Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Texas, Austin

Texas
642 177 82.6k 161

  • @umutaga Merhaba, bence ne karamsar ne de olumlu olun. 1 senedir yazılım sektöründe iş arıyorum. Tabii full time 1 sene her gün iş başvurusu yapmadım. Bazı dönemler geçimimi sağlamak için de Lyft yaptım. O yüzden cebiniz de yeterli miktarda paranız yok ise ve şansınız da iyi yoksa (şans demek istiyorum bazen overqualified oluyorsunuz bazen karşınızdaki o gün havasında olmuyor) iyi plan yapıp gelmeniz ve kesinlikle ucuz bir şehirden başlamanız. San Francisco yu da denedim, çok pahalı artı iş bulmanız daha da zor. Orda çok mühendis var ve yarış daha zor.

    Lyft konusunda da şunu söylemek istiyorum, ücretleri gitgide düşürüyorlar, 1 sene önce 125 ride 300 dolar bonus verir iken şu an vermiyor, önceden mile başına 79 cent verir iken, şu an 46 cent veriyor (burda Lyft yapan arkadaşlar niye öyle diyosun zamana verilen ücret artı min/0.19 dan 0.21 cent oldu ve kullanıcıyı kabul ettiğin anda ücretlendirmeye başladı diyeceklerdir fakat bugun bir arkadaş paylaştı normal de alması gereken 26 dolar iken 21 dolar almış çünkü adam aldığı nokta kendisine çok yakındı). Ve bir de şu var, 1 sene ehliyet kuralı. Bu konu da bazen esnek davranıyorlar ama gördüğüm kadarıyla yaza doğru esnekler yani 1 sene ehliyetiniz olmadan 1 aylık iken bile hemen Lyft e başvurup kabul edilebiliyorsunuz. Uber de hiç böyle bir şey duymadım, çok katılar.

  • Yasaklı

    @mutlu, içinde söyledi: Texas, Austin

    Lyft konusunda da şunu söylemek istiyorum, ücretleri gitgide düşürüyorlar, 1 sene önce 125 ride 300 dolar bonus verir iken şu an vermiyor, önceden mile başına 79 cent verir iken, şu an 46 cent veriyor (burda Lyft yapan arkadaşlar niye öyle diyosun zamana verilen ücret artı min/0.19 dan 0.21 cent oldu ve kullanıcıyı kabul ettiğin anda ücretlendirmeye başladı diyeceklerdir fakat bugun bir arkadaş paylaştı normal de alması gereken 26 dolar iken 21 dolar almış çünkü adam aldığı nokta kendisine çok yakındı). Ve bir de şu var, 1 sene ehliyet kuralı. Bu konu da bazen esnek davranıyorlar ama gördüğüm kadarıyla yaza doğru esnekler yani 1 sene ehliyetiniz olmadan 1 aylık iken bile hemen Lyft e başvurup kabul edilebiliyorsunuz. Uber de hiç böyle bir şey duymadım, çok katılar.

    Ben Lyft'e geçici ehliyetle başvurdum şu kağıtla :) "1 yıldan uzun zamandır ehliyet sahibi misin" dedi buna "Evet" deseydim bilgileri istiyordu "Hayır" dedim ertesi gün onaylandı. Çok sürücü oldukça birim fiyatların düşmesi şaşırtıcı değil şimdi bilişim sektöründe 1 milyon adam daha olsa ABD'de oradaki maaşlar da geriye doğru gidecektir standart ekonomi mantığı.

    Ve dediğiniz gibi iş bulmak hem çok kolay hem değil. Ben resumede "Google" olmasına rağmen interview daveti konusunda bile zorlanıyorum 2.5 ayı devirdik en ciddi görüşme sürecini yine Google'la yaşadım ve olumsuz sonuçlandı...

    @levendt1 çok açık söyleyelim ki Austin ucuz bir şehir değil. Hatta burada uzun yıllardır yaşayanlar pahalı olduğunu söylüyor net olarak Houston daha ucuz. Dallas daha ucuz... İyi okullar için kentin kuzey batısına bakmalısınız


  • Lyft, DoorDash vs iş bulana kadar masraflarıda minimumda tutarak bir şekilde tutunulabilir sanırım yinede.
    İş konusunda ben birazda şans olduğunu düşünüyorum. Houston ve Dallas daha ucuz şehirler demişsiniz. Sanırım bu durumda bu ikisinden birini değerlendirmek daha doğru olur.En azından İngilizce'yi sağlamlaştırana kadar.
    Ancak kafamdaki bir soruda şu ki Austin'de yazılım sektörünün daha gelişkin olduğu söyleniyor. Bu durumda kendi işimi bulma şansımda Dallas/Houston'a göre daha yüksek. Bilemedim şimdi :)


  • @mutlu, içinde söyledi: Texas, Austin

    yüzden cebiniz de yeterli miktarda paranız yok ise ve şansınız da iyi yoksa (şa

    1 sene çok uzun bir süre. Ben oraya yerleşenlerin çoğunun 1 sene idare edecek parayla gitiklerini sanmıyorum.Elbette Lyft vs işler (ücretleri düşsede) hayatı idame ettirmeye yetiyorsa sorun yok.
    Nitekim bir süre zorluklar yada kısıtlı hayat yaşamak göze alınarak gelinmeli.


  • Dallas ve Austin arasında kararsızlık yaşayan IT sektöründen biri olarak, gidenler kısaca acaba neden mesela Dallas değil de Austin tercih ettiklerini öğrenebilirmiyiz? Araştırdığım kadarıyla ki yanlış bir izlenim de edinmiş olabilirim Dallas daha çok iş imkanına sahip bir yer. Austin ise daha sosyal hayata sahip bir yer. @coder beyin de dediği gibi IT alanında birebir şirketler mevcutmuş ama bu tek başına yeterli bir sebepmidir çözemedim.


  • @omertug teknik yeterlilikte olan birisi her iki sehirde de is bulabilir. Ayrica teknik yeterlilik de olsa bir surecin isledigini ve numbers game olayini unutmayin. Gelmeden is bulmak da var 1 sene sonra is bulmak da. Dallas 1 tik daha ucuz diyorlar. Austin cok renkli ve sosyal anlamda hareketli. Dallasi gormedim ama Austinden yesil olamaz:) Burada pek cok buyuk firmanin birden fazla merkezi var. Ozellikle Apple, IBM, Indeed vb yatirim yapiyor. Startup sayisi da hic az degil.
    Her iki sehir de it isleri acisindan ilk 10da.


  • @caglaror Karsi cevap olarak, Amerika'da is=hersey demektir. Demek istedigim full-time ve benefitleri olan bir ise gecmek icin 3-4 eyalet yana kayilabilir. Kaldi ki Dallas-Austin arasi Ankara-Istanbuldan kisa, yada Ankara-Adana'dan kisa, ya da Istanbul-Izmir'den kisa. Ben CA'dan TX a is imkani fazla diye geldim. Iyi de etmisim, simdi is bulsam ayni hafta North Carolina'a gocerim. ProGocmen olmaya az kaldi :)
    Is onemli, ayni eyalette cok rahat tasinirsiniz. 3-4k maas her turlu tasinmayi tolore eder.


  • @caglaror Amerika olayını güzel özetlemişsiniz, size katılıyorum :) teşekkürler. İlk gidiş ilk yerleşme o ilk tek atımlık barutumuz var ya işte o şu an kararımızı etkiliyor.

  • Yasaklı

    @omertug Lyft yapar desteklersin dert etme 45 gün ayakta kal yeter :)

  • Yasaklı

    @omertug para olarak 45 gün, psikoloji olarak 500 güne yetecek şekilde gel sen :) Bak 3 ay geçti elde var sıfır


  • @omertug O barutu kullanmis birisi olarak yazdim :)
    Erken konusmak istemiyorum ama is varsa barutsuz da olabilir :)


  • Amerika'da mevcut IT isleri buyuk oranda "contract" sozlesmeli, "permanent" degil. Contract isleri herhangi bir eyaletde olabilir. Dolayisiyla Houston'a, Austin'a, San Fransisco'ya tasinayim orada is bakayim dusuncesi dogru bir strateji degil. Nerede yasarsaniz yasayin is lokasyonu konusunda flexible olmak lazim hele ki US tecrubeniz hic yoksa. O yuzden kendinizi sinirlamayin Austin veya SF veya NYC diye. CV'inizi ABD'nin her yerine, uygun her is icin gonderin. Aradiklarinda I'm flexible on the location; definitely willing to relocate; turu seyler soyleyin. Isi alana dek herseyi soyleyin. Kendinizi yasadiginiz sehirde ki lokal sirketlerle sinirlamak akillica degil. Ornegin, Houston'da yasarken Austin'da is bakin ya da Austin'da yasarken Houston'da bakin. Bunlar IT'de calisan herkesin yaptigi seyler.


  • @caglaror @newman evet esnek olmak güzel bir düşünce biçimi, tavsiyeleriniz için teşekkürler. Açıkçası çocuk nedeniyle ancak okul aralarında (middle>high gibi) uygun olur diye düşünüyorum.
    @mhepekiz sabır konusunda alışkınız :) malum GCyi 1 senedir bekliyoruz. Şimdilik sizlerin tecrübelerinden kendimize pay çıkarıyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    depoda calismak yada lyft yapmak kabul olarak gelip, psikolojiyi ona gore hazirlayip, firsatlari degerlendirmek icin de bir o kadar motivasyonlu olmak lazim... Sonrasi geliyor...

    ama ne olursa olsun dili toparlamak lazim...


  • @levendt1 Austin de belli belirsiz de olsa okullarin puanlarinin benzer sekilde yukseldigi ve dustugu bolgeler var. Maalesef oturanlarin profili de paralellik gosteriyor. Tabii ev/kira fiyatlari da.
    Trulia'dan North Farmers Road (Ranch Road) 620 uzerindeki evlere ve okullara bakabilir misin? 8 ve uzeri okullarin oldugu muhit ayni zamanda kaliteli ya da orta uzeri bir profil ciziyor. Ama okul puanlarina cok takilmayin bence. Asil olan genel olarak suc oranin dusuk olmasi ve diger olanaklar (market vb). ABD demek mesafe ve benzin demek o yuzden merkeze uzakliga cok aldirmayin derim.

  • ⭐⭐

    Austin'den bir fotoğraf...

    alt metni


  • hayy mübarek ne kadar güzel duruyor havasına kurban oldugum :D:D allahım sen konuyu biliyorsun :D amin.


  • Austin'de yaşayan arkadaşlar ( @caglaror , @mhepekiz ve bilmediğim diğerleri) , hayat nasıl gidiyor? Düzenler oturdu mu? Austin'de yaşam beklediğiniz gibi mi? iyi ve kötü yanları neler? biraz bir şeyler biriktirmişsinizdir diye düşünüyorum. vakit bulunca paylaşırsanız çok seviniriz. :)


  • @coder
    Ana basliklar altinda,

    Is Olanaklari - Gelir Kaynagi
    IT alaninda is bulamadim, 2 teknik mulakattan gecemedim, Lyft yapiyorum geliri gecinmeye yetiyor. Biraz zamana biraktik. Her yerde surekli Hiring Now ilanlari gorursunuz. Bekarlar icin bu anlamda da cennet ;)

    Sosyal Yasanti ve Sehir
    Austin cok renkli ve canli bir sehir, her hafta 1-2 festival var. Universiteler nufus yas ortalamasini cok asagi cekiyor ve piyasayi canlandiriyor. Apple, Google, Facebook, IBM gibi firmalarin binalari ve complexleri var, Indeed Austin merkezli bir sirket 4 ana binasi ve bir suru ek binasi var. Apple dev gibi bir HQ binasi kurmayi planliyor (hali hazirda 3 complexi var). Her gun Lyft rider olarak en az 1 yazilimci aliyorum.
    Street food cok yaygin, canli muzik desen cenneti, barlar sokagi gibi cok sokak var. SF gibi les bir trafigi ve kesmekes bir downtown yok. DT cok duzenli.
    Icinden nehir(ler) geciyor. Denize 3 saat mesafede. Birazcik sicak ama Houston gibi nemli degil diyorlar.
    Blue city in red state.

    Yillarca tek tek gidilse bitmeyecek sayida restoran ve yemek-icmek dukkani var (?).

    Her yerde tekne, jetski, kayak gorebilirsiniz.

    Son derece yesil bir sehir.

    Tecrubeli yazilimci mutlaka listede SF, Bayarea, Seattle gibi yerlerin onune burayi yazsin . Dallas ile kiyaslamali, ama buraya gelince Dallas1.5 saat. Is bulununca orasi da olur.


  • @caglaror çok değerli bilgiler bunlar teşekkürler. İş imkanlarının yanısıra şehir olarak da sevilesi bir yer gibi görünüyor. tecrübeli bir yazılımcı olarak ilk tercihim, yerleşirim diye düşünüyorum bakalım :)

    şaka bir yana, ocak ayında Austin’e yerleşecek şekilde yapıyorum planlarımı.


Benzer Başlıklar

  • Texas yollarında hız limiti

    Texas
    19
    4 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    meiloM
    @saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
  • Texas,Dallas

    Texas
    146
    10 Oy
    146 İleti
    15k Bakış
    M
    Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
  • 2017 Harvey Kasirgasi - Texas

    Texas
    34
    1 Oy
    34 İleti
    7k Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    //////////////
  • Texas

    Sabitlendi Texas dallas houston texas
    76
    1
    3 Oy
    76 İleti
    13k Bakış
    kaanvercettiK
    Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum) Haber kaynagi olarak da bunu buldum: https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum