Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • Arkadaşlar, mülakatım için büyükelçilikten son mail geldi. İstenen belgeleri incelerken geçerli pasaport diye bir ibare göremedim. İlgili kısmı aşağıya kopyalıyorum. Zaten en önemli belge olduğundan mı yazmamışlar :D Yakın zamanda aynı maili alan birileri bakıp ona gelen mailde var mı yok mu yazabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.

    Documents and/or Actions Required:

    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
    Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
    High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
    Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
    Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.


  • Arkadaşlar merhaba sağlık raporu ile ilgili bir sorum olcak.
    Aşı listesi baya bi kabarık.
    Çarşamba günü muayeneye gidicem bu aşıları neye göre olun yada olmayın diyolar bilen var mıdır ?
    Birde fiyat için 20-200 usd arasındadır demişler bu nasıl bir fiyatlamadır onuda anlamadım.

    AŞI LİSTESİ
    These currently include:
    Mumps
    Measles
    Rubella
    Polio
    Tetanus
    Diphtheria
    Pertussis
    Haemophilus influenzae Type B
    Rotavirus
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Meningocococcal disease
    Varicella
    Pneumococcal pneumonia
    Influenza


  • Sayın @amtylmz aşı kartınız varsa yanınızda götürün, biz ailece 3 kişi aşı kartımız olmadan toplamda 1045$ ödeme yaptık, bunu yapın yapmayın deme lüksünüz yok, muayene esnasında hızlı bir şekilde aşılarını yapıyorlar:)


  • @amtylmz Öncelikle doktor randevunuza 1 aydan az bir süre kaldığı için kendi kararınızla dışarıda aşı yaptırmanız kesinlikle tavsiye edilmiyor. Yapılacak aşılara doktor karar verecektir. Genellikle standart aşılar yapılıyor. Bana ve eşime ikişer tane aşı yapıldı. Tabi ki karma aşılar. Toplamda kaç kalem aşı vurulmuş oldu tam emin değilim yani. Fiyat konusu da şöyle, bizim gibi 2 kişiyseniz genelde muayene-aşılar-tahliller toplam doktor masrafınız 700-750 $ olacaktır. Eğer tek kişiyseniz sanırım 350-400 $ civarı bir ücret çıkar. Bu konunun eski iletilerinde bir sürü muayene deneyimi mevcut. İncelemenizi tavsiye ederim.

    Ödeme konusundan da bahsedeyim. Ücreti dolar olarak söylüyorlar. Biz kredi kartı ile TL olarak ödedik. Gayet de makul kabul edilebilir kurdan çevirerek fiyat çıkarıldı hem doktor muayenesi için hem de Düzen Lab'daki tahliller için. Yalnız bu kur olayı sanırım konsoloslukta sıkıntı oluyor. Biz konsoloslukta direkt dolar olarak ödedik 330 dolarlık vize başvuru ücretini. Ama TL olarak ödemek isteyenler biraz yüksek kurdan çeviri yapıldığı belirtmişlerdi bilginiz olsun.


  • @tesko @ONROZR Bilgiler için teşekkür ederim.
    Yani bir muayene için bir doktor belirlenmiş koskoca ülkemizde oda fahiş fiyattan iş yapıyor olcak iş değil.
    Biz 3 kişiyiz bebek içinde aşı yapıyorlar mı ? Bebeğe bu kadar aşı yaptırmayı istemem açıkcası.

    Tekrardan teşekkür ederim cevaplar için.


  • @amtylmz @crknms, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba ;

    31.10.2017' de sağlık raporu almak için Ankara'ya geldik. Sabah saat : 09:00'da olan randevumuza ( Ankara'nın şehir içi trafiğinden dolayı ) 09:15' te varabildik. Muayeneyi 4. katta olacaksınız, tahlil ve diğer tetkikler için 3. kata ineceksiniz.Gittiğimizde kimse yoktu hatta Dr. Bey de bizden 2-3 dk sonra içeri girmişti. Bankodaki hanımefendi bizden Pasaportlarımızı ve Case no'larımızı isteyip beklememizi söyledi. Daha sonra webcam'den hepimizin fotoğrafını çekti ( 3 kişiydik ). Saat : 09:35 gibi bizden daha sonra gelen birini aldılar öncelikle ( ama sebebini bilmiyoruz, çünkü sadece gc için gelmeyenler de mevcuttu ). Sonrasında ilk eşimi aldılar ( çekilişi asıl kazanan benim ). Eşim yaklaşık 15 dk sonra geldi. Sonrasında sırasıyla beni ve bebeğimi aldılar. Bebeğimizin 1 yaşına kadar yapılan tüm aşılarının yer aldığı aşı karnesini teslim ettik. Ben yanımda hamileyken 2 doz tetenoz aşısı olduğuma dair karnemi de götürdüm. Eşime, bana ve bebeğimize 2'şer aşı yapıldı. ( Grip, karma aşı bize ; Grip ve Hepatit A aşısı bebeğimize ). Muayeneler ve aşılar 3 kişi için 740 ( 280*2 yetişkin + 180 usd bebek için ) usd tuttu. Daha sonra tahlil için 3. katta yer alan düzen lab.'a yönlendirildik. ( 15 yaş altı için bu tetkikler yapılmıyor.

    Düzen lab.'da biraz daha hızlı ilerledi süreç. Önce kan alındı, sonra idrar tahlili en son olarakta röntgen için işlem yapılıyor.Burada da 2 kişi için tüm tetkilere 235 usd ödedik. 12:00 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu. Ertesi gün saat : 16:00'da sonuçları alabileceğimizi ilettiler ve oradan ayrıldık.

    Eski iletileri gezerek bu tarz deneyimleri bulabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @amtylmz Bizim bebeğin aşı kartını götürmüştük ve aşıları tamdı. Hiç aşı yapmadılar. Her aşının belli vakitleri oluyor ve bebeğinizin vakti gelen bir aşısı var ise ve eksikse sadece bu aşıyı yapacaklardır. Bu kaçınılmaz duruma üzülmeyin boşu boşuna.


  • @amtylmz ve yapılan muayene agzını ac, buran agrıyo mu suran agrıyo mu, daha önce intihar girişiminde bulundun mu? 3 iğne geç 500 dolar.. Yani ben hastaneden tam teşekküllü check up yaptırsaydım bunun yarısını ödedim. Saglık ocağı bunun hepsini bedavaya yapıyor. Ve yanımda aşı kartım var içinde tetenoz olmasına rağmen tekrar yapıldı. Yani inanın neye göre Bi fiyatlandırması var anlamadım 250 dolar sarj etti kişi bası.. Bazılarına 280 dolar🤷‍♀️


  • @barvas yani pasaportu zaten ilk girişte kontrol ediyorlar. Eksik evrak olarak geçer direk. Neye vize basıcaklar


  • @amtylmz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba sağlık raporu ile ilgili bir sorum olcak.
    Aşı listesi baya bi kabarık.
    Çarşamba günü muayeneye gidicem bu aşıları neye göre olun yada olmayın diyolar bilen var mıdır ?
    Birde fiyat için 20-200 usd arasındadır demişler bu nasıl bir fiyatlamadır onuda anlamadım.

    AŞI LİSTESİ
    These currently include:
    Mumps
    Measles
    Rubella
    Polio
    Tetanus
    Diphtheria
    Pertussis
    Haemophilus influenzae Type B
    Rotavirus
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Meningocococcal disease
    Varicella
    Pneumococcal pneumonia
    Influenza

    Hicbir yerde bu asilari olun diye yazmiyor. Eger bu asilari olduysaniz ve asi kartiniz varsa yaninizda gotureceksiniz, eger asi kartiniz yoksa yapmaniz gereken bir sey yok.


  • arkadaşlar daha önce mutlaka sorulmuştur ama tekrar sormak durumunda kalıyorum. Mülakata götürülecek belgelerde, nüfus kaydı nüfus müdüğürlüğünden mi alınmış olmalı? Konsolosluğun sitesinde (tr.usembassy) yönergelerde kırmızı damgalı olmalı falan diyor. Dosyaları KCC'e mail attığımda e-devletten alıp yüklemiştim mülakata da bu yüklediğim belgeleri götürmeyi planlıyorum sıkıntı yaratır mı bu durum? Daha önce gidenler de e-devletten aldığı belgeleri götürüyor diye hatırlıyorum.


  • @ewredlgr e devletten çıkarıp götürdük biz ama unutmayınız ki lise diplomasını da e devletten barkodlu olarak götürün orijinali ile beraber bir kaç kişi daha bu sorunu yasadı biz dahil


  • @ewredlgr aynen bende edevletten alınan belgelerle gidiliyor diye biliyorum, aslında 2019 mülakat deneyimlerinde mutlaka geçiyordur, bir oraya bakalım


  • @ewredlgr bende sizin gibi hatirladığınız gibi araştırmıştım ama kesin emin olan birisi söylese daha mantıklı olur


  • Sayın @ewredlgr biz mail yolu ile gönderdiğimiz belgeleri ve yeni aldığımız belgeleri götürdük, bizden mail yoluyla ilettiğimiz belgeler istendi, mülakattan 10 gün sonra öğrenci belgemin doğrulanamadığı söylendi tekrar güncel belge yollamam istendi, mülakata gitmeden önce edevletten belge doğrulama adımından girip emin olmanızı tavsiye ederim, 18 gün oldu hala beklemekteyiz...


  • Merhabalar,
    Benim sorum hangi bankada hesap acarsak Amerika da Turkiyeden yatirdigimiz parayi cekebiliriz veya para konulari icin nasil ilerlemeliyiz. Tesekkurler



  • Bu ileti silindi!

  • @amtylmz Hayir yok, tok da gidilebiliyor.


  • Merhaba, tam bilgiye ulaşamadım, o sebeple tecrübeli arkadaşlar ile teyit etmek istedim.

    Mülakatta hangi belgelerin fotokopileri de gerekiyor ? Gerekiyorsa kaçar adet fotokopisini almalıyız ?

    Örneğin banka hesap dökümlerinin , orjinalini aldım, bunun bir de kopyasını mi götürmeliyiz ?

    Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    760
    1
    10 Oy
    760 İleti
    89k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    401 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 15 Oy
    4k İleti
    496k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum