F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@NeverGiveUP, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells benimde merak ettiğim bir soru var service center ları kendimiz seçemiyor muyuz çünkü service centerlar arasında bekleme sürelerinde çok fark var. Şu durumda California service center a düştüyseniz 18.5-24 ay gözüküyor.
Vermont ise 6-8 ay bekleme süresi gösteriyor. Hangi servisin size bakacağı şans işi mi ?hayir, maalesef siz secemezsiniz. Sanirim yasanilan eyaletler belirliyordu ama son donemlerde bazi arkadaslarin dosyalarinin yogun olan merkezlerden, daha rahat olan merkezlere aktarildigini biliyoruz. Yani yavas yavas bu farkin kapanmasi lazim.
-
@Enes, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba arkadaşlar
Babam benim için EKİM 2014 de F2B vizesi için başvuru yaptı ve en son 2015'de NVC den case numberim ve priority date ekim 2014 diye mail gelmişti
(not: ben türkiyedeyim babam amerika)
Yeni September 2019 Visa Bulletin açıklandı ve şuanki tabloya göreA. FINAL ACTION DATES FOR FAMILY-SPONSORED PREFERENCE CASES
F2B : 01 HAZİRAN 2014B. DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS
F2B : 15 EKİM 2014NVC'den vize sürecini başlatmam için henüz birşey gelmedi bu normalmidir yoksa eylül ayınımı beklemem gerek
geç kalmak istemiyorum ?NVC bildirimini beklemelisiniz, merak etmeyin o sayilar daha cok ABD'de bulunanlar icin USCIS basvurularini ilgilendiriyor. NVC size haber vermeden zaten surece devam edemiyorsunuz.
NVC'ye durumunuzu suradan sorabilirsiniz:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html -
@crazycells Eğer F2A ya başvuruda bulunabilirsem eşim adına ,daha sonra turist vizesine başvurabiliyor mu eşim ? Yada çalışma vizesine ?
-
@ipeke
merhaba daha önceki yazılarda yazıldığı için biliyorum sorunuzun cevabını.
F2A başvurusu olan bir kişi göçmen olma isteği olduğu için turist vizesine başvuru yapıldığında sorun olduğu söyleniyor ama bu bir kural değil sadece red yeme olasılığını artırıyor. -
@ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells Eğer F2A ya başvuruda bulunabilirsem eşim adına ,daha sonra turist vizesine başvurabiliyor mu eşim ? Yada çalışma vizesine ?
H1B ve L calisma vizelerine basvurabilirsiniz. Ama sayin @NeverGiveUP 'in belirttigi gibi Turist veya diger gocmen olmayan vizeleri alma sansiniz oldukca az.
-
En son yayınlanan ağustos ve eylül visa bulletin lerine göre anladığım kadarıyla current statüsü yeni f2a vizesine başvuracaklar için geçerli değil artık. Sadece temmuz ayı boyunca yapılacak ve daha önce yapılmış başvurular için geçerliymiş. Ben eylül ayında giriş yapıp eşim için f2a ya başvuracaktım bu durumda current olmuyor sanırım. Doğru mudur benim anladığım? Doğru ise yine 2-3 sene sürme durumu mu olur?
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@Enes, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba arkadaşlar
Babam benim için EKİM 2014 de F2B vizesi için başvuru yaptı ve en son 2015'de NVC den case numberim ve priority date ekim 2014 diye mail gelmişti
(not: ben türkiyedeyim babam amerika)
Yeni September 2019 Visa Bulletin açıklandı ve şuanki tabloya göreA. FINAL ACTION DATES FOR FAMILY-SPONSORED PREFERENCE CASES
F2B : 01 HAZİRAN 2014B. DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS
F2B : 15 EKİM 2014NVC'den vize sürecini başlatmam için henüz birşey gelmedi bu normalmidir yoksa eylül ayınımı beklemem gerek
geç kalmak istemiyorum ?NVC bildirimini beklemelisiniz, merak etmeyin o sayilar daha cok ABD'de bulunanlar icin USCIS basvurularini ilgilendiriyor. NVC size haber vermeden zaten surece devam edemiyorsunuz.
NVC'ye durumunuzu suradan sorabilirsiniz:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.htmlçok teşekkürler bekliyeceğiz artık 🙂
-
@ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
En son yayınlanan ağustos ve eylül visa bulletin lerine göre anladığım kadarıyla current statüsü yeni f2a vizesine başvuracaklar için geçerli değil artık. Sadece temmuz ayı boyunca yapılacak ve daha önce yapılmış başvurular için geçerliymiş. Ben eylül ayında giriş yapıp eşim için f2a ya başvuracaktım bu durumda current olmuyor sanırım. Doğru mudur benim anladığım? Doğru ise yine 2-3 sene sürme durumu mu olur?
Evet, yeteri kadar basvuru aldiklarini dusunduklerinden aktif dosyalar icin sinir getirilmis. 2-3 seneye tekrar cikacagini sanmam, ama basvuru miktarina gore biraz artabilir. Bu sayilar ABD'de surece devam edenleri daha cok ilgilendirdigi icin ve gecen aylarda "current" oldugu icin, ABD icinden yeteri kadar kisi basvurmuyor demektir. Su an hizli bir sekilde I-130'lar onaylanmazsa, hala ABD icinden basvuranlari avantaji olacaktir.
-
@crazycells case status ume baktığımda daha önceden size "NOA1 yollandı, orada detaylar yazıyor, onları takip edin falan diyordu"..birkaç gündür hiç birşey çıkmıyor case status e baktığımda. Normal mi sizce ?
-
@crazycells peki eşimin Amerika ya F2A vizesi sonuçlanana kadar hiç giriş yapamayacağı anlamına mı geliyor eğer öyleyse F2A vizesine başvurmadan önce turist vizesine başvursak yada F2A sonrasında F1 vizesine başvurabilir miyiz ? En azından benim Amerika da kaldığım süre içerisinde onunda beni ziyaret etme imkanı olmasını istiyorum çünkü sürecin ne kadar uzayacağını bilmiyoruz ve çünkü benim de Tr de bundan sonra uzun süre kalma imkanım olmayacak .Diğer bir sorumda F2A vizesi sponsorluk için sadece benim mi olmam gerekiyor yoksa örneğin kardeşim vs eşime sponsor olabilir mi ?
-
@NeverGiveUP
Merhaba, benim de evrak onayım Mayıs sonunda geldi fakat hala mülakat tarihim belli değil. Sizinki nezaman belli oldu? -
@oz123 merhaba benm başvurum yok sadece bu süreci öğrenmeye çalışıyorum ben 2019 talihlisi olarak vize mi aldım.
Sizin imzanızda bilgiler yok siz ne zaman başvurmuştunuz ve hangi service center da şu anda dosyanız ? hangi aşamadasınız ? -
Merhaba, 31.05.2019 da NVC den evraklarımın onaylandığı ve şimdi mülakat tarihi beklemem gerektiğine dair e-mail aldım. Dosyam hala NVC de gözüküyor. Mülakatım Ankara’da olacak ama tarihi belli olmadı. Bu aşamada nasıl takip ederim, inquiry yapabilir miyim, benzer durumda olup tarihi belli olanlar var mı diye merak ediyorum.
-
@oz123 endişelenmeye şuan için gerek yok gibi anladım siz tabi sık sık maillerinizi kontrol edin maillerin spam bölümünede bakmayı ihmail etmeyin. Merak ettim siz ilk başvuruyu yani sürece hangi tarihte başladınız ne kadar sürdü evrakların onaylanması ?
-
@NeverGiveUP
Başvurumu Kasım 2017 de yaptık ama eşim Ekim 2019 da Green Card ını aldığı için benim sürecim onun sonrasında başladı esas olarak. -
@oz123 ekim 2018 demek istediniz sanırım. Hangi service center da sizin dosyanız ?
-
@crazycells peki eşimin Amerika ya F2A vizesi sonuçlanana kadar hiç giriş yapamayacağı anlamına mı geliyor eğer öyleyse F2A vizesine başvurmadan önce turist vizesine başvursak yada F2A sonrasında F1 vizesine başvurabilir miyiz ? En azından benim Amerika da kaldığım süre içerisinde onunda beni ziyaret etme imkanı olmasını istiyorum çünkü sürecin ne kadar uzayacağını bilmiyoruz ve çünkü benim de Tr de bundan sonra uzun süre kalma imkanım olmayacak .Diğer bir sorumda F2A vizesi sponsorluk için sadece benim mi olmam gerekiyor yoksa örneğin kardeşim vs eşime sponsor olabilir mi ?
Bir vizesi olmadan ABD'yi ziyaret edemez. Gocmenlik sureci devam ederken, gocmen olmayan vizeleri almasi oldukca zor olacaktir.
Vize sponsoru siz olmalisiniz, baskasi olamaz ama ayrica finansal sponsor olmaniz da bekleniyor, eger sizin maddi durumunuz yeterli degilse o durumda kardesiniz de finansal sponsor olabilir. Ayrintili bilgiler su konuda:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864 -
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells case status ume baktığımda daha önceden size "NOA1 yollandı, orada detaylar yazıyor, onları takip edin falan diyordu"..birkaç gündür hiç birşey çıkmıyor case status e baktığımda. Normal mi sizce ?
Gecici bir problem olabilir, telaslanmayi gerektirecek bir sey yok.
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Case statusa nasıl bakılıyor
-
@doktor42, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Case statusa nasıl bakılıyor
suradan bakabilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum