ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@crazycells cok cok Tesekkurler!!
-
@crazycells cevap icin cok tesekkur ediyorum. Sizinle ayni zamanda bir avukat’a mail attim bu sabah, kendisinden cevap geldi dedigine gore dosyaya tum formlar icin 2 fotograf koymam yeterliymis. Sizce nasil yapmaliyim? Burada basvuran arkadaslar nasil yaptilar acaba..
-
@cinnamon bana da 2 tane koy dediler ben de 2 tane koydum ama bence garanti altına al benden isterlerse göndereceğim.
-
@cinnamon biz her dosya icin 2ser tane koymustuk.
-
@cinnamon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells cevap icin cok tesekkur ediyorum. Sizinle ayni zamanda bir avukat’a mail attim bu sabah, kendisinden cevap geldi dedigine gore dosyaya tum formlar icin 2 fotograf koymam yeterliymis. Sizce nasil yapmaliyim? Burada basvuran arkadaslar nasil yaptilar acaba..
Dilerseniz Muslu Hukuk Burosu'na sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyorKendileri de 2 tane yeterli diyorsa, bu durumda her belge icin ayri ayri koymaniza gerek yok.
Bu arada bilgisayarinizda fotograf varsa, 6 tanesini 40 sent'e pharmacy'lerden cikartabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/718/pasaport-ve-vize-fotograflarini-ucuza-almanin-yolu -
@crazycells cok tesekkurler, onerdiginiz sayfaya godebiliyorum fakat nasil soru sorabilecegimi bulamadim.
-
Tekrar merhaba @crazycells
2 gun once Amerikan vatandasi ile Amerika"da evlilik yaptim ve simdi gc icin formlari doldurmaya basladim.
Simdilik hersey yolunda fakat emin olamadigim bir konu var o da su; dogum belgesi e-devletten alinsa olur mu yoksa mutlaka uzerinde kirmizi muhur mu olmasi gerek?
Bu soruya sitede bir cevap varsada ben bulamadigim icin size sormak istedim.
Ayrica vukuatli nufus kaydi dogum belgesi olarak kabul ediliyormu ?
Cok tesekkur ederim.. -
@lynbrook e devletten alınan maalesef kabul edilmiyor.Evet Nüfus kayıt örneği doğum belgesi.Amerika da bu belgeyi 2 şekilde temin edebilirsiniz.İlki bulunduğunuz yerde konsolosluk varsa oradan ikincisi ise Türkiyeden bir aile üyeniz Nüfus müdürlüğünden temin edip çevirisini yaptırıp posta yoluyla size göndererek.
-
@Rookie Cok tesekkur ederim..
-
@graombze Tesekkurler
-
@crazycells yine çok güzel paylaşım yapmışsınız biz bu süreci avukat ile birlikte halletmeye çalışıyoruz ama tabi ki içim rahat etmediği için bilgi ve önerileriniz önemli. Sorum şu olacaktı biz ABD ye girişten 90gün içinde evlendik fakat pasaportumda 8 Eylül son yazıyor geçerliliği başvuruyu bu hafta yapacağız inşallah.Bu durum sıkıntı olur mu teşekkürler yardımlarınız için tekrardan
-
@cinnamon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells cok tesekkurler, onerdiginiz sayfaya godebiliyorum fakat nasil soru sorabilecegimi bulamadim.
yeni bir baslik olusturarak soru sorabilirsiniz.
-
@essente, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells yine çok güzel paylaşım yapmışsınız biz bu süreci avukat ile birlikte halletmeye çalışıyoruz ama tabi ki içim rahat etmediği için bilgi ve önerileriniz önemli. Sorum şu olacaktı biz ABD ye girişten 90gün içinde evlendik fakat pasaportumda 8 Eylül son yazıyor geçerliliği başvuruyu bu hafta yapacağız inşallah.Bu durum sıkıntı olur mu teşekkürler yardımlarınız için tekrardan
vize daha once bitebilir, bir sorun olmaz. Vize sadece ABD'ye giris icin lazim.
-
@lynbrook rica ederim süreciniz de bol şans.
-
@crazycells Merhaba, yukarida belirttigim gibi su anda Amerika dayim ve Amerika vatandasiyla evlilik yaptim. Su an 765 formunu dolduruyorum. Formdaki 27.soruda tikandim.cevap olarak c-9 umu ,yada hangisini isaretlemeliyim bilemedim.Bu konuda yardimlarinizi rica ediyorum..
Birde i- 539 formu benim doldurmam gereken bir formu? Gerci sitede bununla ilgili bir sey goremedim fakat emin olmak icin sormak istedim...Her sey icin cok tesekkur ederim.....
-
@lynbrook, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells Merhaba, yukarida belirttigim gibi su anda Amerika dayim ve Amerika vatandasiyla evlilik yaptim. Su an 765 formunu dolduruyorum. Formdaki 27.soruda tikandim.cevap olarak c-9 umu ,yada hangisini isaretlemeliyim bilemedim.Bu konuda yardimlarinizi rica ediyorum..
Birde i- 539 formu benim doldurmam gereken bir formu? Gerci sitede bununla ilgili bir sey goremedim fakat emin olmak icin sormak istedim...Her sey icin cok tesekkur ederim.....
Evet, (c)(9) olmali...
I-539, gocmen olmayan vizelerle alakali bir form, sizin doldurmaniza gerek olmayacak.
-
Merhabalar,
Oncelikle böyle güzel bir konu basligi acarak bizlere ilerlediğimiz bu zorlu sürecte yardimci olduğunuz icin cok teşekkür ederim.
Ben esim ıle Haziran ayi sonlarinda Amerika da evlendim. Kendim Amerika vatandasiyim ve esim burada turıst vizesi ile bulunuyor. İmmigration icin gerekli evraklari hazirliyoruz. Aklimizi karistiran birkac hususta yardiminiza ihtiyac duyduk. Yardimci olursaniz cok seviniriz.Form I-485 Part 8 altindaki 1., 49. ve 55. sorular. Bildiğiniz uzere Turkiye de erkeler zorunlu askerlik gorevı yerine getiriyorlar. Esim de görevini Turkıye de iken ifa ettiği icin, bu sorulara nasıl cevap vermeliyiz?
Diger bir sorum, form I-765 da Part 2 altindaki 27. soruda benim yazmam category codu nedir?
- sorum, gordugum kadari ile her form icin istenen bazi belgeler ve başvuru ücretleri var. Hatta bazi evraklar her form icin ayni. Bu belgeler her form icin ayni dahi olsa, her bir istenen evrak o forma ilistirilerek mi yollanmalı, yoksa her bir evraktan hazirlayip paketin içine koymak yeterli gelir mi? Mesela pasaport fotokopisi hemen hemen her formda isteniyor. Toplam 5 adet fotokopi hazirlanip, her bırı ilgili forma attach mi edilmeli? Ayni sorum ödenecek bedeller hakkında da gecerli. Yani her form bedeli icin ayri bir cek yazip forma mi iliştirmeliyiz yoksa tek bir cek ödenecek bedellerin toplami icin yeterli gelir mi?
Sımdıden cok teşekkürler!
-
@Nur-Sönmez, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar,
Oncelikle böyle güzel bir konu basligi acarak bizlere ilerlediğimiz bu zorlu sürecte yardimci olduğunuz icin cok teşekkür ederim.
Ben esim ıle Haziran ayi sonlarinda Amerika da evlendim. Kendim Amerika vatandasiyim ve esim burada turıst vizesi ile bulunuyor. İmmigration icin gerekli evraklari hazirliyoruz. Aklimizi karistiran birkac hususta yardiminiza ihtiyac duyduk. Yardimci olursaniz cok seviniriz.Form I-485 Part 8 altindaki 1., 49. ve 55. sorular. Bildiğiniz uzere Turkiye de erkeler zorunlu askerlik gorevı yerine getiriyorlar. Esim de görevini Turkıye de iken ifa ettiği icin, bu sorulara nasıl cevap vermeliyiz?
Diger bir sorum, form I-765 da Part 2 altindaki 27. soruda benim yazmam category codu nedir?
- sorum, gordugum kadari ile her form icin istenen bazi belgeler ve başvuru ücretleri var. Hatta bazi evraklar her form icin ayni. Bu belgeler her form icin ayni dahi olsa, her bir istenen evrak o forma ilistirilerek mi yollanmalı, yoksa her bir evraktan hazirlayip paketin içine koymak yeterli gelir mi? Mesela pasaport fotokopisi hemen hemen her formda isteniyor. Toplam 5 adet fotokopi hazirlanip, her bırı ilgili forma attach mi edilmeli? Ayni sorum ödenecek bedeller hakkında da gecerli. Yani her form bedeli icin ayri bir cek yazip forma mi iliştirmeliyiz yoksa tek bir cek ödenecek bedellerin toplami icin yeterli gelir mi?
Sımdıden cok teşekkürler!
-
Ordu icin 1. 49. ve 55. sorulara "yes" deyin ve 14. kisimda aciklama yapin.
-
(c)(9)
-
Zaten sadece iki ucret var, I-130 ucreti ve I-485 ucreti. Diger formlar I-485 ile gonderilince ucretsiz olacak, bu miktarlari birlestirebilirsiniz de ayri da gonderebilirsiniz. Bu konuda sorun cikmiyor. Belgelere gelince de buyuk ihtimal tek bir ornek gonderseniz de sonuc cok degismeyecek ama ben yine de garanti olsun diye butun formlar icin ayri ayri birer kopya gondermenizi tavsiye ederim.
-
merhaba, vize oturum süresi bitmeye yakın bir evlilik yapılsa fakat yasal süreç için mahkeme adımına geçilmemiş olsa bu durumda oturumun uzama durumu nedir, bilgi verebilecek var mı? yani yasal oturum bitiyor ama aynı zamanda evlisin amerikan vatandaşıyla ama green card için mahkeme sürecine başvurmadın. bu durumda yine de oturum talep etme hakkı doğuyor mu?
-
@CRAZYCELLS Tekrar merhabalar...Oncelikle size ne kadar tesekkur etsem yetmez.Yine isin icinden cikamadigim yerler var.
1-- Form 130, part 4, sayfa 8 in 61a ve 61b sorularinin cevabini ne yazmaliyim. Ben su an NewYork dayim.
2-- Formlari komputurde yaziyorum fakat bazi kisimlari komputur yazmiyor , bu kisimlari sonra elle doldursam olurmu,yani formun bir kismi komputur , birk ismi elle yazilsa sorun olurmu?
Gercekten sabriniz icin size minnettarim..
Tesekkurler...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum