Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Valla teşekkür ederim içime su serptiniz.


  • Sağlık kontrolünden aldığım açılmaması gereken zarfın kapağı kendiliğinden açıldı ben de kendi yapıskanı ile geri kapattım.Problem olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Basak sanırım sorun olmaz. Esas Konsolosluktan aldığın sarı zarf onemli Onda aman dikkat et.


  • @crazycells dediğiniz gibi bordo pasaport cıkarttırdım ais kaydımdaki bilgileri de bordo pasaport numaram ile değiştirdim.Telefonda görüştüğüm hanımefendi pek emin değildi bilgileri değiştirip değiştirmeme konusunda neyse ben bi sorayım dediğimde ise bordo bilgilerinizi girdim değiştirme işlemi bir kez yapılıyor geri silemem dedi. Ds260 formumda yeşil pasaport numaram vardı.Yanlış mı yaptım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Basak, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Sağlık kontrolünden aldığım açılmaması gereken zarfın kapağı kendiliğinden açıldı ben de kendi yapıskanı ile geri kapattım.Problem olur mu?

    Eger icinden belge dusmediyse sorun olmamasi lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Basak, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells dediğiniz gibi bordo pasaport cıkarttırdım ais kaydımdaki bilgileri de bordo pasaport numaram ile değiştirdim.Telefonda görüştüğüm hanımefendi pek emin değildi bilgileri değiştirip değiştirmeme konusunda neyse ben bi sorayım dediğimde ise bordo bilgilerinizi girdim değiştirme işlemi bir kez yapılıyor geri silemem dedi. Ds260 formumda yeşil pasaport numaram vardı.Yanlış mı yaptım?

    Yok, problem degil. Mulakata yeni pasaportla gireceginiz icin bundan sonraki belgelerde bu pasaport bilgilerinin yer almasi daha dogru olur.


  • Merhabalar. Bir sorun olacak konsolosluktan gelen kagitta Occupation yazan yerin karsisinda “Engineer, survey/map science” yaziyor fakat ben ucak teknisyeniyim. Bu bir sikinti yaratir mi?


  • Mülakata için istenen belgelerde DV sonuç sayfasının çıktısı, DS260 confirmation vs.çıktısı diye bir belge yok değil mi? Konsolosluktan gelen mailde de yazmıyor ama sanki burada böyle bir yazışma olmuştu diye hatırlıyorum. Götüren biri olmuştu da istemediler mi demişti? Hatırlayan var mı acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dnzyldrm, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar. Bir sorun olacak konsolosluktan gelen kagitta Occupation yazan yerin karsisinda “Engineer, survey/map science” yaziyor fakat ben ucak teknisyeniyim. Bu bir sikinti yaratir mi?

    Sorun degil, kendileri uygun gordukleri bir kategoriye tasimislar sizi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Mülakata için istenen belgelerde DV sonuç sayfasının çıktısı, DS260 confirmation vs.çıktısı diye bir belge yok değil mi? Konsolosluktan gelen mailde de yazmıyor ama sanki burada böyle bir yazışma olmuştu diye hatırlıyorum. Götüren biri olmuştu da istemediler mi demişti? Hatırlayan var mı acaba?

    Eger AIS kaydina yazmadiysaniz, DS260 formunun nosunun yazili oldugu barkodlu sayfasi goturmenizi tavsiye ederim. Ozellikle sonradan olusturulan, actirilan veya degisiklik yapilan DS-260 formlarini bazen bulmalari sorun olabiliyor, sizin gotureceginiz barkod kendilerine yardimci olur.


  • Merhabalar,
    Bu gün Mülakatım vardı ve eksik belge aldım fakat eksik belge verilme nedeni ise bana garip geldi Yoğun olduklarından dolayı 2 veya 4 hafta içinde bizden mail alıcaksınız orada sorularımıza cevap verip pasaportunuzu yollayınız dedi. Eksik belgede ise idari ve pasaport seçiliydi böyle bir duruma düşen oldumu


  • pasaportsuz gitmemişsinizdir peki idari seçili olması nedir, sordunuz mu ?

  • ⭐⭐⭐

    @Ali1990 pasaportunuzun tipi umuma mahsus dışında bir tip miydi? bir de geçerlilik süresi ne zamana kadardı?


  • @keysnambır selam, Pasaport bana umuma mahsus ve 2028 yılına kadar geçerliydi biraz önce mail aldım mailde ds-5535 yollandı bunu doldurup yollamam isteniyor şuan. Hiç böyle birşey yaşayan oldumu acaba bugün bu arada çok yoğundu konsolosluk çıkarken yetkili birine sordum yoğun olduklarında soruları mail ile yönlendiriyolarmış ama benim sürecimi nasıl etkiler hiç bir fikrim yok çünkü pasaportu bana bıraktı ve ais kaydımı almadılar


  • @Ali1990 valla bir yerde şöyle bir detaya rastladım, bence hemen o formu doldurup gönderin...ben ds 260 ı açtırdığımda benden sosyal medya hesaplarını da istemişti... Umarım işinize yarar, siz yiner araştırın..kolay gelsin... " alıntıdır" Ds 5535 formu 2017 yılının sonlarına doğru ortaya çıkmış bir şey. Vize kategorisi gözetmeksezin ABD Konsolosluğu tarafından doldurulması istenebilir. Formun istenmesindeki amaç kişinin geçmişi ve sosyal medya hesaplarını daha detaylı araştırmak. Dönemin devlet başkanın tavsiyesiyle bu DS 5535 formu, vize başvurularinda ek belge olarak istenmeye başladı.

    Öncelikle aktaralım bu form herkes tarafından doldurulmuyor. Bir sebepten dolayı seçilen kişilerden isteniyor. Yani konsolosluktan şahsınıza özel talep gelmediği sürece doldurmanıza gerek yok. Öbür taraftan da sizden bu form isteniliyor diye dünyanın sonu geldi demek de olmuyor.

    Bu form yeri geldiğinde Green Card Vizlerinde de istenilebiliyor. Yine de merak edecek bir şey yok. Form son derece basit bir mantık üstüne kurulu.

    Peki formda neler isteniyor?

    Sürece giren bir çoğunuz zaten DS260 doldurdu. Formda sorular aşağı yukarı aynı. DS260’da verdiğiniz cevapların aynısını DS 5535’te verdiğinizden emin olun. Çelişkili bilgi dolayısıyla herhangi gereksiz bir şüphe uyanmasın diye dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

    Sorulanlar sırasıyla şunlar,

    Ad, soyad, doğum tarihi, başvurulan vize kategorisi (çekiliş green card vizesi için DV Lottery Visa)
    Son 15 yılda bulunduğunuz başka ülke oldu mu? Liste olarak yazın (yer-tarih-kim ödedi-kalış süresi şeklinde)
    Vize başvurüsnda kullandığınızdan başka, daha önce var olmuş olan başka bir pasaportunuz var mıydı? Varsa verildiği ülke ve psaport numarası neydi.
    Akrabalar kısmında isimler ve doğunm tarihleri soruluyor. Öncelikle kardeşler(yaşayan ya da vefat etmiş), devamında çocuklar (yaşayan ya da vefat etmiş) ve son olarak da eşler (eski ve güncel).
    Son 15 yıl içinde yaşadığınız adresler [Daha önce DS260’ta bunu doldurduğunuz için, bu kısmı boş geçebilirsiniz]
    Son 5 yıl içinde kullandığınız telefon numaraları
    Son 5 yıl içinde kullandığınız email adresleri
    Son 5 yıl içinde kullandığınız sosyal medya hesaplarınızın listesi (Platform adı ve kullanıcı adınız şeklinde)
    İmza ve tarih (tarih ay/gün/yıl şeklinde)
    Hepsi bu kadar. Elle dolduracaksınız ve posta ile gittiğiniz konsolosluğa göndereceksiniz.


  • @arkben teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ama sanırım posta yoluyla değilde mail yoluyla word dosyası formatında istiyorlar


  • @Ali1990 siz elbette size gelen talimata göre hareket edin, kolay gelsin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali1990, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar,
    Bu gün Mülakatım vardı ve eksik belge aldım fakat eksik belge verilme nedeni ise bana garip geldi Yoğun olduklarından dolayı 2 veya 4 hafta içinde bizden mail alıcaksınız orada sorularımıza cevap verip pasaportunuzu yollayınız dedi. Eksik belgede ise idari ve pasaport seçiliydi böyle bir duruma düşen oldumu

    Gecmis olsun, su surece asina olmalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1567/fy2019-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem

    Simdi yapmaniz gereken email ile elinizdeki formu doldurup kendilerine gondermek ve konsolosluktan haber beklemek.


  • @Ali1990 bu arada durumunuza ilişkin forumumuzdaki uygun başlığı atlamışım, en doğru yol gösterici burada yazmaktadır zaten...tekrar kolay gelsin..


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum