Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kredi Skoru / Credit History

Bankacılık
1.3k 217 246.3k 216

• Merhabalar,secured card aldiginizda zaman icin de bankanin kendisi kredi limitini yukseltiyor. Aklinizda olsun biz bir sene dolmadan telefonla arayip kartin normal kredi kartina donmesini, kredi limitini yukseltmelerini talep ettik ve kabul ettiler. Diger gune yatirdigimiz parayi hesaba yatirdilar

• ABD'ye yerleşip, kredi kartı çıkarttıktan hemen sonraki 6 ay içinde kredi skorum oluştu; 750. Anladığım kadarıyla başlangıç için fena olmayan bir skor. Bu skoru yalnızca BofA kredi kartı kullanımı ve araç sigortası yardımıyla yaptım. Yani şuan için adıma kayıtlı başka bir fatura, kredi ödemesi bulunmamakta. Kredi kartımın limiti ise 1000$; bu kartı kullanırken de ay boyunca bana tavsiye edilmiş limit olan 350$'ı aşmamaya özen gösterdim. Ay içerisinde birkaç kez bu limiti aştığım durumlarda ise kredi kartı borcumu, kartın ödeme gününü beklemeden kendim ödedim. Sonuç itibariyle bu skoru elde ettim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@entelman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

ABD'ye yerleşip, kredi kartı çıkarttıktan hemen sonraki 6 ay içinde kredi skorum oluştu; 750. Anladığım kadarıyla başlangıç için fena olmayan bir skor. Bu skoru yalnızca BofA kredi kartı kullanımı ve araç sigortası yardımıyla yaptım. Yani şuan için adıma kayıtlı başka bir fatura, kredi ödemesi bulunmamakta. Kredi kartımın limiti ise 1000$; bu kartı kullanırken de ay boyunca bana tavsiye edilmiş limit olan 350$'ı aşmamaya özen gösterdim. Ay içerisinde birkaç kez bu limiti aştığım durumlarda ise kredi kartı borcumu, kartın ödeme gününü beklemeden kendim ödedim. Sonuç itibariyle bu skoru elde ettim.

Araç sigortasının kredi skoruna etkisi yok. 750 olan sanırım FICO skoru. Puanın yüksek olması yanıltmasın, ben 780 iken başvurduğum bir sürü yerden red almıştım. "Kredi geçmişi" yani ne kadar eskiye dayandığı da puan kadar önemli olabiliyor. Kredi geçmişi 2 yıldan fazla olursa her şey daha da kolaylaşır.

• @knnrn Evet FICO skoru. Ben kredi skoru ile aynı sanıyordum :) Neyse, yeni bir bilgi daha edinmiş oldum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@entelman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@knnrn Evet FICO skoru. Ben kredi skoru ile aynı sanıyordum :) Neyse, yeni bir bilgi daha edinmiş oldum.

Çok farklı skor türleri var. Başvurduğunuz şeye göre bakılan puan değişiyor. FICO genelde en yüksek olanları.

https://www.credit.com/credit-scores/what-types-of-credit-scores-are-there/

• Secured kredi karti alisimizin hemen hemen 1 yili doldu, yatirdigimiz depozitolari iade etmisler. Bir kac aydir ufak ufak limit arttiriyorlardi ama simdi epey bir arttirmislar, limit artisinin kredi skoruna etkisi oluyor mu?

• @gallifrey, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Secured kredi karti alisimizin hemen hemen 1 yili doldu, yatirdigimiz depozitolari iade etmisler. Bir kac aydir ufak ufak limit arttiriyorlardi ama simdi epey bir arttirmislar, limit artisinin kredi skoruna etkisi oluyor mu?

Kredi karti limit artisi borcluluk oraninizi dusureceginden ve toplam kredibilitenizi arttiracagindan kredi puaniniza olumlu etki yapiyor.

• @entelman "kredi skoru", "kredi gecmisi"nin bir parcasi... Ama degerlendirirken kredi gecmisini toplam olarak degerlendirecekler.
    Fakat tabii ki yuksek bir kredi skoru, dusuk bir kredi skorundan cok cok daha iyi :)

FICO, kredi skoru hesaplama yontemlerinden bir tanesi...

