Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kafama hep ev konusu takılıyor Austinde. Houstonda ev bakıyorum 300K fiyata çevresi her nevi 8-9 puan okul olan yenilenmiş güzel evler var, aynı fiyata Austin'e bakıyorum eski, ilk okulu iyiyse ortası kötü o da iyiyse lisesi kötü bölgeler. Austin her yönü ile bize en uygun şehir ama işte bu kurcalıyor kafamı. Kiralarda da durum benzer hatta daha vahim. Maaş ortalamalarına bakıyorum aslında çokta fark etmiyor. Bilişim ve teknoloji üzerine çalışıyorum Austin daha iyi merkez bu konuda deniyor ama Houston büyük daha çok iş var da diyorlar.


  • @levendt1 bence houston ve austin'deki IT alanındaki iş olanakları bir değil. Houston'da maaşlar çok daha düşük görünüyor. Ayrıca, doğrudan yazılım & bilişim sektöründe hizmet gösteren firmaların ilanları daha çok Ausitin'de. Houston'da ise asıl işi bu sektör olmayan firmaların IT departmanlarında iş oluyor genelde. Zaten ücret skalasının düşük olması da bu yüzden. Kaynak olarak indeed ve benzeri iş arama sitelerini baz alıyorum.

    Okul puanı konusunda bir şey diyemeyeceğim. Pek ilgi alanıma girmiyor 🙂


  • Bende yaklaşık 20 yıldır yazılım üzerine çalışıyorum. İnşallah bu sene olurda kazanırsak ilk hedefim Austin olacak.
    İş konularında söylenenler biraz içimi ferahlattı doğrusu. Ben daha karamsar bakıyordum olaya.
    Malum buradaki tecrübenizi gözardı ettikleri vs bir çok yerde bahsedilen şeyler.


  • @umutaga Merhaba, bence ne karamsar ne de olumlu olun. 1 senedir yazılım sektöründe iş arıyorum. Tabii full time 1 sene her gün iş başvurusu yapmadım. Bazı dönemler geçimimi sağlamak için de Lyft yaptım. O yüzden cebiniz de yeterli miktarda paranız yok ise ve şansınız da iyi yoksa (şans demek istiyorum bazen overqualified oluyorsunuz bazen karşınızdaki o gün havasında olmuyor) iyi plan yapıp gelmeniz ve kesinlikle ucuz bir şehirden başlamanız. San Francisco yu da denedim, çok pahalı artı iş bulmanız daha da zor. Orda çok mühendis var ve yarış daha zor.

    Lyft konusunda da şunu söylemek istiyorum, ücretleri gitgide düşürüyorlar, 1 sene önce 125 ride 300 dolar bonus verir iken şu an vermiyor, önceden mile başına 79 cent verir iken, şu an 46 cent veriyor (burda Lyft yapan arkadaşlar niye öyle diyosun zamana verilen ücret artı min/0.19 dan 0.21 cent oldu ve kullanıcıyı kabul ettiğin anda ücretlendirmeye başladı diyeceklerdir fakat bugun bir arkadaş paylaştı normal de alması gereken 26 dolar iken 21 dolar almış çünkü adam aldığı nokta kendisine çok yakındı). Ve bir de şu var, 1 sene ehliyet kuralı. Bu konu da bazen esnek davranıyorlar ama gördüğüm kadarıyla yaza doğru esnekler yani 1 sene ehliyetiniz olmadan 1 aylık iken bile hemen Lyft e başvurup kabul edilebiliyorsunuz. Uber de hiç böyle bir şey duymadım, çok katılar.

  • Yasaklı

    @mutlu, içinde söyledi: Texas, Austin

    Lyft konusunda da şunu söylemek istiyorum, ücretleri gitgide düşürüyorlar, 1 sene önce 125 ride 300 dolar bonus verir iken şu an vermiyor, önceden mile başına 79 cent verir iken, şu an 46 cent veriyor (burda Lyft yapan arkadaşlar niye öyle diyosun zamana verilen ücret artı min/0.19 dan 0.21 cent oldu ve kullanıcıyı kabul ettiğin anda ücretlendirmeye başladı diyeceklerdir fakat bugun bir arkadaş paylaştı normal de alması gereken 26 dolar iken 21 dolar almış çünkü adam aldığı nokta kendisine çok yakındı). Ve bir de şu var, 1 sene ehliyet kuralı. Bu konu da bazen esnek davranıyorlar ama gördüğüm kadarıyla yaza doğru esnekler yani 1 sene ehliyetiniz olmadan 1 aylık iken bile hemen Lyft e başvurup kabul edilebiliyorsunuz. Uber de hiç böyle bir şey duymadım, çok katılar.

    Ben Lyft'e geçici ehliyetle başvurdum şu kağıtla 🙂 "1 yıldan uzun zamandır ehliyet sahibi misin" dedi buna "Evet" deseydim bilgileri istiyordu "Hayır" dedim ertesi gün onaylandı. Çok sürücü oldukça birim fiyatların düşmesi şaşırtıcı değil şimdi bilişim sektöründe 1 milyon adam daha olsa ABD'de oradaki maaşlar da geriye doğru gidecektir standart ekonomi mantığı.

    Ve dediğiniz gibi iş bulmak hem çok kolay hem değil. Ben resumede "Google" olmasına rağmen interview daveti konusunda bile zorlanıyorum 2.5 ayı devirdik en ciddi görüşme sürecini yine Google'la yaşadım ve olumsuz sonuçlandı...

    @levendt1 çok açık söyleyelim ki Austin ucuz bir şehir değil. Hatta burada uzun yıllardır yaşayanlar pahalı olduğunu söylüyor net olarak Houston daha ucuz. Dallas daha ucuz... İyi okullar için kentin kuzey batısına bakmalısınız


  • Lyft, DoorDash vs iş bulana kadar masraflarıda minimumda tutarak bir şekilde tutunulabilir sanırım yinede.
    İş konusunda ben birazda şans olduğunu düşünüyorum. Houston ve Dallas daha ucuz şehirler demişsiniz. Sanırım bu durumda bu ikisinden birini değerlendirmek daha doğru olur.En azından İngilizce'yi sağlamlaştırana kadar.
    Ancak kafamdaki bir soruda şu ki Austin'de yazılım sektörünün daha gelişkin olduğu söyleniyor. Bu durumda kendi işimi bulma şansımda Dallas/Houston'a göre daha yüksek. Bilemedim şimdi 🙂


  • @mutlu, içinde söyledi: Texas, Austin

    yüzden cebiniz de yeterli miktarda paranız yok ise ve şansınız da iyi yoksa (şa

    1 sene çok uzun bir süre. Ben oraya yerleşenlerin çoğunun 1 sene idare edecek parayla gitiklerini sanmıyorum.Elbette Lyft vs işler (ücretleri düşsede) hayatı idame ettirmeye yetiyorsa sorun yok.
    Nitekim bir süre zorluklar yada kısıtlı hayat yaşamak göze alınarak gelinmeli.


  • Dallas ve Austin arasında kararsızlık yaşayan IT sektöründen biri olarak, gidenler kısaca acaba neden mesela Dallas değil de Austin tercih ettiklerini öğrenebilirmiyiz? Araştırdığım kadarıyla ki yanlış bir izlenim de edinmiş olabilirim Dallas daha çok iş imkanına sahip bir yer. Austin ise daha sosyal hayata sahip bir yer. @coder beyin de dediği gibi IT alanında birebir şirketler mevcutmuş ama bu tek başına yeterli bir sebepmidir çözemedim.


  • @omertug teknik yeterlilikte olan birisi her iki sehirde de is bulabilir. Ayrica teknik yeterlilik de olsa bir surecin isledigini ve numbers game olayini unutmayin. Gelmeden is bulmak da var 1 sene sonra is bulmak da. Dallas 1 tik daha ucuz diyorlar. Austin cok renkli ve sosyal anlamda hareketli. Dallasi gormedim ama Austinden yesil olamaz:) Burada pek cok buyuk firmanin birden fazla merkezi var. Ozellikle Apple, IBM, Indeed vb yatirim yapiyor. Startup sayisi da hic az degil.
    Her iki sehir de it isleri acisindan ilk 10da.


  • @caglaror Karsi cevap olarak, Amerika'da is=hersey demektir. Demek istedigim full-time ve benefitleri olan bir ise gecmek icin 3-4 eyalet yana kayilabilir. Kaldi ki Dallas-Austin arasi Ankara-Istanbuldan kisa, yada Ankara-Adana'dan kisa, ya da Istanbul-Izmir'den kisa. Ben CA'dan TX a is imkani fazla diye geldim. Iyi de etmisim, simdi is bulsam ayni hafta North Carolina'a gocerim. ProGocmen olmaya az kaldi 🙂
    Is onemli, ayni eyalette cok rahat tasinirsiniz. 3-4k maas her turlu tasinmayi tolore eder.


  • @caglaror Amerika olayını güzel özetlemişsiniz, size katılıyorum 🙂 teşekkürler. İlk gidiş ilk yerleşme o ilk tek atımlık barutumuz var ya işte o şu an kararımızı etkiliyor.

  • Yasaklı

    @omertug Lyft yapar desteklersin dert etme 45 gün ayakta kal yeter 🙂

  • Yasaklı

    @omertug para olarak 45 gün, psikoloji olarak 500 güne yetecek şekilde gel sen 🙂 Bak 3 ay geçti elde var sıfır


  • @omertug O barutu kullanmis birisi olarak yazdim 🙂
    Erken konusmak istemiyorum ama is varsa barutsuz da olabilir 🙂


  • Amerika'da mevcut IT isleri buyuk oranda "contract" sozlesmeli, "permanent" degil. Contract isleri herhangi bir eyaletde olabilir. Dolayisiyla Houston'a, Austin'a, San Fransisco'ya tasinayim orada is bakayim dusuncesi dogru bir strateji degil. Nerede yasarsaniz yasayin is lokasyonu konusunda flexible olmak lazim hele ki US tecrubeniz hic yoksa. O yuzden kendinizi sinirlamayin Austin veya SF veya NYC diye. CV'inizi ABD'nin her yerine, uygun her is icin gonderin. Aradiklarinda I'm flexible on the location; definitely willing to relocate; turu seyler soyleyin. Isi alana dek herseyi soyleyin. Kendinizi yasadiginiz sehirde ki lokal sirketlerle sinirlamak akillica degil. Ornegin, Houston'da yasarken Austin'da is bakin ya da Austin'da yasarken Houston'da bakin. Bunlar IT'de calisan herkesin yaptigi seyler.


  • @caglaror @newman evet esnek olmak güzel bir düşünce biçimi, tavsiyeleriniz için teşekkürler. Açıkçası çocuk nedeniyle ancak okul aralarında (middle>high gibi) uygun olur diye düşünüyorum.
    @mhepekiz sabır konusunda alışkınız 🙂 malum GCyi 1 senedir bekliyoruz. Şimdilik sizlerin tecrübelerinden kendimize pay çıkarıyoruz.


  • depoda calismak yada lyft yapmak kabul olarak gelip, psikolojiyi ona gore hazirlayip, firsatlari degerlendirmek icin de bir o kadar motivasyonlu olmak lazim... Sonrasi geliyor...

    ama ne olursa olsun dili toparlamak lazim...


  • @levendt1 Austin de belli belirsiz de olsa okullarin puanlarinin benzer sekilde yukseldigi ve dustugu bolgeler var. Maalesef oturanlarin profili de paralellik gosteriyor. Tabii ev/kira fiyatlari da.
    Trulia'dan North Farmers Road (Ranch Road) 620 uzerindeki evlere ve okullara bakabilir misin? 8 ve uzeri okullarin oldugu muhit ayni zamanda kaliteli ya da orta uzeri bir profil ciziyor. Ama okul puanlarina cok takilmayin bence. Asil olan genel olarak suc oranin dusuk olmasi ve diger olanaklar (market vb). ABD demek mesafe ve benzin demek o yuzden merkeze uzakliga cok aldirmayin derim.

  • ⭐⭐

    Austin'den bir fotoğraf...

    alt metni


  • hayy mübarek ne kadar güzel duruyor havasına kurban oldugum :D:D allahım sen konuyu biliyorsun 😃 amin.


Benzer Başlıklar

  • 76
  • 125
  • 34
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum