Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ONROZR Onur bey bizim de aynı olmustu ardından PTT mesajı geldi sizede hayırlı olsun diyorum 👏🏻👏🏻


  • Umarım @meryem1453 hanım, teşekkürler ozaman şimdiden


  • Arkadaşlar, mülakatım için büyükelçilikten son mail geldi. İstenen belgeleri incelerken geçerli pasaport diye bir ibare göremedim. İlgili kısmı aşağıya kopyalıyorum. Zaten en önemli belge olduğundan mı yazmamışlar 😃 Yakın zamanda aynı maili alan birileri bakıp ona gelen mailde var mı yok mu yazabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.

    Documents and/or Actions Required:

    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
    Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
    High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
    Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
    Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.


  • Arkadaşlar merhaba sağlık raporu ile ilgili bir sorum olcak.
    Aşı listesi baya bi kabarık.
    Çarşamba günü muayeneye gidicem bu aşıları neye göre olun yada olmayın diyolar bilen var mıdır ?
    Birde fiyat için 20-200 usd arasındadır demişler bu nasıl bir fiyatlamadır onuda anlamadım.

    AŞI LİSTESİ
    These currently include:
    Mumps
    Measles
    Rubella
    Polio
    Tetanus
    Diphtheria
    Pertussis
    Haemophilus influenzae Type B
    Rotavirus
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Meningocococcal disease
    Varicella
    Pneumococcal pneumonia
    Influenza


  • Sayın @amtylmz aşı kartınız varsa yanınızda götürün, biz ailece 3 kişi aşı kartımız olmadan toplamda 1045$ ödeme yaptık, bunu yapın yapmayın deme lüksünüz yok, muayene esnasında hızlı bir şekilde aşılarını yapıyorlar:)


  • @amtylmz Öncelikle doktor randevunuza 1 aydan az bir süre kaldığı için kendi kararınızla dışarıda aşı yaptırmanız kesinlikle tavsiye edilmiyor. Yapılacak aşılara doktor karar verecektir. Genellikle standart aşılar yapılıyor. Bana ve eşime ikişer tane aşı yapıldı. Tabi ki karma aşılar. Toplamda kaç kalem aşı vurulmuş oldu tam emin değilim yani. Fiyat konusu da şöyle, bizim gibi 2 kişiyseniz genelde muayene-aşılar-tahliller toplam doktor masrafınız 700-750 $ olacaktır. Eğer tek kişiyseniz sanırım 350-400 $ civarı bir ücret çıkar. Bu konunun eski iletilerinde bir sürü muayene deneyimi mevcut. İncelemenizi tavsiye ederim.

    Ödeme konusundan da bahsedeyim. Ücreti dolar olarak söylüyorlar. Biz kredi kartı ile TL olarak ödedik. Gayet de makul kabul edilebilir kurdan çevirerek fiyat çıkarıldı hem doktor muayenesi için hem de Düzen Lab'daki tahliller için. Yalnız bu kur olayı sanırım konsoloslukta sıkıntı oluyor. Biz konsoloslukta direkt dolar olarak ödedik 330 dolarlık vize başvuru ücretini. Ama TL olarak ödemek isteyenler biraz yüksek kurdan çeviri yapıldığı belirtmişlerdi bilginiz olsun.


  • @tesko @ONROZR Bilgiler için teşekkür ederim.
    Yani bir muayene için bir doktor belirlenmiş koskoca ülkemizde oda fahiş fiyattan iş yapıyor olcak iş değil.
    Biz 3 kişiyiz bebek içinde aşı yapıyorlar mı ? Bebeğe bu kadar aşı yaptırmayı istemem açıkcası.

    Tekrardan teşekkür ederim cevaplar için.


  • @amtylmz @crknms, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba ;

    31.10.2017' de sağlık raporu almak için Ankara'ya geldik. Sabah saat : 09:00'da olan randevumuza ( Ankara'nın şehir içi trafiğinden dolayı ) 09:15' te varabildik. Muayeneyi 4. katta olacaksınız, tahlil ve diğer tetkikler için 3. kata ineceksiniz.Gittiğimizde kimse yoktu hatta Dr. Bey de bizden 2-3 dk sonra içeri girmişti. Bankodaki hanımefendi bizden Pasaportlarımızı ve Case no'larımızı isteyip beklememizi söyledi. Daha sonra webcam'den hepimizin fotoğrafını çekti ( 3 kişiydik ). Saat : 09:35 gibi bizden daha sonra gelen birini aldılar öncelikle ( ama sebebini bilmiyoruz, çünkü sadece gc için gelmeyenler de mevcuttu ). Sonrasında ilk eşimi aldılar ( çekilişi asıl kazanan benim ). Eşim yaklaşık 15 dk sonra geldi. Sonrasında sırasıyla beni ve bebeğimi aldılar. Bebeğimizin 1 yaşına kadar yapılan tüm aşılarının yer aldığı aşı karnesini teslim ettik. Ben yanımda hamileyken 2 doz tetenoz aşısı olduğuma dair karnemi de götürdüm. Eşime, bana ve bebeğimize 2'şer aşı yapıldı. ( Grip, karma aşı bize ; Grip ve Hepatit A aşısı bebeğimize ). Muayeneler ve aşılar 3 kişi için 740 ( 280*2 yetişkin + 180 usd bebek için ) usd tuttu. Daha sonra tahlil için 3. katta yer alan düzen lab.'a yönlendirildik. ( 15 yaş altı için bu tetkikler yapılmıyor.

    Düzen lab.'da biraz daha hızlı ilerledi süreç. Önce kan alındı, sonra idrar tahlili en son olarakta röntgen için işlem yapılıyor.Burada da 2 kişi için tüm tetkilere 235 usd ödedik. 12:00 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu. Ertesi gün saat : 16:00'da sonuçları alabileceğimizi ilettiler ve oradan ayrıldık.

    Eski iletileri gezerek bu tarz deneyimleri bulabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @amtylmz Bizim bebeğin aşı kartını götürmüştük ve aşıları tamdı. Hiç aşı yapmadılar. Her aşının belli vakitleri oluyor ve bebeğinizin vakti gelen bir aşısı var ise ve eksikse sadece bu aşıyı yapacaklardır. Bu kaçınılmaz duruma üzülmeyin boşu boşuna.


  • @amtylmz ve yapılan muayene agzını ac, buran agrıyo mu suran agrıyo mu, daha önce intihar girişiminde bulundun mu? 3 iğne geç 500 dolar.. Yani ben hastaneden tam teşekküllü check up yaptırsaydım bunun yarısını ödedim. Saglık ocağı bunun hepsini bedavaya yapıyor. Ve yanımda aşı kartım var içinde tetenoz olmasına rağmen tekrar yapıldı. Yani inanın neye göre Bi fiyatlandırması var anlamadım 250 dolar sarj etti kişi bası.. Bazılarına 280 dolar🤷♀


  • @barvas yani pasaportu zaten ilk girişte kontrol ediyorlar. Eksik evrak olarak geçer direk. Neye vize basıcaklar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @amtylmz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba sağlık raporu ile ilgili bir sorum olcak.
    Aşı listesi baya bi kabarık.
    Çarşamba günü muayeneye gidicem bu aşıları neye göre olun yada olmayın diyolar bilen var mıdır ?
    Birde fiyat için 20-200 usd arasındadır demişler bu nasıl bir fiyatlamadır onuda anlamadım.

    AŞI LİSTESİ
    These currently include:
    Mumps
    Measles
    Rubella
    Polio
    Tetanus
    Diphtheria
    Pertussis
    Haemophilus influenzae Type B
    Rotavirus
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Meningocococcal disease
    Varicella
    Pneumococcal pneumonia
    Influenza

    Hicbir yerde bu asilari olun diye yazmiyor. Eger bu asilari olduysaniz ve asi kartiniz varsa yaninizda gotureceksiniz, eger asi kartiniz yoksa yapmaniz gereken bir sey yok.


  • arkadaşlar daha önce mutlaka sorulmuştur ama tekrar sormak durumunda kalıyorum. Mülakata götürülecek belgelerde, nüfus kaydı nüfus müdüğürlüğünden mi alınmış olmalı? Konsolosluğun sitesinde (tr.usembassy) yönergelerde kırmızı damgalı olmalı falan diyor. Dosyaları KCC'e mail attığımda e-devletten alıp yüklemiştim mülakata da bu yüklediğim belgeleri götürmeyi planlıyorum sıkıntı yaratır mı bu durum? Daha önce gidenler de e-devletten aldığı belgeleri götürüyor diye hatırlıyorum.


  • @ewredlgr e devletten çıkarıp götürdük biz ama unutmayınız ki lise diplomasını da e devletten barkodlu olarak götürün orijinali ile beraber bir kaç kişi daha bu sorunu yasadı biz dahil


  • @ewredlgr aynen bende edevletten alınan belgelerle gidiliyor diye biliyorum, aslında 2019 mülakat deneyimlerinde mutlaka geçiyordur, bir oraya bakalım


  • @ewredlgr bende sizin gibi hatirladığınız gibi araştırmıştım ama kesin emin olan birisi söylese daha mantıklı olur


  • Sayın @ewredlgr biz mail yolu ile gönderdiğimiz belgeleri ve yeni aldığımız belgeleri götürdük, bizden mail yoluyla ilettiğimiz belgeler istendi, mülakattan 10 gün sonra öğrenci belgemin doğrulanamadığı söylendi tekrar güncel belge yollamam istendi, mülakata gitmeden önce edevletten belge doğrulama adımından girip emin olmanızı tavsiye ederim, 18 gün oldu hala beklemekteyiz...


  • Merhabalar,
    Benim sorum hangi bankada hesap acarsak Amerika da Turkiyeden yatirdigimiz parayi cekebiliriz veya para konulari icin nasil ilerlemeliyiz. Tesekkurler



  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 2
  • 9486
  • 114
  • 2996
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum