Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jj2019, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba,
    bugün eşimin ds-260 formunda yanlış bir şey tespit ettik, biraz önce formu açtırma talebi yolladık KCC'ye. sorum şu:
    eşim eczacılık bölümünü bitirdi şu anda eczanede çalışıyor. Ds-260 formda, In which occupation do you intend to work in the US sorusuna "MEDICAL/HEALTH" olarak cevaplamıştık. formu doldururken yurtdışı diplomasının ABD'de geçerli olduğunu düşünüyorduk ve onun için böyle cevaplamıştık ama malesef geçmediğini öğrendik. hazır form 1-2 güne açılınca bu cevabı değiştirelim mi sizce @crazycells ? yada olduğu gibi kalsın sadece görüşmede sorarsa mı cevaplayalım? bu arada ds-260 formunu açtırma sebebimiz bu değildir başka bir sebepten dolayı açtırma talebi yolladık. teşekkürler.

    ben sorunun ne oldugunu anlayamadim. Eczaci olmaktan vaz mi gectiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dtkan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba @crazycells . sıram 31binlerde ve daha geçtiğimiz hafta formu doldurabildim. iki sorum olacak. 1. formu geç göndermemin olumsuz bir etkisi var mı? 2. daha önce arap ülkelerine giriş çıkış yapmam değerlendirme aşamasında sorun oluşturur mu?(pasaport bilgilerini forma girdim) şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar

    1. Etkisi olup olmadigini zaman gosterecek 🙂 fakat henuz cok gec sayilmaz, o nedenle olumsuz etkisi olacagini sanmiyorum.

    2. olusturmaz. eger supheli nedenlerle ve cok sayida giris cikis yaptiysaniz ve soruldugunda nedenini aciklayamazsaniz belki o durumda incelenebilir. Ama bunun disinda cok onemseyeceklerini sanmam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn35, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar ben ds260 formunda sosyal medya kısmında face ve Instagram hesaplarimin profil sayfa linklerini kopyalayıp yapıştırdım.bazi arkadaşlar kullanıcı isminizi ekleyin demiş.bunun için ds260 actirmam gerekir mi ?

    sorun degil.


  • @nfs741 amin


  • @crazycells biz o aşamaya geçtik mi 😁😁😁
    Bunun için ayrı sevindim tamam yavaş yavaş mülakat deneyimlerine taşınıyoruz o zaman, uyarınız için teşekkür ederim


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, malum bugün ilk KCC den evrak talep email i bir arkadaşımıza geldi, Kendisi evraklarını hemen göndermek istiyor, ama bazı sorunlarımız var

    • arşiv kayıtlı adli sicil belgesini edevletten İngilizce alabiliyoruz fakat
    • askerlik terhis belgesi ve nufus kayıt örneği edevletten sadece Türkçe alınabiliyor
    • Türkçe olarak biz alsak KCC ye göndersek sıkıntı olur mu?
      @crazycells

    Gelen mailde askerlik terhis belgesi de mi isteniyor acaba? Hangi durumlarda bu belge isteniyor bilginiz var mı?


  • @NartNesren
    Evet istiyor military ile başlayan kısma bakın
    Gelen email bu şekilde, yalnız kişiden kişiye istenen evraklar değişebilir belki
    Dear - - - - -

    The Kentucky Consular Center (KCC) has completed processing of your DS-260 Diversity Visa application form and the DS-260s of all accompanying family members.

    In order to continue processing your case, you must submit electronic copies of the documents below in .jpeg or .pdf format to [email protected]. Use your case number as the subject of the email. The maximum email size is 30MB. If the total size of your attachments is larger than 30MB, send multiple emails using your case number as the subject of each email. Please send your documents for KCC review only after you have collected all of the required documents for yourself and all accompanying family members. Send documents only to the [email protected] email address; for any document processing questions use the [email protected] email address.

    Documents photographed or scanned with a mobile phone are acceptable, but every document must be fully legible. Illegible or incomplete documents must be re-submitted and will delay processing of your case.

    All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.

    You will take original or certified copies of all documents you submit to KCC to your visa interview at the U.S. embassy or consulate. Submit the same documents to KCC that you will take to your visa interview. Any differences between the documents you submit electronically to KCC and the originals you present at your visa interview could cause delays in processing or refusal of your visa application.

    Do not mail paper documents to KCC. Any paper documents sent to KCC will be destroyed.

    For more information on required documents, refer to the Department of States Diversity Visa webpage.

    Documents Required for All Applicants:

    · Copy of international travel passport biodata page (no translation required)

    · Birth certificate

    · Military records for any applicant who is currently serving in the military or who has previously served in the military

    · Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries. If a police certificate will be sent directly to the Embassy or Consulate, submit to KCC a copy of the receipt showing you have applied

    · If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record

    Collect and submit your documents promptly. Your case will not be scheduled for a visa interview at a U.S. embassy or consulate until KCC has received and processed all required documents. Missing or illegible documents will delay processing of your case. If you cannot obtain a particular document, send an explanation of why you cannot obtain the document, as an attachment in .jpeg or .pdf format, to [email protected], with your case number in the subject line. Diversity visas are numerically limited and there is no guarantee a visa will be available. Only a consular officer can determine, at the time of the visa interview, if you are qualified to receive a Diversity Visa.

    If you have questions about document submission, you may contact KCC at [email protected]. The KCC telephone number is 606-526-7500 (7:30 a.m. until 4:00 p.m. ET).


  • @Muhtaradana Anladım. Teşekkürler. Burada yazan bilgiye göre şu an askerlik yapmakta olan veya geçmişte askerlik yapmış olan kişilerden isteniyor sanırım.


  • Bedelli yapıp askere gitmeyenler askerlik belgesi almak zorunda mı acaba?


  • Merhaba
    Bir sorum olacak. Bu soruyu soran birini buldum ama cevap yoktu. Cevaplanması dileği ile soruya geçiyorum.
    Mülakata giderken eski pasaportlarında götürülmesi lazım galiba. Maalsef benim eski pasaportum kayıp. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
    DV2020 AS18xx
    DS-260 Submit : 12.05.2019
    KCC Mail :
    Sağlık Muayenesi :
    Vize Görüşmesi :
    Vize Onayı :
    Pasaport Teslim :
    ABD İlk Giriş : ✈


  • @crazycells hayır. vazgeçmedik ama amerika'da eczacı olarak çalışmak için amerikan üniversitelerinden eczacılık mezunu olmak gerektiğini anladık. ds-260 formunda amerikaya gittiğinizde hangi alanda çalışmak istersiniz diye bir soru var. o soruyu MEDICAL/HEALTH olarak seçmiştik. o sorunun cevabını değiştirelim mi diye sormak istedim. çünkü haliyle o alanda çalışamaz hanım.


  • @Milad-Kardox bildiğim kadarıyla eğer daha önce ABD vizesi aldıysanız o pasaportu istiyorlar.


  • @Milad-Kardox üzerinde geçerli bir Amerika vizesi var ise götürmeniz gerekli. Yoksa sadece su an geçerli pasaportu götürmeniz yeterli olacaktır.


  • @crazycells teşekkür ederim cevapladiginiz için.


  • Herkese merhaba ben tus sınavına çalışmak için istifa etmiş pratisyen hekimim geçen sene gren card a başvurduğumda çıkacağını hiç düşünmemiştim şu anda kararsızım benim durumda olan var mı


  • sn crazycells kcc pasaportun ilk sayfasını istiyor. kcc evrak gönderme tarihi geldiğinde asıl talihli haricinde aile bireylerinden birinin pasaportu yoksa bu diğer aile bireylerinin mülakat tarihi almasını etkiler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NartNesren, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, malum bugün ilk KCC den evrak talep email i bir arkadaşımıza geldi, Kendisi evraklarını hemen göndermek istiyor, ama bazı sorunlarımız var

    • arşiv kayıtlı adli sicil belgesini edevletten İngilizce alabiliyoruz fakat
    • askerlik terhis belgesi ve nufus kayıt örneği edevletten sadece Türkçe alınabiliyor
    • Türkçe olarak biz alsak KCC ye göndersek sıkıntı olur mu?
      @crazycells

    Gelen mailde askerlik terhis belgesi de mi isteniyor acaba? Hangi durumlarda bu belge isteniyor bilginiz var mı?

    TC vatandaslarindan bu belge istenmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tekirlimon, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Bedelli yapıp askere gitmeyenler askerlik belgesi almak zorunda mı acaba?

    TC vatandaslarinin askerlik belgesi hazirlamasina gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Milad-Kardox, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba
    Bir sorum olacak. Bu soruyu soran birini buldum ama cevap yoktu. Cevaplanması dileği ile soruya geçiyorum.
    Mülakata giderken eski pasaportlarında götürülmesi lazım galiba. Maalsef benim eski pasaportum kayıp. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
    DV2020 AS18xx
    DS-260 Submit : 12.05.2019
    KCC Mail :
    Sağlık Muayenesi :
    Vize Görüşmesi :
    Vize Onayı :
    Pasaport Teslim :
    ABD İlk Giriş : ✈

    Kayip olan ve bir daha cikarilamayacak bir belgeyi goturemeyeceginize gore, bir sey yapmaniza gerek yok 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jj2019, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells hayır. vazgeçmedik ama amerika'da eczacı olarak çalışmak için amerikan üniversitelerinden eczacılık mezunu olmak gerektiğini anladık. ds-260 formunda amerikaya gittiğinizde hangi alanda çalışmak istersiniz diye bir soru var. o soruyu MEDICAL/HEALTH olarak seçmiştik. o sorunun cevabını değiştirelim mi diye sormak istedim. çünkü haliyle o alanda çalışamaz hanım.

    Esiniz eczaci olarak calismaktan mi vazgecti? O durumda cevabi degistirip, hangi alanda calismayi planliyorsa onu yazabilirsiniz. Eczaci bilgisine sahip biri bu kimya bilgisini hala biyomedikal alandaki baska islerde kullanabilir. Bu soruda kabaca planlarinizin soruldugunu unutmayin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum