Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: Texas, Austin

    Herkese merhaba,

    Ekim ayında Austin’e giriş yapmayı planlıyorum. Ama bu gelişim, kesin kalış amaçlı olmayacak, birkaç ay sonra tekrar Türkiye’ye dönmem gerekiyor. Kaldığım süre boyunca hem şehri tanıma hem de okul ve iş imkânlarını detaylı bir şekilde araştırmak istiyorum. Austinli forumdaşlarımın tecrübelerine ve bilgi paylaşımlarına ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim 🙂

    1. Aynı zamanda Türkiye’de devam etmekte olduğum doktora eğitimimde de faydasını göreceğimi düşündüğüm için dil okuluna gitmeyi düşünüyorum (İngilizcem upper intermediate-advance arasında bi yerlerde 🙂 ). Austin Community College ile görüştüm, ders ücretini dönemlik 256 dolar olduğunu öğrendim. Ücretsiz olan kurslarla ilgili bilgisi ve tecrübesi olan varsa, paylaşmasını rica edecektim.
    2. Benim esas sorunum yaklaşık 2-2.5 ay sürecek Austin ziyaretimde kalacak yer konusu. Craiglist’e baktım ama zannediyorum site tasarımından ötürü, güvenemedim bir türlü 🙂 Tavsiyelerinize açığım yani. ACC’nin ders alacağım kampüsünün adresi 5930 Middle Fiskville Rd olarak gözüküyor. Buralara yakın nereye bakmamı önerirsiniz?
    3. Ve tabii, bir diğer EN önemli sorunum ( ), henüz araba kullanmayı bilmiyorum 🙂 Konakladığım yer ile kampüs arası yakın olursa tadından yenmez yani 🙂 Bu arada, TR’de ehliyetim var aslında. Ama araba kullanmayı bilmiyorum. Bu kalacağım dönemde, bana araba kullanmayı öğretecek birini bulabilir miyim?

    Hangi vizeyle geleceğinizi yazmamışsınız ama kısaca cevap vermeye çalışayım.

    1. İki aylık bir süre ve bahsettiğiniz dil seviyesi için ücretsiz kurs bulmanız zor, bulsanız bile ücretsiz kursların düşük yoğunluklu programları ile o kadar kısa sürede ciddi bir ilerleme sağlamanız zor. Ücretli de olsa yoğun programlara bakmak daha mantıklı olur.

    2. Araba kullanmayı bilmiyorsanız burada öğrenmeye çalışmanızı tavsiye etmem. Buranın trafik akışı ve kuralları farklı. Kullanmayı Türkiye'de öğrenin. Burada geçireceğiniz bir kaza vs. başınıza iş açabilir ve büyük maliyetleri olabilir. Buradaki araçlar kocamanlar, güçlüler ve hızlılar, uyarayım. 🙂

    3. Kalacak yer konusunda kaç kişisiniz ve bütçe nedir bilmeden bir şey demek zor. Yalnız olacaksanız ve ekonomik olsun diyorsanız hostel düşünebilirsiniz. AirBNB'ye de bakın.


  • @saulgoodman benim hatam, burada konuşulanları sadece greencard ekseninde düşündüğüm için ayrıca belirtmedim. greencardım var.

    1. anlaşıldı, istanbulda trafik tecrübesi edinmek şart! 🙂
    2. tek başıma geliyorum. tek başıma olacağım.
      kısa süreli oda bulmak için araştırmamı önerdiğiniz bir mecra var mı? ortalama fiyatları bilmeden bütçe oluşturmam çok mantıksız diye düşündüm açıkçası, o nedenle henüz bütçem şudur diyemiyorum. ha ama, airbnb'de oda fiyatlarına baktım, bazı yerlerde günlük 50-100 dolar arasına çıkıyor : o bu rakamlar beni çok aşar. hostelleri de bir araştırayım.

    public transportation nasıl? ny gibi olmadığının farkındayım ama idare edebilecek gibi mi? tampa'da yok gibi birşeydi çünkü mesela..


  • @mulus toplu taşıma buralarda büyük bir problem.merkezi yerlerde toplu taşıma mevcut ama buralarda da ev-oda kiraları yüksek maalesef. Herkesten aynı cümleyi duyabilirsiniz: "Buralarda araba şart."
    2- @saulgoodman 'ın belirttiği gibi trafik türkiyeye göre biraz değişik. Arabalar büyük, trafik akışı çok daha hızlı ve ani manevralar daha çok. İstanbul'da öğrenirseniz rahat edersiniz.
    3-Bütçenize göre bakmanız lazım kalacak yere. Universiteler yakın konaklamak isterseniz fiyatlarlar yüksek olacaktır haliyle. Geleceğiniz zamana göre yurt tarzı yerler müsait olabilir. Ya da tatil dönemlerinde oda sublet edenler olabilir.

  • ⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: Texas, Austin

    @saulgoodman benim hatam, burada konuşulanları sadece greencard ekseninde düşündüğüm için ayrıca belirtmedim. greencardım var.

    🙂 Sorun değil. Green Card'ınız olması gayet iyi.

    1. anlaşıldı, istanbulda trafik tecrübesi edinmek şart! 🙂
    2. tek başıma geliyorum. tek başıma olacağım.
      kısa süreli oda bulmak için araştırmamı önerdiğiniz bir mecra var mı? ortalama fiyatları bilmeden bütçe oluşturmam çok mantıksız diye düşündüm açıkçası, o nedenle henüz bütçem şudur diyemiyorum. ha ama, airbnb'de oda fiyatlarına baktım, bazı yerlerde günlük 50-100 dolar arasına çıkıyor : o bu rakamlar beni çok aşar. hostelleri de bir araştırayım.

    50 USD altında rahat bir konaklama bulmak ne kadar mümkün olur emin değilim. Belki anca hostel... 2 aylık bir AirBNB kontratıyla belki biraz daha aşağı çekebilirsiniz.

    public transportation nasıl? ny gibi olmadığının farkındayım ama idare edebilecek gibi mi? tampa'da yok gibi birşeydi çünkü mesela..

    Toplu taşıma mevcut. Kalacağınız yer, günlük gideceğiniz yer güzergahına bakıp otobüs hatlarını araştırırsanız neden olmasın, arabasız da idare edebilirsiniz. Ara sırada da Lyft, Uber'i tamamlayıcı olarak kullanırsınız. Bu yolu seçecekseniz kalacağınız yere yürüme mesafesinde market, lokanta vs. gibi yerler olması sizi rahatlatacaktır.

    Kalacağınız yerle ilgili araştırma için (güvenlik, demografik yapı vs.): https://www.trulia.com

    Toplu taşıma için: https://www.capmetro.org/


  • @saulgoodman çok teşekkür ederim 🙂 airbnb ve hostel konularını araştıracağım mutlaka 🙂

    @sigmoidalmammal o zaman ben araba kullanma fikrimi biraz öteleyeyim 🙂 çok teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    Hello Austinies 🙂 Ekim'de hava nasıldır? Austin'de gezilecek yerler nereler 🙂 önce keşif için ailemle gelecegiz 🙂 nasıl güzel duygu anlatamam. mıs gbi coldplay'imide açtım. izin yazımı yazdım ,ucagımı rezerve ettim. aırbnb me baktım.... cok mutluyum :))) Keep Austin Weird :))

  • Yasaklı

    @HockeyUmpire2 Gelmeden bu kadar seversen geldikten sonra aşık olursun 🙂 Ben daha Ekim ayını görmedim ama evelki gün Lyft yaparken bir yolcu aldım New York'tan geliyordu 6 ay içinde 3.gelişim buraya dedi eşini ikna etmeye çalışıyormuş taşınmak için "Aralık ayında da gelmiştim pantolon giyen gördüm" dedi "Ama sonra Ocak'ta yine şort giyenler vardı" oradan ölç işte 🙂

    Ekim'de çok büyük bir müzik festivali var Austin City Limits, Guns'n Roses, ,The Cure falan var. Onun dışında nehir ve göl keyifli her zaman. Müzeler oldukça fazla. Zilker Park her zaman yere örtü atıp keyif yapılabilecek bir yer. Akşam biraz bar takılalım dersen 6th St civarı favori. Yeme içme açısından Rainey District ve Food Trucklar önerilebilir. Ekim'deki festival dışında burada sürekli festival, konser falan var zaten. Barton Springs'te suya girebilirsiniz Ekim, Kasım farketmiyor gibi görünüyor. Burası Texas eyaletinin başkenti olduğu için bir kongre binası var orası da ziyarete açık. Gezilebilir.

    Ha bir de yarasa izleme meselesi var Congress Bridge altında yaşıyorlar. İstersen kanoyla göle çıkıp istersen köprü yanındaki yamaca piknik kafası yayılıp izleyebilirsin. Gün batımında bu etkinlik...

  • Yasaklı

    @HockeyUmpire2 yahu sen ilk mesajlarında "Amaaan yurtışında olmak o kadar da matah değilmiş" demiyor muydun 🙂 Şimdi ne heyecanlanıyorsun bu kadar hahahah

  • ⭐⭐

    @mhepekiz yok ya kım demıs oyle dedıgımı ben yavru seyyahım 🙂 öneriler harika cok tesekkür ederim. bılmem gelmeden cok sevdım napayım 🙂 hislerime güvenirim 🙂 bu arada ben ilk f4 den greencard ı arastırırken yenı yılda greencard dılemıs ve kazanmıs bır uyeyım buracıkta 🙂

  • Yasaklı

    @HockeyUmpire2 demek yanlış hatırlıyorum kanadaya gittik mutlu olmadık abd mutlu eder mi işimiz güzel bizim türkiyede diyen bir arkadaş vardı demek karıştırmışım pardon

  • ⭐⭐

    @mhepekiz he su kanada olayı.. tabı kolay olmuyor. o ankı pıskolojım den bırseyler yazmıs olabılırm. göçmenlik kolay degıl. 🙂


  • ekim ayında ben de geliyorum 🙂 bi tanışma kaynaşma toplaşma austin tecrübelilerinin deneyimlerini aktarma eventi mi yapsak? =))

  • Yasaklı

    @mulus gelin siz adres verin biz sizi buluruz 🙂


  • @mhepekiz bi mangal event i mi yapsak kısa dönemde?

  • Yasaklı

    @sigmoidalmammal bekleriz bizim havuza

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz dediği havuz bu hem yüzüyon hem de mangal misss
    Screenshot_20190822-002600_Chrome.jpg

  • Yasaklı

    @ayvalik10 o kadar değil daha kıyısında yapıyoruz


  • @mhepekiz biz de bekleriz havuza. hiç denemedim barbeküleri ama çözeriz bi şekilde ☺

  • Yasaklı

    @sigmoidalmammal biz denedik işte risk yok ahahaha


Benzer Başlıklar

  • 125
  • 76
  • 19
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum