Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @roccorocco, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater hayirli olsun ve gecmis olsun. Baya macerali bir surec olmus sizinki. Bundan sonraki sureclerde ve Amerika da bol sanslar. Son Soz: Son sozunuze sonuna kadar katiliyorum 🙂

    Çok teşekkür ederiz,evet bu süreçte biraz fazla macera yaşadık.Umarim emek veren, çabalayan,isteyen herkes sürecini güzel bir şekilde tamamlar..


  • Bilgiler çok iyi olmuş, elinize sağlık. USCIS'e yapılacak 220 doları mülakattan sonra konsoloslukta mı ödüyoruz?


  • @fireandwater çok geçmiş olsun. Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler.


  • Sayın @fireandwater, yazdıklarınızı tırnaklarımı yiyerek okudum 😅 zor bir sürecin sonu mutlu bitmiş, çok sevindim, bundan sonrası için başarılar ve bol şanslar...


  • @somebody USCİS ödemesini daha sonra Amerika ya girmeden yapıyorsunuz.Konu ile ilgili başlık forumda mevcut https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle


  • @fireandwater Hayırlı olsun.Macera dolu Amerika için macera dolu bir başlangıçla başlıyorsunuz.


  • @somebody, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater çok geçmiş olsun. Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler.

    Çok teşekkür ederim, şükür kazasız belasız aldık vizemizi.


  • @centralpark, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Sayın @fireandwater, yazdıklarınızı tırnaklarımı yiyerek okudum 😅 zor bir sürecin sonu mutlu bitmiş, çok sevindim, bundan sonrası için başarılar ve bol şanslar...

    Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için,bizim sürecimiz biraz stresli geçti.Artik önümüzdeki diğer süreçlerde bizi ne bekliyor acaba diyerekten yeni bir macera dolu sürece devam...Hepimize bol şans diliyorum..


  • @ikizbabasi, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater Hayırlı olsun.Macera dolu Amerika için macera dolu bir başlangıçla başlıyorsunuz.

    Teşekkür ederim,aynen dediğiniz gibi maceradan maceraya koşuyoruz..


  • @fireandwater bundan sonrası rahat , huzurlu ve gönlünüzce olsun :)))


  • @arkben, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater bundan sonrası rahat , huzurlu ve gönlünüzce olsun :)))

    İnşallah öyle olur,umudumuz o yönde..Çok teşekkür ederim...


  • @Calibraturbo Merhaba, doktora 250 laboratuvara 117,5 odedim. toplamda 2 asi, muayene ve laboratuvar giderleri icin 367,5 dolar odemis oldum.


  • @fireandwater, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar, biz dün vize basılı pasaportlarımızı aldık. Uzun soluklu bekleyişin neticesini görmenin verdiği şaşkınlıkla sürecimizden bahsedeyim. Biz belirli sebeplerden dolayı ilk mülakata gidemedik.(Aralık ayında idi).Tekrar mülakat tarihi istedik Nisan ayına verdiler. Sonra konsolosluk personel yetersizliğinden Mayıs'a erteledi görüşmemizi. Vardır bir hayır dedik, evrakları hazırlamaya başladık. Her şeyi hazırladık, banka dökümleri, ais kaydı, otel, unganlar, aşılar... Vb. En son e-devletten sicil kaydı alırken eşimde sicil kaydı çıktı. Ad-Soyadı-Baba Adı- Doğduğu şehir ve ilçesine kadar aynı olan bir kişinin sicilini eşime işlemişler. Biz şok tabiki.40 yıl düşünsem böyle bir şey aklıma gelmez. Sen git bir yerlerde suç işle sonra da gel başkasının kaderiyle oyna. Neyse pes etmedik gerekli yerlere başvurduk, temiz kağıdı alıp sicilinin silinmesi yaklaşık 2 ay sürdü.(Süreçle ilgili detayları ilgili başlıkta yazacağım.) Biz ikinci mülakata gidemedik haliyle. Ne diyeceğiz oradakilere, sicil var ama bize ait değil mi diyeceğiz. Tam 2 ayda sildiler. Cimere falan da yazdık, avukatımızda ilgilendi sağ olsun. Biz tabiki yeniden mülakat istedik, bu seferde Temmuza verdiler.
    Unganlarda 4 kişi için toplam 7000TL civarı ödedik.(Mevcut kur üzerinden 5.63 den TL ile Kredi Kartından ödeme yaptık.)Biz önceden Hepatit A /Hepatit B/ Tetanos ve grip aşılarını yaptırmıştık. Buna rağmen Unganlarda bana ve eşime 2 aşı, çocukların aşıları tam olmasına rağmen Suçiçeği 2. doz aşılarını yaptılar.(Bu aşı Türkiye de yokmuş, yaptırmak zorunda olduğumuzu söyledi) Sağlık kontrolümüzü sorunsuz bir şekilde tamamladık. Gayet profesyonel, kibar, hızlı ve ilgiliydiler. Konsolosluk görüşmesinden 1 gün önce Unganlardan sağlık raporumuz aldık ve bir sıkıntı olmadığını söylediler. Oradan Best Otele (Konsolosluğun tam karşısında,4 yıldızlı bir otel )4 kişilik aile olduğumuz için süit oda verdiler, gecelik 300 TL idi. Otel iyiydi, tavsiye ederiz.
    Esas gün;
    Hazırlıklarımızı yaptık, sabah 8.30 da olan görüşmemize gittik. Güvenlikten geçtik, evraklarımızı verdik (evrakları bir sırayla alıyor, maddi döküm belgelerini alırken eşimin üzerine olan hesabı istemedi, gerek olmadığını sadece esas talihli olan benim üzerime olan hesabın dikkate alınacağını söyledi. Israr ve ricam üzerine eşimin hesap dökümünü de aldı.
    Konsolosluğa 4 kişilik vize ücreti olan 1320 doları nakit dolar olarak ödedik.(Kredi kartları ile çekim kabul ettiler ancak 5.63 olan kuru 6 olarak aldılar bizde nakit dolar olarak ödedik.)
    Parayı ödedik, en son görevliyle görüşme kaldı, e haliyle 2 yada 3 saat geçti, bizde de iki çocuk var, birinin tuvaleti geldi dedim eşime sen götür, onları gönderdim bu kez de diğerinin geldi, onlar geldi biz gittik. Tam o esnada sıra bize gelmiş, apar topar çocuğu tuvaletten çıkardım, koştur koştur geldim bankoya, ne göreyim pasaportlar bankoda(dedim eyvah AP ye kaldık)aslında normal bir süreç ama ben panikledim.2 defa mülakata gidemedik diye direkt AP ye bıraktılar diye düşündüm. Bu arada görüşmemiz İngilizce yapılıyor idi. Panikle görevlinin dediklerini anlayamadım. Siz siz olun sakin kalın, paniklemeyin. Diplomama baktı, bir şeyler söyledi evet dedim lisede öğretmenim, lise diplomamı istedi(ben lisede çalışıyorum dedim o galiba lisede okuduğumu düşündü.)bende yok dedim. Üniversite mezunuyum, lisede çalışıyorum dedim. Pasaportları önümüze uzattı, sizi bir kaç saat ya da bir kaç gün içinde tekrar görüşmeye çağıracağız dedi. Ben sadece Why? diyebildim. İyi ki demişim, açıklama yaptı ama anlayamadım panikten dolayı, Allah'tan o ara eşim ‘’We need a translator’’ dedi, görevli söylendi biraz haklı olarak, İngilizce öğretmeniyim ama konuşamadım panikten, nutkum tutuldu. Tam o esnada arkasından bir bayan geçiyordu onunla 3-5 dakika diplomama bakarak konuştular, sonra geldi tekrar pasaportları istedi. Tamam, siz İstanbul’a uçabilirsiniz dedi. Diplomamı da vermedi. Neye uğradığımızı şaşırdık haliyle. Dedik AP ye kaldık kesin. Bu pazartesi issued olana kadar emin olamadık. Herhangi bir eksik belge veya tutarsız beyanımız olmamasına rağmen görevli diplomamda bir noktaya takıldı ve o an için inisiyatif kullanamadı sanırım. Tavsiye: Siz siz olun ekstra konulara girmeyin sadece sorulan sorulara net ve yeteri kadar cevap verin.
    Dün de vize basılı pasaportlarımızı aldık. Bizim sürecimiz beklemediğimiz kötü sürprizler den kaynaklı biraz stresli geçti açıkçası. Kızgın kumlardan serin sulara atladık adeta. Gerçi asıl mücadele şimdi başlıyor ama olsun, bu aşamaya geldikten sonra onları da hallederiz diye düşünüyorum…
    Son söz: Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor…

    hayırlı olsun, okurken ben de heyecan yaptım:)


  • @Aristoi teşekkür ederim,size de bol şans diliyorum..


  • Bu ileti silindi!

  • @fireandwater oldukça heyecan verici bir dizi olaydan sonra, vizeleri sağ salim almanın sevincini çok iyi aktarmışsınız. Bundan sonraki süreçte, bol şanslar dilerim. Gözünüz aydın (:


  • @fireandwater tebrik ederim, zorlu bir süreç olmuş gerçekten.

    Yalnız benim merak ettiğim bir nokta var; lisede çalışan İngilizce öğretmeni mulakat esnasında iletişimde böylesine sorun yaşıyorsa bizler ne yapacağız? İngilizce mulakat bana daha samimi geliyordu, Türkçe mi tercih etmeli?


  • @Sefa, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater oldukça heyecan verici bir dizi olaydan sonra, vizeleri sağ salim almanın sevincini çok iyi aktarmışsınız. Bundan sonraki süreçte, bol şanslar dilerim. Gözünüz aydın (:

    Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, mümkün olduğu kadar açık ve net bir şekilde süreci açıklamaya çalıştık. Biz bu forumdaki arkadaşların deneyimlerinden çok fayda sağladık,hepsine teker teker teşekkür ederiz,bizden sonra süreci devam eden arkadaşlara da bizim bir faydamız dokunursa mutluluk duyarız.


  • Sayın @fireandwater gerilim filmi tadında sürecinizin olumlu neticelenmesine sevindim, yeni yaşamanızda stressiz mutlu bir hayat dilerim.


  • @mindi, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater tebrik ederim, zorlu bir süreç olmuş gerçekten.

    Yalnız benim merak ettiğim bir nokta var; lisede çalışan İngilizce öğretmeni mulakat esnasında iletişimde böylesine sorun yaşıyorsa bizler ne yapacağız? İngilizce mulakat bana daha samimi geliyordu, Türkçe mi tercih etmeli?

    Aslında yüksek seviye İngilizce gerektirmeyen bir deneyim. Biz başlangıcından sonuna kadar dil kaynaklı bir sorun yaşamadan süreci tamamladık ancak mülakatın sonunda pasaportların tarafımıza verilerek tekrar bir görüşme yapacağız denmesi ve nedeni ile ilgili bir açıklamada yapılmaması bizi o anda kilitledi.Beklemedigimiz bu durum karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Biz zaten 2 defa mülakata gidememiş olmanın verdiği gerginlikle
    panikledik ve ayrıca numara yanınca görevlinin bizi beklemek zorunda kalması (çocukların tuvaleti gelmişti),görevlinin de bize karşı önyargılı olma durumu da olabilir bilemiyoruz. Bize dil tercihi sorulmadi, spontane olarak İngilizce devam etti. Bizce hangi dille mülakata girdiginizin bir önemi olmamalı,çünkü bu süreçte İngilizce bilme zorunluluğu yok. İngilizce mülakatta sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız riske atmayarak mülakat başlamadan talebinizi iletebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum