Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Emlak
535 177 82.1k 186

• Simdi bir konu daha aklima geldi.

Ev kiralarken mutlaka indirim isteyin. Herhangi bir kampanya vs olmasada, ufak bir indirim yapiyorlar. Kiradan ziyade diger ucretlerde.
    Ben ilk apartman basvurusunda basvuru ucretini muaf ettirmistim. 2.nci apartmanda ise esim icin basvuru ucretini iptal ettirmistik. Tek yaptigim sormakti.
    Mutlaka deneyin. Sormasaydim, $300 bosuna odeme yapmis olacaktim.

• Kiralik ev arama, app fee, kiralama, odemeler ve belgeler gibi deneyimleri paylasaagim. Sadece kendime hatirlatma olarak sunu birakip kaiyorum. Yuklu donus yapacagim bu konuya.
    Kiralama sirketinden kiralayincca otomatik odeme girisi yaptim sayfalarindan. Odeme gereklesti gorunuyor ama bankamda bilgi yok.
    ACH payment nedir diye aradim: https://www.google.com/search?q=ACH+Payment&oq=ACH+Payment
    Bankaya yansimasi 3-4 gun suruyor. Otomatik odemede kredi karti ya da banka hesap bilgilerini veriyorsunuz. ACH payment banka hesap bilgileri ile gerceklesiyor.
    Daha sonra guncelleyecegim bu gonderiyi.

• ⭐⭐

@caglaror evet buna dikkat etmek lazim. Mesela bofa da bofanin checkinginden bofanin credit card ina odeme yaptiniz checkingden bakiye aninda dusuyor bunu goruyorsunuz. Iki farkli banka arasi olursa dediginiz gibi checking den bakiye dusmesi 3-4 gunde surebiliyor. Hesapta para var sanip harcamamak lazim bu surecte

• Vizeler, biletleri alinca arastirmalara basladim. Sugarland,Houston taraflarindan ilk once 12 aylik apartment kiralamak istiyorum. biraz stressli surecmis ev kiralamak. Bizde banka para gostererk gitmeyi dusunyoruz. Umarim gelince sorunsuz ev tutariz.

• @caglaror ACH aka eCheck, Tr'de EFT olarak bilinen banka hesaplari arasindaki elektronik fon transferi. Belirttiginiz gibi transferin gerceklesmesi birkac gun alabiliyor.

• Yasaklı

@baymyrat hayrlı olsun darısı başımıza inşaAllah. :)

• @semavi Kadir bey merhaba, vize görüşme tarihi yaklaşırken okul ve kalacak yer konusunda araştırmalarımız daha da ciddiyet kazandı, forumda daha önce ikamet ettiğiniz Advenir at Milan sitesi ile ilgili yazışmalarınız üzerine siteyi ve çevresinde ki okulları araştırmaya başladık, 11 yaşında bir kızımız var, önceliğimiz onun eğitimi olacağından site çevresindeki önerilen okullar hakkında araştırma yapıyoruz, realtor emlak sitesinde middle school ve high school olarak Dulles school önerilmekte, hem site hem de bilginiz varsa okul hakkında yorumlarınızı almak isterim, önerileriniz bizler için çok önemli, şimdiden teşekkürler, saygılar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Selamlar

Sitede sorun yaşamadık lakin middle school be high schoola giden öğrencimiz olmadığı için kesin yorum yapamıyorum... Elementary olsa Meadows place elementary oluyor orada oturanlar ve oda iyi bir okul. Ben yine de o okullara giden var mı bir sormaya çalışayım..

• @semavi geri dönüşünüz için teşekkürler Kadir bey , deneyimleriniz bizler için çok önemli, internetten araştırma yapıyoruz fakat bir bilenden duymak insanın içini rahatlatıyor, okul için çevrenizden aldığınız bilgiler olursa önerilerinizi almak isteriz...

• Ev kiralama esnasına çocuklara da oda olması zorunlumu acaba?
    Nerede duyduğumu hatırlayamıyorum ama "aman canım ne olacak çcouk da salonda çekyatta yatar" diyerek 1 yatak odalı daire kiralanamıyormuş. Çocukdan dolayı mecburen 2 odalı bir daire kiralanması gerekiyormuş.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@omertug, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Ev kiralama esnasına çocuklara da oda olması zorunlumu acaba?
    Nerede duyduğumu hatırlayamıyorum ama "aman canım ne olacak çcouk da salonda çekyatta yatar" diyerek 1 yatak odalı daire kiralanamıyormuş. Çocukdan dolayı mecburen 2 odalı bir daire kiralanması gerekiyormuş.

Ilk geldigimizde biz de duyduk ama pratikte boyle bir kuralin uygulandigini gormedim. Bizim dairemiz tek yatak odali, oglumuz "study" tabir edilen odada kaliyor. Tandigimiz pek cok aile icin de durum benzer. Ayrica maddi durumunuz neye el veriyorsa ona gore bir ev tutarsiniz, devlet bu konuda maddi destek vermedigine gore aileye karisacagini da sanmam.

• @knnrn kanuni bir zorunluluk olmamasına sevindim. Kızım 6 yaşında ve nasipse orada okula devam edecek ama ilk gidiş için bütçeyi de ona göre düşünmek gerekiyor.

• Kiralama sirketleri ve sitelerin yonetimleri kisi sayisi ve oda sayisini hesapliyorlar. Ama sahislardan kiralamada sorun olacagini sanmam. Cocuga ozel oda zorunlulugu yok, evlerin oda/kisi kapasitesi olayi var. Pratikte uygulandigini ben de duymadim.

• ⭐⭐

@omertug BIZ BIR ODALI EVDE DORT KISI KALDIK SORUN OLMUYOR. HATTA BILE BILE KIRALIYORLAR. CALIFORNIA ICIN SORUN YOK DIYEBILIRIM.

• ⭐⭐

Ben de Florida’dayim boyle bisey gormedim. Yaparlarsa evi vermek istemediklerinden bahane uretmek icin yaparlar diye dusunuyorum

• ⭐⭐⭐

2017 yılından bu yana 3.cü apartman kiralama deneyimimizde ilk defa bir konu ile karşılaştım.

İlk 2 apartmanda sadece background check ve maaş bordroları sorgulanırken dün başvuru yaptığımız apartmanda kredi sorgulaması (hard inquiry) yapıldı. Yani kredi kartı başvurusu yapıldığında uygulanan ve kredi skorunu etkileyen bir sorgulama türü.

Charlotte, NC şehrinin gelir düzeyi yüksek bir mahallesi ve dolayısı ile talebin fazla olduğu bir apartman olmasının muhtemelen etkisi var fakat böyle bir konu ile de karşılaşmanız muhtemel.

• ⭐⭐⭐

@omertug Duyduğunuz doğru fakat çok yaygın değil. 2nci apartmanımızı arayışımızda bazı 1 odalı apartmanlar için maksimum 2 kişi kuralı olduğunu öğrenmiştik. Fakat 3.cü kişinin çocuk olması durumunda fair housing act gereği o kuralı uygulayamıyorlar diye biliyorum.

• Arkadaşlar çocuklu aileler ev ararken Trulia sitesini kullanırsa; beğendiğiniz eve tıkladığınızda, ev resminin altındaki "Local Information" bölümünde "Schools" a tıkladığınızda çocuğunuzun gidebileceği okulları "Assigned" olarak görebilir, okulların puanı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Çocuklu ailelere Trulia kullanmasını tavsiye ederim.

• Merhaba,bize muhit olarak hem uygun hem de tekin :) bir yer önericek biri var aylık 1800-2000$ Civarı

• @dilara1424
    https://instagram.com/emresamurai?igshid=kho66envu89l
    Emre bey ile iletişime geçin isterseniz yardımcı olabilir

Benzer Başlıklar

• Vize olmadan ev alabilir miyiz

Emlak
    19
    0 Oy
    19 İleti
    1k Bakış
    kemalcapanogluK
    @Bosphorus voov bunu bende bi araştırayım bilgiyi teyitledikten sonra bilgisini veririm teşekkür ederim (:
  • Amerika' da ev arkadaşı bulma

Emlak
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    Ercan GeçginE
    @Edelweiss, içinde söyledi: Amerika' da ev arkadaşı bulma spareroom.com, roommates.com, roomster.com, craigslist.com Ancak en iyi cozum yasamayı düşündüğünüz yerin Facebook gruplarına katılıp bir gönderi paylaşarak aramak. Burada roomster.com sitesinde mesaj atabiliyorsunuz ama size gelen mesajları okuyabilmek için haftalık/aylık/yıllık şekilde ücretli paketler sunuluyor. Anladığım kadarıyla kullanımı ücretli, bakanlar ona göre araştırma yapsın. Bu arada henüz ben de ev bulmadım ama facebook - marketplace'de de güncel daireler bulunabiliyor.
  • Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

Emlak
    34
    3 Oy
    34 İleti
    6k Bakış
    M
    Merhaba, Yeni bir ev inşa etmek için bölgeyi iyi bilmeniz gerekiyor. Gayrimenkul için gerekli malzemeleri uygun fiyata alıp, iyi bir ekiple ekonomik bir fiyata anlaşmalısınız.
  • Kısa süreli kontratlı ev veya oda kiralamak

Emlak
    53
    6 Oy
    53 İleti
    7k Bakış
    N
    Merhaba, Los Angeles 'ta paylaşımlı veya özel oda arıyorum. Kiralamak isteyenler lütfen iletişime geçsin. Giriş 4 Kasım olacak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k