• @gallifrey, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Secured kredi karti alisimizin hemen hemen 1 yili doldu, yatirdigimiz depozitolari iade etmisler. Bir kac aydir ufak ufak limit arttiriyorlardi ama simdi epey bir arttirmislar, limit artisinin kredi skoruna etkisi oluyor mu?

Ayni sayin @sadriabi 'nin dedigi gibi... ilk iletideki aciklamalarda "Revolving Utilization" oranini dusurecek olmasi itibariyle genel olarak kredi skoruna olumlu etki edecektir...

• Kredi skorum gecen hafta 3 puan dustu nedenini anlamadim secured kredi kartimi genelde odemeyi sisteme dustugu anda yatiriyorum yanlismi yapiyorum?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kursat68, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Kredi skorum gecen hafta 3 puan dustu nedenini anlamadim secured kredi kartimi genelde odemeyi sisteme dustugu anda yatiriyorum yanlismi yapiyorum?

Credit Karma vs bir siteden takip ediyor musunuz? Orada puandaki degisiklikleri ve neden oldugunu gosterir. Genelde borc/limit oraninin artmasi, yeni bir kredi basvurusu yapmak, yeni bir hesap acmak gibi nedenlerle skor dusebilir. Yakin zamanda boyle bir durum oldu mu?

• ⭐⭐

Amerika 'ya giriş - çıkış yapacaklar için banka hesabı açmaya gerek varmı?(amaç Credit history yapmak bunun içinde aktif kredi kartı gerekli ?)

Yada Açtırıp kredi kartı alsak ve tr de harcama yapıp, İnternet bankacılığından ödeme yapsak Credit history miz olusur mu?

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Amerika 'ya giriş - çıkış yapacaklar için banka hesabı açmaya gerek varmı?(amaç Credit history yapmak bunun içinde aktif kredi kartı gerekli ?)

Yada Açtırıp kredi kartı alsak ve tr de harcama yapıp, İnternet bankacılığından ödeme yapsak Credit history miz olusur mu?

Banka hesabinin bir faydasi olmaz ama kredi karti kredi skoru icin iyi olur. TR'de harcama yapmayi onermem, komisyon aliniyor (travel karti olmadigi surece). Onun yerine online abonelik gibi seyleri (Netflix vb) odemek daha iyi olur.

• @knnrn kredit karmadan bakiyorum yeni bir hesap yok ama harcamayi biraz artirdim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@knnrn kredit karmadan bakiyorum yeni bir hesap yok ama harcamayi biraz artirdim

O zaman ondan olmustur. Onemli degil, gecici bir sey. Esimin karti icin de benzer bir durum olmustu. Genelde 50 dolar borcla kapatiyordu, bir ay 100 dolar olunca borc iki katina cikti diye birkac puan dustu. Ayni ay benim borcum 5000 dolardan 4000'e dustu diye puanim artmisti. Puan hesaplarinin bu yonu pek mantikli degil malesef.

• @kursat68, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Kredi skorum gecen hafta 3 puan dustu nedenini anlamadim secured kredi kartimi genelde odemeyi sisteme dustugu anda yatiriyorum yanlismi yapiyorum?

odemeyi aylik olarak yapmalisiniz. Eger sisteme dustugu anda yaparsaniz ay sonunda "borc" cikmaz, o durumda "kredi" kullaniyor gibi olmazsiniz. Ilk iletileri de bir daha gozden gecirin isterseniz...

• ![0_1565983549974_D865-C603-6-A84-4948-9742-5-DB9-F17-B7-AA5.png](Yükleniyor 96%)

An itibariyle Credit Karma’dan skorumu kontrol ettim ve 814’e yükselmişim. Kredi skorunuzu merak ediyorsanız bildiğim kadarıyla Chase American Express Barclays gibi bankalar ücretsiz olarak aylık skorunuzu size bildiriyor.

800+ mükemmel seviye olarak tanımlanıyor. Böyle bir skora sahip biri olarak faydasının dokunabilir diyerekten bir iki şey ekleyeyim konuya.

Öncelikle ne amaçla giderseniz gidin SSN numarası almak için her yolu deneyin. Hayattır ne zaman nerede yaşayacağınız belli olmaz.

Öğrencilik yıllarımda SSN alabilmek işin okulun pizza departmanında 1 gün çalıştım ve SSN numaramı aldım. Yaklaşık 10 yıldır belki daha fazladır hesabım ve kredi kartlarım aktif. Yanlış değilsem $400 Chase kredi kartım ile kredi geçmişini oluşturmaya başladım. O zamanlarda CitiBank en hızlı limit arttıran firmaydı ve $32.000 dolara kadar çıktığımı hatırlıyorum. Şimdilerde hiç kullanmasam bile American Express, Chase, Barclays ve Citi’de hatrı sayılır limitlere ulaştığımı belirteyim fakat hesabınız uzun süre inaktif olunca limiti düşürüyorlar veya kartı iptal edebiliyorlar. İnşallah kısmet olur 2020’de Amerika’ya taşınabilirliksem bu puanlarla ev ve araba almanın faydası olup olmadığını da sizlere iletirim. Görüşmek üzere.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

odemeyi aylik olarak yapmalisiniz. Eger sisteme dustugu anda yaparsaniz ay sonunda "borc" cikmaz, o durumda "kredi" kullaniyor gibi olmazsiniz. Ilk iletileri de bir daha gozden gecirin isterseniz...

Evet, ben de katılıyorum. Statement balance hiçbir zaman sıfır olmamalı. Düşük de olsa mutlaka borç görünmeli. Kredi kartını debit kart gibi kullanırsanız puanınız hızlı yükselmez.

• @knnrn Kredit Karma puanlarini ardisik 3 ay takip ettim. Tek puan kaynagi 1 kredi karti (kredi ya da baska bir puan kaynagi yok) %30 ve hemen altinda puan daha hizli yuksleiyor. %30 dan asagi ve yukari dogru uzaklastikca puan artmiyor veya dusuyor.
    FICO olustugunda ise Credit Karma sicrama yapti (6. ayi doldurunca FICO olustu). 2. kredi karti ve duzenli odenen ev-araba kredileri de Credit Karma da simule ediliyor. App uzerinde ilgili bolumde simulasyon var.

• kredi kartı yerine debit kart kullanımı kredi skorunu nasıl etkiliyor, yani yararı var mı yoksa illa kredi kartı çıkarmak lazım mı. debit kart = cash gibi ama sistemde gözüken bir harcama o nedenle merak ettim. teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 8 Oy
    6 İleti
    702 Bakış
    MySeaM
    BoA ile benim birkac tecrubem oldu. Bir keresinde Karaip adalarina tur reservasyonu yapmistik. Onden $750 odeme yapmistik. Sonra bizim planlar degisti ve iptal ettik. Parayi geri gondermediler. Birkac defa telefon ile ugrastim, herkes topu bir baskasina atti ve bir turlu net bir cevap alamadim. BoA kredi kartina dispute yaptim ve 1 hafta sonra parayi gonderdiler. Bir defa da benzin istasyonunda coffee falan almistim, hatali charge yaptilar. Benden onceli musterinin aldiklarini da bana odettiler. Acelem oldugundan receipt de almamistim. Sonra hesap kontrol ederken farkettim. Sadece $25 civarindaydi ama yine de dispute yaptim. Parayi gonderdiler.
  • ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Bankacılık
    332
    10 Oy
    332 İleti
    35k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @hDundar son 1.5 yıldır amex gold kart kullanıyorum limitsiz bir şekilde bir kere bile evrak istemediler. Genelde gig workleri bile bir gelir saymazlarken borsadaki kazançları sayarlar mı bilemiyorum
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
  • Kredi Geçmişini Önemsemeyen Bir Kredi Kartı

Bankacılık kredi karti bankacilik cash back kredi skoru
    9
    4 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @sami-nur, içinde söyledi: Kredi Geçmişini Önemsemeyen Bir Kredi Kartı @FreeWoRLD amerikada abi peki nasil kredi goture biliriz kartla kredi gecmisi olmadan bana acil lazim .ama calisarak odiycem Kredi geçmişi olmadan kredi alamazsınız. Aynı soruyu tekrar tekrar sormak yanıtı değiştirmeyecek maalesef.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k