[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@crazycells dediğiniz gibi bordo pasaport cıkarttırdım ais kaydımdaki bilgileri de bordo pasaport numaram ile değiştirdim.Telefonda görüştüğüm hanımefendi pek emin değildi bilgileri değiştirip değiştirmeme konusunda neyse ben bi sorayım dediğimde ise bordo bilgilerinizi girdim değiştirme işlemi bir kez yapılıyor geri silemem dedi. Ds260 formumda yeşil pasaport numaram vardı.Yanlış mı yaptım?
-
@Basak, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Sağlık kontrolünden aldığım açılmaması gereken zarfın kapağı kendiliğinden açıldı ben de kendi yapıskanı ile geri kapattım.Problem olur mu?
Eger icinden belge dusmediyse sorun olmamasi lazim.
-
@Basak, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@crazycells dediğiniz gibi bordo pasaport cıkarttırdım ais kaydımdaki bilgileri de bordo pasaport numaram ile değiştirdim.Telefonda görüştüğüm hanımefendi pek emin değildi bilgileri değiştirip değiştirmeme konusunda neyse ben bi sorayım dediğimde ise bordo bilgilerinizi girdim değiştirme işlemi bir kez yapılıyor geri silemem dedi. Ds260 formumda yeşil pasaport numaram vardı.Yanlış mı yaptım?
Yok, problem degil. Mulakata yeni pasaportla gireceginiz icin bundan sonraki belgelerde bu pasaport bilgilerinin yer almasi daha dogru olur.
-
Merhabalar. Bir sorun olacak konsolosluktan gelen kagitta Occupation yazan yerin karsisinda “Engineer, survey/map science” yaziyor fakat ben ucak teknisyeniyim. Bu bir sikinti yaratir mi?
-
Mülakata için istenen belgelerde DV sonuç sayfasının çıktısı, DS260 confirmation vs.çıktısı diye bir belge yok değil mi? Konsolosluktan gelen mailde de yazmıyor ama sanki burada böyle bir yazışma olmuştu diye hatırlıyorum. Götüren biri olmuştu da istemediler mi demişti? Hatırlayan var mı acaba?
-
@dnzyldrm, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar. Bir sorun olacak konsolosluktan gelen kagitta Occupation yazan yerin karsisinda “Engineer, survey/map science” yaziyor fakat ben ucak teknisyeniyim. Bu bir sikinti yaratir mi?
Sorun degil, kendileri uygun gordukleri bir kategoriye tasimislar sizi.
-
@barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Mülakata için istenen belgelerde DV sonuç sayfasının çıktısı, DS260 confirmation vs.çıktısı diye bir belge yok değil mi? Konsolosluktan gelen mailde de yazmıyor ama sanki burada böyle bir yazışma olmuştu diye hatırlıyorum. Götüren biri olmuştu da istemediler mi demişti? Hatırlayan var mı acaba?
Eger AIS kaydina yazmadiysaniz, DS260 formunun nosunun yazili oldugu barkodlu sayfasi goturmenizi tavsiye ederim. Ozellikle sonradan olusturulan, actirilan veya degisiklik yapilan DS-260 formlarini bazen bulmalari sorun olabiliyor, sizin gotureceginiz barkod kendilerine yardimci olur.
-
Merhabalar,
Bu gün Mülakatım vardı ve eksik belge aldım fakat eksik belge verilme nedeni ise bana garip geldi Yoğun olduklarından dolayı 2 veya 4 hafta içinde bizden mail alıcaksınız orada sorularımıza cevap verip pasaportunuzu yollayınız dedi. Eksik belgede ise idari ve pasaport seçiliydi böyle bir duruma düşen oldumu -
pasaportsuz gitmemişsinizdir peki idari seçili olması nedir, sordunuz mu ?
-
@Ali1990 pasaportunuzun tipi umuma mahsus dışında bir tip miydi? bir de geçerlilik süresi ne zamana kadardı?
-
@keysnambır selam, Pasaport bana umuma mahsus ve 2028 yılına kadar geçerliydi biraz önce mail aldım mailde ds-5535 yollandı bunu doldurup yollamam isteniyor şuan. Hiç böyle birşey yaşayan oldumu acaba bugün bu arada çok yoğundu konsolosluk çıkarken yetkili birine sordum yoğun olduklarında soruları mail ile yönlendiriyolarmış ama benim sürecimi nasıl etkiler hiç bir fikrim yok çünkü pasaportu bana bıraktı ve ais kaydımı almadılar
-
@Ali1990 valla bir yerde şöyle bir detaya rastladım, bence hemen o formu doldurup gönderin...ben ds 260 ı açtırdığımda benden sosyal medya hesaplarını da istemişti... Umarım işinize yarar, siz yiner araştırın..kolay gelsin... " alıntıdır" Ds 5535 formu 2017 yılının sonlarına doğru ortaya çıkmış bir şey. Vize kategorisi gözetmeksezin ABD Konsolosluğu tarafından doldurulması istenebilir. Formun istenmesindeki amaç kişinin geçmişi ve sosyal medya hesaplarını daha detaylı araştırmak. Dönemin devlet başkanın tavsiyesiyle bu DS 5535 formu, vize başvurularinda ek belge olarak istenmeye başladı.
Öncelikle aktaralım bu form herkes tarafından doldurulmuyor. Bir sebepten dolayı seçilen kişilerden isteniyor. Yani konsolosluktan şahsınıza özel talep gelmediği sürece doldurmanıza gerek yok. Öbür taraftan da sizden bu form isteniliyor diye dünyanın sonu geldi demek de olmuyor.
Bu form yeri geldiğinde Green Card Vizlerinde de istenilebiliyor. Yine de merak edecek bir şey yok. Form son derece basit bir mantık üstüne kurulu.
Peki formda neler isteniyor?
Sürece giren bir çoğunuz zaten DS260 doldurdu. Formda sorular aşağı yukarı aynı. DS260’da verdiğiniz cevapların aynısını DS 5535’te verdiğinizden emin olun. Çelişkili bilgi dolayısıyla herhangi gereksiz bir şüphe uyanmasın diye dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.
Sorulanlar sırasıyla şunlar,
Ad, soyad, doğum tarihi, başvurulan vize kategorisi (çekiliş green card vizesi için DV Lottery Visa)
Son 15 yılda bulunduğunuz başka ülke oldu mu? Liste olarak yazın (yer-tarih-kim ödedi-kalış süresi şeklinde)
Vize başvurüsnda kullandığınızdan başka, daha önce var olmuş olan başka bir pasaportunuz var mıydı? Varsa verildiği ülke ve psaport numarası neydi.
Akrabalar kısmında isimler ve doğunm tarihleri soruluyor. Öncelikle kardeşler(yaşayan ya da vefat etmiş), devamında çocuklar (yaşayan ya da vefat etmiş) ve son olarak da eşler (eski ve güncel).
Son 15 yıl içinde yaşadığınız adresler [Daha önce DS260’ta bunu doldurduğunuz için, bu kısmı boş geçebilirsiniz]
Son 5 yıl içinde kullandığınız telefon numaraları
Son 5 yıl içinde kullandığınız email adresleri
Son 5 yıl içinde kullandığınız sosyal medya hesaplarınızın listesi (Platform adı ve kullanıcı adınız şeklinde)
İmza ve tarih (tarih ay/gün/yıl şeklinde)
Hepsi bu kadar. Elle dolduracaksınız ve posta ile gittiğiniz konsolosluğa göndereceksiniz. -
@arkben teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ama sanırım posta yoluyla değilde mail yoluyla word dosyası formatında istiyorlar
-
@Ali1990 siz elbette size gelen talimata göre hareket edin, kolay gelsin...
-
@Ali1990, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar,
Bu gün Mülakatım vardı ve eksik belge aldım fakat eksik belge verilme nedeni ise bana garip geldi Yoğun olduklarından dolayı 2 veya 4 hafta içinde bizden mail alıcaksınız orada sorularımıza cevap verip pasaportunuzu yollayınız dedi. Eksik belgede ise idari ve pasaport seçiliydi böyle bir duruma düşen oldumuGecmis olsun, su surece asina olmalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1567/fy2019-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlemSimdi yapmaniz gereken email ile elinizdeki formu doldurup kendilerine gondermek ve konsolosluktan haber beklemek.
-
@Ali1990 bu arada durumunuza ilişkin forumumuzdaki uygun başlığı atlamışım, en doğru yol gösterici burada yazmaktadır zaten...tekrar kolay gelsin..
-
Bu ileti silindi! -
@koç, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@crazycells herkese merhaba. Forumun yeni üyesiyim. Daha doğrusu sadece buradaki yazıları okuyan taraftaydım. Benim case numberim 2020EU00000XXX. 23 ağustosta Kcc'ye gerekli belgeleri taratıp yolladım ve onlardan da received diye mail aldım. Ancak hala mülakat tarihine ilişkin mail atmadılar. http://www.dvlottery.state.gov. sitesinden de kontrol ettim ancak mülakat tarihine ilişkin bir bilgi yok. 2 haftada herhangi bir email gelmemesi normal mi?
Karisiklik olmamasi icin DV-2020 konusunu kullanmalisiniz. Bu konu DV-2019 sureci icin.
-
Bugün sabah 8'de mulakatim vardı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı, your Visa is approved cümlesini duyarak mutlu bir şekilde ayrıldım. 🙂 Süreci tamamlamamdaki en büyük katkı tabiki @crazycells 'in, her soruya bu kadar sabırla, karşılık beklemeden yanıt vermek ancak gerçekten iyi bir insan olmakla mümkün, kendisine ve diğer yardimci olan arkadaşlara çok teşekkürler..
-
@caglarcan gözünüz aydın...başarılar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum