar etmelisiniz, adres degisikligini USCIS'e AR-11 formunu gondererek yapabilirsiniz.
    https://www.uscis.gov/addresschange

Green Card sahipleri ve ABD'de vize ile bulunan herkes adres degisikligini yapmali (A ve G vizesi gibi diplomatik vizeler bu kuraldan muaflar).

AR11 formunu posta ya da online olarak doldurup USCIS'e gondermelisiniz. Online basvuru icin su sayfayi kullanabilirsiniz:
    https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do

Adres degisikligi icin kisisel beyan yeterli.

Ayrica ABD'ye giris yaptiktan sonraki ilk 30 gun USCIS'te adres degisikligi yapmaniz sart degil.

Not: Eger gocmen vize ile giris yaptiktan sonra adres degisikligi yapacaksaniz bu durumda dosyanizdaki adres guncellenecegi icin Green Card yeni verdiginiz adrese gonderilebilir. Eger Green Card'in bu yeni adrese gelmesini istemiyorsaniz, adresinizi Green Card size ulastiktan sonra degistirin. Eger adres degisikligini yaptiysaniz ve Green Card'inizin bu adrese gonderilmesini istiyorsaniz, USCIS call center'i arayarak dosyadaki adresin zamaninda guncelledigini teyit etmenizi tavsiye ederim.
    https://www.uscis.gov/contactcenter

keywords: adres değişikliği green card greencard adresi

Peki USA vatandaslari adres degisikligini nasil ve hangi kosullarla yapiyor, bilginiz var mi?

• @Nihan, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

Amerika'da Adres Degisikligi Yapmak

ABD vatandasi olana kadar her tasindiginizda USCIS'i durumdan haberdar etmelisiniz, adres degisikligini USCIS'e AR-11 formunu gondererek yapabilirsiniz.
    https://www.uscis.gov/addresschange

Green Card sahipleri ve ABD'de vize ile bulunan herkes adres degisikligini yapmali (A ve G vizesi gibi diplomatik vizeler bu kuraldan muaflar).

AR11 formunu posta ya da online olarak doldurup USCIS'e gondermelisiniz. Online basvuru icin su sayfayi kullanabilirsiniz:
    https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do

Adres degisikligi icin kisisel beyan yeterli.

Ayrica ABD'ye giris yaptiktan sonraki ilk 30 gun USCIS'te adres degisikligi yapmaniz sart degil.

Not: Eger gocmen vize ile giris yaptiktan sonra adres degisikligi yapacaksaniz bu durumda dosyanizdaki adres guncellenecegi icin Green Card yeni verdiginiz adrese gonderilebilir. Eger Green Card'in bu yeni adrese gelmesini istemiyorsaniz, adresinizi Green Card size ulastiktan sonra degistirin. Eger adres degisikligini yaptiysaniz ve Green Card'inizin bu adrese gonderilmesini istiyorsaniz, USCIS call center'i arayarak dosyadaki adresin zamaninda guncelledigini teyit etmenizi tavsiye ederim.
    https://www.uscis.gov/contactcenter

keywords: adres değişikliği green card greencard adresi

Peki USA vatandaslari adres degisikligini nasil ve hangi kosullarla yapiyor, bilginiz var mi?

ABD vatandaslarinin oyle bir zorunlulugu yok, ama adres degisikligi yaptiktan sonra genelde ehliyet, banka bilgileri vs. yerlerin bilgilendirilmesi lazim ki, postalariniz size ulassin.

Su konu faydali olabilir:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2019/abd-de-baska-bir-adrese-tasindiktan-sonra-yapilacaklar

• @crazycells Arkadaşlar merhaba, Abdde verdiğimiz adresteki arkadaş taşınmak zorunda kaldı. Bizim green cardlar teslim edilemedi ve uscise geri gönderildi. Şu an usciste görünüyor, uscis Mart ayına kadar tekrar gönderim talep etmezseniz cardlar imha edilir diye uyarıyor. Tekrar gönderim için https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do adresinden işlem yapın diyor. Daha önce bu şekilde tekrar talepte bulunan oldu mu, bu adresten nasıl bir işlem yapmam gerekli? Ayrıca Uscisin kendi sitesinden mailing adresine edit yapabiliyorum ama hiçbir şekilde save işlemi yapamıyorum, save tıklıyorsun ama hareket yok. Birçok browserdan denedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

• @lilsam, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

@crazycells Arkadaşlar merhaba, Abdde verdiğimiz adresteki arkadaş taşınmak zorunda kaldı. Bizim green cardlar teslim edilemedi ve uscise geri gönderildi. Şu an usciste görünüyor, uscis Mart ayına kadar tekrar gönderim talep etmezseniz cardlar imha edilir diye uyarıyor. Tekrar gönderim için https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do adresinden işlem yapın diyor. Daha önce bu şekilde tekrar talepte bulunan oldu mu, bu adresten nasıl bir işlem yapmam gerekli? Ayrıca Uscisin kendi sitesinden mailing adresine edit yapabiliyorum ama hiçbir şekilde save işlemi yapamıyorum, save tıklıyorsun ama hareket yok. Birçok browserdan denedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Evet, o linkten OS155A formunu secerek yeni gonderim talebinizi iletebilirsiniz.

Kaydetme islemini bilemiyorum, farkli web browser'lerdan bir daha deneyin isterseniz. Degisiklik icin bu konudaki bilgileri takip etmeyi unutmayin.

• @crazycells Arkadaşla son görüşmemden sonra farklı bir adres vermem gerektiğine karar verdim. Posta adresi ve in care of kısmındaki alıcı adı da farklı olacak. Bu işlem için yine dediğiniz yerden mi devam edeyim yoksa https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do bu linkten adres değişimi talebi göndermem daha mı doğru olur.? İlginiz için teşekkürler..

• @lilsam, içinde söyledi: Amerika'da adres degisikligi yapmak USCIS (AR-11 form)

@crazycells Arkadaşla son görüşmemden sonra farklı bir adres vermem gerektiğine karar verdim. Posta adresi ve in care of kısmındaki alıcı adı da farklı olacak. Bu işlem için yine dediğiniz yerden mi devam edeyim yoksa https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do bu linkten adres değişimi talebi göndermem daha mı doğru olur.? İlginiz için teşekkürler..

ikisini de yapin bence. Once AR11 formunu doldurup gonderin, sonra OS155A ile yeniden Green CArd'i isteyin.
    Hatta size tavsiyem 1 Ocak'tan sonra USCIS call center'i arayip, yaptiginiz degisikliklerin sistemde gorunup gorunmedigini kontrol etmeniz yonunde...

Bu sekilde, dogru adrese gelecegine emin olabilirsiniz.

• @crazycells Adres kesinleşince gerekli işlemleri yapacağım. Gelişmeleri burdan paylaşırım. Ayrıca tüm browserlerda Uscis üzerinden adres değişikliğini denememe rağmen save edemiyorum. Adresi değiştiriyorum save butonuna basıyorum fakat hiçbir hareket yok. Ne bir uyarı çıkıyor ne de başka birşey.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k