[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@crazycells Süreçlerimize ciddi katkı sağlayan, yol gösteren böyle bir platformda bizleri buluşturduğunuz için biz size çok teşekkür ederiz..Sicil ile ilgili sürecimizi detaylı bir şekilde yazacağız.
-
@tesko, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@fireandwater, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Esas gün;
Hazırlıklarımızı yaptık, sabah 8.30 da olan görüşmemize gittik. Güvenlikten geçtik, evraklarımızı verdik (evrakları bir sırayla alıyor, maddi döküm belgelerini alırken eşimin üzerine olan hesabı istemedi, gerek olmadığını sadece esas talihli olan benim üzerime olan hesabın dikkate alınacağını söyledi. Israr ve ricam üzerine eşimin hesap dökümünü de aldı.Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla son mulakat asamasinda ise yeni baslayan sakalli abimize denk geldiniz, dogru mudur? Eger oyleyse bu durum bu arkadasin 3. is bilmezligi. Daha once paylasilan mulakat deneyimlerinde asil talihli degil de esin maddi kaynaklari sorunsuz kabul edilmisti. Biz de hic ugrasmadik para transferi, arac ruhsat devri. Yani bizdeki butun kaynaklar esimin uzerine. Asil talihli benim. Mulakat sali gunu, umarim basimiza bir is gelmez.
Merhaba,evet son aşamada mulakatımızı sanırım dediğiniz kişi yaptı.Mulakat sonrasında bizde eşimle kişinin yeni bir çalışan olabileceğini düşünmüştük. Allah'tan son anda sarışın bir bayan geldi ona danıştı da vermiş olduğu pasaportları geri istedi. Mali kaynağa gelince bizde hane halkı varlığının dikkate alınacağını biliyorduk ancak evrakları teslim alan kişi asıl talihlinin mali dökümünün dikkate alınacağını ısrarla belirtti. Biz yine de eşimin dökümlerini de rica ederek dosyaya koymasını sağladık.
-
@fireandwater kredi kartinizla odemek istediginizde neden 6 tl den kur uygukamak istediler acaba unganlar ve duzen laboratuari o gunun kurundan cekiordu 1-2 kurus farkediyordu ama 40 kurus birde cok fazla degil mi? Biz de kredi kartiyla odemehi dusunuyorduk vazgectik iyiki yazmissiniz ayrintili cok tesekkurler, daha once boyle bir durumla karsilasan var mi acaba?
-
merhaba, ceac'tan statüyü kontrol ettiğimde in transit görüyorum. Mülakat mailinden sonra bir süre böyle göründüğünü biliyorum, AIS kaydı oluşturabilmem için readY'ye mi dönmesi gerekiyor yoksa şu anda da yapabilir miyim? Teşekkürler.
-
@ozkk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@fireandwater kredi kartinizla odemek istediginizde neden 6 tl den kur uygukamak istediler acaba unganlar ve duzen laboratuari o gunun kurundan cekiordu 1-2 kurus farkediyordu ama 40 kurus birde cok fazla degil mi? Biz de kredi kartiyla odemehi dusunuyorduk vazgectik iyiki yazmissiniz ayrintili cok tesekkurler, daha once boyle bir durumla karsilasan var mi acaba?
Hayır Unganlarda kur ne ise ondan çekiyor,5,63 den aldı Unganlar.Unganlarda Kredi Kartından TL olarak çekim yapıldı.Konsolosluk da Kredi Kartından TL ile ödemek istediğimizde kuru 6 olarak söyledi,bizde nakit dolar verdik. Yanlış anlaşılma olmasın..
-
@fireandwater dogru anladim bizde unganlarda normal. Kurdan cektirdik de konsolosluk neden o kadar fark koyuyor 6 tl den cekiyor onu anlamadim. Tesekkurler
-
@fireandwater
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, her satırından bilgi akıyor, baya stresli ama sonu mutlu olan bir süreciniz olmuş, sabrınızdan ve mücadele azminizden dolayı tebrik ederim, takdire şayan
Amerika'daki yeni yaşamınızda bu azim ve kararlılıkla mutlu olacağınıza inanıyorum
İnşaallah bu sürecin abd ayağı sizin için kolaylıklarla başlar
Tekrar tebrik ederim, ailenize ve size hayırlı olsun, mutluluklar -
Bugün doktor randevuma gittim ve 1.5 saatte işlemlerim bitti.Oradaki yetkililere sormama rağmen tam bir yanıt alamadım.Yarın sabah 8 de mülakatım var ve doktor raporum yarın 4-6 arası alabilirsiniz dediler.Yarın mülakattan çıktığım gibi raporu almaya gitsem çıkma olasılığı nedir acaba,elden teslim etmek istiyorum konsolosluk kapanmadan.4 de almaya gidersem postalama işlemleri vs süreç uzayacak.Neden 1 gün öncesine doktor randevusuna gidiyorsun diyenler olacaktır,çünkü italyadan bugün gece yarısı stajımı bırakıp geldim ve doktor randuvusunda istesemde 30 temmuza alamıyordum full solu gözüküyordu.
-
@rustynail, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
merhaba, ceac'tan statüyü kontrol ettiğimde in transit görüyorum. Mülakat mailinden sonra bir süre böyle göründüğünü biliyorum, AIS kaydı oluşturabilmem için readY'ye mi dönmesi gerekiyor yoksa şu anda da yapabilir miyim? Teşekkürler.
mülakat mesajından sonra bazen 3 bazen bir hafta sonra AIS açabiliyorsunuz. Acelesi yok, haftaya deneyin derim. önemli olan mülakattan once kayıt açılması, kaç gun once olduğu değil.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?
Universite diplomasi mi?
Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.
-
@cnpist Çok teşekkür ederim. Peki hesap aktivitesi hiç olmayan bir banka hesaplarımı kullanmam dikkat çeker mi, problem olur mu?
-
Merhabalar,
2 sorum olacak @crazycells ;
1- Mulkat mailimi aldiktan sonra pasaport yeniliyorum, pasaportum geldikten sonra buyukelcilige yeni pasaport numarami bildirecegim. Ama AIS kaydini daha once yaptirmam gerekir mi, AIS kaydi acilirken pasaport numarasi soruluyor mu? Mulakat tarihim belirlendigi icin artik bir gecikme durumu olusmayacagini dusunuyorum, dogru mudur?
2- Birinci derece akrabam Amerikan vatandasi, bana sponsorluk icin gerekli belgeleri hazirliyor. Buna ek olarak mulakata giderken bir adet tapu gosterebilecegim. Bu mali kaynkalarin beyani yeterli olur mu yoksa ek bankada para gosterme gibi bir caba icine girmeli miyim?Desteklerinizi rica ederim.
-
merhabalar, konsolosluktan görüşme tarihi verildi. Ancak bir evim var ve bu evin değerini konsoloslukta göstermek için bir eksperin yazısına mı ihtiyç vardır yoksa herhangi bir emlakçıdan alınan belge yeterli midir? Evin değerini göstermek için bir şablon var mıdır? çok teşekkürler
-
@ozkk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@fireandwater dogru anladim bizde unganlarda normal. Kurdan cektirdik de konsolosluk neden o kadar fark koyuyor 6 tl den cekiyor onu anlamadim. Tesekkurler
Pardon ben yanlış anlamışım,nedenini bilmiyorum ama bize o şekilde söyledi,siz yine de sorun belki o kadar kur farkı olmaz.
-
@baykal1923 bizim dolar hesabında senelerdir aktivite yoktu az miktar para vardı :) totale bakıyorlar aslına, elindeki para seni devlete yuk etmeden orada yasar mısın diye. Amac senin orada devlete işsiz maaşından yuk olmadan yasayacak gucun var mı yok mu görmek. bol şans.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@fireandwater
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, her satırından bilgi akıyor, baya stresli ama sonu mutlu olan bir süreciniz olmuş, sabrınızdan ve mücadele azminizden dolayı tebrik ederim, takdire şayan
Amerika'daki yeni yaşamınızda bu azim ve kararlılıkla mutlu olacağınıza inanıyorum
İnşaallah bu sürecin abd ayağı sizin için kolaylıklarla başlar
Tekrar tebrik ederim, ailenize ve size hayırlı olsun, mutluluklarGüzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim,bizim için biraz zorlu bir süreçti. Bu süreçte hep bu forumdan yararlandık,takildigimiz her yerde önce burada acaba ne yazmışlar,ne yapmışlar diye hep ilk burayı okuduk ve forumda bilgilerini,deneyimlerini paylaşanlar sayesinde daha rahat sürecimizi yönettik. Bizde bizden sonra gelenlere bir fikir olması açısından surecimizi olabildiğince net ve açık bir şekilde yazmaya çalıştık. İnşallah Amerika süreci sizin dediğiniz gibi daha kolay olur, tekrardan iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,hepimize bol şans diliyorum..
-
@crazycells Konsolosluğa eşimi bildirmek ve formun açılması, formda da değişiklik yapılması, benim mülakat tarihimi etkiler mi?
1-Herhalükarda bana verilen mülakat tarihi ve saatinde mülakata girebilecek miyim? (yani ptt kaydı ve doktor randevüsü işlerini ne zaman yapmalıyım)2-Eşimi bildirmek benim mülakatımı tehlikeye sokar mı?
Vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim
-
Merhabalar mülakata yönelik evrak mailinde İstenilen seçici hizmet kaydı adlı belgeyi anlayamadım. Nerden çıkaracağım Bilen arkadaşlar fikir verebilir mi acaba teşekkürler.
-
@Maybeoneday Bu belge askerlik çağındaki erkek adaylar için geçerli bir belge.
-
@Maybeoneday aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum