Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @coder, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

an ile girebilme konu

Araba anahtarı konusu net. Girebilirsiniz. Biz öyle girdik. Cüzdanda yanımdaydı.

• @mindi, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@crazycells çok teşekkürler. Sizin bu süreçte yardımınız çok büyük, ilk günden itibaren sanki elli kez greencard almış gibi bilinçli hareket edebildim forum sayesinde. Emeğiniz için ne kadar teşekkür etsek az, sağolun

Rica ederim 🙂

Bundan sonraki surecte de deneyimlerinizi bekliyoruz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/10/amerika-birleşik-devletleri-nde-yaşam

• @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

Universite diplomasi mi?

Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

Universite diplomasi mi?

Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

Tabii ihtiyacım olacak da, mezun olduğum üniversite geçen sene ikiye bölündüğünden resmi prosedürler hala tamamlanamamış ve 2018 diplomalarını bile hala vermemişler. Üniversiteye sorduğumda başvurunuzu yapın ama en erken 1 senede veririz diyorlar.
    Sonuç olarak, sizce e-devletten alınan mezuniyet belgesinde sorun çıkar mı? Kesin bir talimat var mı orjinal diploma diye?

Evet eger varsa orijinal diplomayi gormek istiyorlar, ama orijinal diploma yoksa neden olmadigini aciklayabilirsiniz. Sizden kaynaklanmayan nedenler oldugu surece, keyfi nedenler olmadigi surece bir problem olmaz. Durumunuzu aciklayan elinizdeki tum belgeleri goturun, konsolos degerlendirme yapacaktir. Belgeleri onaylayabildigi surece bir problem olmayacaktir.

1 senede verecekler diye mi basvuru yapmiyorsunuz? Ben tam o kismi anlayamadim, sizin bu belgeye ihtiyaciniz olmayacak mi? Olacaksa neden basvuru yapmiyorsunuz?

• @mertyilmaz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhaba, bu sabah itibariyle gorusmeye girdim ve olumlu sonuclandi. gorusme gayet kisa surdu ve gorustugum konsul cok pozitif biriydi.
    Ilk etapta turkce basladik, daha once j-1 vizesiyle 2 kez giris cikis yaptigimi belirterek ing devam edelim mi diye sordu. Ve ing ya da turkce olusunun vize sonucunu etkilemedigini belirtti.
    Gittigimde ne yapacagimi nereye gidecegimi sordu. akabinde mali belgeler hakkinda birkac soru yoneltti. Bu noktada ailenizin destegi oldugunu belirtmeniz olumsuz bir durum olusturmuyor diyebilirim. Son olarak vize icin hic bir sorunum olmadigini belirtip, merak ettigim herhangi birsey olup olmadigini sordu.
    Tesekkur ettik ve olaysiz dagildik.

Baslangictan itibaren siralama su sekilde gerceklesti.

Iceri giris,
    guvenlikten gecis,
    randevunuzun olup olmadiginin kontrolu - bu asamada sira aliyorsunuz,
    evrak teslimi, sonrasinda tekrar beklemece (numarinizi takip ediniz)
    odeme (yaninizda nakit 330 $ bulundurmaniz en saglikli yontem), sonrasinda yine beklemece
    ve vize gorusmesi (yaklasik 3-4 dk)

Tum surec yaklasik bir saat surdu.

Gereken evraklar ;
    -Adli sicil kaydi - arsiv dokumlu
    -nufus kayit ornegi
    -Diploma orjinal ve kopyasi (kopya onlarda kaliyor)
    -Hesap ozeti

• 2 adet biyometrik foto

• Dr raporu

• AIS kaydinizin mail ciktisini da yaninizda goturmeniz faydaniza olacaktir. (sizden ciktiyi almiyorlar fakat bu kismi halletiginize dair bir belgenin yaninizda olmasi faydali olacaktir.)

Bunlarin haricinde;
    -Benim de supheye dustugum ve forumdaki arkadaslarin cevaplariyla yardimci olduklari DS-260 vb diger evraklarin hicbiri sizden talep edilmiyor.

• iceriye herhangi bir elektronik alet(tablet pc telefon elektronik saat vb ) cihazla giremiyorsunuz.
      -iceriye sirt cantasi ya da el cantasi ile giremiyorsunuz, sanirim yalnizca araba anahtarina izin veriyorlar. (evraklarinizi bir dosya olarak bir araya getirmenizi ve yaniniza sadece bunu almanizi tavsiye ederim.
      -sigara cakmak vb hersey cope gidiyor.
      -karsidaki bufeye emanet birakilabiliyor.

Herkese surecinde basarilar, yolunuz acik olsun, bu surecte yardimini esirgemeyen herkese cok tesekkur ederim.
    Ozellikle @crazycells e cok tesekkur ederim.

Ekstra Detay:
    Vize gorusmesini beklerken birden alarmlar calmaya basladi, ingilizce ve turkce olarak acil durum lutfen kendinizi koruyacak bir yere siginin gibisinden anonslar yapildi. Sonrasindan yine ing ve turkce olarak lutfen binayi bosaltin anonsu yapildi. Sanirim ufak capli bir alarm anons denemesi yapildi ama bekleyenlerden hicbiri de kilini kipirdatmadi saskin saskin bakistik sadece. Boyle birsey ile karsilasirsaniz sasirmayin.

Hepinize bol sans.

Hayirli olsun, bundan sonraki asamalarda bol sanslar!

• @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Universite diplomasi mi?

Universite diplomasi mi?

Tabii ihtiyacım olacak da, mezun olduğum üniversite geçen sene ikiye bölündüğünden resmi prosedürler hala tamamlanamamış ve 2018 diplomalarını bile hala vermemişler. Üniversiteye sorduğumda başvurunuzu yapın ama en erken 1 senede veririz diyorlar.
    Sonuç olarak, sizce e-devletten alınan mezuniyet belgesinde sorun çıkar mı? Kesin bir talimat var mı orjinal diploma diye?

Evet eger varsa orijinal diplomayi gormek istiyorlar, ama orijinal diploma yoksa neden olmadigini aciklayabilirsiniz. Sizden kaynaklanmayan nedenler oldugu surece, keyfi nedenler olmadigi surece bir problem olmaz. Durumunuzu aciklayan elinizdeki tum belgeleri goturun, konsolos degerlendirme yapacaktir. Belgeleri onaylayabildigi surece bir problem olmayacaktir.

1 senede verecekler diye mi basvuru yapmiyorsunuz? Ben tam o kismi anlayamadim, sizin bu belgeye ihtiyaciniz olmayacak mi? Olacaksa neden basvuru yapmiyorsunuz?

Crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Yok 1 senede verirler diye başvuru yapmıyorum değil, gazete ilanımı bugün verip pazartesi veya salı başvurumu yapacağım ama büyük ihtimalle yetişmeyecek o yüzden stres olmuş durumdayım. Sadece problem yaşarmıyım onu anlamaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler.

• Mülakatım bugün gerçekleşti ve olumlu sonuçlandı.
    Mülakat deneyimim önceki yazilanlarla benzer durumda olduğu için bu konuya çok değinmeyeceğim.
    Üzerimden büyük bir yük kalkar diye düşünüyordum ama hiçte öyle olmadı şimdi pasaport elime ulaşana kadar sevinemiyorum buna ancak vize basılmış pasaport elime ulaştığında doya doya sevineceğim. Göçmenliğin buraya kadar olan kısmı kolaydı sadece beklemesi biraz zordu ama şuan hissettiğim asıl olayın şimdi başladığı... Organize etmem gereken o kadar çok konu var ki...
    Hadi bakalım hayırlısı.. bu arada sürecimi daha rahat daha az sitresli gecirmemde yardimci olan forumdaki tüm arkadaşlarıma paylaştıkları bilgiler için teşekkürü bir borc bilirim.. başta sn @crazycells olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim.

• @lilsam, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar,
    29 Temmuzda mülakatımız vardı, olumlu sonuçlandı. 1 Ağustosta da pasaportlarımızı teslim aldık.
    Başta sitenin yöneticileri @crazycells olmak üzere bu platformda bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkür ediyorum.
    Edindiğim tecrübelere ve duyumlara göre burada paylaşılan bilgiler parayla alınan danışmanlıklardan çok daha güncel ve doğru bilgiler.

Mülakata eşim ve 2 yaşındaki kızımla girdik, süreç genel olarak daha önce paylaşılan bilgilerle hemen hemen aynı. Ödemeleri hem sağlık kontrolünde hem de konsoloslukta kredi kartıyla yaptım. Mülakatın özel bir odada yapılacağını düşündüm fakat evrakları verdiğiniz ve ödeme yaptığınız banko gibi bir bankoda yapılıyor. Bankodaki görevlinin sesi biraz derinden geliyor, görevli konuşurken odaklanmaya çalışın. Arada cam olduğu için muhtemelen ses mikrofon ve speaker sistemiyle sizin bulunduğunuz tarafa taşınıyor.
    Umarım herşey dilediğiniz gibi olur arkadaşlar, Allah utandırmasın...

Ayrıca bir sorum olacak;
    Vize süresi içerisinde ABDye yerleşmek için buradaki işleri toparlayamayabiliriz. Adres olarak New Jersey verdik. Vize süresi içinde, adres değiştirmeden birkaç hafta tatil gibi Miami yapıp Türkiyeye dönüp sonra 3-5 ay içerisinde yerleşmek için tekrar NJye gitsek, nasıl olur? Bu arada kartımız NJdeki adrese postalanır mı, postalanırsa oradaki yakınımız teslim alabilir mi?

Hayirli olsun, sonraki sureclerde bol sanslar!

Dilediginiz yerden giris yapabilirsiniz.

( @Muhtaradana evet ilk yillarda giris-cikis sureli cok problem olmuyor ama mumkun oldugu kadar 6 aydan uzun ABD disinda kalmamanizi ve ilk firsatta tamamen yerlesmenizi tavsiye ederim)

• @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Universite diplomasi mi?

Universite diplomasi mi?

Crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Yok 1 senede verirler diye başvuru yapmıyorum değil, gazete ilanımı bugün verip pazartesi veya salı başvurumu yapacağım ama büyük ihtimalle yetişmeyecek o yüzden stres olmuş durumdayım. Sadece problem yaşarmıyım onu anlamaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler.

ok, o durumda ne olur ne olmaz gazete ilanini da yaninizda goturun.

Elinizdeki belgelerle problem yasayacaginizi sanmiyorum ama siz de kabul edin ki, diplomasini kaybetmis birinin diploma basvurusu yapmamasi garip bir durum. Ben konsolosun yerinde olsam bu durum bana supheli gelirdi ve daha arastirmak isterdim ne olup bittigini 🙂 O nedenle sizin durumunuzu gosteren butun belgeleri yaninizda goturun. Universitenin size 1 yil surer cevabinin da ciktisini alip goturun...

• @NeverGiveUP, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Mülakatım bugün gerçekleşti ve olumlu sonuçlandı.
    Mülakat deneyimim önceki yazilanlarla benzer durumda olduğu için bu konuya çok değinmeyeceğim.
    Üzerimden büyük bir yük kalkar diye düşünüyordum ama hiçte öyle olmadı şimdi pasaport elime ulaşana kadar sevinemiyorum buna ancak vize basılmış pasaport elime ulaştığında doya doya sevineceğim. Göçmenliğin buraya kadar olan kısmı kolaydı sadece beklemesi biraz zordu ama şuan hissettiğim asıl olayın şimdi başladığı... Organize etmem gereken o kadar çok konu var ki...
    Hadi bakalım hayırlısı.. bu arada sürecimi daha rahat daha az sitresli gecirmemde yardimci olan forumdaki tüm arkadaşlarıma paylaştıkları bilgiler için teşekkürü bir borc bilirim.. başta sn @crazycells olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim.

hayirli olsun, vizeli pasaport haberinizi de bekliyoruz o halde 🙂 bol sanslar...

• Merhaba biz unganlara muane için girdik ilk önce kayıt sonra 1 kat asagıya yönlendirdiler ve asagıda bir kısım ödeme sonra kan ve diğer taktikler yapıldı bunları yaptıktan sonra tekrar Mehmet hocanın bekleme odasına geçtik biraz bekledikten sonra eşimi çağırdılar boy kilo 2 aşı yapmış ve bir kaç soru neden gitmek istediğini ne iş yaptığını sormuş ardından beni çağırdılar bana da 2 aşı vuruldu ne iş yaptığımı sordu küçük kızım (1 yaşında ) 2 aşı vurdu Oğluma (3 yaşında ) 1 aşı vurdu toplamda 1105 $ Ödemiş olduk hayırlısı ile bugün geçti mülakatta güzel geçer inşalalh .

• Arkadaşlar, pasaportum vize basılı olarak gönderildiğinde PTT şubesinden annem veya babam gidip teslim alabilir mi?

• @NeverGiveUP tebrik ederim, en kısa zamanda vizeli pasaportunuzun haberini alırız inşaallah

• @Muhtaradana Teşekkür ederim darısı başınıza.

• @computerengineer vekaletle sadece alabilirler başka kesinlikle vermezler başıma geldi benim

• Bende unganlardaki yaşadıklarını anlatanlardan olayım dedim 😁
    Eşim, kızım ve ben saat 11 de olan randevumuza 1055 de geldik. Unganlarin yeri kuğulu park yanindaki beyaz evin bitişiğindeki gri bina (bize böyle anlattılar ve çok rahat bulduk bu tarifle).
    Önce 4 . Kata muaynehaneye gittik ve içerisi iranlılarla doluydu. Biraz bekleyip pasaport ,confirmation mail çıktısı , vesikalık fotograf,kızımın özel ve sağlık ocağında yapılan aşılarının evraklarını ve dogum belgesini verdim. Ama oradaki bayan sadece pasaport ve mail ciktisi yeterli dedi 😁 biz biraz abartmışız evrak olayını. Onlari alip isimlerimizle cagirmaya basladi ve orada fotoğraf cekip imzamızı aldi. Sonra ayni binada 3. kata gidin ve kan , idrar, x ray tahlillerine gitmemizi söyledi. Kızım 6 yaşında olduğu icin onun evraklarini vermediler. 3. Katta önden banka nakit kartıyla 2 kişi 1350 tl ödeme yaptım ve beklemeye aldılar. Önce kan alıp sonra idrar için tüplü kabı verdiler. Idrari ornegi dolunca ustten tüpe bastirin kendiliginden otomatik kaptan tupe aktaran bir sistem yapmislar. Sonra x ray icin çağırdılar ve orasida bitince tekrar 4. Kata unganlara geri döndük. Orada biraz bekledikten sonra mehmet beye kontrol icin cagrildim. Ic çamaşırınız kalıcak şekilde mavi hasta kiyafetini giyip bekledim. Mehmet bey geldi sadece sigara içip icmedigimi ve ameliyat olup olmadığımı sordu. Hayir dedim tansiyon ölçüp aşımı yapti ve sirtimla göğsümü dinleyip giyinin dedi. Çok çabuk bitti. Sonra kızımla eşimde ayni sekilde hızlıca muayene ve aşı olduktan sonra. (Kizim aglamadi bile aşıda eli o kadar hafif) muayenemiz bitti ve ödemeye geçtik toplam 745 dolar tuttu hepimizin. Yine kartla ödedim ve cuma gittiğimiz için pazartesi alabilirsiniz sonuçları dedi görevli bayan. Bizde pazartesi geri geleceğimiz için uçakla eve geri döndük.
    Özellikle detaylı anlatıyorum çünkü her bilgi onemli diye düşünüyorum.
    Salı günü mülakat sonrası daha uzun veya kısa bir görüşme yazısıyla yaşadıklarımı aktarmak dileğiyle herkeze kolay gelsin.

• @arnblt Teşekkür ederim, böyle bir tecrübe duyduğuma çok sevindim.

• @Muhtaradana İyi dileklerin için teşekkür ederim dostum. Umarım sizin için de herşey gönlünüzce olur.
    O cümlede anlatmak istediğim dışarıdan ücretli bir danışmanlık almaktansa bu siteyi doğru kullanarak her sorunuza cevap bulabileceğiniz.

• @lilsam, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@arnblt Teşekkür ederim, böyle bir tecrübe duyduğuma çok sevindim.

merhaba, oncelikle tebrikler. arkadasınızın gc ve ssn leri postadan alabilmesi için adres kısmında c/o ibaresi ile arkadasınızın isminin olması gerekir. Aklınızda bulunsun.

• ⭐⭐⭐

Bizim de bu sabahki mülakatımız başarılı geçti. Yardımlarını esirgemeyen başta @crazycells olmak üzere herkese teşekkür ederiz 🙏🏻 Vizelerini alan tüm arkadaşlara da hayırlı olsun 👏🏻 umarım bu sene kimse dışarıda kalmamıştır 🤞🏻

Sağlık kontrolü ve vize mülakatı genellikle paylaşılan deneyimlere yakın oldu. Ek olarak söyleyebileceklerim; Urganların olduğu binada 2 tane asansör bulunuyor. Soldaki 1-3-5, sağdaki 2-4-6 katlarına çıkıyor. Bu yüzden unganlardan düzene gidiş gelişte bebek arabası veya tekerlekli sandalye ile geçişler sıkıntı oluyor. Ya bir kat merdivende taşıyacaksınız, ya da en alt kata inip ilgili asansöre binmeniz gerekiyor. Konsoloslukta sıra beklerken belirli bir saat için randevusu olanları çağıran güvenlik görevlisinin sesi çok duyulmayabiliyor. O yüzden önlerden dinlemenizi tavsiye ederim.

• Arkadaşlar, mülakatla ilgili herhangi bir konuda Ankara konsoloslukla iletişime geçmek için bir e-mail vardı diye hatırlıyorum. Aradım ama bulamadım. Bilen var mı acaba?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k