Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Maybeoneday okuduğumuz kadarıyla tüm fiyatlar usd cinsinden, dolayısıyla TL ödemek istediğinizde onların verecekleri kura tabii olmanız doğal, o nedenle çoğunluk yanında nakit usd taşıdığını söyledi. Nakit USD nin de sadece 100 lük 50 lik değil bozuk olması yine 3-5 kuruş da olsa mağdur olunmasını önlüyormuş. Atıyorum 372 usd tutan bir işleme 4 tane 100 lük verirseniz , varsa 28 USD geri ödeyebilirler ama yoksa , 28 usd 5 tl den 140 diye de geri verebilirlermi,ş. Ama konsoloslukta KREDI kartı ile ödemelerde problem yaşamamak için KREDI kartının 1- yurtdışı kullanıma 2-mail order sistemine açık olması gerekiyormuş. Yani biri olmazsa o aşamada telaş yaşandığını örnekledi arkadaşlar. Çok koşturan, yakında banka arayan arkadaş olmuş bu nedenle...


  • Merhaba, bu sabah itibariyle gorusmeye girdim ve olumlu sonuclandi. gorusme gayet kisa surdu ve gorustugum konsul cok pozitif biriydi.
    Ilk etapta turkce basladik, daha once j-1 vizesiyle 2 kez giris cikis yaptigimi belirterek ing devam edelim mi diye sordu. Ve ing ya da turkce olusunun vize sonucunu etkilemedigini belirtti.
    Gittigimde ne yapacagimi nereye gidecegimi sordu. akabinde mali belgeler hakkinda birkac soru yoneltti. Bu noktada ailenizin destegi oldugunu belirtmeniz olumsuz bir durum olusturmuyor diyebilirim. Son olarak vize icin hic bir sorunum olmadigini belirtip, merak ettigim herhangi birsey olup olmadigini sordu.
    Tesekkur ettik ve olaysiz dagildik.

    Baslangictan itibaren siralama su sekilde gerceklesti.

    Iceri giris,
    guvenlikten gecis,
    randevunuzun olup olmadiginin kontrolu - bu asamada sira aliyorsunuz,
    evrak teslimi, sonrasinda tekrar beklemece (numarinizi takip ediniz)
    odeme (yaninizda nakit 330 $ bulundurmaniz en saglikli yontem), sonrasinda yine beklemece
    ve vize gorusmesi (yaklasik 3-4 dk)

    Tum surec yaklasik bir saat surdu.

    Gereken evraklar ;
    -Adli sicil kaydi - arsiv dokumlu
    -nufus kayit ornegi
    -Diploma orjinal ve kopyasi (kopya onlarda kaliyor)
    -Hesap ozeti

    • 2 adet biyometrik foto

    • Dr raporu

    • AIS kaydinizin mail ciktisini da yaninizda goturmeniz faydaniza olacaktir. (sizden ciktiyi almiyorlar fakat bu kismi halletiginize dair bir belgenin yaninizda olmasi faydali olacaktir.)

    Bunlarin haricinde;
    -Benim de supheye dustugum ve forumdaki arkadaslarin cevaplariyla yardimci olduklari DS-260 vb diger evraklarin hicbiri sizden talep edilmiyor.

    • iceriye herhangi bir elektronik alet(tablet pc telefon elektronik saat vb ) cihazla giremiyorsunuz.
      -iceriye sirt cantasi ya da el cantasi ile giremiyorsunuz, sanirim yalnizca araba anahtarina izin veriyorlar. (evraklarinizi bir dosya olarak bir araya getirmenizi ve yaniniza sadece bunu almanizi tavsiye ederim.
      -sigara cakmak vb hersey cope gidiyor.
      -karsidaki bufeye emanet birakilabiliyor.

    Herkese surecinde basarilar, yolunuz acik olsun, bu surecte yardimini esirgemeyen herkese cok tesekkur ederim.
    Ozellikle @crazycells e cok tesekkur ederim.

    Ekstra Detay:
    Vize gorusmesini beklerken birden alarmlar calmaya basladi, ingilizce ve turkce olarak acil durum lutfen kendinizi koruyacak bir yere siginin gibisinden anonslar yapildi. Sonrasindan yine ing ve turkce olarak lutfen binayi bosaltin anonsu yapildi. Sanirim ufak capli bir alarm anons denemesi yapildi ama bekleyenlerden hicbiri de kilini kipirdatmadi saskin saskin bakistik sadece. Boyle birsey ile karsilasirsaniz sasirmayin.

    Hepinize bol sans.


  • Merhaba arkadaşlar,
    29 Temmuzda mülakatımız vardı, olumlu sonuçlandı. 1 Ağustosta da pasaportlarımızı teslim aldık.
    Başta sitenin yöneticileri @crazycells olmak üzere bu platformda bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkür ediyorum.
    Edindiğim tecrübelere ve duyumlara göre burada paylaşılan bilgiler parayla alınan danışmanlıklardan çok daha güncel ve doğru bilgiler.

    Mülakata eşim ve 2 yaşındaki kızımla girdik, süreç genel olarak daha önce paylaşılan bilgilerle hemen hemen aynı. Ödemeleri hem sağlık kontrolünde hem de konsoloslukta kredi kartıyla yaptım. Mülakatın özel bir odada yapılacağını düşündüm fakat evrakları verdiğiniz ve ödeme yaptığınız banko gibi bir bankoda yapılıyor. Bankodaki görevlinin sesi biraz derinden geliyor, görevli konuşurken odaklanmaya çalışın. Arada cam olduğu için muhtemelen ses mikrofon ve speaker sistemiyle sizin bulunduğunuz tarafa taşınıyor.
    Umarım herşey dilediğiniz gibi olur arkadaşlar, Allah utandırmasın...

    Ayrıca bir sorum olacak;
    Vize süresi içerisinde ABDye yerleşmek için buradaki işleri toparlayamayabiliriz. Adres olarak New Jersey verdik. Vize süresi içinde, adres değiştirmeden birkaç hafta tatil gibi Miami yapıp Türkiyeye dönüp sonra 3-5 ay içerisinde yerleşmek için tekrar NJye gitsek, nasıl olur? Bu arada kartımız NJdeki adrese postalanır mı, postalanırsa oradaki yakınımız teslim alabilir mi?


  • Merhaba herkese, bütün sağlık kontrolünü hallettik. Her şey için 2 kişi toplam 735 dolar ödedik biz de. Aşı kartımız yoktu o yüzden aşıları da yedik 🙂

    Belgeyi yarın alabileceğimizi söylediler tekrar yazarım.

    Mülakata az kaldıkça soru işaretleri de artıyor bende. Benim yüksek lisans diplomal duruyor ama lisans kayıp. Yüksek götüren oldu mu daha önce sıkıntı olur mu? Lisans için e-devletten belge de alacağım ama gerildim açıkçası


  • Bu ileti silindi!

  • @mertyilmaz
    Tebrik ederim, yeni yaşamınızda mutluluklar, umarım en kısa zamanda da vize başılmış vizeniz elinize ulaşır
    Paylaşım için teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @Summerof89, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Mülakata az kaldıkça soru işaretleri de artıyor bende. Benim yüksek lisans diplomal duruyor ama lisans kayıp. Yüksek götüren oldu mu daha önce sıkıntı olur mu? Lisans için

    Gerilmenize hiç gerek yok. e-devletten aldığınız belge en geçerli olanı. Ayrıca fiziksel olarak zaten yüksek lisans elinizde. O bile yeter. Alabilirseniz yüksek lisansında e-devletten olanını alın. Ben ikisinin de hem orjinalini hemde e-devletten olanını götürdüm. e-devletten olanını aldılar.

  • ⭐⭐

    @lilsam hiç sorun olmaz. Bizde öyle yaptık. Adresimiz Virginia. Girişimizi NY den yapıp 1 hafta gezip geldik. Kartlar Virginia'daki arkadaşların evine geldi biz orada değilken.


  • @arnblt Bu bilgi içimi rahatlattı teşekkürler 🙏


  • @lilsam
    "Edindiğim tecrübelere ve duyumlara göre burada paylaşılan bilgiler parayla alınan danışmanlıklardan çok daha güncel ve doğru bilgiler."

    Bu cümlenize tamamen katılıyorum güncel olmasının yanında bilgilerin doğruluğu adminler tarafından kontrol edilip, varsa eksik yada yanış bilgi anında müdahele ediyor, Form bu konuda çok canlı

    Zamanınız varsa unganlar aşamasını da daha detaylı paylaşırsanız sevinirim

    Yaptığınız miami tatil planı gayet mantıklı ailenin greencard alacak tamamı girer ve greencard ücretinide ödemişseniz herkes için greencard basım süreci başlamış olur

    SSN de ve greencard da siz Türkiye de iken verdiğiniz adreste yakınlarınız tarafından alınır
    Hatta türkiyeye teslim alan kişi greencardı posta ile yollayabilir, bu şekilde biliyorum, tabi riskli bir durum, postadan bu şekilde kaybolabilir

    Forumdan edindiğimiz bilgiye göre ilk giriş yapıp türkiyeye döndüğünüzde tamamen yerleşmek için 1 yıla kadar müsamaha gösterdiklerini biliyoruz @crazycells
    Ama ondan sonra her 6 aylık abd dışı yaşantı biraz riskli

    Bu arada tebrik ederim, yeni yaşamınızda mutluluklar, her şey sizin ve aileniz için abd de çok güzel geçer inşaallah

    Paylaşımınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @Summerof89 rica ederim. e-devletten alınan belgeleri konsolosluk sistemlerinden teyit ediyor. Hatta diplomayı götürdüğü halde sahte olabilme ihtimaline karşı e-devletten olan halini de getirmesini istedikleri aday vardı geçen sene.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana ilk giriş yaptıktan sonra pre-entry evrağı ile 1 yıl değil 2 yıla kadar izin var.


  • Mülakata araba anahtarı ve cüzdan ile girebilme konusunda sorun yaşayan oldu mu? Bu konuyu bir netleştirsek diyorum. 🙂

  • ⭐⭐

    @coder, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    an ile girebilme konu

    Araba anahtarı konusu net. Girebilirsiniz. Biz öyle girdik. Cüzdanda yanımdaydı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mindi, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells çok teşekkürler. Sizin bu süreçte yardımınız çok büyük, ilk günden itibaren sanki elli kez greencard almış gibi bilinçli hareket edebildim forum sayesinde. Emeğiniz için ne kadar teşekkür etsek az, sağolun

    Rica ederim 🙂

    Bundan sonraki surecte de deneyimlerinizi bekliyoruz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/10/amerika-birleşik-devletleri-nde-yaşam

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

    Universite diplomasi mi?

    Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

    Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

    Universite diplomasi mi?

    Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

    Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

    Tabii ihtiyacım olacak da, mezun olduğum üniversite geçen sene ikiye bölündüğünden resmi prosedürler hala tamamlanamamış ve 2018 diplomalarını bile hala vermemişler. Üniversiteye sorduğumda başvurunuzu yapın ama en erken 1 senede veririz diyorlar.
    Sonuç olarak, sizce e-devletten alınan mezuniyet belgesinde sorun çıkar mı? Kesin bir talimat var mı orjinal diploma diye?

    Evet eger varsa orijinal diplomayi gormek istiyorlar, ama orijinal diploma yoksa neden olmadigini aciklayabilirsiniz. Sizden kaynaklanmayan nedenler oldugu surece, keyfi nedenler olmadigi surece bir problem olmaz. Durumunuzu aciklayan elinizdeki tum belgeleri goturun, konsolos degerlendirme yapacaktir. Belgeleri onaylayabildigi surece bir problem olmayacaktir.

    1 senede verecekler diye mi basvuru yapmiyorsunuz? Ben tam o kismi anlayamadim, sizin bu belgeye ihtiyaciniz olmayacak mi? Olacaksa neden basvuru yapmiyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mertyilmaz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba, bu sabah itibariyle gorusmeye girdim ve olumlu sonuclandi. gorusme gayet kisa surdu ve gorustugum konsul cok pozitif biriydi.
    Ilk etapta turkce basladik, daha once j-1 vizesiyle 2 kez giris cikis yaptigimi belirterek ing devam edelim mi diye sordu. Ve ing ya da turkce olusunun vize sonucunu etkilemedigini belirtti.
    Gittigimde ne yapacagimi nereye gidecegimi sordu. akabinde mali belgeler hakkinda birkac soru yoneltti. Bu noktada ailenizin destegi oldugunu belirtmeniz olumsuz bir durum olusturmuyor diyebilirim. Son olarak vize icin hic bir sorunum olmadigini belirtip, merak ettigim herhangi birsey olup olmadigini sordu.
    Tesekkur ettik ve olaysiz dagildik.

    Baslangictan itibaren siralama su sekilde gerceklesti.

    Iceri giris,
    guvenlikten gecis,
    randevunuzun olup olmadiginin kontrolu - bu asamada sira aliyorsunuz,
    evrak teslimi, sonrasinda tekrar beklemece (numarinizi takip ediniz)
    odeme (yaninizda nakit 330 $ bulundurmaniz en saglikli yontem), sonrasinda yine beklemece
    ve vize gorusmesi (yaklasik 3-4 dk)

    Tum surec yaklasik bir saat surdu.

    Gereken evraklar ;
    -Adli sicil kaydi - arsiv dokumlu
    -nufus kayit ornegi
    -Diploma orjinal ve kopyasi (kopya onlarda kaliyor)
    -Hesap ozeti

    • 2 adet biyometrik foto

    • Dr raporu

    • AIS kaydinizin mail ciktisini da yaninizda goturmeniz faydaniza olacaktir. (sizden ciktiyi almiyorlar fakat bu kismi halletiginize dair bir belgenin yaninizda olmasi faydali olacaktir.)

    Bunlarin haricinde;
    -Benim de supheye dustugum ve forumdaki arkadaslarin cevaplariyla yardimci olduklari DS-260 vb diger evraklarin hicbiri sizden talep edilmiyor.

    • iceriye herhangi bir elektronik alet(tablet pc telefon elektronik saat vb ) cihazla giremiyorsunuz.
      -iceriye sirt cantasi ya da el cantasi ile giremiyorsunuz, sanirim yalnizca araba anahtarina izin veriyorlar. (evraklarinizi bir dosya olarak bir araya getirmenizi ve yaniniza sadece bunu almanizi tavsiye ederim.
      -sigara cakmak vb hersey cope gidiyor.
      -karsidaki bufeye emanet birakilabiliyor.

    Herkese surecinde basarilar, yolunuz acik olsun, bu surecte yardimini esirgemeyen herkese cok tesekkur ederim.
    Ozellikle @crazycells e cok tesekkur ederim.

    Ekstra Detay:
    Vize gorusmesini beklerken birden alarmlar calmaya basladi, ingilizce ve turkce olarak acil durum lutfen kendinizi koruyacak bir yere siginin gibisinden anonslar yapildi. Sonrasindan yine ing ve turkce olarak lutfen binayi bosaltin anonsu yapildi. Sanirim ufak capli bir alarm anons denemesi yapildi ama bekleyenlerden hicbiri de kilini kipirdatmadi saskin saskin bakistik sadece. Boyle birsey ile karsilasirsaniz sasirmayin.

    Hepinize bol sans.

    Hayirli olsun, bundan sonraki asamalarda bol sanslar!


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

    Universite diplomasi mi?

    Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

    Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

    Universite diplomasi mi?

    Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

    Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

    Tabii ihtiyacım olacak da, mezun olduğum üniversite geçen sene ikiye bölündüğünden resmi prosedürler hala tamamlanamamış ve 2018 diplomalarını bile hala vermemişler. Üniversiteye sorduğumda başvurunuzu yapın ama en erken 1 senede veririz diyorlar.
    Sonuç olarak, sizce e-devletten alınan mezuniyet belgesinde sorun çıkar mı? Kesin bir talimat var mı orjinal diploma diye?

    Evet eger varsa orijinal diplomayi gormek istiyorlar, ama orijinal diploma yoksa neden olmadigini aciklayabilirsiniz. Sizden kaynaklanmayan nedenler oldugu surece, keyfi nedenler olmadigi surece bir problem olmaz. Durumunuzu aciklayan elinizdeki tum belgeleri goturun, konsolos degerlendirme yapacaktir. Belgeleri onaylayabildigi surece bir problem olmayacaktir.

    1 senede verecekler diye mi basvuru yapmiyorsunuz? Ben tam o kismi anlayamadim, sizin bu belgeye ihtiyaciniz olmayacak mi? Olacaksa neden basvuru yapmiyorsunuz?

    Crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Yok 1 senede verirler diye başvuru yapmıyorum değil, gazete ilanımı bugün verip pazartesi veya salı başvurumu yapacağım ama büyük ihtimalle yetişmeyecek o yüzden stres olmuş durumdayım. Sadece problem yaşarmıyım onu anlamaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler.


  • Mülakatım bugün gerçekleşti ve olumlu sonuçlandı.
    Mülakat deneyimim önceki yazilanlarla benzer durumda olduğu için bu konuya çok değinmeyeceğim.
    Üzerimden büyük bir yük kalkar diye düşünüyordum ama hiçte öyle olmadı şimdi pasaport elime ulaşana kadar sevinemiyorum buna ancak vize basılmış pasaport elime ulaştığında doya doya sevineceğim. Göçmenliğin buraya kadar olan kısmı kolaydı sadece beklemesi biraz zordu ama şuan hissettiğim asıl olayın şimdi başladığı... Organize etmem gereken o kadar çok konu var ki...
    Hadi bakalım hayırlısı.. bu arada sürecimi daha rahat daha az sitresli gecirmemde yardimci olan forumdaki tüm arkadaşlarıma paylaştıkları bilgiler için teşekkürü bir borc bilirim.. başta sn @crazycells olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilsam, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaşlar,
    29 Temmuzda mülakatımız vardı, olumlu sonuçlandı. 1 Ağustosta da pasaportlarımızı teslim aldık.
    Başta sitenin yöneticileri @crazycells olmak üzere bu platformda bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkür ediyorum.
    Edindiğim tecrübelere ve duyumlara göre burada paylaşılan bilgiler parayla alınan danışmanlıklardan çok daha güncel ve doğru bilgiler.

    Mülakata eşim ve 2 yaşındaki kızımla girdik, süreç genel olarak daha önce paylaşılan bilgilerle hemen hemen aynı. Ödemeleri hem sağlık kontrolünde hem de konsoloslukta kredi kartıyla yaptım. Mülakatın özel bir odada yapılacağını düşündüm fakat evrakları verdiğiniz ve ödeme yaptığınız banko gibi bir bankoda yapılıyor. Bankodaki görevlinin sesi biraz derinden geliyor, görevli konuşurken odaklanmaya çalışın. Arada cam olduğu için muhtemelen ses mikrofon ve speaker sistemiyle sizin bulunduğunuz tarafa taşınıyor.
    Umarım herşey dilediğiniz gibi olur arkadaşlar, Allah utandırmasın...

    Ayrıca bir sorum olacak;
    Vize süresi içerisinde ABDye yerleşmek için buradaki işleri toparlayamayabiliriz. Adres olarak New Jersey verdik. Vize süresi içinde, adres değiştirmeden birkaç hafta tatil gibi Miami yapıp Türkiyeye dönüp sonra 3-5 ay içerisinde yerleşmek için tekrar NJye gitsek, nasıl olur? Bu arada kartımız NJdeki adrese postalanır mı, postalanırsa oradaki yakınımız teslim alabilir mi?

    Hayirli olsun, sonraki sureclerde bol sanslar!

    Dilediginiz yerden giris yapabilirsiniz.

    ( @Muhtaradana evet ilk yillarda giris-cikis sureli cok problem olmuyor ama mumkun oldugu kadar 6 aydan uzun ABD disinda kalmamanizi ve ilk firsatta tamamen yerlesmenizi tavsiye ederim)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum