Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• @crazycells selamlar olsun başkanım 5 eylülde orlandoya giriş yaptık ama hala ssn numaramız gelmedi ehliyet dil kursu ve bir işe başvuramıyorum ne yapmam gerekli acaba bu konuda banka hesabı bile açamıyoruz teşekkürler

• @yilmaz, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells selamlar olsun başkanım 5 eylülde orlandoya giriş yaptık ama hala ssn numaramız gelmedi ehliyet dil kursu ve bir işe başvuramıyorum ne yapmam gerekli acaba bu konuda banka hesabı bile açamıyoruz teşekkürler

bir SSA ofise gidip basvuru yapmayi deneyebilirsiniz. Eger gorevli uzlasirsa bir basvuru yapar veya adiniza basvuru yapilmissa size numaranizi soyleyebilir.

• Bu ssn kartını posta yoluyla değilde gidip elden alabiliyormuyuz.
    Selamlar

• @arnblt postayı SSA office e istetebilirsiniz. 10 gün içinde gelir oradan teslim alabilirsin.

• @sigmoidalmammal teşekkür ederim. Bunu duyduğumuz çok iyi oldu.Umarım bu isteğimizi kabul ederler.

• @arnblt ilk geldiliğimizde benim ssn im gelmeyince ssa’ya gidip başvurdum. O sıra otelde kalıyorduk yer değiştirmemiz söz konusuydu. Görevli kart 14 gün içinde gelir dedi ben de 14 gün aynı adreste olmayacağım dedim. O zaman kartı buraya istetiriz burdan alırsın dedi. 8. Gün kart gelmişti. Gidip ssa ofisten aldım.

• Eski SSN kartını yenilemek ya da yeni kart almak için online başvuru yapabiliyor muyuz acaba?

• @Taurus, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Eski SSN kartını yenilemek ya da yeni kart almak için online başvuru yapabiliyor muyuz acaba?

Bildigim kadariyla yapamiyorsunuz. En yakin SSA ofisine gitmenizi tavsiye ederim.

• Arkadaşlar ben 5 gün önce ABD’ye giriş yaptım ssn için ofise gitmeli miyim yoksa belirttiğim adrese ssn kartım gelecek mi?

• @ksezen92 Normal şartlarda eğer ssn istiyorum işaretlediysen gelmesi lazım. Ama bazen CBP ülkeye girişinizi bildirmiyor. Eşimle beraber giriş yaptık, Greencarlarımız geldi, onun ssn'i geldi benim ki gelmedi. SSA ofise gittim hiç başvuru yapılmamış dedi.Ofisten başvurdum. Ofise idip başvuru yapılmış mı adına öğrenebilirsin, numara oluştuysa numaranı da öğrenebilirsin. Başvuru oluştuysa zaten 14 gün içinde kartın teslim edilir.

• Herkese merhaba, Social Security Office ile Social Security Administration arasında bir fark varmı? ABD ye 11 gün önce giriş yaptım NJ ye ssn hala gelmedi yarın ssn ofise gitmeyi düşünüyorumda bu yüzden sormak istedim.

• @nwtzki aynı şey ikisi de. Social Security Administration (SSA) diye geçer.

• selamlar,
    ssn ile ilgili yaşadığımız durumu paylaşmak istiyorum, amerikaya gelmemizin 1. haftası bittiğinde bir ssa ofisine gidip durumu öğrenmek istedik. daha doğrusu benim 6 yıl öncesine ait work and travel sayesinde aldığım ssn kartım vardı biz de bu kartı aktifleştirmek, eşimin kartının da durumunu öğrenmek için elimizi çabuk tutup bir hafta sonra ofise gittik. ssn kartını aktifleştirmek diye bir şey olmadığını söyledi görevli ve kartın üstünde eski soyadım yazdığı için kullanamayacağımı yenisini istemem gerektiğini söyledi, biz zaten ds260 formunda yenisini talep etmiştik, benim için evlilik cüzdanı olmadan herhangi bir işlem yapamayacağını belirtti , bunu isteyeceklerini akıl edemedim ve yanımda yoktu. her neyse benim için herhangi bir işlem yapılmadı. eşim için ise uscis tarafından bir başvurunun henüz yapılmadığını söyledi ve hazır gitmişken uscisi beklemektense yeni bir başvuru yaptık, max 4 haftaya numaranın atanacağını belirtti görevli. aynı süre benim için de geçerliymiş evlilik cüzdanını götürdüğüm zaman gerekli işlemler yapılacakmış ve benim de beklemem gerekirmiş. biraz açıkçası oralar karıştı bizde . ben numaramı şuan kullanabilmeliyim diye düşünüyorum açıkçası. bu hafta benim için tekrar ofise uğrayacağız ve eşiminkinin de durumunu öğreneceğiz. ayrıca bu yeni başvuruyu yaparken de henüz oturacağımız ev belli değildi ve postada gecikme/karışıklık yaşanmasın diye ds260a yazdığımız arkadaşımızın adresini verdik yine, kendisi başka eyalette yaşıyor ancak sabit bir adres olsun diye düşündük.
    gelişmeler yaşandıkça bu başlıkta paylaşmaya devam ederim.
    iyi günler :)

• @aslierdem bu SSN işi bizim içinde çok sıkıntı oldu. İlk girişten 5 ay sonra tekrar giriş yaptığımızda hala gelmemişti SSN ler. Gittik tekrar istedik. Oğlumuzun SSN i geldi bizimki gelmedi. Gittik tekrar istedik benimki geldi eşiminki gelmedi. Çünkü adrese daire numarasını yazmamışız. Dün gidip 4 üncü kez istedik bakalım sonuç ne olacak. Aslında daire numarasını yazmayınca da Postacı ofise bırakıyor oradakiler yazıyor ama bizde yapmamışlar herhalde. Bu arada numaralarımızı söylediler bize ama örneğin Virginia da SSN i görmeden ehliyet sınavına almıyorlar.

• @aslierdem biz de SSN konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İlk girişten üç hafta içinde eşiminki geldi, ben ve kızımınki gelmedi maalesef. Eşiminki geldiğine göre bizimki gelir diye birkaç gün daha bekledik ancak henüz bir sonuç alamadık. Yarın SSA ofise gideceğiz.

• Bugün SSA ofise gittik. Ssn konusunda ben de deneyimlerimi paylaşayım. Biz Los Angeles'tan giriş yaptık. Hangi havaalanı olursa olsun siz yine de havaalanındaki görevliye ilk girişte, ssn konusundan bahsedin. Her ihtimale karşı, giriş yapan herkes için SSN başvurusu yapmak istediğinizi söyleyin. Nasılsa Ds260'da isaretledim ya da elbet başvuru yapan olur diye düşünmeyin. Tabii bu, başvuru yapılmayacagi anlamına gelmez, en azından emin olursunuz. Eşim asıl talihliydi, ona ssn numarası, resmi makalede yazıldığı gibi üç hafta içinde geldi ancak ben ve kızım için gelmemişti. Buradan okuduğumuz tecrübeler dogrultusunda, başvuru yapılmamış olduğunu ön görüyorduk. Bir diğer ihtimal ise ssn'lerimizin, adres değişimi yaptığımız için ilk verdiğimiz adrese gitmesiydi. Adres degişiminin böyle olumsuz sonuçlar doğurabileceği ihtimalini unutmayın. Bugün SSN ofise gittik ve benle kızım için başvuru olmadığını öğrendik. Başvurumuzu yaptık. Ofiste bize epey yardımcı oldular sağ olsunlar. Şimdilik bir sorun yok.

• @aslierdem, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

selamlar,
    ssn ile ilgili yaşadığımız durumu paylaşmak istiyorum, amerikaya gelmemizin 1. haftası bittiğinde bir ssa ofisine gidip durumu öğrenmek istedik. daha doğrusu benim 6 yıl öncesine ait work and travel sayesinde aldığım ssn kartım vardı biz de bu kartı aktifleştirmek, eşimin kartının da durumunu öğrenmek için elimizi çabuk tutup bir hafta sonra ofise gittik. ssn kartını aktifleştirmek diye bir şey olmadığını söyledi görevli ve kartın üstünde eski soyadım yazdığı için kullanamayacağımı yenisini istemem gerektiğini söyledi, biz zaten ds260 formunda yenisini talep etmiştik, benim için evlilik cüzdanı olmadan herhangi bir işlem yapamayacağını belirtti , bunu isteyeceklerini akıl edemedim ve yanımda yoktu. her neyse benim için herhangi bir işlem yapılmadı. eşim için ise uscis tarafından bir başvurunun henüz yapılmadığını söyledi ve hazır gitmişken uscisi beklemektense yeni bir başvuru yaptık, max 4 haftaya numaranın atanacağını belirtti görevli. aynı süre benim için de geçerliymiş evlilik cüzdanını götürdüğüm zaman gerekli işlemler yapılacakmış ve benim de beklemem gerekirmiş. biraz açıkçası oralar karıştı bizde . ben numaramı şuan kullanabilmeliyim diye düşünüyorum açıkçası. bu hafta benim için tekrar ofise uğrayacağız ve eşiminkinin de durumunu öğreneceğiz. ayrıca bu yeni başvuruyu yaparken de henüz oturacağımız ev belli değildi ve postada gecikme/karışıklık yaşanmasın diye ds260a yazdığımız arkadaşımızın adresini verdik yine, kendisi başka eyalette yaşıyor ancak sabit bir adres olsun diye düşündük.
    gelişmeler yaşandıkça bu başlıkta paylaşmaya devam ederim.
    iyi günler :)

Daha onceki konuyla ilgili yazim vardi. Esimin eskiden kullandigi ssn i vardi ama eski esinin soyadi vardi kart uzerinde . Ilk gittigimiz ofisteki gorevli bosanma ilami ve evlilik cuzdani getirmeniz gerekir ve yeni numara verilecek sonra siz eski numara ile yenisinin birlestirilmesi icin islem yapacaksiniz dedi. Peki dedik ciktik, 1 hafta sonra baska bir ofise gittik, once ben kart basvuru var mi diyerek sirdum, yok dediler ve benden yeni basvuru aldilar . O esnada esimin durumunu anlattik, eski numaranizi biliyor musuniz dediler be 1-2 soru sorarak durumu teyit etti ve eski numaranizi kullanabilirsimiz dediler. Esim eski soyadima acilmisti numara, o nasil degisecek dedi, gorevli ben hallettim onu dedi, kartiniz adrese postalanacak dedi. Yanimizda sadece oasaportlarimiz vardi. Pasaportlarla bu islemi gorevli halletti. 1 hafta sonra ssn kartlari adrese geldi ve esimin yeni soyadina basilmis kart ve eski kullandigi numara gecerli idi. Konuyu baska bir ssa ofise giderek tekrar konusmanizi oneririm, ayni surecten gecmisiz. Kolay gelsin

• Daha once ssn sahibi olanlar ayni ssn numarasi ile devam ediyorlar , eger soyisim degisikligi varsa ofiste onu yaptirmalari gerekiyor .

• Merhaba deneyimlerinizi buraya aktardığınız için çok teşekkür ederim, bu deneyimler den benim çıkardğım sonuç

1. İlk girişte kesinlikle ssn için havalimanında ki görevliye hatırlatma yapılacak

2. Bunu yapsak bile en yakın ssa şubesine gidip, adımıza ssn başvurusu yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek, büyük ihtimalle yapılmamıştır, ds260 formunda istediğimizi belirtmek bile bu durumla çok karşılaşabiliriz, sebebi kurumlar içi iletişim eksikliği sanırım

3. Bir ssa bürosunda sorun çıkartıyorlarsa hemen ertesi gün yada hafta başka bir ssa bürosundan tekrar denemek lazım

Başka bir eklemesi ve tavsiyesi olan varmı, neye dikkat etmemiz gerek

• @Muhtaradana alabileceğiniz önlemler, yazdıklarınız kadar görünüyor. Ssn başvurusu yapıldıktan sonra beklenmesi gereken resmi süre üç hafta. İlk hafta içinde de gelen olmuş, on gün içinde de. Ssn, oldukça önemli. Buraya geldiğinizde, bu numara olmadan, ben aslında yoğum diyebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• Vergi iadesinde yanlış routing number

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    116 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    393 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler. Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz. Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir. ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. "identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k